PDA

Zobacz pełną wersję : Magazyn abonentów Twoja N

Janusz123
2007-01-12, 20:27
Znalazłem na strychu stare magazyny Twoja Wizja. Uważam, że taka forma kontaktu z abonentami (nie każdy ma internet) bardzo by się przydała. Jak myślicie? Magazyn TW obok programu zawierał krzyżówkę z nagrodami, omówienia niektórych programów oraz nowości jakie pojawiały się na Wizji TV. Na pocieszenie osób niezadowolonych z EPG, przytoczę informację (zapowiedź) Wizji TV o wprowadzeniu EPP w nowej, atrakcyjnej formie: pełny program kanałów Wizji z... trzydniowym wyprzedzeniem; wprowadzenie funkcji przeglądania, co dzieje się na innym kanale; wprowadzenie aż czterech list z ulubionymi kanałami.
Myślę, że podobny magazyn, ale nie kalka magazynu Cyfry+, w nowoczesnej formule zostałby miło przyjęty przez wszystkich abonentów. Program kanałów typowo filmowych np. MGM, czy Cinemax widziałbym w układzie tytuł filmu (alfabetycznie), dzień i godzina emisji.

romanoff
2007-01-13, 17:36
Pamiętam te gazetki. Ale pamiętam również, że nie zawsze były aktualne. Ogólnie jednak rzecz biorąc, jeśli zawartość takiego magazynu, odnoszącego się do Enki, byłaby pełna, tj. zawierałaby opisy premier programów, szczegółowe analizy filmów i ich oceny oraz inne, mniej istotne, ale nie do uzyskania w popularnych gazetkach TV informacje, mógłby on przyjąć się na dobre i zostać równie dobrze przyjętym przez abonentów. Jeśli natomiast forma i treść tego magazynu miałyby ograniczać się do formy i skrótowej treści kilkustronicowej broszury, szkoda byłoby wtedy drzew na jego produkcję.

Cingla
2007-01-13, 19:57
Znalazłem na strychu stare magazyny Twoja Wizja. Uważam, że taka forma kontaktu z abonentami (nie każdy ma internet) bardzo by się przydała. Jak myślicie? Magazyn TW obok programu zawierał krzyżówkę z nagrodami, omówienia niektórych programów oraz nowości jakie pojawiały się na Wizji TV. Na pocieszenie osób niezadowolonych z EPG, przytoczę informację (zapowiedź) Wizji TV o wprowadzeniu EPP w nowej, atrakcyjnej formie: pełny program kanałów Wizji z... trzydniowym wyprzedzeniem; wprowadzenie funkcji przeglądania, co dzieje się na innym kanale; wprowadzenie aż czterech list z ulubionymi kanałami.
Myślę, że podobny magazyn, ale nie kalka magazynu Cyfry+, w nowoczesnej formule zostałby miło przyjęty przez wszystkich abonentów. Program kanałów typowo filmowych np. MGM, czy Cinemax widziałbym w układzie tytuł filmu (alfabetycznie), dzień i godzina emisji.

Ja myślę że było by to świetne posunięcie w kierunku abonentów. P.S. Takie gazetki w stylu właśnie byłej WizjiTV lub PTC ERA

tomekem
2007-01-16, 12:00
Sądząc z dotychczasowych doświadczeń z TV-N, byłyby to czarno-białe kserokopie gazetki rozsyłane wraz z rachunkiem dawno po terminie ważności :lol:

Bodan_n
2007-01-16, 12:11
tomekem - nie - tego się już czytać nie da :roll:

mmirek
2007-01-16, 12:26
dołączam do byłych i obecnych miłośników wizji
teraz niestety lepiej jest emitować kanał informacyjny niż wydawać gazetke

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Bodan_n
2007-01-16, 13:26
Też jestem za kanałem informacyjnym - zamiast tego z instrukcją obsługi nboxa. Może też być obok.

Cingla
2007-01-16, 17:17
Taki kanał informacyjny zamias gazetki papierowej tez byłby SUPER !

zicc
2007-01-16, 17:51
ale dlaczego enka nie ma żadnych magazynów interaktywnych coś np. "Magazyn interaktywny n abonenta" czyli MINA :) , gdzie klikając pilotem dowiadywalibyśmy się jakie są nowości, zapowiedzi najciekawszych filmów na dany miesiąc (nie tylko w vod) itp różnych różności