Zobacz pełną wersję : n a cyfrowy polsat
krzysieksa
2006-11-08, 19:54
Witam.
Jestem tu nowy :)
Od 6 lat jestem abonentem Polsatu Cyfrowego.
Ostatnimi dniami zainteresowałem się TV n.
Czy ktoś z forumowiczów przeszedł z Polsatu na "n" nie żałuje tego wyboru?
W Cyfrowym polsacie mam pakiet familijny - standard za cenę 35 zł.
W skład pakiety wchodzą polskojęzyczne kanały takie jak w tym linku:
http://www.cyfrowypolsat.pl/index.php?id=spakiet&id_pakiet=1
Z tych programów oglądam tylko TVN Turbo, TVP1, TVP2, TVN, Viva oraz wszystkie Dicovery. Za tą garstkęprogramów płacę 35 zł miesięcznie (reszta to totalne dno, którego nie oglądam)
Nie wiem czy zdecydować się na "n"
Ogólnie uwielbiam kanały typu Discovery, TVN Turbo, kanały muzyczne oraz radio (RMF MAXXX) a reszty nie oglądam.
Czy jest w ogóle sens przechodzić z POlsatu do N, jeżeli chcę mieć podobne kanały troszkę taniej ( za 26 zł pakiet standard + style, moda muzyka + kultura, nauka, świat) ale brakuje TVN Turbo (trzeba wykupić kolejny pakiet co automatycznie podnosi cenę abonamentu), Polsatu (czasami puszczają jakieś znośne filmy) i TV4 (F1) ??
Czy to nie będzie tak, że zamienił stryjek siekierkę na kijek??????
Druga sprawa czy wszystkie kanały polskjęzyczne nadają w 5.1 ??
Oraz istotna sprawa - czy dekoder jest szybki?? Obecnie mam w Polsacie Sagem i jest tragedia :( Po przełączeniu z jednego na inny kanła trzeba czekać od 3 do 4 sek aż siępokaże obraz i dźwięk:/ Czasami dekoder potrafi się zawiesić:/
No i jedna z bardziej istotnych spraw - czy kiedyś będzie opcja tworzenia własnej kolejności programów ?????
Polstat rozwiązał to bardzo dobrze - podzielił na 4 listy. Na liscie A są wrzucane wszystkie kanały pomieszane jeśłi nam nie odpowiada ich kolejność przenosimy je do listy B w takiej kolejności w jakiej chcemy. A jak to się ma/będzie miało w n ????
Póki co proponuje się wstrzymać przynajmniej do końca roku a najlepiej do świąt wielkiejnocy, niech "eNka" okrzepnie (min. 3 miesiące)
- wprowadzi wszystko co obiecała i niech to zadziała,
- poprawi oprogramowanie (skanowanie innych satelitów, sortowanie kanałów, przyśpieszenie pracy etc)
- wzbogaci ofertę programową
Póki co proponuje się wstrzymać przynajmniej do końca roku a najlepiej do świąt wielkiejnocy, niech "eNka" okrzepnie (min. 3 miesiące)
- wprowadzi wszystko co obiecała i niech to zadziała,
- poprawi oprogramowanie (skanowanie innych satelitów, sortowanie kanałów, przyśpieszenie pracy etc)
- wzbogaci ofertę programową
zgadzam sie w zupełności, należy odczekać aż nka 'zaklimatyzuje' się na polskim rynku i wprowadzi to co obiecała, a może i wzbogaci oferte na wielkanoc
TV4 (F1) ??
Już nie mają praw do f1
Ja chcę oglądać tylko 3 programy - Discovery HD, filmowy HD (którego wciąż nie ma), Sport HD a moja żona - TVN Style i TV Fashion.
Te pakiety są tak poukladane, że musiałbym zapłacić za to 58 zł,bo praktycznie muszę mieć wszystkie pakiety poza bajkami dla dzieci !!!
I to ma być tanio ?
Wolę skorzystać z promocji w Cyfrze+ - za tą samą cenę będę mial pakiet komfotowy i Canal + (z Canal HD od grudnia)
krzysieksa
2006-11-08, 21:48
Jeśłi chodzi o cenę i programy to oferta Polsatu jest bogatsza i tańsza!!
Jeszcze 2 godziny temu byłem nastwiony, że jutro kupuję N-kę ale po dokładnym przeanalizowaniu, żeby mieć w N-ce to co mam teraz w Polsacie musiałbym wybulić prawie 60zł a w Polsacie za to samo płace 35 zł.
A to, że N-ka nadaje w HD to dla mnie nie ma znaczenia bo itak mam TV CRT i gdybym miał N-ke to bym podłaczył ją Eurozłączem :D
Także N-ka robi tylko wielkie halo a nic tańszego i konkretnego nie ma do zaoferowania :/
Może gdy N-ka (nie chodzi mi o jakość obrazu bo kto porównuje HD do SD??) w przyszłosci ulepszy (w tej samej cenie) i doada nowe kanały to może się zdecyduję a tak jak narazie N-ka to tylko nowość, na którą ludzie ślepo rzucili się.
Żeby w N-ce nie było można zbudować swojej listy kolejności kanałów? Żeby płaciło się za programy, które można oglądać na zwykłym cyfrowym tunerze?!! Żeby nie można było się przełączać z HotBirda na Astrę (mam 2 konwertery i korzystam z tego)
Jak dla mnie telewizja nowej generacji jest przereklamowana i jestprzerostem formy nad treścią.
Gdyby N-ka zabrała z Polsatu swoje wszystkie kanały to większość ludzi zerzygnowałą by z Cyfrowego Polsatu na korzyść N-ki a tak jak się ma TVNy za darmo to po co przechodzić do konkurencji i za to samo dopłacać??[/url]
..w obecnej sytuacji to sluszna decyzja..
mankamentem PC brak mozliwosci rozdzielenia sygnalu... (tzn jesli chodzi o tych malo wymagajacych, badz majacych inne wymagania co nie oznacza gorsze, bo zaraz ktos wejdzie i powie, ze to g***o itd :/)
a porownywales jakosc kanalow SD ?? bo ja tak i u mnie N jest o niebo lepsza jakosciowo (nie wszystkie kanaly)
PixelPLUS
2006-11-09, 09:36
W zasadzie masz rację Ja też rozważałem ofertę Polsatu i jedyne co mnie przekonało d N to lepsza jakość obrazu i dźwięku pomimo gorszej oferty programowej ale ja nie siedzę dużo przed TV a jednocześnie jestem w stanie oglądać tylko 1 program.
Jeśli jest mecz wyścig F1 lub inne ciekawe wydarzenie sportowe to wszystkie seriale na bok to żony strata nie moja :)
Polsat można odebrać naziemnie jeśli trzeba.
I tak do familijnego musiałbym dokupić Polsat Sport, cinemaxów za 14,90 bym nie zapłacił w n-ce sądko końca 2007 gratis albo i nie jak patrzeć na obecną ofertę pakietu filmowego.
Po prostu liczę na to że n-ka poprawi swoją ofertę a nam pierwszym klientom jakoś zrekompensuje moralne straty z powodu wyboru gorszej programowo oferty od Polsatu.
chyba zapomniales co oferowal polsat gdy startowal troche pokory i cierpliwosci
Czarny38
2006-11-09, 13:29
Moim zdaniem takie porównania nie mają najmniejszego sensu.
Jednemu pasuje polsat drugiemu cyfra, tym co są ciekawi czegoś nowego (nie mówie lepszego) pozostaje "n".
Przerabiałem wszystkie platformy i zadałem sobie pytanie co musiałyby zmienić żeby mnie skusić?
Zaznaczam że to moje osobiste oczekiwania:
-Polsat musiałby poprawić jakość TVP1 i TVP2 są naprawde kiepskie.
-Cyfra z kolei powinna pozwolić na dołączenie pakietów premium do pakietu startowego.
Jedno jest pewne, start "n" wymusił na pozostałych wiekszą konkuręcje. Polsat obniżył ceny dekoderów z 299zł na 99zł i wprowadził pakiet mini, Cyfra przyspieszyła prace nad wprowadzeniem kanału HD a co za tym idzie wymianę przestarzałych dekoderów, które notabene nie były złe.
krzysiekksa
Każdy ma prawo do własnej opinii ale posty które zakładasz chwaląc PC i pisząc że już nie jesteś zdecydowany na n zaczynają przypominać czarny pr. Zastosuj się do netykiety i nie powielaj swoich wątków, i nie umieszczaj ich w różnych miejscach forum. Jeśli prowadzisz polemikę stosuj tezy poparte argumentami i wprowadzaj w błąd jak choćby z własną listą kanałów, która można sobie utworzyć.
eugene23
2006-11-16, 15:29
Ja chcę oglądać tylko 3 programy - Discovery HD, filmowy HD (którego wciąż nie ma), Sport HD a moja żona - TVN Style i TV Fashion.
Te pakiety są tak poukladane, że musiałbym zapłacić za to 58 zł,bo praktycznie muszę mieć wszystkie pakiety poza bajkami dla dzieci !!!
I to ma być tanio ?
Wolę skorzystać z promocji w Cyfrze+ - za tę samą cenę będę mial pakiet komfotowy i Canal + (z Canal HD od grudnia)
Normalnie taka opcja w Cyfrze kosztuje 87zł. W tej chwili do 6 m-cy masz to za 43,50zł. Jestem abonentem Cyfry od 4 lat i trochę wiem o tej platformie. Technicznie nie dorastają n-ce do kolan. Jedyna ich przewaga to oferta ale tak naprawdę każdy kto ma platformę wie, że nie da się oglądać więcej niż jednego kanału na raz. Może to brzmi dziecinnie ale bogata oferta wcale nie jest taka dobra. Zwłaszcza tak skomponowana jak w Cyfrze. Najtańsza opcja z Premium to 76zł. Z tego właśnie powodu ograniczyłem się w Cyfrze do Tematycznego z Canal+ i wziąłem n-kę z full pakietem. Płacę razem 76 + 68 = 144zł. czyli 1zł. mniej niż Prestiżowy. Nie mam tylko HBO ale to niewielka strata bo przez tę jakość patrzeć się na to nie da. Na razie mam jednak HBO za złote plusy do końca roku.
Piszę to po to aby uświadomić niektórym, że telewizja to produkt jak każdy inny i należy skalkulować ofertę przed decyzją o zakupie.
eugene23
2006-11-16, 15:44
Wielu zachwyca się tym, że CP wprowadza do sprzedaży dekoder z dyskiem. Trochę już używam dekodera z dyskiem na którym odbieram Cyfrę+. Sprawiłem sobie taki aby był to komfort. I tu podzielę się kilkoma obserwacjami.
Ważną cechą takiego tunera musi być możliwość odłączania dysku kiedy oglądamy tylko TV. Inna sprawa to edytowanie nagrań np usuwanie reklam. Ten który mam pozwala na nagranie z dźwiękiem DD 5.1.
Nagrałem sobie Sopot Festiwal i czasem się rozkoszuję właśnie dźwiękiem. Możliwe jest oczywiście nagranie z dysku na płytę ale w czasie rzeczywistym (szkoda). Gdybym miał nagrywarkę z wejściem cyfrowym dźwięku byłoby super.
Nie wierzę aby CP dał do dyspozycji tuner z dyskiem z takimi możliwościami. To zadna łaska za tę ich cenę. Mój kosztował 770zł.
Zresztą ocenimy to to 20 listopada.
o dekoderze CP można TU przeczytać (http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/11/15/cyfrowy-polsat-pvr-teraz-vod-nieco-pozniej/)
Nie wiemy jaki będzie ten tuner, ale ważne, że polsat coś robi, zdrowa konkurencja dobra bedzie dla nas.Ja jestem ciekaw czy wprowadzi go na rynek szybciej niż n-ka swoj zapowiadany od tak dawna.
Tak spoglądam teraz na N... i sie zastanawiam... wypocili wprowadzenie ledwo 2,5 kanału HD (nsport to raczej tylko 50%, MGM jeszcze nie ma) a tu Cyfrowy Polsat chce nam zafundować od 5 do 8 kanałów HD...
Wiec pytanie do panów od podpisywania umów... co tu jest grane... haha
Na konferencji "N" ostatniej pana Sojke ktos zapytał o kanał Disney Channel - na co odpowiedział że jak niechcą współpracowac to nie...
no podejście super... tylko pogratulować... fakt mam CP ale chciałem go na dniach zamienić na "N" (koniec umowy) ale widze że chyba jeszcze sobie poczekam...
kamcyk26
2006-11-22, 17:40
A powiedz kiedy bedzie te 5 programow polsatu? Bo jak w tym roku to juz biore :-) Chciec (obiecywac) a moc (realizowac) to dwie rozne rzeczy.
norastom
2006-11-22, 17:58
A gdzie czytales o tych 5 do 8 programach HD w CP, bo ja nie moge tego nigdzie znalesc, nie moge tez znalesc zadnego newsa o tym, zeby CP w ogole planowal kanaly HD (box z dyskiem, owszem, ale SD)?.....
Niedawno mówili że rynek w Polsce nie jest gotowy na HDTV. Czy w ciągu miesiąca rynek dojrzał? Chyba wszyscy w Polsce rzucil się kupować HD Ready. Proszę, co za zmiana o 180 stopni.
Mały QUIZ, kto to powiedział?:
"640KB RAM wystarczy każdemu"
"tylko krowa nie zmienia zdania"
tak pakiet ma byc specjalny hd i tam 5 kanalow,a co do tych 8 to moze tak byc ale w bardzo dalekiej przyszlosci(pewnie nie w 2007),
co do tych hd to w tmy roku napewno nie,ani nie na poczatku przyszlego,
polsatsport hd bedzie dostepny w ..maju 2007,reszta nie wiadomo ale pewnie jak juz bedzie w maju PS HD to za chwile jakos kolejne-wiec poczatek drugiej polowy 2007 roku pewnie cos w tym sstylu bedzie pakiet hd w cyfrowym polsacie
norastom
2006-11-22, 19:55
Ja bym podchodzil bardzo ostroznie do tych kanalow HD w CP. Nadawanie HD wymaga ogromnych nakladow finansowych na caly sprzet, poza tym trzeba wynajac nowe transpondery. A jak wszyscy uzytkownicy CP dobrze wiedza ta firma nie jest zbyt skora w wydawaniu pieniedzy dla podniesienia jakosci odbioru....
poza tym trzeba wynajac nowe transpondery.
Widzę, że nie jesteś na bieżąco
http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=34856
Jeszcze 2 godziny temu byłem nastwiony, że jutro kupuję N-kę ale po dokładnym przeanalizowaniu, żeby mieć w N-ce to co mam teraz w Polsacie musiałbym wybulić prawie 60zł a w Polsacie za to samo płace 35 zł.
A to, że N-ka nadaje w HD to dla mnie nie ma znaczenia bo itak mam TV CRT i gdybym miał N-ke to bym podłaczył ją Eurozłączem :D
Także N-ka robi tylko wielkie halo a nic tańszego i konkretnego nie ma do zaoferowania :/
Może gdy N-ka (nie chodzi mi o jakość obrazu bo kto porównuje HD do SD??) w przyszłosci ulepszy (w tej samej cenie) i doada nowe kanały to może się zdecyduję a tak jak narazie N-ka to tylko nowość, na którą ludzie ślepo rzucili się.
Żeby w N-ce nie było można zbudować swojej listy kolejności kanałów? Żeby płaciło się za programy, które można oglądać na zwykłym cyfrowym tunerze?!! Żeby nie można było się przełączać z HotBirda na Astrę (mam 2 konwertery i korzystam z tego)
Jak dla mnie telewizja nowej generacji jest przereklamowana i jestprzerostem formy nad treścią.
Gdyby N-ka zabrała z Polsatu swoje wszystkie kanały to większość ludzi zerzygnowałą by z Cyfrowego Polsatu na korzyść N-ki a tak jak się ma TVNy za darmo to po co przechodzić do konkurencji i za to samo dopłacać??[/url]
Jeśli nie masz telewizora z HD to zostaw sobie polsat.Ja zostawiłem sagema dla dzieci bo za 35zł mają więcej programów niż ja za 48 w n-ce.
N-kę zakupiłem tylko dla HD ale aby odbierac 3 programy w HD musiałem wybrać 3 pakiety bo w każdym jest po jednym HD(na razie w pakiecue film brak HD bomają wprowadzić MGM w grudniu)
Jeśli zmienisz paczydło na takie z funkcją HD to kupuj n-kę bo naprawdę warto.:))
norastom
2006-11-22, 20:54
Hehe no to robi sie ciekawie. Jak tak dalej pojdzie, to bedziemy krajem, gdzie bedzie najwieksza dostepnosc telewizji HD. Najwieksza dostepnosc, to tez najnizsza cena :D..... I wszystko dzieki n ;)
panowie ciagle problemy i płacz ze słaba oferta a co ma polsat siatkówke
kolejne mistrzostawa dopiero za 4 lata liga szkocka holenderska czy portugalska nic ciekawego dajcie szanse n ata telewizja dziła dopiero miesiąc
a tak na marginesie ciekawe kto wygra formułe 1????????
Tak się składa że jak ktoś nie płacze to go zwykle nie słychać, stąd odnosisz wrażenie że tylu jest narzekających. Ja osobiście to bym dorzucił sporty w których Polacy odnoszą sukcesy na swiecie. Czemu np nikt nie promuje trójboju siłowego, gdzie mamy nonstop jakieś złoto, tylko stale kopanie kawałka skóry na trawie, to już nudne jest, jeszcze mistrzostwa, ligę mistrzów itp to rozumiem, ale niedługo to pewnie zaczną puszczać mecze Pogoni Wąchock z Rolnikiem Psiekiszki?
tylko kto ten trojbieg by ogladal :D
adrian-wlkp
2006-11-23, 22:45
A ile osób ogląda piłke nożną? 8) Dużo więcej...
W sumie to kosz powinien się pojawić..w sumie :D
Tak, F1 też nikt nie oglądał i nagle za sprawą Kubicy i TV4 mamy samych motomaniaków, że o Małyszomani nie wspomnę, a jeżeli chodzi o piłkę to wolę sam ubrać trampki niż zawiązywać sadło przed telewizorem (lub cwiczyć mięsień piwny, jak kto woli)
Na Polsat też ludzie psioczą
http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=34946
http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=34946&str=1
Możnaby zrobić ranking, która platforma jest najbardziej solidna od strony obsługi klienta, tylko raczej na stronie satkuriera, bo tu pewnie eNkowcy przeważają. Ciekawe co by nam zostało do oglądania jakbyśmy na wszystkie platformy się obrazili. Czwartej na razie nie ma.
Update:
Proszę i cyferka też: http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3324
Dziś miałem pierwszą awarię w Polsacie CYfrowym. Wszystkie kanały PC miałem zakodowane. No to dzwonię na infolinię (nie mylić infolinii z party linie nki- to dwie różne rzeczy). Po kilku sekundach włącza się nagranie miłej pani, która informuje, że wszyscy użytkownicy Echostara, którzy mają problem z zakodowaniem kanałów powinni wyciągnąć kartę, wsunąć ją ponownie, wyłączyć dekoder na kilka sekund z prądu i włączyć ponownie i że powinno wtedy wszystko hulać. Jak usłyszałem tak zrobiłem i w ciągu minuty od zadzwonienia miałem gotowe rozwiązanie i wszystko działające.
Jak się w takich sytuacjach zachowuje Nka?
Awaria. Wszyscy dzwonią. Tych biednych dwóch konsultantów powtarza wszystkim, że nie ma żadnej awarii i że pewnie coś nie tak z instalacją antenową. Dzwoniących przybywa. Czas oczekiwania wydłuża się do baaardzo długiego czasu. Część ludzi kupuje nowe instalacje antenowe. Po kilku dniach wszystko wraca do normy. Po miesiącu czytam w internecie, że jesteśmy burakami, bo się czepiamy, a przecież dostaliśmy upusty, rabaty, cholera wie co jeszcze, a awaria trwała jedynie 10 dni.
I taka jest różnica w rozwiązywaniu problemów i informowaniu o nich w PC i w n.
Czuję, że zaraz post pójdzie do kosza i zostanie zablokowany. Jeszcze by klienci zobaczyli, że można działać inaczej.
W Cyfrowym Polsacie też już szaleją, podnoszą cenę abonamentu i już można poczytać o sporej grupie niezadowolonych klientów, dodatkowo niektóre (te lepsze dekodery) są oferowane tylko dla tych którzy wezmą droższe abonamenty i umowy na dłuższy okres. Pod tym względem nka ma dużego plusa przynajmniej u mnie.
W Cyfrowym Polsacie też już szaleją, podnoszą cenę abonamentu i już można poczytać o sporej grupie niezadowolonych klientów, dodatkowo niektóre (te lepsze dekodery) są oferowane tylko dla tych którzy wezmą droższe abonamenty i umowy na dłuższy okres. Pod tym względem nka ma dużego plusa przynajmniej u mnie.
Podniesiono tylko ceny pakietów dodatkowych. Pakiet familijny pozostał bez zmian. Z tymi dekoderami to jest różnie. I tak samsungi były trudne do dostania. Poza tym jedyne co mają lepsze to wyjście cyfrowe audio. Do tego zauważ, że w Polsacie płacąc tyle samo co w nce masz dekoder na własność i tam soft jest w pełni funkcjonalny i dopracowany. Poza tym raczej chciałem przedstawić, że da się szybko zareagować i poinformować o problemahc klientów. Wiadoma sprawa, że pozostałe rzeczy jak oferta i ceny są sprawą indywidualną i każdy wybiera co mu pasuje.
kamcyk26
2006-12-23, 20:07
Dopracowany? W echostarach np tez nie ma programatora.
No dobra. Odkąd mam nboxa wszsytko wydaje mi się o niebo lepsze. Dla mnie możliwość tworzenia własnej listy programów to już jest szczyt techniki i marzeń. A to echostary mają. Do tego można ustawić niezależną głośność na każdym kanale.
polsat kontratakuje: http://www.wirtualnemedia.pl/document,,2058570,Ofensywa_programowa_Telewizji_Po lsat.html
polsat kontratakuje: http://www.wirtualnemedia.pl/document,,2058570,Ofensywa_programowa_Telewizji_Po lsat.html
Jedyne co jest godne uwagi to serial Prison Break...reszta to nie dla mnie :) ..tylko że Prison Break zobaczyłem juz jakiś czas temu (łącznie z 13 odcinkiem 2 serii)..z napisami bez lektora i co najważniejsze bez reklam :lol:
Nic godnego uwagi,a te ich Reality to jak narazie same niewypaly.Polsat za wszelka cene chce dorownac TVN-i, ale robi to strasznie nieudolnie.A Ibisz jeszcze pracuje w Polsacie?Jesli nie to juz pierwszy duzy + .
nie lubie polsatu, ich główny kanał i sport jest ok, ale polsat 2 i zdrowie i uroda to straszne kaszany... polsat cyfrowy- myslę że się najmniej rozwijają, rzadko coś dochodzi, bardzo słaba oferta.
Chyba sobie jaja robisz. Masz Polsat Cyfrowy czy znów piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia? Dla twojej informacji: w grudniu doszedł Disney Channel a w styczniu FoxLife. Nawet w nce nie doszło tyle kanałów w tym czasie. Więc zastanów się następnym razem jak palniesz coś takiego.
Witam.
Z tych programów oglądam tylko TVN Turbo, TVP1, TVP2, TVN, Viva oraz wszystkie Dicovery. Za tą garstkęprogramów płacę 35 zł miesięcznie (reszta to totalne dno, którego nie oglądam)
Ogólnie uwielbiam kanały typu Discovery, TVN Turbo, kanały muzyczne oraz radio (RMF MAXXX) a reszty nie oglądam.
Czy jest w ogóle sens przechodzić z POlsatu do N, jeżeli chcę mieć podobne kanały troszkę taniej ( za 26 zł pakiet standard + style, moda muzyka + kultura, nauka, świat) ale brakuje TVN Turbo (trzeba wykupić kolejny pakiet co automatycznie podnosi cenę abonamentu), Polsatu (czasami puszczają jakieś znośne filmy) i TV4 (F1) ??
Oraz istotna sprawa - czy dekoder jest szybki?? Obecnie mam w Polsacie Sagem i jest tragedia :( Po przełączeniu z jednego na inny kanła trzeba czekać od 3 do 4 sek aż siępokaże obraz i dźwięk:/ Czasami dekoder potrafi się zawiesić:/
No i jedna z bardziej istotnych spraw - czy kiedyś będzie opcja tworzenia własnej kolejności programów ?????
Polstat rozwiązał to bardzo dobrze - podzielił na 4 listy. Na liscie A są wrzucane wszystkie kanały pomieszane jeśłi nam nie odpowiada ich kolejność przenosimy je do listy B w takiej kolejności w jakiej chcemy. A jak to się ma/będzie miało w n ???? jutro ci odpowiem zrobiłem to co ty chcesz już w październiku
haha to jest bardzo mało :) wiem, że te kanały doszły ;) nka to NOWA platforma a polsat na rynku jest już długo ;) według tego na polsacie co 3-4 miesiące powinieneś mieć nowe kanały :) Polsat moge pochwalić za 1 rzecz- myslenie- ich pakiet mini sprzedaje się jak woda, mimo ze za te kanły jest bardzo drogi. mocno wydaję mi się, że najmocniejszym punktem polsatu sa tvn-y - bez nich platforma się posypie (mimo wszystko mam nadzieję, ze do maja tak się nie stanie- czekam na cyfrowy polsat hd )
No to proszę- lista zmian, które były w ostanim czasie w Polsacie:
Eurosport, AXN i Mango24 (niekodowane, w przeciwieństwie do enki) doszły do pakietu familijnego
AXN Crime, AXN Sci-Fi, Eurosport2, Zone Romantica doszły do pakietu Relax Mix.
No i co? Dalej twierdzisz, że Polsat nic nie zmienia? Jak widzisz nie sztuką jest rzucić jakimś pustym frazesem. Trzeba umieć go uzasadnić.
axn-y doszły jakoś w czasie startu n-ki..... jednak to i tak mnie nie przekonuje ze polsat jest ciekwa platformą.
A ja nie mówię, że ciekawa oferta. Tylko, że robią zmiany. Poza tym wskaż mi ile jest rożnic w programach między nka a Polsatem. Zarówno w jednej plaftormie jak i drugiej są kanały tylko na wyłączność. Ale obawiam się, że gdybyś zaczął porównywać to Polsat mógłby wyjść na plus.
http://www.cyfrowypolsat.pl/index.php?id=programy&menu_id=1&submenu_id=0
Jest tanio....... i tyle, brak hd, słabe dekodery, nieciekawa jakość obrazu Pakiet familijny wypada ok, ale za ta cenę wolę zestaw hity filmowe + kultura nauka świat w nce z świetnym dekoderem, bardzo dobrą jakościa obrazu, hd, gwarancją tvn-ów, jednak z pewnym filmowym niedosytem.
Żarty sobie robisz:
w porównaniu do tego "świetnego dekodera" echostar ma możliwość tworzenia własnych list. Co za gwarancja TVNów- znowu chcesz siać jakieś plotki, że TVNy znikną z Polsatu? To Polsatu i TV4 brakuje w ence. Masz chociaż TV HD, że się tak jarasz HDTV? Ile masz kanałów HD w tych 2 pakietach, o których mówisz? 2?
nie plotki, to tylko moje domysły ;) Nie mam tv HD, ale przymierzam się do zakupu :0 poza tym często widze nke na tv hd ;) są 2 kanały hd, ale iti ma środki by kupić kolejne.A Polsat to bagno technologiczne.
Pamiętaj, że tworzenie własnych list może dojśc wraz z koejną aktualizacja ;)
To tylko potwierdza, że mówisz o czymś czego nie znasz na codzień i o czym nie masz pojęcia.
To tylko potwierdza, że mówisz o czymś czego nie znasz na codzień i o czym nie masz pojęcia.
Shado, a ty dajesz gwarancję, że TVN-y nigdy nie znikną z CP?
Popatrz na 2 informacje:
http://wirtualnemedia.pl/document,,2042400,Platforma_n_trafi_do_TVN_za_trzy _lata.html
http://www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=32986
nka wedlug mnie ma lepsza oferta od cp
nie plotki, to tylko moje domysły ;) Nie mam tv HD, ale przymierzam się do zakupu :0 poza tym często widze nke na tv hd ;) są 2 kanały hd, ale iti ma środki by kupić kolejne.A Polsat to bagno technologiczne.
Pamiętaj, że tworzenie własnych list może dojśc wraz z koejną aktualizacja ;)
No tak, przymiarki do zakupu i kibicowanie innym, daje solidne podstawy do rzetelnej oceny i energicznych perswazji innym weteranom nędzy, którzy przez ten czas zęby na niej zjedli.
Niech zgadnę: sprzętu audio z S/PDIF też nie użytkujesz, recorder na razie jest rozważany, a opinię o bagnie w Polsacie, też wyrobiłeś sobie zaocznie.
Platforma Cyfrowy Polsat podpisała wieloletnią umowę z nadawcą, na mocy której w ofercie operatora nadal będzie sześć stacji TVN.
No i? Wieloletnią umowę. Ja nie mówię, że nie znikną, ale jak widzisz nie w najbliżeszej przyszłości. Mnie już pewnie w ence wtedy nie będzie. :lol:
błah śedzę rynek tv sat-- Shado ty chyba nawet nie wiesz jak silnie tvn jest powiązany z n, i zapewne nie ujrzałeś jeszcze nawet obrazu hd :lol:
Pamiętaj że przy kapitale iti nawet wieloletnią umowę da się zerwać
Ale chrzanisz dzieciaku. Jak sobie klikniesz na linki powyżej to zobaczysz, że TVN jest tak silnie powiązany z enką, że może się z nią bliżej zwiąże nie wcześniej niż za 3 lata. Wracaj do swojej konsoli albo do klocków lego.
Platforma Cyfrowy Polsat podpisała wieloletnią umowę z nadawcą, na mocy której w ofercie operatora nadal będzie sześć stacji TVN.
No i? Wieloletnią umowę. Ja nie mówię, że nie znikną, ale jak widzisz nie w najbliżeszej przyszłości. Mnie już pewnie w ence wtedy nie będzie. :lol:
Shado dobrze wiesz że każdą umowe da się zerwać...a wtedy znowu pewnie wrócisz do "n" :lol:
Dzieciaku błahahahaha w koncu wrócisz do nki, gdy polsat upadnie ;) masowe zwroty polsatu- to jest to
Nigdy nie twierdziłem, że nie wróce. Jak na razie mam obie platformy.
Masz absolutną rację, Shado. Ciekawe tylko co oznacza słowo "wieloletnią"? 2, 3?
aha i mam 24 lata ;) tak na przyszłość ;) bardziej zgłab się w rynek tv-sat ;) widziałem już sporo platform i na razie najlepszą jest francuski tps, po połaczeniu z digitalem bedzie to francuski mega gigant tv sat ;) to może za kilka lat spotkać nke ;) połaczenie z cyfrą, i upadek polsatu
Nie bierzecie jednego pod uwage, Tv n to czesc grupy ITI a jak wiecie ta jest bardzo dynamiczna i agresywna w rozwoju, sadze ze nawet jesli ktos nie jest przekonany to maly kredyt zaufania szybko zostanie splacony. Jestem pewien ze TV N nas jeszcze nie raz zaskoczy, ja osobiscie jestem bardzo zadowolony z uslug. Mam TV SONY w promocji i N box rec. oraz VOD na prawde to rewolucja jesli chodzi o dotychczasowa TV.
nie tylko tvn, ale i multikino, pascal, onet, iti film studio, dream lab, tenbit. Po prostu - Polski gigant medialny generujacy bardzo wysokie dochody
P.s cyfra poczuła już nke gdy kanał kultura+ przestało sponsorować multikino i zszedł z anteny
No cóż od dłuższego czasu sledze co na tym forum wypisujecie bo chciałem sam kupić jakaś platformę i tak patrze że w zasadzie to trzeba wybrać nie która firma lepsza ale która mniej wali w hmmm pewną część ciała :( . Jako że póki co jestem szczęśliwym posiadaczem kablówki 8) będę się na ten temat wypowiadał z punktu osoby nie związanej z żadną platformą :).
Choć kontakt z przygodą satelitarną już miałem (miałem Ferdka oraz DB5600. Polszmat który kiedyś na tym "chulał" )
Oki brałem pod uwagę oferte N TV ale w porównaniu do niektórych osób odczekałem swój "zapał" w tym temacie i postanowiłem odczekać jak się to rozwinie i jak widać miałem rację.
Swoją przygodę z N miałem w punkcie sprzedaży gdzie pracownik podawał jak się później okazało (na waszych przykładach) dane z kosmosu a więc
- że za 99 zł będę miał WŁASNY tuner (super duper i w ogóle)
- ze w tym jest od kichania kanałów HD :roll: (odejdę na chwile od tematu bo widzę jak większość z was normalnie się S r A z tym HD a zdecydowana większość ma pewnie zwykłe TV ...... bo naprawdę niewiele osób stać na TV za ponad 2,5k a z postów waszych wynika jakby co najmniej co drugi Polak miał takie TV :idea: oczywiście są tacy użytkownicy no i im w tym przyp. współczuje)
- regulaminu promocji i w ogóle regulaminu nie chciał mi pokazać :!: twierdząc że to jest tak nowe że jeszcze do nich nie dotarło LOL ale NTV później mi go dośle hehe
Tak więc sie nie skusiłem i zacząłem czekać jak to się rozwinie i jak widze idzie w dobrym kierunku.
Oki a teraz podam jak to wygląda od strony takiej jak mi to pasuje czyli
- HDTV mnie totalnie nie interesuje
- z kanałów oglądam polsat/TVP/TVN oraz discovery (WSZYSTKIE)
- antena to nie kłopot bo mam własną
I teraz jak to wygląda na naszym rynku biorąc pod uwagę moje wymagania.
N TV
aby to mieć wystarczyło by mi pakiet z nauką i ten podstawowy (czyli za 16 zl) aleeeeee nie muszę wykupić jeden dodatkowy który nie będę oglądał czyli zapłacę 26 zł + 99 zł za NIC no i potem znów po 26 zł co miecha. Biorąc pod uwagę że nie będę miał kłopotów (czyli kofany BOK) oraz lista kanałów mnie nie doprowadzi do szaleństwa to będę zadowolony gorzej jak kłopoty będą...... kanał POLSAT w ich przyp zbierałbym zwykłą anteną (ahh te poświęcenie)
Polsat
aby mieć mój kochany zestaw kanałów muszę wykupić pakiet za 35 zł ale przynajmniej za 99 mam jakiś kiczowaty dekoder :) na którym zbieram więcej kanałów FTA (tylko czy mi to potrzebne.... ) BOK lepiej tu działa (podobno) no i jest jeszcze jedna rzecz która jest fajna i to w sumie najważniejsza ! NIE MUSZE KUPOWAĆ OD NICH DEKODERA :) co prawda za kartę też zapłacę 99 zł ale mogę mieć do tunka jakiego chce (ahhh ten szybki czas przełanczania kanałów choćby w Dreamboxie :twisted: + opcje hehe)
Oki suma sumarum (czy jak się to pisze)
Jak nie będę miał kasy to wejdę pewnie w N (ale jeszcze chwilke z tym poczekam niech jeszcze się poparzą inni) a jak będę miał to pewnie wezmę PCyfr.
Aha specjalnie pominełem C+ za dużo o tym operatorze się nasłuchałem od moich znajomych którzy chcieli z nich zrezygnować do tego audycje u Wajsa w radiu Zet.... nie C+ dziękuje.
Ja chcę mieć platformę z najpopularniejszymi kanałami w Polsce(w N takie są-brak jednak szczególnie polsatu plus moze jeszcze z 1-2 jak tv4-czasem mecze z polsatu sport idą-puchar ekstraklasy i disneya jakby byly tam ciekawe baje).Ale przedewszystkim patrzę na ofertę sportową,bo to moja pasja.I specjalnie wiele tego sportu tam nie ma.Powinni dać SportKlub(w wekeend by była niemiecka Bundesliga),a NSPORT wzmocnić się kilkoma rzeczami(puchar angli,liga polska,moze wimbledon?może cos z kosza-nba,euroliga,może jakas liga zagraniczna,musi koniecznie 1-2 rzeczami sie wzmocnić).Nie oczekuje oferty pokroju C+,ale oczekuje wyrwania od c+ jednej powaznej rzeczy.
Poczekam i moze jak rozstrzygna sieprzetargi sportowe a to za jakis czas i zdecytuje czy bede nabonamentem.
No i prosze...widz...pokazuje jak spokojnie można podejść do zakupu platformy...+ i - platformy,co w niej dostanie i co go interesuje i sobie czeka na rozwój sytuacji i wtedy sobie kupi lub nie...teraz powinienem wkleić te nicki z forum które powinny się uczyć takiej postawy :D
Ja chcę mieć platformę z najpopularniejszymi kanałami w Polsce(w N takie są-brak jednak szczególnie polsatu plus moze jeszcze z 1-2 jak tv4-czasem mecze z polsatu sport idą-puchar ekstraklasy i disneya jakby byly tam ciekawe baje).Ale przedewszystkim patrzę na ofertę sportową,bo to moja pasja.I specjalnie wiele tego sportu tam nie ma.Powinni dać SportKlub(w wekeend by była niemiecka Bundesliga),a NSPORT wzmocnić się kilkoma rzeczami(puchar angli,liga polska,moze wimbledon?może cos z kosza-nba,euroliga,może jakas liga zagraniczna,musi koniecznie 1-2 rzeczami sie wzmocnić).Nie oczekuje oferty pokroju C+,ale oczekuje wyrwania od c+ jednej powaznej rzeczy.
Poczekam i moze jak rozstrzygna sieprzetargi sportowe a to za jakis czas i zdecytuje czy bede nabonamentem.
Najważniejsze przetargi już się rozstrzygnęły.
Pękło, zabierze to trochę klienteli polsatowi, przypomina mi to sytuacje, sprzed dwóch lat (działał od stycznia do maja)
Pękło, zabierze to trochę klienteli polsatowi, przypomina mi to sytuacje, sprzed dwóch lat (działał od stycznia do maja)
kolego działał za czasów świetności bodajże dłuuuugo dłużej bez upierdliwego dopisywania kluczy. Dopóki nie przyszedł alladyn i rozgonił towarzystwo hehe. No ale aladynka też stworzyli ludzie a wiadomo że co zrobi człowiek to prędze czy później padnie :)
Pzdr. były posiadacz Ferdka i DB5600 :mrgreen:
JOY jednak też podchwycił temat :wink: ..a ja kurde sprzedałem 7018 dwa tygodnie temu :cry:
No to zawaliłeś. Ferdka zawsze warto mieć na czarną godzinę :lol:
Musze sie do czegos przyznac Po namowach rodziny tj. synow i zony wczoraj przywiozlem do domu tuner Polszmaty Samsung DSB-S305G
Pakiet Familijny wraz z Pakietem Relax Mix
Po zainstalowaniu go na jednym z TV rodzina powiedziala mi ze nboxy moga olać -tak dokladnie okreslili skrzyneczki N-ki :D
Nic dodac Nic ujac :lol:
Teraz akurat jest nieoficjalna "promocja" i pakiet relax mix jest za friko. Każdy kto ma pakiet familijny może oglądać pakiet relax mix bez dodatkowych opłat-mają awarię kodowanie od 2-3 tygodni albo coś podobnego. Do tego dziś się położyło kodowanie Nagravision i w ramach promocji edukacyjnej na feedkach można oglądać słoneczko, premiere i d+.
netsat życzymy wszystkiego najlepszego w objęciach polsatu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja oprócz nki mam Polsat i jakoś nie narzekam. Przynajmniej nie tracę majątku na połączenia z party line. Co ma działać działa. I tyle. Wiele nie wymagam. I nikt mnie nie zastrasza, że mi sygnał wyłączy, bo że niby nie zapłaciłem. Nawet dochodzą nowe kanały w tempie szybszym niż w nce. No i można skanować satelity :lol:
Jak dla mnie CP jest gorszą ofertą od N.Dlaczego?
N jakby nie patrzeć ma technologię o jakiej w Polsacie można narazie pomarzyć.VOD,HD,PVR.Pozatym sama oferta kanałowa.Sport?N-SPORT ma LM,Polsat Sport ma duzo wiecej ale malo atrakcyjnych zawodow choc tu w N-SPORT dużo się nie ogladnie,ale jakby dali SportKlub to by bili napewno CP pod wzgledem sportowym.MGM chociaz N ma kanal filmowy a CP nawet takiego nie ma.Reszte kanalow podobnych,wiecej discovery w n zas w cp disney channel.Rozbierznosc jest miedzy pakietme familinjnym a pakietami w n,choc 2-3 pakiety n to raczej to co chcemy ogladac a cena za to wyjdzie podobna co pakiet familijny.
Ja mam pytanie-czy viva polska jest wsrod kanalow fta??
Musze sie do czegos przyznac Po namowach rodziny tj. synow i zony wczoraj przywiozlem do domu tuner Polszmaty Samsung DSB-S305G
Po zainstalowaniu go na jednym z TV rodzina powiedziala mi ze nboxy moga olać -tak dokladnie okreslili skrzyneczki N-ki :D
No to teraz mam nadzieje zajmiesz się CP i dasz sobie spokój z tym forum :) ..nic dodać nic ując :wink:
No to teraz mam nadzieje zajmiesz się CP i dasz sobie spokój z tym forum :) ..nic dodać nic ując :wink:
Dopiero teraz dam popalic PATALACHOM z N ki
Nic dodac Nic ujac :D
PS
zafira w Polszmacie nic nie trzeba robic
Nie musisz dzwonic do BOK -usluga jest odrazu
Wszystko chodzi tak jak trzeba
Tuner o mozliwosciach ktoremu nbox moze sie klaniac (chodzi oczywiscie o programy FTA.skanowanie satelit personalizacje urzadzenia,programator.zmiana wygladu menu.kolorystyka etc.etc.
Jednym slowem -malina
To może porozmawiamy co tam w CP (wracając do tematu)..bo dzisiaj przytaszczyłem ferdka 1118 i tak edukacyjnie przeglądam co tam jest ciekawego :wink: ..paczka Zone powala :lol: (za to bym napewno nie zapłacił)
Masz racje nie dzwoniłem i mam pełny pakiet :lol:
Odp. do postu poniżej:
2 anteny x 2 konwertery 8)
To może porozmawiamy co tam w CP (wracając do tematu)..bo dzisiaj przytaszczyłem ferdka 1118 i tak edukacyjnie przeglądam co tam jest ciekawego :wink: ..paczka Zone powala :lol:
Masz racje nie dzwoniłem i mam pełny pakiet :lol:
aaaaa
A ile masz anten albo konwerterow? bo jak przyjdzie Ci przepinac jeden kabel do N-ciula i Ferdka na zmiane to Ci sie F-ka zapali:D
marian_wierzbicki
2007-01-07, 17:25
gratulacje. na jakim TV oglądasz ?
mogłeś sobie zapodać DVR- 747 miałbyś ful wypas....
Manius zartujesz??
Przez moje rece i polki pod TV przeszlo duzo tunerow i wiem co mozna uzywac Echostary sa do luftu Bardzo awaryjne ,wieszaja sie itp Mowa tu o modelach tych do Polsatu DVR- 747 to niewypal-podczas nagrywania ogladanego programu (bo tak tylko mozna)ma problemy z pozostalymi funkcjami tj przelaczaniem kanalow itp
Natomiast tuner Samsung DSB-S305G jest najlepszym dotychczas tunerem w Polszmacie Swiadczy o tym fakt iz teoretycznie niema zgloszen napraw gwarancyjnych na ten sprzet Jedynie pojedyncze przypadki Echostar to KIBEL niesamowity Mam kolege ktory pracuje 8 lat przy sprzedazy Polszmaty wiec jak bralem tuner odradzil mi Echostara polecajac Samsunga
Co do jakosci obrazu to w niczym nie ustepuje nboxowi (samsung podlaczony po wyjsciu component)do TV LCD rowierz Samsung
Jak masz taka mozliwosc to sprawdz w sklepie lub u siebie jaka jakosc obrazu mozna uzyskac z Polszmatowskiego Samsung DSB-S305G (kablem component na LCD)
robert69
2007-01-07, 17:44
...
PS
Tuner o mozliwosciach ktoremu nbox moze sie klaniac (chodzi oczywiscie o programy FTA.skanowanie satelit personalizacje urzadzenia,programator.zmiana wygladu menu.kolorystyka etc.etc.
Jednym slowem -malina
malina :shock: :?: co innego :idea: mozna wyczytać na forach poświęconych CP :lol:
...
PS
Jednym slowem -malina
malina :shock: :?: co innego :idea: mozna wyczytać na forach poświęconych CP :lol:
Nie wiedza jaki tuner jest bezawaryjny Echostary to kiszka ale biora je bo maja wyswietlacz na panelu i abonament za 9.90 PLN jest mozliwy
Przy samsungu DSB-S305G trzeba podpisac umowe na 17 miesiecy 2 pakiety za laczna kwote 49.80 PLN
Poczytaj na temat samsunga DSB-S305G wlasnie na forum Polszmaty pozniej wyciagniesz wnioski :D
PS
Na temat mozliwosci ustawien oraz innych tj personalizacjii skanowania sat i innych samsunga z polszmaty co do nboxa z Nedzy nawet nie wspomne-nbox nawet 5% niema tego co DSB-S305G
Do tego samsung ma wyjście cyfrowe audio.
robert69
2007-01-07, 18:45
...
Poczytaj na temat samsunga DSB-S305G wlasnie na forum Polszmaty pozniej wyciagniesz wnioski :D
PS
Na temat mozliwosci ustawien oraz innych tj personalizacjii skanowania sat i innych samsunga z polszmaty co do nboxa z Nedzy nawet nie wspomne-nbox nawet 5% niema tego co DSB-S305G
DSB-S305G nie jest tunerem HDTV :idea: a zapominacie o 80% nbox-a za zasłonką :wink:
Janusz123
2007-01-07, 18:57
W nbox recorderze też jest wyjście cyfrowe. Dobrym rozwiązaniem jest tandem "ferdek"-nbox. Możliwości tego pierwszego są ogromne, choć dla przeciętnego widza poza skanowaniem, dodawaniem kanałów,ich sortowaniem, zbyteczne. Myślę, że podrasowanie obu nboxów przez wprowadzenie tak długo oczekiwanego softu będzie rozwiązaniem. Fakt, że trwa to długo, zbyt długo. Może konferencja Pana Sojki ,też oczekiwana, wiele wreszcie wyjaśni?
Janusz123
2007-01-07, 19:02
Jeszcze mam pytanie do @netsata, tak z czystej ciekawości. Wykupiłeś pakiet Polsatu, a czy nadal masz dwa pakiety n-ki?
Czyżby kolega Janusz123 przestawał być zadowolony z cudu techniki pod nazwą nbox i reklamował "badziewie" produkowane przez Fergusona?
Hmmmmmmmmm :lol:
...
PS
DSB-S305G nie jest tunerem HDTV :idea: a zapominacie o 80% nbox-a za zasłonką :wink:
To po kiego grzyba Pan Prezes mowil o procentach jak nbox w podstawowych sprawach nie spelnia wymagan abonentow
Pomysl robert69 jaka kwote abonamentu zaplacisz zanim te procenty zostana wdrozone do nboxow :D Oby nie bylo tak ze zanim N-ka dojdzie do 40% to konkurecja ja polozy na lopatki :lol: a przy takim tempie usprawnien softu typu jedno naprawili 3 popsuli daleko nie zajda
Jak moznabylo dac do abonenta tak niedopracowany produkt i testowac go u ludzi za ich wlasne pieniadze :!: :!: :!:
Wystarczy porownac szybkosc przelaczania kanalow nboxa czyli urzadzenia Nowej Generacjii z prostym podstawowym tunerem cyfrowym (nawet takim ktory posiada tzw oprogramowanie edukacyjne)
NBOX -muł
INNY z brzegu -rakieta
PS
Skrzynka Nboxa z jego flakami -super
Oprogramowanie- Dno
Od wczoraj miałem możliwość przetestować polsat cyfrowy na Echostarze.
Okazja nadarzyła się przy okazji zakupu pakietu dla rodziców.
Nie będę się za rozpisywał - nie ma czego porównywać.
Jest to propozycja dla mniej wymagających za niewielkie pieniądze.
ta rozmowa to czysta przyjemność
mnie się tam po wieloletnich eksperymentach ze wszystkimi platfomami
Nka i sprzecik podoba a malkontentom życze najlepszego odbioru czego innego
:lol: :wink: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock: :wink: :lol: :shock:
Janusz123
2007-01-07, 20:23
Czyżby kolega Janusz123 przestawał być zadowolony z cudu techniki pod nazwą nbox i reklamował "badziewie" produkowane przez Fergusona?
Nie przestaję, cały czas jestem zadowolony! Ferdka kupiłem po zerwaniu umowy z Cyfrą+, a płaciłem wtedy około 70 złotych za pakiet podstawowy. Cyfra+ nachalnie przysyłała mi ulotki z cennikiem na dodatkowo płatne kanały - 3 wymiary Discovery, jakieś filmowe, pakiet filmowy premium. Jakby to zliczyć wychodziło około 150 złotych.
Nie czytasz uważnie, tandem "ferdek"-nbox uznałem za dobre rozwiązanie, ale dla przeciętnego widza zbyteczne. Mam "ferdka", to go przecież nie sprzedam za 100 złotych.
romanoff
2007-01-07, 20:31
Nie przestaję, cały czas jestem zadowolony! Ferdka kupiłem po zerwaniu umowy z Cyfrą+, a płaciłem wtedy około 70 złotych za pakiet podstawowy. Cyfra+ nachalnie przysyłała mi ulotki z cennikiem na dodatkowo płatne kanały - 3 wymiary Discovery, jakieś filmowe, pakiet filmowy premium. Jakby to zliczyć wychodziło około 150 złotych.
Nie czytasz uważnie, tandem "ferdek"-nbox uznałem za dobre rozwiązanie, ale dla przeciętnego widza zbyteczne. Mam "ferdka", to go przecież nie sprzedam za 100 złotych.
Jeśli chodzi o Cyfrę... Rozwiązałem Umowę zachowując termin wypowiedzenia. Umowa powinna wygasnąć 01.01.07. Tymczasem też dostałem grubą kopertę z ofertą, wypełnionymi przekazami i informację, że NIE MOGĘ rozwiązać z nimi Umowy do sierpnia tego roku, ponieważ nie odsyłając im czegoś tam wyraziłem ochotę na prolongatę Umowy! Szlag mnie z tymi złodziejami trafia! Męczy mnie ta ciągła korespondencja i udawadnianie z mojej strony, że nie wyrażałem żadnej woli na dalsze bycie ich abonentem. Nienawidzę tych Francuzów!
Janusz123 jak miło , ża ktoś ma podobne poglądy na cyfrę i FTA
pozdrowienia
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
romanoff a mnie się udało roczna promocyjna umowa do 31 gru 2006 nie uległem namowom lelefonicznym na "oferty specjalne"
powodzenia
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
romanoff
2007-01-07, 20:50
romanoff a mnie się udało roczna promocyjna umowa do 31 gru 2006 nie uległem namowom lelefonicznym na "oferty specjalne"
powodzenia
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
I tu leży prawdopodobnie pies pogrzebany. Przed ustaniem Umowy zadzwoniono do mnie z Cyfry i zapytano, czy nie zapoznałbym się z ich nową ofertą, którą mogą mi wysłać pocztą. Musiałem raczej powiedzieć 'tak', skoro ją przysłali. Ale czy odebranie tej poczty jest równoznaczne z wyrażeniem zgody? Czy to następna praktyka, podobna do tej 'Tele2'? Moim zdaniem Aneks do Umowy powinno się podpisywać. Obawiam się, że znowu pójdę do sądu.
Janusz123
2007-01-07, 21:05
Mnie też proponowano na szczególnych warunkach pakiet filmowy premium, ale byłem zdecydowany, że rezygnuję i już...
Praktyka, o której wspomina @romanoff, dziwna aczkolwiek Cyfra w ten sposób nie chce pozbyć się abonenta. A telefon mógł odebrać np. syn, ojciec co niedosłyszy ... Może jest to wytłumaczenie? Niczego przecież nie podpisywałeś, a wcześniej rozwiązałeś umowę. Życzę powodzenia.
Janusz Gramse
PS Do mnie przysyłano wielokrotnie faktury do zapłaty za miesiące już opłacone, następnie po moich tłumaczeniach telefoniczno-faksowych przychodziły ponaglenia, ostrzeżenia, wreszcie straszono firmą Kruk. Często faktury dotyczyły opłat sprzed 3, 4 lat!!!
marian_wierzbicki
2007-01-07, 23:52
Musze sie Nic dodac Nic ujac :lol:
Manius zartujesz??
Przez moje rece i polki pod TV przeszlo duzo tunerow i wiem co mozna uzywac Echostary sa do luftu Bardzo awaryjne ,wieszaja sie itp Mowa tu
Co do jakosci obrazu to w niczym nie ustepuje nboxowi (samsung podlaczony po wyjsciu component)do TV LCD rowierz Samsung
Jak masz taka mozliwosc to sprawdz w sklepie lub u siebie jaka jakosc obrazu mozna uzyskac z Polszmatowskiego Samsung DSB-S305G (kablem component na LCD)
Ofertą PC może się zainteresuję jak zaczną nadawać programy HD za taką kasę jak w N-ce , i to dopiero po okresie wieku dziecięcego. Mam nadzieję że nie powtórzą błędów C+. Narazie musi mi wystarczyć
N-rekorder podpięty do TV FUL HD. Obecnie z oferty polsatu to interesują mnie tylko kanały sportowe , dlatego nie rezygnuję z kablówki .
pozdrawiam marian
a ja tam lubie jak on sie wypowiada przynajmniej wiem jak powinna wyglądać reklamacja i na co uważać podczas podpisywania umów.
A tak w ogóle to chyba jest wolność wypowiedzi? A już szczególnie w tym dziale jakim jest hyde park :shock:
JOY ale to wszystko wiesz od innych
netsat wylewa tylko ogrom śmierdącego błota na wszystko
pozdrowienia ale rozrywka jest rozrywką :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Janusz123
2007-01-08, 15:07
No nareszcie spokój z delikwentem. Olał n-kę i teraz buduje ołtarzyk dla CP. A może to wysłannik CP? Żegnaj netsacie :cry: :cry: :cry:
No nareszcie spokój z delikwentem. Olał n-kę i teraz buduje ołtarzyk dla CP. A może to wysłannik CP? Żegnaj netsacie :cry: :cry: :cry:
To dopiero poczatek centusiu
No nareszcie spokój z delikwentem. Olał n-kę i teraz buduje ołtarzyk dla CP. A może to wysłannik CP? Żegnaj netsacie :cry: :cry: :cry:Nie wiem, czy Polsat ma forum, więc pewnie będzie tu nadal pisał, tylko w każdym poście doda coś o N żeby moderator nie dopatrzył sie braku związku z N.
Dajcie już sobie spokój z netsatem...niech sobie pisze i tak go już nikt poważnie nie traktuje tu na forum :?
Dajcie już sobie spokój z netsatem...niech sobie pisze i tak go już nikt poważnie nie traktuje tu na forum
Traktuja go powaznie potencjalni klienci, którzy wchodza na forum i słuchaja bzdur o 100 kanałach fta
Dajcie już sobie spokój z netsatem...niech sobie pisze i tak go już nikt poważnie nie traktuje tu na forum
Traktuja go powaznie potencjalni klienci, którzy wchodza na forum i słuchaja bzdur o 100 kanałach fta
w nce jest około 500 kanałów fta, a nie jak mówił netsat 100
Loki co Ty gadasz o 500 kanałach FTA ?
Jest niecałe 250 kanałów :!: i to liczyłem z tego samego linku co masz w podpisie.
Pomyliłeś się tylko o 250 kanałów :roll:
Więc gdzie masz tu 500 kanałów FTA ? :lol:
hmm....... zmyliły mnie numery, pamietaj tez, ze dzisiaj dodano 60 z astry
hmm....... zmyliły mnie numery, pamietaj tez, ze dzisiaj dodano ok 60 z astry
Super że to napisałeś. Bo ta cała Nka jest taka jak te kanały FTA - czyli strasznie myląca :wink:
Nawet Ty (posiadacz Nki) dałeś się na to złapać.
Dałem ;) ale widze, ze pustk iw liczbach będą uzupełniane, tak jak dzis astra ;)
Dałem ;) ale widze, ze pustk iw liczbach będą uzupełniane, tak jak dzis astra ;)
Ale do 500 to daleeeeko :lol:
Zresztą netsat się mniej pomylił niż Ty, a Ty jeszcze to liczyłeś :wink:
W końcu mogliby dać wszystkie te kanały FTA.
mogliby, raczej dla lepszego wygladu
mam jeszcze ferdka, i wiem, że na f-cie z reguły nic nie ma, a w nce powybierane są ciekawe kanały
mogliby, raczej dla lepszego wygladu
mam jeszcze ferdka, i wiem, że na f-cie z reguły nic nie ma, a w nce powybierane są ciekawe kanały
Bo to tylko chodzi o zasade że każdy chce mieć wszystkie FTA :wink: ..a tak naprawde to zawsze tylko się coś dodawało do listy a i tak się tego nie oglądało (kanały arabskie,sex telefony,telezakupowe)...najważniejsze żeby lista przygotowywana przez "n" była aktualizowana (jeśli pokaże się coś ciekawego na orbicie)...mi taki układ jak jest teraz odpowiada...już są (lub będą dzisiaj) te kanały FTA które mnie interesują 8) ...wiec ja nawet nie mam na co narzekać :wink:
no i zgadzam się z tym bo z tego co zauważyłem to generalnie większość chciałaby mieć pełna oferte z Astry i Hot Birda, nawet kanały których nie oglądają i to tak tylko z zasady, skoro są, to się należy mimo, że niepotrzebne. Ale to też chyba trzeba uszanować.
sopotboy
2007-01-10, 21:45
skoro są, to się należy mimo, że niepotrzebne.Jak je będe miał to zadecyduje czy są mi potrzebne czy nie. Wcześniej trudno to ocenić.
hmm...może masz mozliwośc wypozyczenia tunera fta..... reszta programów jest jakości naszego edusat-u, araby,telezakupy,włoch z dywanami, araby, telezakupy, włoch z dywanami i tak w kółko ;)
Powiedzcie, czy ludzie którzy są tak skrajnie niezadowoleni nie powinni w końcu zerwać tej umowy? Przecież pretekstów (prawnych też) N trochę dała. A może oni są masochistami?
Ja gdybym był pewny, że nie naliczą mi opłat za miesiące do końca umowy napewno bym ją rozwiazał, niestety nie za bardzo mi się chce chodzić po sądach z powodu bzdury.Więc rozwiązanie umowy i zapłacanie im tego co i tak płacę mając umowę, jest bez sensu.
marian_wierzbicki
2007-01-11, 16:06
[
zakończ już tą gebelsowską propagandę wspaniałości nędzy, bo napawa ona głębokim obrzydzeniem użytkowników tego nieszczęścia[/quote]
a jak Cię zlustrują za tajną współpracę z CP lub C+?
ja jestem zadowolony z N, i gdyby nie N to nie interesował bym się TV SAT do czasu nadawania w HD. Miałem tuner TV sat do pierwszej Astry ( 18 lat temu ) i tylko nowa generacja nadawania skłoniła mnie do zaiteresowania się na nowo TV sat. liczy się tylko HD reszta to jest miły bonus dla tych co nie mogą żyć bez TV.
Miałem tuner TV sat do pierwszej Astry ( 18 lat temu )
Niech zgadne Amstrad na 16 kanałów :D piękny sprzęt, jak miło powspominać pionierskie czasy TV-SAT ja zacząłem od PACE9200 :D, pamiętam do dziś układ kanałów:
na 11 TeleClub
na 14 FilmNet
na 15 MTV
;)
Przeszedłem z Polsatu do N-ki i jestem przekonany ,że wybór jest trafny! :D
eugene23
2007-01-16, 14:04
Czytam i czytam tę dyskusję w temacie n a Cyfrowy Polsat i dochodzę do wniosku, że Administrator śpi. Ale skoro tak to może i mojej wypowiedzi nie usunie do kosza.
Najbardziej zabawny jest Andrew. Aby to udowodnić krótko opiszę swoje doświadczenia z n od 13.10.2006r.
Nboxa nabyłem bez zadnych problemów w małym komputerowym sklepie w powiatowym mieście Oborniki Wielkpolskie. Również bezproblemowo odbyła się aktywacja (5 min.). Sygnał mam na poziomie 90% siła i 100% jakość na antenie 80cm. Nigdy nic nie działo się ze sprzętem. Co do oferty to wiedziałem co biorę i czekam na rozwój platformy. Od 19.11 mam nboxa recordera. Sam zmodyfikowałem antenę montując Quada (bo mam też Cyfrę i CP). Sygnał na ant.1 pozostał na 90/100% a na antenie 2 z Astrą 90/80 HB i 70/60 Astra. Wszystko działa bez zarzutu włącznie z VOD. I znów co do oferty wiedziałem co będzie i czekam spokojnie na rozwój. Oczywiście że chcę dobrych filmów i sportu ale liczę się z tym, że trzeba będzie za to zapłacić więcej niż 10 lub 16 zł. Ale i tak jest nieżle. Trzy kanały HD, INNE NIŻ U KONKURENCJI kilka kanałów, dobra jakość dźwięku i obrazu, wygoda użytkowania nboxa recordera. Proszę mi nie odpowiadać,że mam małe wymagania bo w telewizję sat bawię się już kilka lat i poznałem kilka dekoderów z dyskiem i bez. Wiem jakie braki ma nbox ale jestem cierpliwy. Życzę n-ce powodzenia bo to ona ruszyła rynek. Andrew masz prawo do krytyki ale moim zdaniem przesadzasz. Podejrzewam, biorąc pod uwagę moje doświadczenia z n-ka, że należysz do pechowców lub narzekaczy bo nie sądzę abym tylko ja miał szczęście do sprzętu. Powtarzam!!! Wszystko oprócz ustawienia anteny zrobiłem sam i nie uwierzę, że nie można tego zrobić tak aby działało jak należy od strony technicznej. Stronę programową zostawiam do dyskusji bo to naturalne, że każdy ma inne oczekiwania.
Życzę wszystkim miłego dnia i oglądania dobrej telewizji.
larandar
2007-01-17, 11:38
n dolozy sportklub i nie bedzie tak zle,juz by cp napewno ofertowo pobili i dali znak dla cyfry ze sie do niej beda dobierac,
a filmy to powinein polepszych sie vod,choc wedlug mnie to vod nie jest taki zly,pokroju kanalu premium,
rany Andrew czy to forum to Twoje hobby a jechanie po nce to Twoja misja?? <lol>
ALE SIE ZROBIŁ OFFTOPIC (sic!) a miało być a Polsacie
aha skonczyła się już "promocja" POlsatu :wink: :roll:
ALE SIE ZROBIŁ OFFTOPIC (sic!) a miało być a Polsacie
aha skonczyła się już "promocja" POlsatu :wink: :roll:
no coz jak w zyciu.. ;)
1000500100
2007-01-17, 15:50
n dolozy sportklub i nie bedzie tak zle,juz by cp napewno ofertowo pobili i dali znak dla cyfry ze sie do niej beda dobierac,
a filmy to powinein polepszych sie vod,choc wedlug mnie to vod nie jest taki zly,pokroju kanalu premium,
rany Andrew czy to forum to Twoje hobby a jechanie po nce to Twoja misja?? <lol>
Ja mysle ze to jego misja specjalna.
Czego by nie powiedziec o n Andrew i tak bedzie na nie, gdyby pracownicy konkurencji byli tak zarliwi w innych obowiazkach eh....
kunkurencja nie śpi, pojawienie się nki wzbudziło niezły ruch na polskim rynku platform cyfrowych
http://www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35540
kunkurencja nie śpi, pojawienie się nki wzbudziło niezły ruch na polskim rynku platform cyfrowych
http://www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35540
Jak dla mnie to szkoda miejsca na Superstacje w "n" i niech sobie jest nawet tylko w CP :)
Czy ktoś ostatnio zauważył jakiekolwiek reakcje admin. na poruszane tematy w całym forum.Czyżby strajkowali - kurde? No, chyba nas nie olewają!!!
Halo ! administrator odezwij się !!! Może coś przeoczyłem?
Wczoraj widziałem Anię
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Janusz123
2007-01-28, 16:05
Gdzie? :D :D :D
David201
2007-01-28, 21:39
Witam.Ja przeszedłem z cyfrowego polsatu do N w listopadzie 2006.Juz dawno czekalem zeby na polskim rynku pojawiło sie cos nowego,gdyz Cyfrowy Polsat to dno,na dodatek drwią z klientów.Mialem taka sytuacje ze w ciagu tygodnia mialem 3-4 razy wylaczany sygnal za kanały,które miałem opłacone.Myślalem tez nad Cyfra+ lecz zrezygnowalem gdyz byla za droga.Nie żałuje przejścia do n.Wreszcie mam to co chce i place za to co chce.Mam wykupione pakiety sport i motoryzacja,kultura i nauka oraz pakiet informacja.Poza tym dekodery n nie wieszaja sie jak to mialy w zwyczaju dekodery Polsatu (Sagem).Póki co n zapowiada sie obiecujaco,a takiej ilosci sportu juz dawno nie widzialem.Pozdrawiam
A ja mam dokładnie te same przemyślenia co Ty tylko odwrotne co do platform. TO w nce miałem wielokrotnie odcinany sygnał (najcześciej nieświadomie) na kilka-kilkanaście dni. To nka drwi z klienta. To nboxowi zdarza się, że się wiesza. Natomiast mam też Polsat z dekoderem echostara i nie mam żadnych problemów. Jak widzisz wszystko jest sprawą jednostkową. Poza tym poczekajmy, aż będziesz dłużej klientem nki.
no właśnie jeden lubi pomarańcze .............
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
mmirek czy Ty masz sraczke? Srasz wszedzie nic nie wnoszacymi do tematu wypowiedziami.Napisz cos z sensem i wiecej niz jedno zdanie.
Uwierz mi @ewaldus, że to jedno jego zdanie miało więcej sensu dla ludzi inteligentnych,niż twoje marne wypociny, mające pewnie na celu szukanie zaczepki. Daruj sobie ten rynsztokowy język. Takie chamstwo powinno być tępione na każdym forum. Jak widać tu jeszcze netykieta nie dociera.
TO w nce miałem wielokrotnie odcinany sygnał (najcześciej nieświadomie) na kilka-kilkanaście dni. To nka drwi z klienta. To nboxowi zdarza się, że się wiesza.Ech shado wiecznie narzekasz mnie tam Nbox się nie wiesza pewnie pastwisz się nad swoim tunerkiem to ci się wiesza.Poza tym poczekajmy, aż będziesz dłużej klientem nki.Co sugerujesz że jesteś znacznie dłużej.
:wink:
Z tego co widzę to tamten kolega dopiero dołączył, a ja jestem od początku nki.
Wieszanie się nboxa nie jest jakieś częste, ale kilkukrotnie mi się zdarzyło- w przypadku echostara jeszcze nie.
Co do wypowiedzi Arsenala to popieram ewaldus-przejrzyj te posty:
http://nhdtv.pl/forum/search.php?search_author=mmirek
Najcześciej są to nic nie wnoszące do dyskusji skrawki wypowiedzi.
Z tego co widzę to tamten kolega dopiero dołączył, a ja jestem od początku nki.
Wieszanie się nboxa nie jest jakieś częste, ale kilkukrotnie mi się zdarzyło- w przypadku echostara jeszcze nieKolega David201 pisze że przeszedł w listopadzie a ty najwcześniej to jesteś od 10 października, chyba dużo większego doświadczenia nie masz. Ja jestem od 15 stycznia choć zamówienie wysłałem 22 grudnia i na razie zero wieszania.
Od zeszłorocznej aktualizacji softu recorder zawiesił się tylko raz, przy kilkakrotnych wyłączeniach światła, podczas wichury. Równie dobrze mógł się z tego powodu spalić, wiadomo warunki ekstremalne, skoki napięcia, przepięcia itp, ale przeżył.
Zasada jest prosta - wiesza się dekoder, trzeba go wymienić, bo nie jest to normalne zachowanie. - koniec.
pitertrancer
2007-01-29, 14:04
heh.skołowany niedoskonałością enki podpisałem umowę z CP i mam ich dekoder z pvr - mimo braku hd wszystko działa.mogę utworzyć własną listę kanałów i nagrywać co chcę.rewelacja!!! wielki plus dla polsatu za to.następna umowa z polsatem kończy mi się w czerwcu i mam nadzieję ze do tego czasu enka się upora ze swoimi problemami i ze 2 umowę podpiszę z enką :) ale pooki co - mam polsat i jestem happy :P
heh.skołowany niedoskonałością enki podpisałem umowę z CP i mam ich dekoder z pvr - mimo braku hd wszystko działa.mogę utworzyć własną listę kanałów i nagrywać co chcę.rewelacja!!! wielki plus dla polsatu za to.następna umowa z polsatem kończy mi się w czerwcu i mam nadzieję ze do tego czasu enka się upora ze swoimi problemami i ze 2 umowę podpiszę z enką :) ale pooki co - mam polsat i jestem happy :P
To faktycznie dałeś się skołować co niektórym narzekaczom na tym forum.
Jeżeli jesteś zadowolony z dekodera polsatu z pvr to tym bardziej byłbyś zadowolony z nbox recordera.
A teraz włącz nagrywanie na kanale Polsat Sport i spróbuj oglądać w międzyczasie TV4. Powodzenia.
NA POLSACIE UKAZAŁ SIĘ ZAKODOWANY TEST_S
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pitertrancer
2007-01-29, 17:19
@arsenal - wiem ze to nie możliwe w tym przypadku ale mój tryb zycia nie pozwala mi na luksus zasiadania w normalnych godzinach przed tv wiec dla mnie to urządzenia jest zbawienne bo np.teraz - siedze w pracy a nagruwa mi się to co przegapię i to mi się podoba:)
pitertrancer
2007-01-29, 17:24
co do enki - naprawdę się tym podnieciłem ale kurde z tego co widze u znajomych i wszędzie słychac to nie opłaca mi się zrywać drugiej umowy z PC.ostatnio byłem w sklepie gdzie mają enke i przeżyłem koszmar bo chciałem to sobie wszystko na spokojnie oblookac a tam pół kanałów nie działało.głos uciekał,pixele.no i było 2 chłopów z krzykiem ze chcą wymiany urządzeń bo nie działają itp itd wiec poczekam jeszcze trochę... :)
mnie tam odpukać działa od początku super :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
a że sprzedają Nke niemoty to inna sprawa
Mnie też działa bez zakłóceń i mogę dwa programy w jednym czasie uchwycić. Przydała by się funkcja PIP skoro są dwa tunery w jednym. :lol:
Cieszymy się twoim szczęściem. Przysk EDIT ci się zepsuł? Nie mogłeś tego napisać w jednym poście tylko kapiesz tak swoimi zdaniami?
@mmirek:Cieszymy się twoim szczęściem. Przysk EDIT ci się zepsuł? Nie mogłeś tego napisać w jednym poście tylko kapiesz tak swoimi zdaniami?
@Shado widocznie nie mógł napisać tego w jednym poście, a dla Ciebie sformułowanie "nie mogłeś napisać tego w jednym poście" staje się chyba hasłem zastępczym, bo już to walisz po raz kolejny i to kolejnemu forumowiczowi... i nie wiem czy zauważyłeś ale sam się powtarzasz... kolejny prowokator na forum się znalazł... A tak na marginesie nie używaj liczby mnogiej w stylu "cieszymy się" bo to sugeruje, że wypowiadasz się w imieniu ogółu...
marian_wierzbicki
2007-01-29, 21:30
ale na Twoim TV Discovery HD wygląda ciekawiej niż kanały CP ?
jest jednak szansa że CP dołączy do drużyny HD i będzie Ok.
pitertrancer
2007-01-31, 00:13
@marian - discovery podłaczyłem z nboxa znajomuch dla kontroli tv wiec byłem w szoku naprawde.co do polsatu jaki posiadam - obraz jest najzwyklejszy bo polsat nie nadaj e jak wiesz w hd.na polsacie obraz jak obraz w sumie na tym ich nowym tunerze z pvr jest lepszy niz na zwykłym i starym echostarze jakie kiedyć - ze 2 lata temu rozdawali.np.foxlife,axn i tvny oraz polsat sa zarypiste.reszta taka se,cinemax porażka...w kazdym razie obraz hd mnie zaszokował,gdy mogłem sobie w domu popatrzeć na spokojnie to powiem szczerze ze byłem czerwony jak burak z wrażenia - sklepowe oglądanie nie daje takiej radochy i komfortu bo wszyscy się pchają ,kwicza i rycza...ale wrażenie wizualne jest niesamowite...
marian_wierzbicki
2007-01-31, 10:51
@marian - discovery podłaczyłem z nboxa znajomuch dla kontroli tv wiec byłem w szoku naprawde.co do polsatu jaki posiadam - obraz jest najzwyklejszy bo polsat nie nadaj e jak wiesz w hd.na polsacie obraz jak obraz w sumie na tym ich nowym tunerze z pvr jest lepszy niz na zwykłym i starym echostarze jakie kiedyć - ze 2 lata temu rozdawali.np.foxlife,axn i tvny oraz polsat sa zarypiste.reszta taka se,cinemax porażka...w kazdym razie obraz hd mnie zaszokował,gdy mogłem sobie w domu popatrzeć na spokojnie to powiem szczerze ze byłem czerwony jak burak z wrażenia - sklepowe oglądanie nie daje takiej radochy i komfortu bo wszyscy się pchają ,kwicza i rycza...ale wrażenie wizualne jest niesamowite...
polsat ma jeden plus, Polsat , TV4 i kanały sportowe nadają w pełnym SD i nie oszczędzają na bitrate. ( SAT Kurier 1/2007 str 22 )
z taką samą jakością nadaje tylko TVN
na tych programach bitrate jest dwa razy większe od Canal+ i Canal+film oraz trzy razy od HBO i HBO2 a to przekłada się bezpośrednio na jakoć oglądanego obrazu.
David201
2007-02-01, 17:16
Obecnie rodzice mają Cvyfrowy Polsat i mimo to ze maja oplacony abonament do kwietnia 2007 sygnaly z róznych pakietów pojawiaja sie i znikaja i pojawiaja i znikaja.Zamówili sobie Pakiet Film a otrzymali kanaly muzyczne.hehe.Poza tym w Polsacie jest jeden wielki b....ałagan haha.A juz z tymi drukami to porażka.Zanim raczy ktos odblokować ten sygnal to mija połowa zapłaconego abonamentu.Poza tym nka rozlicza co do dnia,natomiast polsat jak sie komu chce.Jednym słowem Nikt mi nie wmówi,że Polsat jest lepszy od Nki bo w Życiu w to nie uwierze.Zastanawiam sie co ten "Cyfrowy" ma oznaczać bo Polast z cyfrową jakościa niewiele ma wspolnego (Ps sorki za pismo ale za duzo smsów ) Pozdrawiam
posumuję krótko
" miała baba koguta .............."
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
marian_wierzbicki
2007-02-02, 01:09
Obecnie rodzice mają Cvyfrowy Polsat i mimo to ze maja oplacony abonament do kwietnia 2007 sygnaly z róznych pakietów pojawiaja sie i znikaja i pojawiaja i znikaja.Zamówili sobie Pakiet Film a otrzymali kanaly muzyczne.hehe.Poza tym w Polsacie jest jeden wielki b....ałagan haha.A juz z tymi drukami to porażka.Zanim raczy ktos odblokować ten sygnal to mija połowa zapłaconego abonamentu.Poza tym nka rozlicza co do dnia,natomiast polsat jak sie komu chce.Jednym słowem Nikt mi nie wmówi,że Polsat jest lepszy od Nki bo w Życiu w to nie uwierze.Zastanawiam sie co ten "Cyfrowy" ma oznaczać bo Polast z cyfrową jakościa niewiele ma wspolnego (Ps sorki za pismo ale za duzo smsów ) Pozdrawiam
ja mam N i nie wiem jak działa w praktyce Cyfrowy Polsat . Oglądam tylko kanały sportowe Polsatu ( kablówka UPC ). Dałem przykład ( z Sat Kuriera ) że Polsat nie oszczędza na transporderach satelitarnych.
ofertą Polsatu może się zainteresuję jak uruchomią kanały w HD.
pitertrancer
2007-02-02, 18:50
@David - mam 2 polsaty oba od 2004 roku.zero kompletne zero problemów.jakość jedynie na cinemaxach kiepska.teraz po zmianie sprzętu ze zwykłego echostara na pvr mam jeszcze lepszy obraz(poza cinemaxami oczywiście ;) ).zawsze kiedy cos potrzebuję to dzwonie na infolinię.pare razy gdy konsultant nie wiedział co mi odpowiedziec brał numer mojego telefonu i oddzwaniał.zamawianie sprzetu przez infolinię - pani wzięła nr telefonu i oddzwoniła w ciągu 3 minut aby nie narażać mnie na koszty.pvr zamówione w piątek przyjechało do mnie w poniedziałek o 11,30.nic nie trzeba aktywować - zestaw jest plug and play.na drugim zestawie mam po 12 miesiącach koniec umowy i zestaw jest mój na własność.jak zapłacę to oglądam a jak nie to nie ogladam.przyjdzie lato wiec przez 5 miesięcy nie bedę płacił i nie ma problemu.jak przyjdzie jesień(o ile nie wezmę enki) to zapłacę np.50 zeta i właczą mi sygnał i będę oglądał za te 50 zeta.co do dnia i godziny.mam zniżkę na abonament.zamiast 55 zeta płacę 6 zeta mniej - przy roku daje to oszczędnosć 72 złotych.inne platformy o ile się nie mylę tego nie dają.miałem c+ 5 lat i poza podwyżką nie było nic dla stałego abonenta.mogę za darmo podłączyć playboy tv na 30 dni i jak nie chcę oglądać dalej musze zrezygnować i nie ma problemu.nigdy nie miałem (poza wichurą) przerwy w nadawaniu dzwięku i fonii.jreśli porównam c+ do polsatu to polsat jest cudem profesjonalizmu i szczytem możliwości techniki ;) nie mam zdania co do enki bo sam jej nie mam wiec na podstawie opinii innych nie będę sie wypowiadał :D
a podobno w Polsacie jest lepiej niż w nce, cudowna obłsuga i wspaniała oferta :D
http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=35600
I bardzo dbaja(CP) o abonentow ktorych nalapali podnoszac ceny i dodajac wspaniale programy typu Superstacja.Teraz sie zacznie migracja z CP do Nki.
Obyś się nie zdziwił. Masowych emigracji to nie będzie. To CP jak i C+ sa w tej chwili na uprzywilejowanej pozycji bo mają swoje miejsce na rynku. N takowego jeszcze nie ma. A zahaczyć się na rynku wcale nie jest łatwo, tym bardziej po popełnieniu znacznych błędów przez ITI które wpływają na niekorzyść a były to błędy bardzo łatwe do wyeliminowania. A co ty mylisz, że te ceny w N będą stałe? Wszytko zostanie zostanie skorygowane w odpowiednim momencie. Zresztą tak jak robi to CP dodaje kanały czeka 3-4 miesiące i podnosi cenę. N narazie musi się zahaczyć na rynku i znaleźć docelowy segment dla swojej usługi aby moc to robić.
No to poczytaj sobie
http://skforum.nazwa.pl/viewtopic.php?p=41046#41046#41046
Widac,ze cos jest nie tak.Polecam wszystkim ktorzy jeszcze nie wiedza jaka platforme wybrac.
i właśnie ITI się cieszy z sukcesow cyfry i polsatu zarabiając ileś groszy od kazdego ich abonenta , bo tak są konstruowane umowy
krótko mowiąc pracuje to na rozwój Nki :roll:
i właśnie ITI się cieszy z sukcesow cyfry i polsatu zarabiając ileś groszy od kazdego ich abonenta
Może wreszcie coś uciułają na HD w VOD. :lol:
no może to wtedy wymienię :wink:
pitertrancer
2007-02-09, 23:12
heh polsat zapowiada usługę tripple play,zaczyna być naprawdę ciekawie :)
Jarosław K.
2007-02-09, 23:37
heh polsat zapowiada usługę tripple play,zaczyna być naprawdę ciekawie :)
No tak, chcą być wirtualnym operatorem telefonii komórkowej więc będzie telefon a Internet pewnie przez komórkę. :P
Osobiście jakoś mało mnie to obchodzi co robi Polsat, te ciągłe i zasadnicze zmiany cennika i oferty jak dla mnie są nie do przyjęcia.
Ja miałem cyfre+ pózniej polsat teraz mam N i powiem szczerze że jestesm jak narazie zadowolony smiało mogę powiedziec ze Polsat do N jest straszna lipa choc by nawet pod względem nadawania :?
peterpeter
2007-03-01, 14:32
24 kanał PC TV1000 :shock:
TCM fizycznie nadal nierozdzielony
luki1680
2007-03-01, 15:55
Ale można zeskanować transponder z którego nadaje i mamy TCM rozdzielony, bo uprawnienia dla abo CP są, czyli na dzień dzisiejszy jedynie N się nie postarało w sprawie oddzielnego TCM.
peterpeter
2007-03-01, 16:10
właśnie dlatego
najpierw likwidować szajs
potem po kolei HD i mpeg4
miłośnicy TCM się znalźli
a nie obejrzeli ani jednego filmu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to pooglądają MGM i też będą zadowoleni :wink:
kazik601
2007-03-01, 16:43
mmirek a ja bym chętnie zamienił AXN i koszmarny CC na TCM.Gusta są różne.Stare dobre kino amerykańskie lubię ale nie trawię repertuaru koszmarnego CC najgorszego kanału n-ki-na razie.Pozdrawiam Mazury.
mmirek a ja bym chętnie zamienił AXN i koszmarny CC na TCM.Gusta są różne.Stare dobre kino amerykańskie lubię ale nie trawię repertuaru koszmarnego CC najgorszego kanału n-ki-na razie.Pozdrawiam Mazury.
axn- tak
cc- nie ! uwielbiam ten kanał
ELITE LEAGUE W POLSACIE SPORT!!!
Polsat Sport nabył prawa do pokazywania meczów najlepszej żużlowej ligi świata - angielskiej Elite League. Kibice speedwaya znajdą więc w naszej ofercie wszystkie nasilniejsze ligi!
Wcześniej Polsat nabył prawa do rozgrywek polskiej Ekstraligi oraz szwedzkiej Elitserien, a w tych trzech ligach ścigają się najlepsi żużlowcy świata! W lidze angielskiej z powodzeniem startuję Polacy - w tym sezonie bedzie ich na wyspach kilkunastu, między innymi: Piotr Protasiewicz, Krzysztof Kasprzak, Sebastian Ułamek i Tomasz Chrzanowski.
Mecze będą pokazywane na żywo zawsze w poniedziałki. Inauguracja Elite League na antenie Polsatu Sport, nastąpi jednak już w najbliższy piątek 23.03, kiedy to retransmitowane będzie spotkanie inaugurujące sezon 2007 Reading - Peterborugh z udziałem Janusza Kołodzieja i Piotra Świderskiego.
Mecze żużlowe komentować będą: Zenon Plech, Tomasz Lorek oraz Paweł Wójcik i Marcin Feddek.
Żródło: polsatsport.tv
ELITE LEAGUE W POLSACIE SPORT!!!
Polsat Sport nabył prawa do pokazywania meczów najlepszej żużlowej ligi świata - angielskiej Elite League.
A zawsze myślałem że polska liga jest najsilniejsza ;) cały garnitur GP jeździ u nas, ale bardzo miła wiadomość
Inauguracja Elite League na antenie Polsatu Sport, nastąpi jednak już w najbliższy piątek 23.03
Oby nie było tak ja w zeszłym roku ze szwedzką Eliteserien kiedy to na obiecankach pozostało a transmisje były falstarem :(
teraz tylko czekać na przekaz PolsatSport HD :D
sbs nie przejmuj sie obejrzysz powtorki na edudacie :wink:
Co do żużla to zawodnicy mogąc jeździć w 1 lub więcej lig. Cała czołówka jeździ w minimum 2 ligach polskich i angielskiej ale także niektórzy w Szwecji czy Dani. To nie jest tak jak w innych sportach, że można występować tylko w jednym klubie.
Nie ma co porównywać nka górą :D
hmm polsat bedzie teraz walczył o każdy kawałek sportowego tortu dla siebie ;)
hmm polsat bedzie teraz walczył o każdy kawałek sportowego tortu dla siebie ;)
Tylko zeby za lapczywie go nie jedli bo sraczka murowana.
Witam
Czytajac to forum, mozna odniesc wrazenie, ze ma ono sluzyc reklamie POZYTYWNEJ N-ki. Wszelkie opinie krytyczne sa napietnowane, przez moderatorow i zachwyconych uzytkownikow N.
Prawda jest jednak posrodku, i wszystkie platformy dzialajace na rynku sa siebie warte. jak pokazuje zycie w obojetnie jakiej dziedzinie klient jest wazny w chwili zakupu podpisania zobowiazania do placenia "haraczu", a potem postrzegany jest tylko jako wplyw kasy do firmy.
Patrzac na ubiegloroczny markieting przed wprowadzeniem N-ki, konferencje, bylem bardzo zainteresowany oferta N. Po prawie polrocznym okresie dzilalnosci N, oraz wielkosci i potencjale wlasciciela platformy, oferta N powinna byc juz na przyzwoitym poziomie. Mam (a wlasciwie mialem zamiar) przejscia do N. Jednak dokladna analiza propoycji N na dzis nie satysfakcjonuje mnie.
Napislem refleksje o dzisiejszej ofercie N, a ze jest krytyczna zostala usunieta do kosza. W poscie ponizej ponownie ja zamieszcze.
Od prawie 2-lat uzywam CP i jak najszybciej chciałbym przestac go uzywac. Plusem CP jest jego przystepna cena, poza tym same minusy.
W zeszlym roku ogladajac konferencje zapowiadajaca powstanie platformy nowej generacj, pomyslalem sobie, ze bedzie wreszcie porzadna oferta.
Zalozylem, ze gdy skonczy sie przymus utrzymywania CP (umowa) przejde do N. Minelo parę miesiecy od wygasniecia umowy i przymierzalem sie do zawarcia umowy z N.
Zaczalem zglebiac temat, zapoznawac sie z oferta, regulaminami, promocjami. I nastapilo rozczarowanie, kolejnu raz przerabiamy znany schemat wielki markieting, a w cieniu haczyki na klienta.
Co mi sie nie podoba w N i powstrzymuje mnie z zawarciem umowy:
1. Oferta programowa jest na poziomie CP programowo i cenowo, nie powala na kolana. Paczka TVN rozrzucona po pakietach, kanaly FTA w pakietach, oraz malo znane kanaly z niezbyt ciekawa oferta programowa. Mozna to przezyc, tak samo w CP.
O wiele lepsza jest oferta C+, tylko C+ jest zbyt droga jak na nasze realia.
W VOD N-ki otrzymujemy filmy powszechnie dostepne + seriale które w danym miesiacu wyemituje TVN, no majac VOD moge je obejrzec na poczatku miesiaca za ekstra cene 3 dych.
Mamy promocje rekorderowa w ktorej zyskuje 150 zl ( 5 mc VOD free), tylko jest male ale:
- przez czas trwania umowy musze oplacac VOD (dzis jego cena nie jest znana, w regulaminie VOD jako usluga dodatkowan za 30 zl moge zawrzec ja do 30.06.2007 potwierdza to BOK, po tym terminie pewnie poznamy ceny VOD). Zakladajac ze bedzie 30 zl przy zawarciu umowy na 12 m-c przez kolejne 7 m-c musze oplacac VOD otrzymam 7*30=210 zl.
czyli Promocja = drozej, to jest naciąganie klienta o innych typach umow nie wspome.
2. Umowa - podczas zawierania ustalam pakiety jakie chce miec aktywne, tzn jakie jestem zobowiazany oplacac w czasie trwania umowy (tak jest w cywilizowanych karajach) . Natomiast w N "Zonk" jak podczas trwania umowy dodam sobie pakiet dodatkowy i po pewnym czasie z dodatkowego rezygnuje to place kare 20 zl, w CP musze oplacac to co mam w umowie a dodatkowe kiedy chce ogladac.
To jest wlasnie telewizja nowej generacji tego nawet C+ i CP nie wymyslili. Klient w tym momencie postrzegany jest jako wplywy a regulaminy "pokretnie sformulowane" podobie jak w CP.
3. Sprzet mial byc nowoczesny powalajacy konkurencje na kolana, rewolucyjny na rynku platform cyfrowych. Na dzien dzisiejszy otrzymujemy sprzet z ustawiona lista kanalow, brakiem mozliwosci przeszukiwania dodawania nowych kanalow, ukladania wlasnych list, uzytkownik zdany jest na laske technikow N-ki.
Tunery konkurencji "zacofane technologicznie" oferuja w tym wzgledzie wieksze mozliwosci. Nbox-rec z brakiem mozliwosci edytowania programow nagrywanych, brak timera dla nagrywania, wybor nagrywanych programow prze EPG to jest raczej "Wczesna generacja".
Dzis wiekszosc klientow kupujacych sprzet nie bedzie mialo z tym problemow z jego obsluga, a twierdzenie ze jest to robione w celu uproszczenia oblugi n-box jest niewlasciwe. Postrzegac to mozna, ze podczas uruchomienia platformy sprzet byl niedopracowany, bez ponoszenia kosztow testowania.A koszt testowanie i rozwoj sprzetu mozna przerzucic na klientow.
Jak czytam o glosnej pracy niektorych n-box, jestem zdziwiony i to za 449 zl oplaty aktywacyjnej, przy wycenie n-box rec przez n-ke na poziomie 2000 zl gdy klient zniszczy, to chyba nieporozumienie. Zawansowane tel. komorkowe warte 2000 zl operatorzy kom. sprzedaja za mniejsza kase i NA WLASOSC.
4. Sprzedawy N - brak znajomosci oferty, promocji, regulaminow (w paru punktach sprzdazy) wciskaja "kit markietingowy wyuczony na szkoleniach w N-ce" po to by sprzedac.
Porownam do sytuacji: zakup TV LCD - przedawca zachwala sprzet przyszlosciowy, nowoczesny bijacy na glowe tradycyjne TV (wg mnie TV tradycyjne maja lepszy obraz przy dzisiejszym przekazie sygnalu SD PAL) na LCD leci cos z DVD lub lepszego odtwarzacza, na prosbe by wlaczyl sygnal z kablowki (na TV tradycyjnych leci z kablowki) stwierdza, ze nie moze bo pala mu sie wzmacniacze - NO KOMENT.
Gdy N-ka zaczela pracowac sledzilem jej rozwoj, dzis moge stwierdzic ze poszala do "zerowki", tak wiec poczekam z przejsciem az sie wyedykuje i jak skonczy "podstwowke" moze zawre z nia umowe.
Pisze te releksje z nadzieja (pewnie zludna) ze przeczytaja ja pracownicy N-ki i wezma pod uwage fakty jakie przedsatwilem w przyszych ofertach kierowanych do klientow.
Moga przejac duzo klientow od konkurencji, gdy przedstawia im ciekawa oferte.
Dla mnie jak na dzis pomimo, ze jestem BARDZO NIEZADOWOLONY z CP oferta N-ki nie jest atracyjana.
a przejscie dzis do N przyrownam do "zamienil styjek siekierke na kijek"
Nie mam zamiaru krytykowac n, ani nie jestem z konkurencji. Bylem do wczoraj bardzo zainteresowany N-ka, ale dla mnie nie jest to jeszcze oferta kuszaca do przejscia. Do rozstania z CP gdy podejme decyzje przejscia mam miesiac na rozwiazanie umowy. Na dzis uzywam TV Panasonic 29'' 100 HZ nie zamierzam kupowac narazie LCD wiec patrze na calosc oferty i stad moja refleksja.
luke_banks
2007-03-29, 14:06
prosze cie... znowy kopiuj wklej stosujesz... odpusc sobie...
tak bo podobno pisalem nie w tym temacie.
Wiec wklejam do wlasiwego tematu.
To co pisalem poprzednio (co wkleilem) zostalo usuniete do kosza.
luke_banks
2007-03-29, 14:29
ja do kosza usunal bym ciebie... ale coz... nie da sie.. moze tez powinienem napisac o tym wypracowanie ze na forum n nie mozna dowolnie wyrzucac ludzi w ramach abonamentu i wogole ze forum jest beznadziejne i ze mi sie nic nie podoba i ze najlepiej zeby nie bylo niczego... wlasnie tak piszesz ty.
Widze ze tobie sie nie podoba. Jak masz N to sie nia ciesz.
Czemu tak drazni Ciebie krytyka N.
Zrozum to forum stworzone jest przez N-ke, jest to najtansza forma zbierania opinii o produkcie sprzedawanym przez N, stopnia zadowolenia jej klientow. I jest analizowane przez pracownikow N. Wiec opinie krytyczne o ofercie tez sa analizowane i potrzebne.
Wez sobie do glowki fakt ze krytyka tez jest potrzebna, i dzieki niej bedziesz mial jeszcze lepsza oferte oraz lepiej dopracownay sprzet.
I wtedy bedziesz sie mogl cieszyc N! (! znaczy silnia taka funkcja matrmatyczna jakbys nie wiedzial :D ).
Pozatym forma grzecznosciowa wymaga by ciebie pisac z duzej litery, ale CIEBIE to chyba nie dotyczy
co się martwisz co się smucisz z CP uciekłeś lecz czy tam wrócisz ???? :)
luke_banks
2007-03-29, 14:47
Widze ze tobie sie nie podoba. Jak masz N to sie nia ciesz.
Czemu tak drazni Ciebie krytyka N.
Zrozum to forum stworzone jest przez N-ke, jest to najtansza forma zbierania opinii o produkcie sprzedawanym przez N, stopnia zadowolenia jej klientow. I jest analizowane przez pracownikow N. Wiec opinie krytyczne o ofercie tez sa analizowane i potrzebne.
Wez sobie do glowki fakt ze krytyka tez jest potrzebna, i dzieki niej bedziesz mial jeszcze lepsza oferte oraz lepiej dopracownay sprzet.
I wtedy bedziesz sie mogl cieszyc N! (! znaczy silnia taka funkcja matrmatyczna jakbys nie wiedzial :D ).
Pozatym forma grzecznosciowa wymaga by ciebie pisac z duzej litery, ale CIEBIE to chyba nie dotyczy
na silni sie znam bo jestem ekonomista... a czy ty wiesz jak to policzyc??
Na fukcji silnia sie znam, tak wiec jak spelni sie to co powyzej napisalem o poprawie N do bedziesz zadowolonu N! = do nieskonczonosci.
Jestem strasznie N-iezadowolony... Załuje, i przepraszam C+, że od was odzszedłem i dałem się zmanipulować... Za mój błąd musze płacić sam, ale gdyby C+ zagodziła zapłącić karę umowną n-ce to pierwszy sie zgłoszę, z resztą takich jak ja jest bardzo wielu... Ogólnie n-ka jest do bani... Kanły FTA włączane są do pakietów i blokowane!!! TVP Kultura, Polonia, Viva, 4funTV to jawne wyłudzanie pieniedzy, a wrecz nazwał bym to kradzieża!!! Lekka przesada... Nie wpsominając o tym, że żeby mieć TVN Turbo trzeba wykupic pakiet sportowy za 16zł kolejne złodziejstwo. Gdzie ten kanał filmowy HD, bo chyba MGM do tego nie mozna zaliczyc? bandyctwo i złodziejstwo... Do tego 449zł za recorder. Czekam do knica umowy i See You... Brak słów... Ostrzegam innych n-ka to poprostu wileka porazka przez duze N!!!
Ale bzdury piszesz.
Równie dobrze można napisać. TP S.A. jest do dupy (to fakt swoją drogą :)), bo nikt nie mówił, że jak wykupię abonament to nie bedę miał neostrady i muszą ją dodatkowo wykupić. Złodzieje.
MGM jest w HD. Kup sobie Tv HD to bedziesz widział. Klasyka kina w HD. Poczytaj ofertę, zanim nastęnym razem coś kupisz. Nigdzie w ofercie nie jest ukryte, że Turbo jest w pakiecie sportowym i trzeba za nie zapłacić 16 zł.
Jesteś żałosny.
Mam wrażenie, że w ogóle nie jesteś abonentem N, ponieważ kłamiesz w pewnych kwestiach, a twoja niewiedza może wynikać tylko z tego, że nie miałeś do czynienia z nboxem, a tylko z oferta na stronie internetowej.
luke_banks
2007-04-03, 08:45
Jestem strasznie N-iezadowolony... Załuje, i przepraszam C+, że od was odzszedłem i dałem się zmanipulować... Za mój błąd musze płacić sam, ale gdyby C+ zagodziła zapłącić karę umowną n-ce to pierwszy sie zgłoszę, z resztą takich jak ja jest bardzo wielu... Ogólnie n-ka jest do bani... Kanły FTA włączane są do pakietów i blokowane!!! TVP Kultura, Polonia, Viva, 4funTV to jawne wyłudzanie pieniedzy, a wrecz nazwał bym to kradzieża!!! Lekka przesada... Nie wpsominając o tym, że żeby mieć TVN Turbo trzeba wykupic pakiet sportowy za 16zł kolejne złodziejstwo. Gdzie ten kanał filmowy HD, bo chyba MGM do tego nie mozna zaliczyc? bandyctwo i złodziejstwo... Do tego 449zł za recorder. Czekam do knica umowy i See You... Brak słów... Ostrzegam innych n-ka to poprostu wileka porazka przez duze N!!!
TVP Kultura nie jest FTA z HB... na c+ tez nie tak dla przypomnienia... jest to kanal retransmitowany i n za to placi, podobnie tvp polonia - ktora i tak jest w pakiecie za 0zl. viva 4fun sa FTA dostepne... TVN turbo... przeciez wiesz ze jak chcesz ogladac to musisz wykupic pakiet wiec to twoja decyzja a nie zlodziejstwo. MGM jest HD. recorder za 449 to i tak malo. w belgii ten sam dekoder kosztuje 369 euro. zobacz sobie na satkurierze tak ukochanym przez niektorych. wedlug mojej subiektywnej oceny (bo twoja tez taka jest) ty jestes wielka porazka... ale jak pojdziesz do c+ na kolanach to moze ci koszulke na pocieszenie dadza i wykopia sprzed drzwi bo nikt zdrajcow nie chce... szkoda ze jestes abonentem n, bo przez takich jak ty traca inni abonenci...
1. Gdybyś był abonentem n, to byś wiedział, że vive i 4funtv mogą oglądać wszyscy abonenci, także ci którzy nie maja wykupionego pakietu "style moda muzyka". Kanały te nie są blokowane. Jeśli to nazywasz złodziejstwem to powiedz mi czym jest pakiet cyfry za 18zł z prawie samymi kanałami FTA? To jest dopiero złodziejstwo.
2. Dlaczego niby MGM "nie mozna zaliczyc" do kanału filmowego HD? Nadaje filmy w HD więc jest kanałem filmowym HD. A może dla Ciebie wzorem kanału filmowego HD jest C+ HD, który od grudnia powtarza te same kilka filmów?
3. A ile Ty byś chciał zapłacić za rekorder? 20 złotych? w C+ za dekoder odpowiadający zwykłemu nboxowi musisz dać 300 zł, a o takim z dyskiem nie masz co marzyć
Witam C+ ogólnie rzecz biorąc leje na klienta :) czyli na mnie. Jeszcze mam 2miechy wypowiedzenia C+, a ogolnie 6 lat u nich bylem. I co? abonament byl 86zl z canal+ i w tym 10zl za dekoder przez 6 lat daje to ponad 600zl. Teraz gdybym chcial miec cos w HD to musialbym zmienic dekoder za ilestam kasy (z tego co ktos pisal ponad 300zl), nie liczy sie wogole to, ze tyle lat z nimi bylem. Kupile nke, smiga super, ogladam mecze. Abonament 48zl i viva, 4fun sa za free. Gdyby nie Nka to na cyfrze nie zrobiliby by do dzisiaj canal w HD (za ktory jeszcze dodatkoweo chyba 10zl chcieli).
jurdziol
2007-04-08, 21:31
Nie wiem czy był poruszany fakt iż aktualnie wszystkie dekodery sprzedawane w polsacie sa na własność - gwarancja rok lub optymistycznie 2 lata. I co jak sie dekoder popsuje po gwarancji? Nowy kupujemy, nowy koszt ;) A w N dekoder jest od N, popsuje sie w czasie trwania umowy dostajemy nowy bez dodatkowych kosztów.
a ten ma mniejsze szanse na psucie ,
bo newralgiczna część ,
zasilacz jest oddzielnie
Bez przesady, nbox recorder to fajny sprzęt wart swojej ceny. A to co nazywasz złodziejstwem wcale nim nie jest. Widziałeś jakie pakiety ma enka a teraz narzekasz.
Jestem strasznie N-iezadowolony... Załuje, i przepraszam C+, że od was odzszedłem i dałem się zmanipulować... Za mój błąd musze płacić sam, ale gdyby C+ zagodziła zapłącić karę umowną n-ce to pierwszy sie zgłoszę, z resztą takich jak ja jest bardzo wielu... Ogólnie n-ka jest do bani... Kanły FTA włączane są do pakietów i blokowane!!! TVP Kultura, Polonia, Viva, 4funTV to jawne wyłudzanie pieniedzy, a wrecz nazwał bym to kradzieża!!! Lekka przesada... Nie wpsominając o tym, że żeby mieć TVN Turbo trzeba wykupic pakiet sportowy za 16zł kolejne złodziejstwo. Gdzie ten kanał filmowy HD, bo chyba MGM do tego nie mozna zaliczyc? bandyctwo i złodziejstwo... Do tego 449zł za recorder. Czekam do knica umowy i See You... Brak słów... Ostrzegam innych n-ka to poprostu wileka porazka przez duze N!!!Popieram cię tylko co do TVN Turbo 16 zł za ten kanał to rozbój, ale z resztą to chyba lekko przesadzasz. Tunera nikt ci nie kazał brać za 449 zł, ja wziąłem i nie narzekam.
luki1680
2007-04-09, 00:10
TVP Kultura nie jest FTA z HB... na c+ tez nie tak dla przypomnienia... jest to kanal retransmitowany i n za to placi, podobnie tvp polonia - ktora i tak jest w pakiecie za 0zl. viva 4fun sa FTA dostepne... TVN turbo... przeciez wiesz ze jak chcesz ogladac to musisz wykupic pakiet wiec to twoja decyzja a nie zlodziejstwo. MGM jest HD. recorder za 449 to i tak malo. w belgii ten sam dekoder kosztuje 369 euro. zobacz sobie na satkurierze tak ukochanym przez niektorych. wedlug mojej subiektywnej oceny (bo twoja tez taka jest) ty jestes wielka porazka... ale jak pojdziesz do c+ na kolanach to moze ci koszulke na pocieszenie dadza i wykopia sprzed drzwi bo nikt zdrajcow nie chce... szkoda ze jestes abonentem n, bo przez takich jak ty traca inni abonenci...
Kanał TVP Kultura jest kanałem FTA, który nadaje na HotBirdzie z transpondera 11488 H, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby N dodała go do listy FTA. Cyfra+ też ponosi koszty retransmisji tego kanału, a mimo to nie każe sobie za niego płacić tylko nadaje FTA, podobnie Cyfrowy Polsat, który bieże sygnał z transpondera C+.
nie no chyba walne oczywiscie przeniosą tenpost do kosza bo powiedzą ze powielam temat prawa do transmiski ale nie moge patzrec jak n inwestuje
w owsiakaczy religie a polsat nabywa prawa do najwazniejszych transmisji
gal bokserskich chyba polsat zzrozumiał czego oczekuje abonent a PANOWIE
z iti chyba nie a szkoda do zobaczenia w koszu
maciekpro
2007-05-18, 16:17
Panowie z ITI są największą spółką medialną w środkowo-wschodniej Polsce i mogą wszystko. Do tego mają znajomości. Po za tym robią tak, jak tylko im się podoba, jeżeli chodzi o inwestowanie, dużego kapitału. Reszta to widzowie.
Panowie z ITI są największą spółką medialną w środkowo-wschodniej Polsce i mogą wszystko. Do tego mają znajomości. Po za tym robią tak, jak tylko im się podoba, jeżeli chodzi o inwestowanie, dużego kapitału. Reszta to widzowie.
Ja jakbym mógł wszystko, zrobiłbym wiele albo i wszystko, a panowie z ITI tak robią??
maciekpro
2007-05-19, 19:58
Tak robią, wiesz wprowadzenie nowej generacji na rynek było bardzo trudne. Po za tym robią i to sporo, produkują filmy, seriale, programy rożnego rodzaju, otwierają nowe Multikina, są interaktywni i zaawansowani w Internecie, dzięki takim marką jak: Onet.pl, tvn24.pl, itd. no i mają Multibank, który jest częścią BRE Banku, sam BRE bank jest prawie ich. wymieniać mi się już nie chce, bo się zmęczę od tego wyliczania co ITI robi na rynku medialnym.
Tak robią, wiesz wprowadzenie nowej generacji na rynek było bardzo trudne. Po za tym robią i to sporo, produkują filmy, seriale, programy rożnego rodzaju, otwierają nowe Multikina, są interaktywni i zaawansowani w Internecie, dzięki takim marką jak: Onet.pl, tvn24.pl, itd. no i mają Multibank, który jest częścią BRE Banku, sam BRE bank jest prawie ich. wymieniać mi się już nie chce, bo się zmęczę od tego wyliczania co ITI robi na rynku medialnym.
Ręce opadają :(
Czy ktoś ma takie same odczucia jak ja?
Ręce opadają :(
Czy ktoś ma takie same odczucia jak ja?
Mam tak samo.
maciekpro
2007-05-21, 13:52
No ja tylko odpowiadam co ITI Gorup robi na polskim rynku, to wymieniłem, no, co i od tego ręce ci opadają. No i oczywiście robią wszystko, żeby dogodzić nam klientom.
No ja tylko odpowiadam co ITI Gorup robi na polskim rynku, to wymieniłem, no, co i od tego ręce ci opadają. No i oczywiście robią wszystko, żeby dogodzić nam klientom.
Do Tego żeby pokazac co robi ITI nie potrzebny jest MACIEKPRO wystarczy konferencja prasowa a wszczyscy sobie zdanie juz wyrobią.
Onet to chyba najgłupszy i najgorszy portal w Polsce. Tylko co chwile wyskakują reklamy. Jedyne co tam chyba jest.
I przestańcie już z tą "nową generacją".:)
I przestańcie już z tą "nową generacją".:)
No tak, już niedługo chyba nie będzie się tak nazywać, bo do softu dodają coś ze starej generacji, rozbudowane epg, zmiana kolejności kanałów, serwisy interaktywne, to było w mydelniczkach cyfry 10 lat temu.
gbielewicz
2007-05-21, 15:43
Witam.
Polstat rozwiązał to bardzo dobrze - podzielił na 4 listy. Na liscie A są wrzucane wszystkie kanały pomieszane jeśłi nam nie odpowiada ich kolejność przenosimy je do listy B w takiej kolejności w jakiej chcemy. A jak to się ma/będzie miało w n ????
Przeszedłem z CP i decyzji nie żałuje obraz o niebo lepszy HD i ten dziek :) i ogólnie jest fajnie szybka aktywacja dekodera, nawet gdy spóźnię sie z zapłata nie wyłączają od razu wiec same zalety :)
Przeszedłem z CP i decyzji nie żałuje obraz o niebo lepszy HD i ten dziek :) i ogólnie jest fajnie szybka aktywacja dekodera, nawet gdy spóźnię sie z zapłata nie wyłączają od razu wiec same zalety :)
Po Pierwsze Cyfrowy Polsat nie ma HD.
Po Drugie W Przypadku Nowych dekoderów w Cyfrowym Polsacie nie ma żadnej aktywacji podpinasz i dekoder działa ( miałem tak w przypadku dekodera Samsung DSB-S305G za 99 zł na własność :) z Abonamentem za 35 zł.
Jak się jeszcze ktoś zastanawia nad ofertą programową to macie 35 zł z VAT miesiąc gratis i dekoder za 99 zł na własność:)
http://www.cyfrowypolsat.pl/index.ph...et&id_pakiet=1
n_łukasz
2007-05-21, 16:35
Trevor, jako iż mówisz o konkurencji to zapraszamy na forum polsatu, chyba że napiszesz wiarygodne informacje... Dekoder z Pakietem za 35 zł kosztuje 199 zł... Poza tym sprawdź dokładnie co dostajesz za 35 zł i porównaj z ofertą n w podobnej cenie: np. Sport i Motoryzacja i Style moda muzyka to 26 zł miesięcznie. a oferta dużo bardziej rozbudowana. Ale to oczywiście subiektywna ocena.
Trevor, jako iż mówisz o konkurencji to zapraszamy na forum polsatu, chyba że napiszesz wiarygodne informacje... Dekoder z Pakietem za 35 zł kosztuje 199 zł... Poza tym sprawdź dokładnie co dostajesz za 35 zł i porównaj z ofertą n w podobnej cenie: np. Sport i Motoryzacja i Style moda muzyka to 26 zł miesięcznie. a oferta dużo bardziej rozbudowana. Ale to oczywiście subiektywna ocena.
Słuchaj jesteśmy > forum > hyde park > n a cyfrowy polsat
Czyli jako użytkownik Cyfrowego Polsatu (jak już wcześniej wspominałem przypominam że moi rodzice mają N i niejako występuję w ich imieniu także ) mam prawo do wypowiadania się na łamach tej strony.
Dekoder kupiłem za 99 zł z pakietem za 35 zł było to w lutym tego roku. dokładnie 15 lutego.
Za 50 zł mogłem dokupić antenę 70cm wraz z konwerterem ale nie kupowałem bo została mi po cyfrze.
Co Do Oferty programowej to nie rozśmieszaj mnie z tą rozbudowaną ofertą bo wystarczy porównać i już na pierwszy rzut oka widać że Polsat wypada lepiej:) Ale Ty napewno i tak Stwierdzisz ze N jest najlepsza na świecie bo żadnej platformy wcześniej nie miałeś .
luki1680
2007-05-21, 17:43
Napisałeś: "Jak się jeszcze ktoś zastanawia nad ofertą programową to macie 35 zł z VAT miesiąc gratis i dekoder za 99 zł na własność" a to z lekka mija się z prawdą, Polsat dobrze wie co robi sprzedając to badziewie za 199 zł, tak musieliby zapewnić przez cały okeres umowy wymiane dekodera na nowy w razie awarii, a tak po skończeniu się gwarancji, będziesz musiał kupić sobie nowy tuner.
A druga sprawa, po co kupować dekoder od operatora, po zakończeniu umowy postawisz sobie go na półce jako pamiątke po wspaniałym Polsacie, przecież innej karty do tego nie włożysz.
Dajcie sobie spokój z tymi bzdurami. Te forum głownie opiera sie albo na podniecających się N, albo wiecznie narzekających tylko albo wychwalających inne platformy pod niebiosa. Każda platforma ma plusy i minusy tylko, że większość osób nie widzi ani jednych ani drugich piszą bez sensowne poematy wychwalające. Troszkę więcej podejście realnego do tematu.
Napisałeś: "Jak się jeszcze ktoś zastanawia nad ofertą programową to macie 35 zł z VAT miesiąc gratis i dekoder za 99 zł na własność" a to z lekka mija się z prawdą, Polsat dobrze wie co robi sprzedając to badziewie za 199 zł, tak musieliby zapewnić przez cały okeres umowy wymiane dekodera na nowy w razie awarii, a tak po skończeniu się gwarancji, będziesz musiał kupić sobie nowy tuner.
A druga sprawa, po co kupować dekoder od operatora, po zakończeniu umowy postawisz sobie go na półce jako pamiątke po wspaniałym Polsacie, przecież innej karty do tego nie włożysz.
No właśnie chodzi mi tylko i wyłącznie ofertę programową!!!
Wiadomą rzeczą i nie godną uwagi jest to iż N-box jako urządzenie ma więcej kolorowych lampek:)
N ma lepszą ofertę niż CP,jednak fakt,że podział pakietów jest trochę uciążliwy.
N zdaje mi się jest lepszą platformą.Widac to po polsacie sport a nsportem kto ostatnio wygrywał przetargi o lm,bundeslige(mowa o kanalach w n)?
Brak mi w N kanału typu Animax(podstawa),Polsatu(choc jak nie bedzie trudno) i kanału filmowego ale takiego w miarę dobrego oraz kilku prawa sportowych w nsport(najlepiej ligi polską) oraz może pakeitu mix co wybierasz sam?.Wtedy dla mnie n super tak cyfra jest the best.
Cyfra ma premium,n tematyczne z cp,wiec programowo przebić ją trudno a cenowo czy naawet jakosciowo ciezko bo zaraz i w cyfrze promocja czy hd,potrzebne są prawa od cyfry(np. orange ekstraklasa-jedno prawo,a jakie ważne byłoby to dla platformy).
N ma lepszą ofertę niż CP,jednak fakt,że podział pakietów jest trochę uciążliwy.
N zdaje mi się jest lepszą platformą.Widac to po polsacie sport a nsportem kto ostatnio wygrywał przetargi o lm,bundeslige(mowa o kanalach w n)?
Brak mi w N kanału typu Animax(podstawa),Polsatu(choc jak nie bedzie trudno) i kanału filmowego ale takiego w miarę dobrego oraz kilku prawa sportowych w nsport(najlepiej ligi polską) oraz może pakeitu mix co wybierasz sam?.Wtedy dla mnie n super tak cyfra jest the best.
Cyfra ma premium,n tematyczne z cp,wiec programowo przebić ją trudno a cenowo czy naawet jakosciowo ciezko bo zaraz i w cyfrze promocja czy hd,potrzebne są prawa od cyfry(np. orange ekstraklasa-jedno prawo,a jakie ważne byłoby to dla platformy).
Liga mistrzów się kończy a wraz z nią N-Sport i zainteresowanie Tym Programem.
Poza tym Finał i tak obejrzymy w TVP
Poza tym Polsat Dysponuje jeszcze jednym programem Polsat Sport Extra.
Skupię się na Piłce Nożnej ( źródło CP )
Polska:
Puchar Ekstraklasy
Mecze eliminacyjne do Mistrzostw Europy 2008: m.in. reprezentacje Włoch, Niemiec, Hiszpanii, Holandii, Szwecji, Danii, Irlandii, Szkocji, Norwegii, Walii, Słowacji, Węgier
Puchar UEFA
Liga portugalska
Liga holenderska
Liga szkocka
Liga włoska
Liga grecka
Coca-Cola Championship
Puchar Niemiec
Puchar Francji
Puchar Włoch
Kanały klubowe:
Manchester United,
Arsenal Londyn
Chelsea Londyn
FC Liverpool
Barcelona TV
AS Roma Channel
Juventus Channel
Mecze towarzyskie ,reprezentacji Włoch, Brazylii, Argentyna, Niemiec, Holandii, Hiszpanii
Macie jeszcze jakieś pytania
luki1680
2007-05-22, 17:56
Co z tego co wymieniłeś nadaje się naprawde do oglądania, bo chyba nie liga portugalska, holenderska, szkocka.
Na N masz:
-Lige Niemiecką (retransmisje w HD)
-NHL (w HD)
-Puchar Polski (w HD)
-Lige Brazylijską
-2 lige niemiecką
-Lige włoską w siatkówce
-Na nasn jest NHL, Baseball, NASCAR itp.
-Mittingi w Lekkoatletyce na SportKlub
-i jeszcze pare innch, których nie chce mi się wymieniać, i to wszystko przez pare miesięcy od startu.
Ja mając Polsat Sport oglądał bym chyba tylko żużel i ew. jakieś gale bokserskie, które i tak lecą na zwykłym Polsacie.
Co z tego co wymieniłeś nadaje się naprawde do oglądania, bo chyba nie liga portugalska, holenderska, szkocka.
Na N masz:
-Lige Niemiecką (retransmisje w HD)
-NHL (w HD)
-Puchar Polski (w HD)
-Lige Brazylijską
-2 lige niemiecką
-Lige włoską w siatkówce
-Na nasn jest NHL, Baseball, NASCAR itp.
-Mittingi w Lekkoatletyce na SportKlub
-i jeszcze pare innch, których nie chce mi się wymieniać, i to wszystko przez pare miesięcy od startu.
Ja mając Polsat Sport oglądał bym chyba tylko żużel i ew. jakieś gale bokserskie, które i tak lecą na zwykłym Polsacie.
Ja Wymieniłem Tylko Piłkę Nożną mam wymieniać co ma na wyłączność POLSAT?
Nie wystarczy mi miejsca :)
...w takim razie zapraszam na forum Polsatu !
...w takim razie zapraszam na forum Polsatu !
Nie Odsyłaj nie odsyłaj !!!!!
Zgodnie z tematem w hyde parku rozmawiamy i porównujemy oferty "N" i Cyfrowego Polsatu.
Jeśli tego nie rozumiesz nie zabieraj głosu w tym temacie:)
Tak mają na wyłączność hity porównywalne do:
- liga niemiecka pingponga stołowego,
- lacrosse,
- III liga austriacka.
Nie ośmieszaj się.
Poza żużlem i siatkówką Polsat Sport nie ma nic.
No i zapomniałem - hit nad hity mecze reprezentacji Węgier.
kamcyk26
2007-05-28, 12:56
A w dodatku wiekszosc tego co ma POLSAT SPORT leci FTA (glownie SPORTITALIA),a najciekawsze rzeczy na POLSACIE albo TV4,ktore mozna miec naziemnie za friko.
Witaj!!!
Ja jestem z n'ki bardziej zadowolony niż z Polsatu. Przedewszystkim dwa dodatkowe kanały z Discovery!!! Lepiej poukładane programy w poszczególnych ofertach tematycznych. Kupiłem pakiety Filmowy i Naukowy i jak na moje potrzeby to wystarcza. Brakuje może tylko TVN Turbo bo jest w pakiecie Sport i Motoryzacja (chyba się to tak nazywa:) ) ale 10PLN za jeden kanał to przesada więc muszę się przemęczyć. Brak TV4 i związanej z nimi F1 może za jakiś czas zniknąć bo relacje z wyczynów Kubicy zapowiadały już inne duże sieci. Mialem kiedyś Sagema i nie ma porównania. Ale do Echostara to trochę jednak dekoderowi n trochę brakue. Główna wada to kiepska obsługa list użytkowników. Za to EPG pracuje z prędkością światła. Pilot moim zdaniem ma tylko jedną wadę. Klawisz BACK bezpośrednio pod klawiszami kursorów, ale po krótkim treningu można się przyswyczaić.
Pozdrawiam
Uter
Witaj!!!
Ja jestem z n'ki bardziej zadowolony niż z Polsatu. Przedewszystkim dwa dodatkowe kanały z Discovery!!! Lepiej poukładane programy w poszczególnych ofertach tematycznych. Kupiłem pakiety Filmowy i Naukowy i jak na moje potrzeby to wystarcza. Brakuje może tylko TVN Turbo bo jest w pakiecie Sport i Motoryzacja (chyba się to tak nazywa:) ) ale 10PLN za jeden kanał to przesada więc muszę się przemęczyć. Brak TV4 i związanej z nimi F1 może za jakiś czas zniknąć bo relacje z wyczynów Kubicy zapowiadały już inne duże sieci. Mialem kiedyś Sagema i nie ma porównania. Ale do Echostara to trochę jednak dekoderowi n trochę brakue. Główna wada to kiepska obsługa list użytkowników. Za to EPG pracuje z prędkością światła. Pilot moim zdaniem ma tylko jedną wadę. Klawisz BACK bezpośrednio pod klawiszami kursorów, ale po krótkim treningu można się przyswyczaić.
Pozdrawiam
Uter
F1 można oglądać na RTL. :)
Coraz więcej przemawia za "N"
Ludzie może niedługo się dam przekonać.
Cyfrowy Polsat posiada dzisiaj ponad 1,5 mln abonentów, co oznacza, że jest obecnie największą polską platformą telewizji cyfrowej. Wkrótce platforma może pobić kolejny rekord, bo jej szef zapowiada, że jesienią na klientów czeka kilka niespodzianek.
Jesienią na abonentów Cyfrowego Polsatu czeka kilka nowości programowych. - Dziś mogę powiedzieć, że szykują się pewne, ciekawe propozycje i jesienią postaramy się znowu mile zaskoczyć abonentów - zdradza tygodnikowi To & Owo Dominik Libicki, prezes Cyfrowego Polsatu.
- Do końca roku na pewno do naszych pakietów dołączymy kolejne stacje. Na podanie szczegółów jest jednak jeszcze trochę za wcześnie - dodaje Libicki. Dziś już wiadomo, że jedną z nowości, która pojawi się na przełomie września i października, na pewno będzie kanał sportowy nadający w jakości HD.
Abonenci Cyfrowego Polsatu, którzy martwili się o przyszłości kanałów TVN na platformie mogą spać spokojnie. Kanały nadal będą dostępne. - Łączy nas wieloletnia umowa. Obejmuje ona wszystkie kanały tego nadawcy dostępne na naszej platformie - zapewnia szef Cyfrowego Polsatu w rozmowie z tygodnikiem To & Owo.
Pełny wywiad z Dominikiem Libickim, prezesem Cyfrowego Polsatu, w najnowszym numerze (nr 22/2007) tygodnika To & Owo.
Cyfrowy Polsat posiada dzisiaj ponad 1,5 mln abonentów, co oznacza, że jest obecnie największą polską platformą telewizji cyfrowej. Wkrótce platforma może pobić kolejny rekord, bo jej szef zapowiada, że jesienią na klientów czeka kilka niespodzianek.
Jesienią na abonentów Cyfrowego Polsatu czeka kilka nowości programowych. - Dziś mogę powiedzieć, że szykują się pewne, ciekawe propozycje i jesienią postaramy się znowu mile zaskoczyć abonentów - zdradza tygodnikowi To & Owo Dominik Libicki, prezes Cyfrowego Polsatu.
- Do końca roku na pewno do naszych pakietów dołączymy kolejne stacje. Na podanie szczegółów jest jednak jeszcze trochę za wcześnie - dodaje Libicki. Dziś już wiadomo, że jedną z nowości, która pojawi się na przełomie września i października, na pewno będzie kanał sportowy nadający w jakości HD.
Abonenci Cyfrowego Polsatu, którzy martwili się o przyszłości kanałów TVN na platformie mogą spać spokojnie. Kanały nadal będą dostępne. - Łączy nas wieloletnia umowa. Obejmuje ona wszystkie kanały tego nadawcy dostępne na naszej platformie - zapewnia szef Cyfrowego Polsatu w rozmowie z tygodnikiem To & Owo.
Pełny wywiad z Dominikiem Libickim, prezesem Cyfrowego Polsatu, w najnowszym numerze (nr 22/2007) tygodnika To & Owo.
Wieloletnia umowa a dokładnie do 2011r....czy to tak daleko?...w tym czasie "n" się rozkręci i będą podstawy żeby po zakończeniu tej umowy zabrać wszystkie TVN-y z CP.
Ludzie, dlaczego wy tylko chcecie wszystkim coś zabierać? Nie prościej zamiast zabierać Polsatowi TVN-y, dołożyć Polsat w N-ce? Czy zawsze ktoś musi być zadowolony kosztem innych? Opamiętajcie się wreszcie.
Ale widać taka już jest nasz narodowa specjalność - "sam nie zeżre - drugiemu nie da"
Z tym zabieraniem (programy na wyłącznośc) ..jedni mają to a drudzy co innego...zawsze tak było,jest i będzie...no i myślisz że wszystkie TVN-y równają się jeden Polsat?....ciekawe kto by poszedł na taką wymiane:)
Wymiana tylko TVN na Polsat i odwrotnie to tak...tzn. niech już będzie:)
Co po skończeniu umowy za te kilka lat będzie to się okaże...nie ma co teraz gdybać.
luki1680
2007-05-30, 11:20
W 2011 TVN będzie miał 99 % zasięg dzięki DVB-T więc bardzo prawdopodobne, że zniknie z Cyfry+, co do CP to nie wiadomo, czy się dogadają w sprawie Polsatu.
wszystko było by fajnie tylko nie rozumiem dlaczego brakuje tu zwykłego polsatu przecież w cyfrowym polsacie jest tvn czy zarząd ma zamiar coś z tym zrobić bo dodam że sama reklama n-ki raczej nie wystarczy a wypożyczanie filmów to ma nawet livebox z tp-sy nie wspomne o tym że telewizje mają z cyfry więc pora pomyśleć i coś z tym zrobic bo konkuręcja nie śpi i tylko czycha na potencjalnych klientów pozdrawiam
rozumiem, ze to pytanie kierujesz do zarzadu Polsatu? ;)
N traci niektórych klientów na rzecz Polsatu. właśnie z braku tego kanału. Znajomy z pracy oznajmił mi że wczoraj nabył Polsat N nie chciał, mieszka na wsi i chciał się pozbyć wszystkich anten, musiał mieć dwie, jedną ustawioną na Kielce dla TVP a drugą na moje miasto żeby odbierać TVN i Polsat A zależało mu na podstawowych kanałach za niewielkie pieniądze wziął pakiet za trzydzieści zł U nas też mógłby mieć w podobnej cenie N ale niestety Bez Polsatu i TV4 z powodu braku Polsatu N traci takich klientów niestety.
N traci niektórych klientów na rzecz Polsatu. właśnie z braku tego kanału. Znajomy z pracy oznajmił mi że wczoraj nabył Polsat N nie chciał, mieszka na wsi i chciał się pozbyć wszystkich anten, musiał mieć dwie, jedną ustawioną na Kielce dla TVP a drugą na moje miasto żeby odbierać TVN i Polsat A zależało mu na podstawowych kanałach za niewielkie pieniądze wziął pakiet za trzydzieści zł U nas też mógłby mieć w podobnej cenie N ale niestety Bez Polsatu i TV4 z powodu braku Polsatu N traci takich klientów niestety.
Zgadza się. Szkoda że n-ka nie może nic z tym zrobić. Bo tak naprawdę, to to jest tylko dobra wola Polsatu, a raczej jej brak. No i oczywiście po części dbanie o własne interesy. Szkoda tylko że Polsat nie rozumie, że może się to bardzo obrócić przeciwko niemu. Kiedyś w końcu nadejdzie ten 2011 rok, czy kiedy tam się umowa TVN-ów z Polsatem kończy...
samoobrona zwycięży
2007-06-18, 22:01
POLSAT TO SAMO DNO ---N-KA GóRą
O czym wy mówicie przecież n i TVN to dwie różne sprawy - owszem to cały czas to samo ITI, ale TVN wg mnie tak bardzo nie obchodzi n, on myśli głównie o swoich dochodach ! Wy się cały czas uczepiliście że TVN jest wasz !:|
Wy macie nsport wojen i pokój i coś tam jeszcze tym sie trzymajcie !
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.