Zobacz pełną wersję : Problem z nagrywaniem
Tak jak w termacie mam progrem z nagrywaniem.Problem polega na tym że jak nagrywam tacie Agrobiznes czy tydzień to program nie zostaje w całości nagrany był ustawiony nagrywanie 5min wcześniej zakończenie 5 min póżniej i na początku było dobrze zaczynał nagrywanie Agrobiznesu o 12.04 i kończył po jego zakończeniu teraz czas nagrywania się skraca pomimo że ustawienia sie nie zmieniły.zaczyna nagrywanie 12.09 i kończy w trakcie programu.
Przestawiłem na kończenie nagrywania 10 min później ale to nic nie pomogło nagrywa tak samo
Najdziwniejsze jest to ze np programy z disneya nagrywa normalnie a epg tvp1 jest dobre nie wiem co zrobić pomóżcie z dnia na dzień agrobiznes jest coraz bardziej ucinany...
No pomoze mi ktoś czy nie??
Skasuj zaplanowane nagranie „Agrobiznesu” i zaprogramuj je ponownie. Operację taką trzeba powtarzać ze wszystkimi zaplanowanymi nagraniami zawsze po utracie zasilania przez nboksa. Każdy reset powoduje „zgubienie” marginesów nagrywania.
Możesz też edytować dane zaplanowane nagranie (chyba zielonym przyciskiem) i ręcznie wpisać godziny rozpoczęcia i zakończenia nagrywania – tutaj nigdy nie są brane pod uwagę marginesy nagrywania, więc nbox zawsze rozpocznie i zakończy nagrywanie o godzinie, którą wpiszesz.
Uwaga! Zmiana marginesów nagrywania wpływa tylko i wyłącznie na nagrania, które zaplanuje się po dokonaniu tej zmiany. Marginesy nagrań zaplanowanych wcześniej nie zmienią się.
No pomoze mi ktoś czy nie??
Dziwne zachowanie, tu chyba tylko BOK pomoże.
jarek_wt
2009-11-13, 14:05
Tak jak w termacie mam progrem z nagrywaniem.Problem polega na tym że jak nagrywam tacie Agrobiznes czy tydzień to program nie zostaje w całości nagrany był ustawiony nagrywanie 5min wcześniej zakończenie 5 min póżniej i na początku było dobrze zaczynał nagrywanie Agrobiznesu o 12.04 i kończył po jego zakończeniu teraz czas nagrywania się skraca pomimo że ustawienia sie nie zmieniły.zaczyna nagrywanie 12.09 i kończy w trakcie programu.
Przestawiłem na kończenie nagrywania 10 min później ale to nic nie pomogło nagrywa tak samo
Najdziwniejsze jest to ze np programy z disneya nagrywa normalnie a epg tvp1 jest dobre nie wiem co zrobić pomóżcie z dnia na dzień agrobiznes jest coraz bardziej ucinany...
Ciężka sprawa - obawiam się że i BOK niewiele może/chce zrobić.
Miałem dokładnie taką samo sytuacje na TVN HD, mimo ustawionych marginesów 5 min, to i tak nagranie odbywało się dokładnie "w czasie".
Jedyne co mi się udało stwierdzić, to tylko to że problem ten czasem występuje jeżeli zaprogramowania nagrania miało miejsce w przeddzień. Dla tego samego nagrania, na tym samym kanale ale zaprogramowanym w tym samym dniu problem nie występował.
Najgorsze jest to że zjawisko miało dość losowy charakter, i w praktyce trudno było je powtórzyć. Zgłosiłem to jako reklamację, ale tak bez przekonania. BOK odpisał że nie stwierdził usterki.
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.