Zobacz pełną wersję : Skorzystałem z oferty TvN med
drkrynski
2007-03-04, 12:31
czekałem na podłączenie nboxa od PAŹDZIERNIKA 2006 do końca LUTEGO 2007 po prostu bajka z serii "0" reakcji na twoje telefony.Teraz szczegóły: złożylem odpowiednie papiery w październiku zeszłego roku i już 6 grudnia 2006 dostałem nboxa i informację od kuriera iż instalator zgłosi się w ciągu max. tygodnia od tego czasu do momentu aż pojawił się instalator czyli końca LUTEGO 2007 wykonałem kilkanaście telefonów do tvN med i N i byłem zachwycony gdyż każdy z rozmówców mówił że jest mu przykro i że nie powinno to się zdarzyć i że będzie interweniował ale nie potrafi powiedzieć kiedy instalator się pojawi
TOTALA ŻENADA :(
lukas1980
2007-03-04, 12:39
Cała telewizja N.WIELKA PORAZKA
Cała telewizja N.WIELKA PORAZKA
nie przesadzaj, proszę!
drkrynski - jeżeli tak długo czekałeś na instalatora, to jest to dla mnie po prostu śmieszne.
czekał na darmowego nboxa dla lekarzy
czekałem na podłączenie nboxa od PAŹDZIERNIKA 2006 do końca LUTEGO 2007 po prostu bajka z serii "0" reakcji na twoje telefony.Teraz szczegóły: złożylem odpowiednie papiery w październiku zeszłego roku i już 6 grudnia 2006 dostałem nboxa i informację od kuriera iż instalator zgłosi się w ciągu max. tygodnia od tego czasu do momentu aż pojawił się instalator czyli końca LUTEGO 2007 wykonałem kilkanaście telefonów do tvN med i N i byłem zachwycony gdyż każdy z rozmówców mówił że jest mu przykro i że nie powinno to się zdarzyć i że będzie interweniował ale nie potrafi powiedzieć kiedy instalator się pojawi
TOTALA ŻENADA :(Nie dość, że masz nbox i zetaw antenowy za darmo to jeszcze narzekasz.
Twoje wypowiedz są idiotyczne. Następnym razem przemyśl, zanim napiszesz.
mogę potwierdzić taki długi cykl
znajoma lekarka czeka na dostawe przez kuriera już półtora miesiąca
ale instalacja we własnym zakresie :shock:
czekał na darmowego nboxa dla lekarzy
drkrynski pisze, że dostał n-boxa 6 grudnia, a potem czekał dwa miesiące na instalatora :roll:
nie będę się upierać co do :shock: sposobu instalacji poinformuję o losach mojej znajomej
Jarosław K.
2007-03-04, 20:40
mogę potwierdzić taki długi cykl
znajoma lekarka czeka na dostawe przez kuriera już półtora miesiąca
ale instalacja we własnym zakresie :shock:
http://tvnmed.pl/www/faq.php#1 :
4. W limitowanej dystrybucji przeznaczonej wyłącznie dla lekarzy pierwszego kontaktu, możliwa jest bezpłatna usługa obejmująca dostawę, instalację, aktywację i strojenie zestawu niezbędnego do odbioru (dotyczy wyłącznie podstawowego nboxa HDTV bez funkcji PVR i VOD).
Tak tak , to niestety prawda, byłem jednym z pierwszych, którzy tradycyjnie poprzez strone www zgłosiła chec posiadania n-boxa : TVNMed (9 października 2006) Telewizja ruszyła 19 paxdziernika. dekoder otrzymałem 30 stycznia 2007, pod koniec lutego, ekipa przyjechała by zamonotwać czaszę . Kolega z pracy czekał trochę krócej grudzien - luty.
Kolejna paranoja jest to ze aby móc skorzystać z obecnych promocji (filmowa), chciałem podpisać nową umowę na abonament z n-ką, aby zobaczyć co proponuja, okazało sie ze nie moge ponieważ umowe miałem wysłana w styczniu, a promocja dotyczy nowych klientów, zaproponowano mi kupno 2 n-boxa tylko po jaką cholere. Nie szanują klientów :evil:
ja mialem farta nboxa dostalem w grudniu(kilka telefonow z pytaniem czy o mnie zapomnieli - rejestrowalem sie tez jeszcze przed startem kanalu...), od razu aktywowalem,(antena kosztuje grosze,... a szwagier mial po cyfrze w piwnicy...)a tu nagle po kilku tygodniach telefon od montera z pytaniem na kiedy sie moze umowic.. pod koniec lutego dostalem....nawet nie pinformowali mnie w grudniu ze dostane zestaw antenowy.....wiec teraz mam dwa...nie musze kupowac podwojnego konwertera do recordera :lol: :lol:
patrzac na to co pisza inni (@DrBob) strach zapytac o o mozliwosc i warunki wymiany na nbox rekorder, (trzeba pewnie bedzie miec 2 tunery 1do nki 2-gi do TVNmed??? a multiroom...) :lol:
a gdybym przestal pracowac w POZ ale dalej pracowal jako lekarz w kraju??( w mysl przeczytanych umow nigdzie nie pisze o koniecznosci zdania darmowego sprzetu...w Oświadczeniu Abonenta 1....2.Zobowiązuję się do niezwłocznego poinformowania ITI Neovision o utracie prawa wykonywania zawodu wymaganego do odbioru programu TVN MED. - nie pisze o miejscu pracy ...
ale w cenniku (ktory otrzymalem) nie pisze tez o koniecznosci wykupienia 2-ch pakietow a by ogladac FTA oraz 0zl informacja i ....
mimo wszystko, wspaniale ze jest mozliwosc domowej edukacj , dostajemy sprzet antene, montarz.....i bledy mlodosci mozna wybaczyc...
brak tylko sponsorow "jakos reklam nie widze "...wiec niepokoj czy nie upadniemy....ciekawi mnie rowniez ile osob dziennie z medykow przelacza ten drogi zegarek na siódemki (777) :lol:
czy nie zachecic jednak medykow i wlaczyc FTA oraz 0zl informacja i badz pozwolic wykupi tylko 1 pakiet....( u czesci ponoc nbox jest wylaczany z sieci by nieuzywany nie czerpal pradu...) :wink: wiekszosc lekarzy pracuje na kilku etatach i w z asadzie nie oglada telewizji wiec nie proponuje aby wlaczyc wszystkie pakiety :wink: ale blokowanie odbioru programow ogolnodostepnych ktore za kilka /no moze kilkanascie miesiecy beda w darmowych DVB-T2???
ja niestety sie wkurzyłem i kupiłem Cyfre + (za 30.40 przez 12 miesiecy - są podstawowe kanały i najwazniejszy mini mini dla dziecka), niestety mam jeden zestaw antenowy i przełaczam pomiedzy dekoderami.
Trudno stracila n-ka klienta.
luke_banks
2007-03-23, 10:37
ja niestety sie wkurzyłem i kupiłem Cyfre + (za 30.40 przez 12 miesiecy - są podstawowe kanały i najwazniejszy mini mini dla dziecka), niestety mam jeden zestaw antenowy i przełaczam pomiedzy dekoderami.
Trudno stracila n-ka klienta.
mysle ze nie placze po takiej stracie.....
PS. kto madry umieszcza linka do strony ze swoimi danymi osobowymi (nazwisko, telefon)
@DrBob "niestety mam jeden zestaw antenowy i przełaczam pomiedzy dekoderami"
jaki masz tuner do cyfry....?jesli ma wejscie i wyjscie antenowe to wystarczy przelotka nboxa podlanczasz do wyjscia np. w pioneerze, fergusonie i aby ogladac TVNMed wystarczy wylaczyc pionka/fergusona i wlaczyc nboxa(antena-->tunercyfry-->>nbox), jesli twoj tuner nie ma wyjscia LNB to mozna kupic reczny przelacznik(taki jak do 2 konwerterow lub stetrowany pilotem np.http://www.dipol.com.pl/sklep/r85245.php?sid=3d25cc19acce6ab(podlanczasz tunery jako LNB a antene jako tuner...)
Nie rozumiem klientów TVN MED, którzy narzekają na długi termin oczekiwania...
Sorry dostajecie wszystko za darmo więc powinniście się cieszyć, że w ogóle ktoś Wam coś daje. Ja osobiście chętnie bym poczekał nawet pół roku na darmowego boxa, darmową antenę i darmowy montaż. I wcale bym przy tym nie narzekał. Jak to mówią: darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby.
Niestety polska mentalność jest jednak inna. Jeśli ktoś z Was miał okazję pracować w handlu czy usługach, wie, że najgorsi, najbardziej wybredni klienci, to ci, którzy dostają coś za darmo, z rabatem etc. Taki klient myśli, że jak coś dostał za darmo, to mu się już wszystko należy. On jest Pan i koniec. Klienci, którzy dostają coś za darmo reprezentują najbardziej roszczeniowe postawy.
A co do n-ki: nie dziwię się, że nie dostarczała na czas boxów i montażu lekarzom. Wiadomo, że na początku n miała problemy z dystrybucją sprzętu, a instalatorów posiadała jak na lekarstwo. I logiczne jest, że wolała dekodery i instalatorów posłać tam, gdzie był klient, który płacił i będzie płacił w przyszłości, niż do lekarzy, którzy za nic nie płacili i przez całą umowę nie zapłacą ani złotówki.
Żadna firma nie będzie działać wbrew swoim interesom.
http://tvnmed.pl/www/faq.php#1 :
Oh Scheisse !! Moja żonka jest lekarzem, cholera jak bym wiedział o tej promocji to bym poczekał te parę miesięcy...byle za darmo:)
Tak poważnie, ten koleś ma for free i jeszcze marudzi ? Co to za rasa?
A w ogóle, to jakie pakiety są za darmo dla lekarza w tej promocji (czy tylko FTA)???
...A w ogóle, to jakie pakiety są za darmo dla lekarza w tej promocji (czy tylko FTA)???
Promocja kanału TVN MED skierowana dla lekarzy ma na celu udostępnienie tylko i wyłącznie tego jednego kanału ; bez żadnych kosztów ponoszonych przez osobę uprawnioną do otrzymania nBox w ten sposób. Jeżeli natomiast osoba taka zdecyduje się na poszerzenie oferty kanału TVN MED o dowolne pakiety tematyczne z naszej oferty komercyjnej , to ma do tego prawo .
Promocja kanału TVN MED skierowana dla lekarzy ma na celu udostępnienie tylko i wyłącznie tego jednego kanału ; bez żadnych kosztów ponoszonych przez osobę uprawnioną do otrzymania nBox w ten sposób. Jeżeli natomiast osoba taka zdecyduje się na poszerzenie oferty kanału TVN MED o dowolne pakiety tematyczne z naszej oferty komercyjnej , to ma do tego prawo .
Kto refunduje opłatę aktywacyjną ?
n_łukasz
2007-04-10, 11:21
Nie ma w tym prztypadku mowy o refundacji. Dekoder jest użyczany nieodpłatnie, czyli abonent TVN MED jest zwolniony z opłaty aktywacyjnej.
Z dobrego serca n sponsorude odbior tego kanalu ? Chyba firmy farmaceutyczne "refunduja" ten nbox, nie bezposrednio oczywiscie. Wzamian za reklame dla konkretnych targetow. Odkrylem pewnie tajemnice :P
n_łukasz
2007-04-10, 11:41
nie jest to żadnego rodzaju sponsoring... podobnie było z promocją SONY. Abonent otrzymywał dekoder bez opłaty aktywacyjnej.
Umowa dla abonentów TVN MED ma inny charakter. nie jest to świadczenie usług na warunkach komercyjnych. Jest to telewizja edukacyjna, dodatkowo przypomnę, że nie wszyscy lekarze są zwolnieni z opłaty akgtywacyjnej. Jest to ściśle określona grupa.
co jak co ale tą grupę akurat to chyba stać na abonament bez przesady więcej wydają na paliwa do swoich wypasionych autek
ratuja niejednokrotnie zycie, wiec nie wygaduj im pieniedzy. czesto pracuja za grosze, jesli patrzec pod katem tego co za nie robia !!!
na ich temat mam swoje zdanie i go nie zmienię a to za przyczyną nie obserwacji tylko własnych doświadczeń
co jak co ale tą grupę akurat to chyba stać na abonament bez przesady więcej wydają na paliwa do swoich wypasionych autek
Jeśli chcą oglądać coś więcej niż TVN Med to płacą za to normalny abonament przecież tak jak Ty, więc w czym problem ?:confused:
właśnie dlaczego z normalności robi się problemy ;)
Kto refunduje opłatę aktywacyjną ?
Ministerstwo Zdrowia :-P
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.