PDA

Zobacz pełną wersję : nbox hdtv reocrder a net24

sportkalisz
2007-06-22, 14:10
Witam czy jeżeli podłącze do nboxa recordera ten o to router: http://www.lastminute.sote.pl/go/_info/reviews.php?id=6943&item=4 kablem krosowanym, to czy będe mógł słuchać nRadia i serwisów internetowych? Proszę o odpowiedź!

jurdziol
2007-06-22, 17:16
Do routera nie podlaczamy poprzez kabel skrosowany. Nie ma znaczenia czy to net24 lub neostrada.

A co do routera to bym kupil inny - D-Linka, pentragrama lub linksysa ;)

sportkalisz
2007-06-22, 18:38
Do routera nie podlaczamy poprzez kabel skrosowany. Nie ma znaczenia czy to net24 lub neostrada.

A co do routera to bym kupil inny - D-Linka, pentragrama lub linksysa ;)
A jaki polecasz dobry a tani router i jak należy go potem podłączyć do nboxa i kompa. Tak na marginesie: mam modem thomson(przewodowy-usb). Proszę o szczegółową instrukcję jak należy podłączyć router do kompa i nboxa recordera (wiem,że jeszcze nie ma oprogramowania, tylko chce już wiedzieć jaki mam kupić router i jak go potem podłączyć i jakimi kablami).

Jarosław K.
2007-06-22, 19:43
A jaki polecasz dobry a tani router i jak należy go potem podłączyć do nboxa i kompa. Tak na marginesie: mam modem thomson(przewodowy-usb). Proszę o szczegółową instrukcję jak należy podłączyć router do kompa i nboxa recordera (wiem,że jeszcze nie ma oprogramowania, tylko chce już wiedzieć jaki mam kupić router i jak go potem podłączyć i jakimi kablami).
Jakikolwiek ruter ADSL, najlepiej z jednej z wyżej wymienionych firm (choć osobiście ja wybrałbym D-Link lub Linksys, ponieważ Pentagramem to nie zawsze u mnie wszystko idealnie działało) - sprawdź tylko, czy obsługuje odpowiedni Annex (A czy B), ale wiele ruterów obsługuje oba. Opis konfiguracji dla Neostrady i Net24 jest przeważnie dołączony do ruterów, a sprowadza się to przeważnie tylko do wpisania nazwy użytkownika i hasła w jego konfiguracji.

sportkalisz
2007-06-23, 10:08
Aha, to kupie router firmy Linksys, tylko jakich potrzebuje kabli do podłączenia do nboxa recordera i kompa: skrosowanych czy normalnym kablem ethernet? Z góóry wielkie dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam Grzegorz

Tofik
2007-06-23, 11:46
Normalny kabel ethernet. Kabel skrosowany stosuje się tylko do połączeń komputer--->komputer. Ja mam łącze net24 oraz router netgear dg834g .

Jarosław K.
2007-06-23, 12:04
Normalny kabel ethernet. Kabel skrosowany stosuje się tylko do połączeń komputer--->komputer. Ja mam łącze net24 oraz router netgear dg834g .
...ale przy większości (lub nawet wszystkich) nowych ruterów będzie działać także ze skrosowanym - jeżeli np. już masz taki kabel, to sprawdź, zanim go przerobisz lub kupisz nowy.