PDA

Zobacz pełną wersję : Pakiet kanałów HBO od 1 stycznia 2008 na platformie n

Strony : [1] 2

Ania
2007-10-24, 18:11
Pakiet kanałów HBO od 1 stycznia 2008 na platformie n

HBO (HOME BOX OFFICE) oferuje w Polsce pakiet trzech kodowanych kanałów filmowych: HBO, HBO2 i HBO Comedy. Zróżnicowana oferta programowa HBO obejmuje najnowsze hollywoodzkie produkcje filmowe, kultowe i wielokrotnie nagradzane seriale (Rodzina Soprano, Rzym), kontrowersyjne dokumenty oraz wydarzenia specjalne. HBO gwarantuje co najmniej 30 premier w miesiącu. W paśmie prime time HBO, HBO2 i HBO Comedy emitują trzy pozycje programowe zróżnicowane pod względem gatunkowym i tematycznym.

"Wprowadzenie HBO do oferty n to odpowiedź na oczekiwania abonentów platformy, którzy już od 1 stycznia 2008 roku będą mogli korzystać z bogatej oferty HBO" – mówi Aleksander Kutela, prezes HBO Polska. – "To, co wyróżnia HBO, to nie tylko największe hity filmowe prosto z Hollywood, ale także znakomite produkcje HBO: kultowe seriale nagradzane Złotymi Globami i Emmy, oraz kontrowersyjne dokumenty w paśmie Bez cenzury. Jestem przekonany, że HBO bardzo szybko zdobędzie uznanie abonentów n".

W najbliższym czasie w HBO będzie można obejrzeć takie filmy, jak: Kod Da Vinci, Superman Powrót, Posejdon, V jak Vendetta, Auta, a także nowe seriale: Californication z Davidem Duchovny i Dynastia Tudorów z Jonathanem Rhys-Meyersem oraz Trawka i Lucky Louie w HBO Comedy. Czołowym programem rozrywkowym HBO Comedy jest Na stojaka! z największymi gwiazdami polskiej sceny kabaretowej i aktorskiej. Od roku abonenci HBO mogą oglądać znakomite i kontrowersyjne dokumenty (Dzieci z Dekretu, Obóz Jezusa, Psy na sprzedaż), w tym produkcje HBO Polska, takie jak Wojownik czy Istnienie w sobotnim paśmie Bez cenzury.

HBO i HBO2 nadają program 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę, a HBO Comedy 16h na dobę bez reklam. Program nadawany jest w stereo, w polskiej wersji językowej.

HBO (HOME BOX OFFICE) powstało w 1972 roku w Stanach Zjednoczonych jako część koncernu Time Warner Entertainment Company LP. Właścicielami HBO w Europie Środkowej są: HBO Inc., Disney oraz Sony Pictures Entertainment. W Polsce HBO rozpoczęło swoją działalność 17 września 1996 roku.

seba_bs
2007-10-24, 18:19
A czy wiadomo coś o cenniku nowego pakietu HBO??Bo napewno będzie to odrębna oferta w stylu cinamax.Prosze o konkretną informację.Dzieki pozdrawiam

Montana
2007-10-24, 19:13
wlasnie jak sie beda sugerowac ceny HBO
czy to bedzie takie cos ze jak ma sie Cinemax i dostkowo sie wezmie HBO to bedzie taniej?
czy moze kazdy pakiet bedzie osobno platny?

stepien999
2007-10-24, 19:21
Czy żeby mieć pakiet hbo będzie trzeba mieć pakiet hity filmowe, czyli czy będzie można mieć sam pakiet hbo? Prosze o odpowiedź ba rdzo mnie interesuje.

deck
2007-10-24, 19:25
nie . HBO ma być jako dodatek do shity filmowe

saa
2007-10-24, 19:26
od marca wersja hd

jurdziol
2007-10-24, 19:28
Ciekawe czy w lepszej jakosci niz w Cyfrze.

deck
2007-10-24, 19:28
obawiam się.....

przygod
2007-10-24, 19:49
Cenę za pakiety (ten hbo jaki ten drugi non stop ) podadzą jak już nałapią masę ludzi na darmowe oglądanie do końca roku:) Im mniej nałapią tym cena za pakiety będzie wyższa:>
Ja podniecanie się ofertą HBO traktuję jako krok w tył.. Przez rok n wszystkim na około wciskała że ich wizją na filmy z segmentu premium jest VOD i dlatego nie potrzebuje kanałów premium. Teraz zaś do VOD wcisneła seriale których nikt jako pakiet by nie wykupił a na filmy które mogły by być jako wygodniejsze VOD bedzie trzeba polować na programach pakietów premium typu HBO.
Wszystko to buduje wizerunek n jako platformy która działa pod wpływem chwili i nie ma wizji na to jak będzie wyglądać w dłuższej perspektywie czasu....

deck
2007-10-24, 19:51
fakt .

bendigo
2007-10-24, 21:10
Czy będzie do wyboru ścieżka oryginalna? Napisy?

I tylko stereo???

bendigo
2007-10-24, 21:14
I czy będzie 16/9?

pabl0
2007-10-24, 21:49
obawiam sie, że HBO będzie podobnej jakości jak Cinemaxy czyli nijakiej niestety. HBO HD coś może zmieni. Mam nadzieje, że darmowy miesiąc na zachętę i atrakcyjna cena pozwoli na wykup mi obu nowych pakietów filmowych

Artur79
2007-10-24, 23:21
Jakby HBO miałobyć od marca w HD to chyba by się pochwalili a tu cisza. Tak samo nie mogę pojąć, że nie skupiono się na tej konferencji na kanałach HD i w ogóle na HD. Cisza o TVNach i cisza nawet o zwykłym 16:9.
Ciekawe jaki będzie obraz z nonstop kino HD i czy rzeczywiście w Nscreen będą seriale w HD

zyga
2007-10-24, 23:34
Czy żeby mieć pakiet hbo będzie trzeba mieć pakiet hity filmowe, czyli czy będzie można mieć sam pakiet hbo? Prosze o odpowiedź ba rdzo mnie interesuje.

Jak wynika z regulaminu (HBO będzie opcją dodatkową) - opcję dodatkową można wykupić, jeśli ma się wykupioną określoną ilość minimalną pakietów, czyli 2. Opcji dodatkowej nie można traktować jako pakietu, czyli 2 pakiety minimum.

zyga
2007-10-24, 23:36
Jak wynika z regulaminu (HBO będzie opcją dodatkową) - opcję dodatkową można wykupić, jeśli ma się wykupioną określoną ilość minimalną pakietów, czyli 2. Opcji dodatkowej nie można traktować jako pakietu, czyli 2 pakiety minimum.

W tych 2 pakietach nie musi być hitów filmowych, przynajmniej regulamin o tym nie mówi.

peterpeter
2007-10-25, 08:34
Jakby HBO miałobyć od marca w HD to chyba by się pochwalili a tu cisza. Tak samo nie mogę pojąć, że nie skupiono się na tej konferencji na kanałach HD i w ogóle na HD. Cisza o TVNach i cisza nawet o zwykłym 16:9.
Ciekawe jaki będzie obraz z nonstop kino HD i czy rzeczywiście w Nscreen będą seriale w HD

dzisiaj się chwalą :gadula: :gadula:

Vince
2007-10-25, 10:25
nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego wszystko (a przynajmniej wiekszość) jest rozbijana na dodatkowe pakiety lub dostepna jedynie za pomoca VODA - taka sytuacja nie zmienia położenia n do konkurencji bo cena jaka bedzie trzeba zpłacić bedzie równa Platformie np cyfry+ (a nie ma co ukrywac iz nie jest niska)

matadores
2007-10-25, 11:19
W ogóle nie interesuję się tym HBO. Dlaczego? Ano dlatego, żę kupiłem n-kę po to , by wreszcie wykorzystać potencjał telewizora oraz dekodera DD.51. Oglądam na tyle mało telewizji, oczywiście z braku czasu, że mogę sobie pozwolić na wybór programów o odpowiedniej jakości. Niestety w tej chwili oglądam tylko Discovery HD :-))) W zupełnośći zadowalają mnie też programy 16/9 i dd.51 na TVN HD, jak np. U Can Dance. I nie wrócę do 4:3 i stereo - bo to już miałem 15 lat temu z Wizji TV. Nie bierzcie tego za narzekanie. Mi po prostu zawsze było szkoda czasu na badziewny dźwięk i obraz. Programowo unikałem i unikam oczywiści DivX-ów. Zawsze wybrałem kino czy DVD. Oczywiśćie HBO nie będzie w jakośći DIV -X, aleco z tego. Dobrą produkcję chcę obejrzeć w odpowiednim standardzie. I tyle.

Ganon
2007-10-25, 11:37
HBO na N będzie w Dolby 5.1.

Victorus
2007-10-25, 11:48
1. Nie wiem skąd macie informacje o tym, że HBO będzie przez miesiąc za darmo, skoro na ten temat nikt nic nie mówił na konferencji. Opcja promocyjna dotyczyć będzie pakietu FilmBox.
2. Ktoś zarzuca, że enka nie ma pomysłu na to, co ma być w przyszłości, a ja uważam, że ich pomysł jest taki, aby maksymalnie dopasować się do klienta i to mnie bardzo cieszy. Cieszę się, że enka słucha tego co do nich mówimy i że próbuje (lepiej lub gorzej) sprostać naszym oczekiwaniom. Prawdą jest to, że to wszystko kosztuje, ale póki co, każdy może wybierać pakiety i dowolnie je konfigurować.
3. Jeśli chodzi o ofertę VOD to uważam ją za uczciwą. Ja w tym momencie mam wykupione tylko nScreen i uważam, że warto, choćby dla samego filmu Dexter (absolutna rewelacja), a także dla zapowiadanego Dr House.

kamxp125
2007-10-25, 11:59
Tak jak w temacie co sądzicie o tych programach. Ja o HBO i HBO2 moge powiedzić że na święta puścili niezłe filmy oczy można stracić z oglądania. Niewiem jak w inne dni, bo oglądałem u babci na Cyfrze+, a wtedy miała promocje na te kanały i ją wzieła na jeden miesiąc:) A co wy o tych kanałach sądzicie?

peterpeter
2007-10-25, 12:04
HBO robi standardowo2 razy do roku odkodowane okienka po 2 tygodnie , także napewno jakaś promocja będzie :):):):):)

deck
2007-10-25, 12:15
na miesiąc sa OK . byle nie za często je włączać .

co do jakości obrazu to była zawsze żenująca .

deck
2007-10-25, 12:19
#19 - dokładnie . a divix to norma, a czym lepszy masz sprzęt tym bardziej się bedziesz pienił ... możesz się przyzwyczajać, bo jakość na eN jeśli już gdziekolwiek idzie to na pewno nie do góry .

j_jasiu
2007-10-25, 13:40
Nie wiem czym się podniecacie, w C+ miałem pakiet HBO i go szybko zmieniałem na C+ bo nie było nic ciekawego do oglądania.

Cinemax to dla mnie to samo co HBO i raczej skłaniam się do rezygnacji z Cinemaxa bo nie ma tam fajnych filmów (poza Star Trekiem, który był puszczany jakiś czas temu), ciągle odgrzewane kotlety typu Apollo 13, Szybcy i Wściekli ile można??

Dlatego raczej będę rezygnował z Cinemaxa dla nowych kanałów Filmbox, zobaczymy jak wyjdzie cenowo, ale zapowiada się lepiej od HBO i Cinemax razem wziętych.

taran102
2007-10-25, 13:45
Dla mnie też HBO nie jest specjalnie atrakcyjne ale ciesze, że dla wielu z Was to fajna oferta. Aż miło było wczoraj poczytać forum, tylu zadowolonych już dawno tu nie było :lol2:

Kostas
2007-10-25, 14:10
lidzie ludzie ludzie, jak nie było HBO pisaliscie ze go nie ma, teraz jak wspomnieli o HBO znowu wam zle ze cos dodali. Normalnie czytajac komentarze rece opadaja, kazdemu cos nie pasuje mimo tego ze jest robione w kierunku by cos bylo dodawane nowego.

slawek.u
2007-10-25, 14:20
Jeszcze się taki nie narodził ,co by wszystkim dogodził......

taran102
2007-10-25, 14:21
lidzie ludzie ludzie, jak nie było HBO pisaliscie ze go nie ma, teraz jak wspomnieli o HBO znowu wam zle ze cos dodali. Normalnie czytajac komentarze rece opadaja, kazdemu cos nie pasuje mimo tego ze jest robione w kierunku by cos bylo dodawane nowego.

Przepraszam, ja zawsze posałem, ze mnie HBO niepotrzebne :faja: ale rozumiem, że inni mogą ten kanał bardzo lubić . A to, że się cieszę piszę bez najmniejszej ironii. Im więcej zadowolonych abonentów, tym więcej przybędzie nowych i tym więcej tym wiecej pieniążków w firmie a wtedy może znajdzie się troszkę kaski i na poprawe jakości i na Orange Ekstraklasę. Wtedy mógłbym zrezygnować z cyfry i ja miałbym więcej pieniążków. Fajnie było wczoraj czytać tyle pochwalnych postów a nie wyłącznie malkontentów.

brony
2007-10-25, 14:24
Kostas to proste - nie wszystkim pasuje to ze n sie rozwija
a konkurencja na pewno ma tu swoich podstawionych ludzi

dodanie 3 kanalow bez zmiany ceny, rozszerzenie oferty o nowe opcje kanaly, serwisy multimedialne to dla cp i c+ duzy cios.

Co oni zrobili przez ostatni rok???

ps
pozdro deck

chrisg
2007-10-25, 14:44
Ukryci agenci konkurencji - natychmiast się ujawnijcie ! Podejrzani są wszyscy, którzy piszą uwagi krytyczne o tv N ! (czyli ja też ? :) )

Psucie opinii N-ce i tak Wam(nam) nic nie da - to po prostu najszybciej rozwijająca się platforma cyfrowa i żadne akcje sabotażowe nic tu nie dadzą !

N-ka górą !!!

Animal
2007-10-25, 15:01
HBO robi standardowo2 razy do roku odkodowane okienka po 2 tygodnie , także napewno jakaś promocja będzie :):):):):)Double peter to zamierzchłe czasy ostatnio te odkodowane okienka ograniczały sie do chyba 3 dni.Pozdrowienia

jarek_wt
2007-10-25, 15:02

Jeżeli chodzi o HD
a) seriale - tylko to co jest + Herosi.
b) non-stop kino HD

O niczym innym nie wspomniano w kontekście HD nie wspomniano, czyle że najprawdopodniej zostaje tak jak jest - czyli nijak

pozdrawiam

astasze
2007-10-25, 15:05
na miesiąc sa OK . byle nie za często je włączać .

co do jakości obrazu to była zawsze żenująca .

deck , daj sobie na wstrzymanie. Przecież jeszcze tego nie widziałeś a parametrów technicznych też nie podali.

pozdrawiam

jarek_wt
2007-10-25, 15:09
Cieszę się, że enka słucha tego co do nich mówimy

Lepszego żartu już dawno nie słyszałem

Od tygodni na forum jest "maglowane" nastepujące tematy :
a) pozycje HD w reperturze "n" w postaci szczątkowej
b) dżwiek DD5.1 w repertuarze "n" w postaci szczątkowej
c) niekończące się się "testy" TVN HD
d) błędy w oprogramowaniue n-box rekordera

O żadnym z wyżej wymienionych na konferencji nie było ani słowa.

pozdrawiam

kazik601
2007-10-25, 15:46
kol malkontenci.Dawno temu ktoś pisał o wyłącznosci Cyfry do HBO jaki lament był na forum teraz jest HBO lament że jest.Kto jak nie n-ka ruszyła rynek.Kto jak nie n-ka pokazała pierwsza HD.Myślicie że Posat swoim wiecznie zapowiadanym HD zrobi rewolucję?Te kilka milionów abonentow polskich platform to zwykli oglądacze.Tylko kilka procent to fanatycy nowinek i sprzetu.Kupowali Polsat i Cyfre na oferte programową a nie techniczną.Cały czas krytykujecie tylko to co złe to OK ale zauważcie tez dobre strony których jest coraz wiecej.A tak po prawdzie Was nie rozumiem.Rezygnuję i po sprawie ale macie problem nie ma gdzie iść.Niestety nigdzie nie ma lepiej i dobrze o tym wiecie ale nałóg pisania i krytykowania jest od Was silniejszy bo tu dali Wam szanse popisać.Niedawno arumentem był brak HBO teraz coraz cieżej znależć i to jest problem.

deck
2007-10-25, 18:13
atasze -> j.w. + HBO w Polsce znam nie od dziś . jak się cos zmieni i będzie można oglądać tam filmy na telewizorze z tego stulecia to nie omieszkam pochwalić .

jak na razie nowa generacja = stary DiviX sprzed 10 lat . i to mnie boli, bo kłamią .

jakubj1975
2007-10-25, 18:49
Kanały ok, ale po jakimś czasie, gdy dużo już się obejżało, ciężko jest trafić na coś nowego. Trzeba pilnować premier. Ale filmy spoko, a produkcje własne - miodzio.

Co do jakości DIVX sprzed 10 lat - DIVX powstał po rzerobieniu kodeka MPEG4 a ten powstał w 1998r, więc DIVX nie ma 10 lat.....

I to mnie boli, bo kłamiesz :)

tomwro
2007-10-25, 19:03
Jeżeli chodzi o HD
a) seriale - tylko to co jest + Herosi.
b) non-stop kino HD

O niczym innym nie wspomniano w kontekście HD nie wspomniano, czyle że najprawdopodniej zostaje tak jak jest - czyli nijak

pozdrawiam

a N Radio HD :D :D :D

jarek_wt
2007-10-25, 19:36
a N Radio HD :D :D :D

Pisząc HD miałem na myśli przede "obraz", a o tym przezornie nie wspomniano.

pozdrawiam

Deniorek
2007-10-25, 19:43
Cóż, Cyfra+ straciła swój atut, na który leciało tak wiele osób - mianowicie HBO. Jeśli dacie niezłą cenę na pakiet tych kanałów, to zadacie ostry cios konkurencji. Osobiście jakoś nie zależy mi na HBO (co świadczy o tym, że nie wybrałem Cyfry), ale jeśli wspomniana przez ze mnie "dobra cena" będzie rozsądna to być może zainwestuję w ten pakiet. :)

deck
2007-10-25, 20:23
OK . z przed dziewięciu lat .
fakt - za chwile będzie dopiero dekada .

autorus
2007-10-25, 20:38
Jeżeli kogoś to interesuje to ok. Ja raczej nie skorzystam. Nastawiam si na VOD, chyba z braku czasu :(

Autorus

Animal
2007-10-25, 20:39
Deniorek@nie powiedziałbym że Cyfra straciła przez to że tyle ludzi na nią bo gdyby tak było to by znaczyło że prawie każdy abonent C+ ma HBO a przy takim nasyceniu HBO przedłużała by prawa wyłączności z C+ to po pierwsze.Po drugie Programowo/odrzucając sport/Canal + wg.mnie ma znacznie lepszy repertuar filmowy niż HBO/choć i tu można znaleźć niezłe filmy czy seriale ale jak ktoś spodziewa się po HBO czegoś rewelacyjnego to może sie srodze zawieść bo dopiero te dwa pakiety są równoważne repertuarowo Premiere,SkY-wi czy zachodnim Canal+/nie mylić z Direct,Teqillą czy Kioskami/. I aby obiektywnie ocenić każdą z platform poczekajmy co też jeszcze zaproponuje C+ bo nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa w odróżnieniu od n-ki i CP które praktycznie wyłożyły już karty na stół.Pozdrowienia

j_jasiu
2007-10-25, 20:52
Ukryci agenci konkurencji - natychmiast się ujawnijcie ! Podejrzani są wszyscy, którzy piszą uwagi krytyczne o tv N ! (czyli ja też ? :) )

Psucie opinii N-ce i tak Wam(nam) nic nie da - to po prostu najszybciej rozwijająca się platforma cyfrowa i żadne akcje sabotażowe nic tu nie dadzą !

N-ka górą !!!

Dlatego ją kupiłem i zrezygnowałem z C+, już nawet skomponowałem sobie od 1 stycznia 2008 pakiety jakie chciałbym oglądać. HBO mi nie odpowiada bo już korzystałem i żadna rewelacja, ciągłe powtórki. Ale fajnie że będzie dodane do oferty.

jakubj1975
2007-10-25, 21:22
Wiesz, mając recordera, to z HBO lub tego drugiego pakietu - Nonstopkino sam możesz sobie kolekcje zrobić. Chyba że chodziło Ci o wypożyczalnie, to co innego.

A dla osób ze zwykłym boksem to dobra opcja do przemyślenia...nie każdy ma czarnego :(

saa
2007-10-25, 21:32
Trzeba mieć nadzieję że do tego czasu poprawią jakość obrazu :)
Pozdrowienia dla Prezesa ;)

jakubj1975
2007-10-25, 21:40
Ale jednak część potencjalnych klientów N-ki nie decydował się na jej zakup, tudzierz przesiadkę z C+ właśnie ze względu na brak kanałów filmowych premium. A teraz nawet mogą sobie wybrać. Do tego promocje za zero nbox lub recorder za 99 , rachunki dopiero od nowego roku - sporo abonentów N-ka nałapie do końca roku. Moim zdaniem to dobrze, bo im bardziej wyrównana konkurencja, tym lepiej dla abonentów wszystkich platworm!!

Animal
2007-10-25, 22:52
Kochani przedmówcy nie wmawiajcie ogółowi że byt C+zależny był tylko od obecności HBO jedynie na platformie C+ i jak wejdzie na inne platformy to zacznie się wielka ucieczka z C+.Bardzo jestem ciekaw udziału procentowego abonentów n-ki w pakiecie HBO dajmy na to po 6m-cach i daje głowę że będzie raczej umiarkowany to po pierwsze.Po drugie zobaczycie że teraz będziecie nazywani najdroższą platformą za ok 200 zł /analogicznie jak ocenia się C+ nie wiem czemu z jej najdroższego pakietu za 145 zł/to po drugie a po trzecie jak mówiłem wcześniej C+ nie powiedziała ostatniego słowa a przytoczę tu artykuł z Gazety Prawnej: Do końca roku będzie 2,3 mil abonentów platform cyfrowych a to co piszą o C+:" Drugi co do wielkości gracz na rynku Cyfra+, jak dowiedziała się GP, ogłosi swoje nowości w ciągu najbliższych dwóch tygodni.

- Pojawią się nowe kanały i dekoder z nagrywarką PVR (cyfrowa nagrywarka) - mówi GP osoba zbliżona do branży.

Na przełomie roku natomiast uruchomi usługę VoD (wideo na żądanie). Celem spółki na ten rok było zdobycie miliona abonentów. Jego osiągnięcie planowane jest na koniec listopada". Obecna sytuacji przypomina trochę partię pokera przy sprawdzeniu.Dwie pierwsze platformy w zasadzie wyłożyły karty na stół /CP może ewentualnie dołączyć jeszcze dodatkowo HBO/no to poczekajmy co wyłoży C+czy będą to Asy czy blotki okaże się już wkrótce a potem cieszmy się albo wyrywajmy sobie włosy z głowy.Jeszcze pozostało kilka kanałów /niekoniecznie filmowych bo w sumie na tym w n-ce stanęło/Spectrum,Via Saty,NG Wild,paczka MTV,kanał 13th Street jak mnie pamięć nie myli był przymierzany w Wizji TV/wg Sat Kuriera/a więc może po tak wielu latach w końcu zawita i u nas.I tym optymistycznym akcentem "nie lękajcie się o Cyferkę" kończę.Pozdrowienia dla wszystkich cyfro-maniaków

j_jasiu
2007-10-26, 07:09
Byle by n'ka nie osiadła na laurach jak C+ (swego czasu), bo narazie n'ka zapowiada się o niebo lepiej. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź C+ czy Polsatu, a wprowadzenie nagrywarki PVR i VOD w C+ mnie nie rusza, gdyż tak czy siak jest to gonienie konkurencji. Więc późno troszkę z tymi ruchami droga C+, konkurencja jest lepsza np nasza ukochana n'ka.

Panie Prezesie nie zasypujcie gruszek w popiele tylko dalej rozwijajcie się, bo konkurencja nie śpi.

Jak by nie było, wprowadzenie n'ki ruszyło rynek i poprawiło jakość i rozpoczęło rozwój usług cyfrowych a nie stagnację jak po przejęciu przez C+ Wizji

jack
2007-10-26, 08:35
Ja też mam nadzieje że lata stagnacji mamy za sobą. Nie mam nic do ofety Cyfry ale mieli wiele lat na rozruszanie rynku a nie stałe bazowanie na HBO i Canal+. Widocznie wolą żeby ktoś inny rozdawał karty. Kto wygra? Czas pokaże. Nawet jak Cyfra poprawi ofertę to do nich nie wrócę bo nie należę do osób które chcą wszystkiego po trochu. Dla mnie i żony telewizja to przede wszystkim film. No syn lubi bajki, a z uwagi że odkąd tam jest DaVinci przestałem oglądać Discovery, to są dla mnie podstawowe pakiety. Sorry ale żaden kanał filmowy nie jest super, nawet premium czy VOD, za to zawsze można coś ciekawego wyłuskać za pomoca PVR nawet na MGM czy TVN. Kwestia tylko całkiem sporej ilości. A na tę ilość nie mozna sobie pozwolić płacąc w Cyfrze za polską szmaciankę i parę innych zbędnych rzeczy.

jack
2007-10-26, 08:55
Ja miałem HBO w Cyfrze, fakt jakość obrazu do poprawki. Ciekawe jak będzie wyglądać wersja HD i czy będzie taka sam ramówka. Wg mnie najlepsze wyjście to HD jako kanał główny a SD to powtórki powinny być, a może takie coś jak dotychczasowe HBO2, chociaż w dobie PVR powoli traci to rację bytu, lepiej dać jeden kanał z dużym bitrate.

j_jasiu
2007-10-26, 09:51
No cóż, każdy z nas dobiera sobie kanały wg swojego upodobania, ja obecnie mam pełny pakiet z Cinemaxem i pełnym VOD. Od 1 stycznia 2008 zrezygnuję z Cinemaxa na rzecz pakietu FilmBoxa i Nonstop kino, z HBO nie skorzystam bo miałem na C+ i szybko z niego zrezygnowałem, gdyż były ciągłe powtórki i teraz nie skorzystam.

Tak jak napisałem, każdy ma swoje upodobania i korzysta z oferty jak chce, ja tylko wyraziłem swój pogląd (to że HBO się pojawiło to dobrze im bogatsza oferta tym lepiej dla nas i większy wybór w konfigurowaniu programów i pakietów).

Obawiam się jedynie, że n'ka wyprzedzając obecnie konkurencję (nie ma co się oszukiwać, gdyż od grudnia wg mnie będzie miała najlepszą ofertę programową i najbardziej bogatą ofertę filmową) spocznie na laurach, co nie będzie dla niej dobre.

Chodzi mi o to, że osiągając pewien poziom, wzrasta apetyt inwestorów na konsumowanie zysków z włożonych pieniędzy. To jest oczywiście zjawisko normalne w świecie biznesu, ale inwestorzy będą wykładać pieniądze do pewnego momentu dopóki nie zrealizują swoich planów inwestycyjnych. Później to dla nich będzie tylko i wyłącznie ciągnięcie zysku. Nie ma się co oszukiwać, jeszcze rok czy 1,5 roku i będzie po rozwoju, przynajmniej w takim tempie.

Wszystko jednak będzie zależało od konkurencji, mam nadzieję że wejdzie jeszcze jeden operator tv cyfrowej (nie mówię o TVP, która coś tam zaczęła grzebać w naziemnej tv cyfrowej) wtedy na rynku mogło by się zrobić ciekawie.

astasze
2007-10-26, 12:31
No cóż, każdy z nas dobiera sobie kanały wg swojego upodobania, ....... .

upodobania znaczy niejednokrotnie konieczności

pozdrawiam

Nasedo
2007-10-26, 16:39
obawiam sie, ze HBO bedzie w cenie 29zl/mies. cinemaxy wchodza za 15zl jak w cyfrze wiec nie ma co liczyc na mniej. a szkoda

Wix
2007-10-26, 21:21
Uch, niestety polityka N jest taka, jaka jest, więc na sto procent wiemy, że zestaw HBO będzie oddzielnym, a na dodatek ja przewiduję cenę 19-29 zł. Smutne... chyba czas przejść na Cyfrę+ lub Cyfrowy Polsat...

Jarosław K.
2007-10-26, 21:28
Uch, niestety polityka N jest taka, jaka jest, więc na sto procent wiemy, że zestaw HBO będzie oddzielnym, a na dodatek ja przewiduję cenę 19-29 zł. Smutne... chyba czas przejść na Cyfrę+ lub Cyfrowy Polsat...
Co w tym smutnego? To chyba dobrze, że będzie to opcja dodatkowa, którą będziesz mógł wziąć lub nie... Wolałbyś, aby dodano kanały HBO do pakietu hity filmowe i podwyższono jego cenę do 40 zł?

zyga
2007-10-26, 21:30

A wiesz, ile kosztuje HBO w Cyfrze? Chyba nie jest za darmo?

lukas
2007-10-26, 21:42

hehhe a u konkurencji rozdają za darmo tak?

spn
2007-10-26, 21:44
Cóż, Cyfra+ straciła swój atut, na który leciało tak wiele osób - mianowicie HBO. Jeśli dacie niezłą cenę na pakiet tych kanałów, to zadacie ostry cios konkurencji. Osobiście jakoś nie zależy mi na HBO (co świadczy o tym, że nie wybrałem Cyfry), ale jeśli wspomniana przez ze mnie "dobra cena" będzie rozsądna to być może zainwestuję w ten pakiet. :)

Jeśli już ktoś leciał na Cyfre to na C+ a nie te śmieci na HBO o jakości równej VHS ;)

Deniorek
2007-10-27, 11:24
Bazuję tylko na własnych spostrzeżeniach. Wielu moich znajomych posiada obecnie Cyfrę tylko dla HBO, co mnie dziwi. :) Wydaje mi się, że już wyrobił się stereotyp u (nazwę tak nieładnie) "szarych" ludzi, którzy wierzą w ten kanał. Ale czasy się zmieniają, jakość coraz lepsza i C+ oferuje więcej niż takie HBO. Ale HBO to HBO dla wielu ludzi, niezależnie jaką ma jakość! Hehe. :)

Nasedo
2007-10-27, 14:20
Co w tym smutnego? To chyba dobrze, że będzie to opcja dodatkowa, którą będziesz mógł wziąć lub nie... Wolałbyś, aby dodano kanały HBO do pakietu hity filmowe i podwyższono jego cenę do 40 zł?

no to tak: w cyfrze za 145zl mam wszystko, a w n?

80zl za wszystkie pakiety obecnie +15zl za cinemax +powiedzmy 15zl za filmbox chociaz sadze ze bedzie drozej + 29zl za HBO bo zakladamy, ze z ceny nie zejda na podstawie cen cinemaxu u nich a w cyfrze. razem? 139zl. z tym, ze w c+ mam jeszcze lige polska wiec chcac nie chcac staja sie tak samo drodzy jak cyfra a mniej oferuja.

darek
2007-10-27, 18:14

80zl za wszystkie pakiety obecnie +15zl za cinemax +powiedzmy 15zl za filmbox chociaz sadze ze bedzie drozej + 29zl za HBO bo zakladamy, ze z ceny nie zejda na podstawie cen cinemaxu u nich a w cyfrze. razem? 139zl. z tym, ze w c+ mam jeszcze lige polska wiec chcac nie chcac staja sie tak samo drodzy jak cyfra a mniej oferuja.

Niby tak, remis !!!
Myślę ,ze teraz kto pierwszy bedzie miał " naprawdę wszystko" ,czyli jeszcze Polsat i 4kę zdobędzie przewagę - oczywiscie programową .
Peterpeter ostatnio coś o tym nadmienił, a przed konferencją miał sporo racji :soczek: tak, że zacząłem mu trochę wierzyć :ok_t:

Jarosław K.
2007-10-27, 19:52

Mniej? To jest już subiektywna opinia.

taran102
2007-10-27, 21:46
Cyfra moje swoje niezaprzeczalne zalety ( możliwość podziału uprawnień na kilka tunerów-telewizorów, national geographic HD, superstacja, ORANGE EXTRAKLASA ! itp ) a n-ka swoje ( niższa cena przy sprecyzowanym wyborze pakietów, Vod, recorder, Discovery HD, Historia, Liga Mistrzów itp. ). Na coś trzeba się zdecydować niestety i pewnie zawsze tak będzie i nie będzie jednej jedynej najlepszej dla wszystkich platformy. Mam właśnie z tych powodów i n-ke i cyfrę ale gdyby n-ka zdobyła prawa do orange ekstraklasy i uruchomiła multiroom to dla mnie to n-ka byłaby zdecydowanym numerem jeden. Na razie pozostaje niestety płacenie dwóch abonamentów :ble:

darek
2007-10-27, 21:53
To jest właśnie remis
tylko N-KA, zaledwie po roczku, zaczyna dopiero chodzić !! a co będzie dalej ??
jednak będzie pierwsza ( tylko musi uważać na ceny)

cioq
2007-10-28, 11:15
tylko ze HBO i Cinemax beda razem w pakiecie;p

Patrz strona N newsy i news o HBO. i macie tam podzielone pakiety w pliku PDF

ewaldus
2007-10-28, 11:26
Ja jestem za jednakową ceną SPI i HBO. Nawet jesli ma to byc 25-30zł. Wtedy wymiana opcji co 2 miesiące i jest dobrze. Jeśli będą różne ceny i nie zniosą kary nie będzie już tak różowo.

Elendil
2007-10-28, 11:30
Za rezygnację z opcji dodatkowych nie będzie kary. Kara jest tylko za wyłączenie pakietu.

peterpeter
2007-10-28, 11:30
kary na opcjach nie ma jest na pakierach :):):):)

ewaldus
2007-10-28, 11:36
Wg regulaminu, który mam w domu i niestety teraz nie mogę luknąć jest napisane w części o rezygnacji z pakietów, że kara (i nie tylko) odnosi się również do opcji dodatkowych. Chciałbym się mylić. Może ktoś ma przed sobą regulamin i to zweryfikuje.

David
2007-10-28, 11:57
Ja jestem za jednakową ceną SPI i HBO. Nawet jesli ma to byc 25-30zł. Wtedy wymiana opcji co 2 miesiące i jest dobrze. Jeśli będą różne ceny i nie zniosą kary nie będzie już tak różowo.

Właśnie to jest dziwne.

Paczka HBO jest w jednej ramce
Cienmax w drugiej

Obie są połączone i tworzą jedną opcję dodatkową.

Pytanie. Czy HBO i Cinemax będzie osobno? Czy jednak razem a podział w ramce na Cinemax i HBO miał na celu zaznaczenie, które programy sa nowe, podobnie jak to jest w ramce z pakietem Hity Filmowe?

To czy HBO będzie z Cienmaxem czy osobno, mógłby ktoś z góry powiedzieć przynajmniej

Choć mówi się, i było to mówione bodajże przez Szasze, że od stycznia opcja Cinemax będzie za 15zł.

Pytanie może byś jeszcze jedno

Czy oby móc posiadać opcje HBO trzeba będzie kupić też Cinemax?
A może trzeba będzie posiadać pakiet Hity Filmowe?
Może i Hity Filmowe i Cinemax?

Mam nadziejże że żadne z nich /choć nie mówię, że nie będę zainteresowany pakietem Hity Filmowe, który zresztą posiadam. Chodzi o to, czy N będzie zmuszać osoby chcące zamówić HBO, do posiadania pakietu Hity Filmowe, lub opcji Cinamax?

http://img263.imageshack.us/img263/3918/paktw4.png (http://imageshack.us)

Jarosław K.
2007-10-28, 12:26

Pytanie. Czy HBO i Cinemax będzie osobno? Czy jednak razem a podział w ramce na Cinemax i HBO miał na celu zaznaczenie, które programy sa nowe, podobnie jak to jest w ramce z pakietem Hity Filmowe?

To czy HBO będzie z Cienmaxem czy osobno, mógłby ktoś z góry powiedzieć przynajmniej

Przecież wyraźnie masz tam napisane OPCJE DODATKOWE, a nie OPCJA DODATKOWA. Ta wspólna ramka jest dlatego, że do obu odnosi się adnotacja "*Opcje 01/01/2008".

David
2007-10-28, 12:27
Faktycznie :)

Dziękuję Jarosławie

luki1680
2007-10-28, 12:55
Wg regulaminu, który mam w domu i niestety teraz nie mogę luknąć jest napisane w części o rezygnacji z pakietów, że kara (i nie tylko) odnosi się również do opcji dodatkowych. Chciałbym się mylić. Może ktoś ma przed sobą regulamin i to zweryfikuje.

Masz rację: "opłata za zmianę Abonamentu na niższy w ramach Pakietów, Opcji Dodatkowych wskazanych w pkt. II. - 20 zł"

astasze
2007-10-28, 12:56
Przecież wyraźnie masz tam napisane OPCJE DODATKOWE, a nie OPCJA DODATKOWA. Ta wspólna ramka jest dlatego, że do obu odnosi się adnotacja "*Opcje 01/01/2008".

Witam Jarosław K, na pierwszy rzut oka dobrze powiedziałeś. Ale na drugi rzut oka pytanie dlaczego opisano sympolem gwiazdki cytat "*Opcje 01/01/2008" w liczbie mnogiej ???? . Przecież Jestem skłonny przychylić się do Twego zdania, ale ta liczba mnoga jest też zastanawiająca.
Myślę że należałoby traktować iż od nowego roku nie będzie już pakietu CineMax tylko opcaj (najprawdopodobniej do pakietu hity filmowe) i być może za te 15 zł, to w takim razie ile bądzie kosztowała opcja HBO ?????

pozdrawiam

Jarosław K.
2007-10-28, 12:59
Witam Jarosław K, na pierwszy rzut oka dobrze powiedziałeś. Ale na drugi rzut oka pytanie dlaczego opisano sympolem gwiazdki cytat "*Opcje 01/01/2008" w liczbie mnogiej ???? . Przecież Jestem skłonny przychylić się do Twego zdania, ale ta liczba mnoga jest też zastanawiająca.
Myślę że należałoby traktować iż od nowego roku nie będzie już pakietu CineMax tylko opcaj (najprawdopodobniej do pakietu hity filmowe) i być może za te 15 zł, to w takim razie ile bądzie kosztowała opcja HBO ?????

pozdrawiam
Oczywiście, że tak - Cinemax aktualnie jest pakietem, a opcją będzie od 1 stycznia (i jest podane to w cenniku).

Natomiast jeśli chodzi o cenę opcji HBO, to nie została ona ogłoszona.

astasze
2007-10-28, 13:05
Dla mnie pakiet CinaMax za 10 zł jest co najmniej 5 razy za wysoki. Tam naprawdę nie wiele jest do oglądania. Zastanawiam się ile zechcą za HBO ( z jednym kanałwm w HD) gdzie prezentowane filmy są lepsze i znacznie więcej 2x15 ?????

pozdrawiam

David
2007-10-28, 13:33
Skoro HBO wchodzi do 3 platform, potencjalnych klientów będzie ponad 2x więcej.
Więc cena powinna diametralnie spaść.
HBO i tak będzie miało dużo większe przychody.

XavierPL
2007-10-28, 13:37
Mi się wydaje że od Nowego Roku:

Opcja HBO + Cinemax 19,99 zł (bez Cinemax 14,99).
Opcja FIlmBox 14,99 zł

Jeżeli wybieżemy 2 opcje dodatkowe czyli Pakiet HBO z Cinemax + Filmbox cena wówczas wyniesie 29,99 za oba.

To są czyste spekulacje ;)

peterpeter
2007-10-28, 13:38
tymbardziej , że w rozliczeniach między operatorami podstawową ceną jest "ileśtam" za abonenta :):):):):

cioq
2007-10-28, 15:04
a nikt nie potwiedzil ze HBO bedzie w CP

peterpeter
2007-10-28, 15:07
było na satkurierze potwierdzenie :):):):)

cioq
2007-10-28, 17:58
podaj link

Tetris
2007-10-28, 20:55
Mi się wydaje że od Nowego Roku:

Opcja HBO + Cinemax 19,99 zł (bez Cinemax 14,99).
Opcja FIlmBox 14,99 zł

Jeżeli wybieżemy 2 opcje dodatkowe czyli Pakiet HBO z Cinemax + Filmbox cena wówczas wyniesie 29,99 za oba.

To są czyste spekulacje ;)

za bardzo nie napalał bym się na taką cenę, np. w upc za HBO trzeba zapłacić 35 zł, to dlaczego w n miało być tak tanio. też chciał bym żeby cana za paczkę wynosiła np 16 zł nie więcej

timi22
2007-10-28, 21:51
WG mnie bedzie tyle co w Cyfrze plus za pakiet HBO - 29 zl

andras
2007-10-28, 22:30
W ogóle nie interesuję się tym HBO. Dlaczego? Ano dlatego, żę kupiłem n-kę po to , by wreszcie wykorzystać potencjał telewizora oraz dekodera DD.51. Oglądam na tyle mało telewizji, oczywiście z braku czasu, że mogę sobie pozwolić na wybór programów o odpowiedniej jakości. Niestety w tej chwili oglądam tylko Discovery HD :-))) W zupełnośći zadowalają mnie też programy 16/9 i dd.51 na TVN HD, jak np. U Can Dance. I nie wrócę do 4:3 i stereo - bo to już miałem 15 lat temu z Wizji TV. Nie bierzcie tego za narzekanie. Mi po prostu zawsze było szkoda czasu na badziewny dźwięk i obraz. Programowo unikałem i unikam oczywiści DivX-ów. Zawsze wybrałem kino czy DVD. Oczywiśćie HBO nie będzie w jakośći DIV -X, aleco z tego. Dobrą produkcję chcę obejrzeć w odpowiednim standardzie. I tyle.
Popieram w całej rozciągłości.Będę rad jak zobaczę Gladiatora w tvn podobno w HD w kinowym formacie a nie wykastrowanym w jakim teraz akurat oglądam w nce!Dobranoc Aniu!Moja uwaga zostanie również szybko usunięta jakk i poprzednie...

Jarosław K.
2007-10-28, 22:41
Popieram w całej rozciągłości.Będę rad jak zobaczę Gladiatora w tvn podobno w HD w kinowym formacie a nie wykastrowanym w jakim teraz akurat oglądam w nce!Dobranoc Aniu!Moja uwaga zostanie również szybko usunięta jakk i poprzednie...
No nie wiem, administracji na tym forum coś od dawna nie widać. Może nadal świętują "sukcesy" ogłoszone na konferencji.

jack
2007-10-29, 07:54
Cóż Panowie, niewiele się da więcej osiągnąć, jak do tej pory ani Cyfra ani kablówki nie wymogły na HBO poprawy jakości, tak i penie nie da rady N. Chociaż kto wie, Cyfra+ pewnie nie była zainteresowana, a kablówki po analogu na kazdym programie miaj słabą jakość, dopiero teraz wchodzą w Cyfrę, a coraz więcej ludzi będzie kupować duże telewizory na których widać że obraz jest badziewny.

Kobo
2007-10-29, 17:34
Właśnie to jest dziwne.

Paczka HBO jest w jednej ramce
Cienmax w drugiej

Choć mówi się, i było to mówione bodajże przez Szasze, że od stycznia opcja Cinemax będzie za 15zł.

Pytanie może byś jeszcze jedno

Czy oby móc posiadać opcje HBO trzeba będzie kupić też Cinemax?
A może trzeba będzie posiadać pakiet Hity Filmowe?
Może i Hity Filmowe i Cinemax?

Mam nadziejże że żadne z nich /choć nie mówię, że nie będę zainteresowany pakietem Hity Filmowe, który zresztą posiadam. Chodzi o to, czy N będzie zmuszać osoby chcące zamówić HBO, do posiadania pakietu Hity Filmowe, lub opcji Cinamax?

http://img263.imageshack.us/img263/3918/paktw4.png (http://imageshack.us)

Co do cennika HBO i Cinemax zaznaczone w dużej ramce, mogą oznaczać trzy opcje, i tak przykładowo, Same Cinemax 15zł, samo HBO 29 zł. W wspólnym pakiecie Cinemax i HBO razem taniej 38 zł a nie 44 zł

Kobo
2007-10-29, 17:38
Co do cennika HBO i Cinemax zaznaczone w dużej ramce, mogą oznaczać trzy opcje, i tak przykładowo, Same Cinemax 15zł, samo HBO 29 zł. W wspólnym pakiecie Cinemax i HBO razem taniej 38 zł a nie 44 złi pewnie będą to opcje dodatkowe do pakietu filmowego bo są w nim zaznaczone. Kto nie ma pakietu filmowego, nie ma opcji dodatkowych.

Animal
2007-10-29, 19:48
Na pewno będzie jakieś ograniczanie do wykupienia HBO bo w C+ nie można przykładowo dokupić ani Canal+czy HBO do najniższego pakietu-Powitalnego/18 zł/a dopiero do Podstawowego/38 zł/równo po 29 zł.Cinemax w przypadku wykupu HBO, Canal+ i Cinemax kosztyje nie 15 zł a 10 zł.Pozdrowienia

Cingla
2007-10-29, 22:17
HBO i SPI powinni zrobić jako osobne pakiety i nie łączyć ich z żadnymi innymi pakietam to wtedy więcej klijentów zdobędą na te kanały

jack
2007-10-30, 08:09
Na pewno będzie jakieś ograniczanie do wykupienia HBO bo w C+ nie można przykładowo dokupić ani Canal+czy HBO do najniższego pakietu-Powitalnego/18 zł/a dopiero do Podstawowego/38 zł/równo po 29 zł.Cinemax w przypadku wykupu HBO, Canal+ i Cinemax kosztyje nie 15 zł a 10 zł.Pozdrowienia
Jak do tej pory ograniczeniem jest posiadanie dwóch pakietów podstawowych. Gdyby był zwykłym pakietem to można by go właśnie wziąść taniej.

GDA
2007-10-30, 14:11
I tak będzie do końca grudnia :-D

Spekulacje cenowe, kazdy napisze ile by miało to kosztować (ile by chciał aby kosztowało) a rzeczywistość okaże się brutalna i podane ceny zaszokują - oczywiście in minus ;)

a potem będzie morze rozżalonych postów że przecież miało być taniej

pawel1611
2007-10-31, 10:25
dlaczego ceny mają szokować za HBO?
przecież to niejako otwarcie rynku dla HBO

dulon184
2007-10-31, 23:33
Przciez nowych naiwnych chca nachapac .

autorus
2007-11-01, 10:16
Jak ktoś będzie chciał to weźmie, jak nie to nie. O czym tu gadać. Cen też nie znamy więc opowiadanie pierdół ze będzie tanio albo drogo nie ma sensu. Równie dobrze można pójść do wróżki :)

Mnie osobiście nowe pakiety nie interesują, natomiast cieszę się ze pakiet filmowy się wzbogacił. Bo i tak go mam. I raczej nie zrezygnuję z niego bo lubię comedy central.

Autorus

Shagohad
2007-11-01, 13:29
Jak tak sie patrzy na caly pakiet filmowy od nowego roku, to wg mnie wyglada to bardzo interesujaca... Jesli cena za caly hity filmowe (+ obie opcje dodatkowe) + NKS + Sport i Motoryzacja + Dzieci nie przekroczy 100-120zł to z checia sie skusze :). Moze wtedy bedzie co ogladac w filmach...

Afryka
2007-11-02, 14:15
Ol jeee!! Bardzo sie ciesze z HBO :D.

marcin7650
2007-11-05, 18:11
Czy jest już znana cena za HBO ?

Cyferka proponuje 12 miesięcy HBO za 21,75zł

http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_295.html

ewaldus
2007-11-05, 18:21
To ekstra wiadomość. Sądzę, że w N cena za HBO wyniesie 19,99. Mam też nadzieje, że cena za kanały SPI będzie taka sama.

lukas
2007-11-05, 20:40
No super extra wiadomość - nie ma to jak konkurencja

tesborn
2007-11-05, 21:54
pytanie jak tak naprawde C+ ksztaltowalo cene HBO 29zl.
Mozliwe, ze 7 zl marzy kasowala cyfra, a moze i nawet wiecej. Kolejny przyklad, ze onkurencja jest piekna sprawa!

ewaldus
2007-11-06, 04:16
Gdzieś wyczytałem, że HBO udostępnia swoje kanały za 5 USD od abonenta. C+ zgarnia(ła) więc ok 14zł.

jack
2007-11-06, 09:27
Po aktualnym kursie dolara, który dopiero od niedawna tak dołuje. Spokojnie koledzy nie nakręcajcie się. Tak naprawdę HBO nie można było wziaść z najtańszmy pakietem Cyfry, więc nie wiadomo jak była jego realna cena, ale faktem jest że w kablówkach był tańszy niż w Cyfrze.

Animal
2007-11-06, 17:09
Czy jest już znana cena za HBO ?

Cyferka proponuje 12 miesięcy HBO za 21,75zł

http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_295.htmlTak ale dotyczy to jedynie nowych abonentów i to kupujących dekoder za 79 zł.Pozostali abonenci płacą niezależnie czy opłacą za rok z góry czy m-cznie 29zł.Pozdrowienia

marcin7650
2007-11-06, 17:30
Tak ale dotyczy to jedynie nowych abonentów i to kupujących dekoder za 79 zł.Pozostali abonenci płacą niezależnie czy opłacą za rok z góry czy m-cznie 29zł.Pozdrowienia

Ale od 19.11.2007. obowiązuje w C+ nowy regulamin :)
Można podpisać nową umowę :)))

bobstok
2007-11-08, 09:33
Filmbox 15 ZŁ HBO 15 ZŁ nie wiem czy dobrze zrozumielem co do cinemax dlatego nie podaje ile kosztuje pozdrawiam :) jak dla mnie ta oferta jest super

gromas
2007-11-08, 10:20
na osiedlu to kablówka brała 5 zł za HBO i HBO2 i jakby takie cos dali w N to byloby OK

taran102
2007-11-08, 10:21
na osiedlu to kablówka brała 5 zł za HBO i HBO2 i jakby takie cos dali w N to byloby OK

I co szefowie kablówki oglądają już świat z za krat ?

lukas
2007-11-08, 11:36

Pewnie masz jakieś i tak ukryte opłaty - np. musisz full wszystkie kanały wziąć

PiT3R
2007-11-08, 12:41
Już nie przesadzajmy z 5 zł, myślę że 15zł to sensowna kwota, albo 20zł i od marca wskoczy HBO HD :D

osiołek
2007-11-10, 23:19
ciekawi mnie cena pakietu hbo

bobstok
2007-11-11, 09:10
Tak jak pisalem troche wyzej 15 ZŁ bedzie kosztowalo

saa
2007-11-11, 10:32
Nie cena a jakość się liczy

astasze
2007-11-11, 11:40
ciekawi mnie cena pakietu hbo
HBO będzie opcją do pakietu filmowego czli 16 + xx za HBO
pozdrawiam

kazik601
2007-11-11, 11:51
A dlaczego ma być tylko opcją pakietu filmowego?Będzie osobną opcją przypuszczam że dla posiadaczy przynajmniej 2 pakietów a jakich to obojętne.

patrykut
2007-11-11, 11:53
Czy pakiet HBO będzie przez miesiąc za darmo?
Nie chcę się na nie napalić tak jak na Cinemax (codziennie dwa razy leci ten sam film, powtórki jego są np. na Cinemax 2).

Neo10
2007-11-11, 12:09
Divx powstał w 1999 roku ;]

DivX is a digital media format that puts the tools of digital expression directly into the hands of the people. Since 1999, a global following has embraced DivX as a way to free digital video from the constraints of physical media. Today, DivX technology lets millions of people share in a vivid flow of events and ideas, projected through images that come alive to inspire, amuse, inform, educate and entertain.

http://www.divx.com/company/about/

Neo10
2007-11-11, 12:15
Porównując jakość HBO z najstarszym Divixem 3.11 HBO jest w super jakości ;] miałem do niedawna Hbo w kablówce upc i jakość była bardzo dobra jak na zwykłą telewizje. ;]

Wątpie aby n-ka dała Hbo nawet na 1 dzień za free hehe ;] Ale i tak pewnie skuszę się na HBO w n-ce na parę miesięcy ... no chyba że zażyczą sobie z 50zl za ten pakiet ale mam nadzieje że będzie to raczej ok 30zł ;]

ksmigaj
2007-11-13, 18:58
Jak będzie w pakiecie tak jak cinemax, czyli po 10 zl to wchodzę. Inaczej nie wiem czy warto. No chyba, że po 16 hbo plus cinemax :D

jack
2007-11-13, 19:08
Cinemax jest od stycznia po 15PLN a chyba trochę gorszy od HBO, więc raczej zapomnij.

emuv@wp.pl
2007-11-13, 20:05
Cinemax jest od stycznia po 15PLN a chyba trochę gorszy od HBO, więc raczej zapomnij.

Ja daje 2 dychy za hbo. zobaczycie

stvorek
2007-11-13, 20:13
jak dadzą hbo w hd to mogę da góra 15 zł

kazik601
2007-11-13, 20:17
No to i ja dam prognozę.19.90.A może być więcej bo te 15 zeta za Cinemaxy mnie niepokoi.

emuv@wp.pl
2007-11-13, 20:17
jak dadzą hbo w hd to mogę da góra 15 zł

nocoty nie ma takiej opcji zeby bylo 15

dmost
2007-11-19, 10:08
...Ja podniecanie się ofertą HBO traktuję jako krok w tył.. Przez rok n wszystkim na około wciskała że ich wizją na filmy z segmentu premium jest VOD i dlatego nie potrzebuje kanałów premium. Teraz zaś do VOD wcisneła seriale których nikt jako pakiet by nie wykupił a na filmy które mogły by być jako wygodniejsze VOD bedzie trzeba polować na programach pakietów premium typu HBO....

Uważam że wprowadzenie nowych programów jest dobrym posunięciem "N" - nie wszyscy muszą chcieć korzystać z VOD i kupować recordera. Teraz będzie mozliwość wyboru: Ci ci będa chcieli VOD - biorą recorder, Ci co będą chcieli oglądać filmy z pakietów dodatkowych - kupią ję i ja tak zrobię po 1.01.2008 :-)

tomwro
2007-11-19, 11:17
Ja powiem, że wykupiłem seriale i jestem bardzo zadowolony z tego powodu. Nscreen to naprawdę dobra oferta. Szczególnie dla osób, które lubią "dobre" seriale i nie mają czasu na ich śledzenie w normalnych programach.

Dodam, ze place tylko 30 zl za Nscreen (nie wzialem miksa) :D

tomwro
2007-11-19, 11:19
A ja daje promocje dla tych, ktorzy nie skorzystali z promocji dotychczasowych :D :D HBO przez pół roku gratis :D a potem przez 12 miesiecy opłata :)

marcin7650
2007-11-20, 19:01
Czy znana jest już cena za HBO?

Jarosław K.
2007-11-20, 19:52
Ja powiem, że wykupiłem seriale i jestem bardzo zadowolony z tego powodu. Nscreen to naprawdę dobra oferta. Szczególnie dla osób, które lubią "dobre" seriale i nie mają czasu na ich śledzenie w normalnych programach.

Dodam, ze place tylko 30 zl za Nscreen (nie wzialem miksa) :D
No, nie wiem. W VOD jak ci się czas dostępności skończy, to po odcinku, a w tradycyjnej telewizji jak sobie nagrasz to możesz nawet za pół roku obejrzeć.

astasze
2007-11-20, 19:59
No, nie wiem. W VOD jak ci się czas dostępności skończy, to po odcinku, a w tradycyjnej telewizji jak sobie nagrasz to możesz nawet za pół roku obejrzeć.
masz rację, tylko te nieszczęsne 80GB jest właśnie problemem

pozdrawiam

Macieks34
2007-11-22, 15:15
jezeli N-ka bedzie ze Hbo chciała tyle kasy ile ludziska płaca w Cyfra+ to odpadam..30zł za odgrzewane filmy to troche za duzo,mam nadzieje ze N-ka nie bedzie taka pazerna jak Cyfra

kazik601
2007-11-22, 16:35
Myślę że gdyby miała być super cena to by dawno o tym bębnili i na święta by było te 500000 abonentów.Ale obawiam się że sensacji nie będzie tym bardziej że Cinemax ma kosztować 15zł to nowości chyba będą w granicach 20-25 za pakiet.

peterpeter
2007-11-22, 17:03
w piśmie reklamowym z fakturą podano ,że cena bedzie znana od 1 stycznia
na oba płatne pakiety :):):):):)

kubik
2007-11-22, 23:11
a to ciekawe, bo nie dostałem jeszcze faktury :/ a termin płatności to 27.11 .....

Raver
2007-11-23, 07:55
Heheh ja rowniez nie dostalem zadnego rachunku za listopad i zadnych reklamowek a termin platnosci przewaznie byl w okresie od 24 do 27 a dzis 23 listopada co oni sobie mysla ze bede na sile im robil przelewy jak termin platnosci bedzie na dzis chyba sa smieszni :D

kamcyk26
2007-11-23, 08:08
Ja drugi miesiac pod rzad nie mam faktury na czas. Kiedy wreszcie uruchomicie polecenie zaplaty? Jesli N nie radzi sobie z taka prosta rzecza jak wysylka faktur do starych abonentow to mozna zaczac watpic w sukces tego interesu...

Raver
2007-11-23, 08:12
Nie ja akurat mialem tak ze wszystko bylo jakies 10 dni wczesniej przed terminem platnosci tylko raz mi sie zdarzylo ze pare dni tylko przed terminem platnosci wiec mnie dziwi takie podejscie do sprawy co oni sobie juz wprowadzili tam nastroj swiateczny chyba tak a jak przekraczaja terminy platnosci to im nic nie mozna zarzucic a jak ty przekroczysz to odrazu ci wylacza programy i nasla windykatora banda i granda moim zadaniem

kuba2222
2007-11-23, 11:00
Czy wy ludzie nie myslice?? Po pierwsze nie na temat, po drugie jesli nie korzystacie z TVOD a wiec macie stala miesieczna oplate to mozna zrobic zlecenie stale z banku, po trzecie Nka nie wylacza kanalow jak nie zaplacisz, a jedynie pojawia sie komunikat na ekranie, ktory trzeba potwierdzic i tyle. Komunkat pojawia sie mniej wiecej 7 dni po terminie a napewno nie wylacza sygnalu przed uplywem miesiaca (sprawdzone na wlasnej skorze) wiec nie ma co narzekac. Osobiscie mam taki proble ze rachunki przychodza na adres zameldowania a chwilowo tam nie mieszkam, czekam wiec az wyskoczy komunikat na nboxie ile mam do zaplaty i wtedy robie przelew z inteligo.

kamcyk26
2007-11-23, 11:19
Sam nie myslisz:

1) abonament sie zmienia za wzgledu na dodawane i odejmowane pakiety.Jesli wlaczasz pakiet w srodku miesiaca to placisz proporcjonalnie do czasu korzystania z niego. Sam mam sobie to liczyc?

2) abonament sie zmienia ze wzgledu na rozpatrzone pozytywnie reklamacje.

kuba2222
2007-11-23, 11:37
Jak do tej pory nie skladalem reklamacji, wiekszosc ludzi nie zmienia pakietow za czesto. A nawet jak to co sie stanie jak sie spoznisz z zaplata?? NIC !! Zupelnie nic, Nka nie nalicza odsetek nie spieszy sie z blokowaniem kanalow i na dodatek dokladna kwota do zaplaty pojawi sie na ekranie wiec tak jak pisalem powyzej nawet bez rachunku kazdy jest w stanie zaplacic.

Zeby calkiem nie zasmiecac tematu o HBO, dodam ze moj strzal to 25zl za ten pakiet.

peterpeter
2007-11-23, 11:43
5*2,5=12,5 + Hd :):):):)

pablowie
2007-11-23, 18:37
Wg. mnie pakiet HBO będzie za 24,90. Niestety musimy czekać do stycznia...

patrykut
2007-11-23, 21:04
Witam,
Przeglądając stronę amerykańskiego operatora DirectTV znalazłem też takie programy HBO:

HBO Family
HBO Signature

Może HBO Polska i N zainteresowało by się tymi kanałami? jest też HBO HD na DirectTV :)

jula
2007-11-24, 12:11
W sklepie z enką (nie wiem czy autoryzowanym, i jakie tam inne są, grunt że tam gdzie jest sprzedaż) usłyszałam plotkę (ponoć od dystrybutora jak ostatnio był) że pakiet HBO może kosztować 16 zł.. Z punktu widzenia tych co chcą go nabyć to chyba dość tanio.. Dla mnie jednak wciąż byłoby za drogo za to co tam leci.. Pozdrawiam forumowiczów :)

peterpeter
2007-11-24, 12:12
i będziesz brać cinemaxy za 15:D :D :D :D :D :D :D

Wanderer
2007-11-24, 12:49
Płacę za pakiet HBO (HBO, HBO2, HBO Comedy) w Digi TV w przybliżeniu 24 zł.
Jak cena w n będzie podobna lub niższa to przejdę na polską wersję, w innym przypadku, dla mnie, nie ma to sensu.
Pozdrawiam.

marcin7650
2007-11-24, 17:39
W Digi TV oglądasz ... po rumuńsku :) ?

Ganon
2007-11-24, 19:41
W Rumuni filmy w telewizji nadają tylko w oryginale z napisami.

ksmigaj
2007-11-25, 13:07
Po rozmowach z rodziną doszliśmy do wniosku, że weźmiemy HBO pod warunkiem, że będzie do 16 zł tak jak każdy pakiet. Mamy zróżnicowane gusty i już na dzień dobry żeby cokolwiek dobrego obejrzeć trzeba wybrać co najmniej 4 pakiety (myślę tu oczywiście o mojej rodzinie - u Was może byc inaczej)'

Pozdrawiam

Animal
2007-11-25, 13:40
ksmigaj@to raczej nie zobaczysz HBO choć jak pisałem wiele osób w n-ce dozna wielkiego rozczarowania tym kanałem ze względu na zawartość programową która jest dużo gorsza od zawartości programowej Canal+/i to powodowało że bardzo mało razy wymieniałem go z Canal+/a to ze względu na cenę która na pewno będzie wyższa niż 16 zł bo jak tak by miało być to po pierwsze n-ka dawno by o tym trąbiła by zdołować abonentów C+ którzy płacą za paczkę HBO 29 zł a po drugie mimo wszystko ta paczka jest dużo lepsza od paczki FilmBox i Non Stop Kino a tam jest właśnie sugerowana cena 15-16 zł.Pozdrowienia

lukas
2007-11-25, 15:13
Po rozmowach z rodziną doszliśmy do wniosku, że weźmiemy HBO pod warunkiem, że będzie do 16 zł tak jak każdy pakiet. Mamy zróżnicowane gusty i już na dzień dobry żeby cokolwiek dobrego obejrzeć trzeba wybrać co najmniej 4 pakiety (myślę tu oczywiście o mojej rodzinie - u Was może byc inaczej)'

Pozdrawiam

To nie pooglądasz - pewnie nie będzie to kosztowało 20 zł tylko i więcej - tak myślę koło 22-24 zł

tesborn
2007-11-25, 15:42
ksmigaj@to raczej nie zobaczysz HBO choć jak pisałem wiele osób w n-ce dozna wielkiego rozczarowania tym kanałem ze względu na zawartość programową która jest dużo gorsza od zawartości programowej Canal+/i to powodowało że bardzo mało razy wymieniałem go z Canal+/a to ze względu na cenę która na pewno będzie wyższa niż 16 zł bo jak tak by miało być to po pierwsze n-ka dawno by o tym trąbiła by zdołować abonentów C+ którzy płacą za paczkę HBO 29 zł a po drugie mimo wszystko ta paczka jest dużo lepsza od paczki FilmBox i Non Stop Kino a tam jest właśnie sugerowana cena 15-16 zł.Pozdrowienia

Zawartosc programowa to rzecz gustu!
Gorszym zmartwieniem moze byc slaba jakosc obrazu - co moze spowodowac lawine kolejnych pretensji co do jakosci na platformie N.

samoobrona zwycięży
2007-11-25, 20:02
Zawartosc programowa to rzecz gustu!
Gorszym zmartwieniem moze byc slaba jakosc obrazu - co moze spowodowac lawine kolejnych pretensji co do jakosci na platformie N.
będzie po dyszce za kanał--minimum

cioq
2007-11-25, 21:30
cena bedzie 19.90 chyba?

www.infomedia24.pl

chrisso
2007-11-25, 22:16
Ja tylko mam nadzieję, że cena pakietów dodatkowych będzie znana znim się pojawią w tvn...

zen87
2007-12-10, 11:57
Ja tylko mam nadzieję, że cena pakietów dodatkowych będzie znana znim się pojawią w tvn...

według cennika, cena paczki HBO z Cinemax, to 15zł jako opcja dodatkowa, podobnie jak Filmbox, czyli też 15zł. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena.

jedrekk
2007-12-10, 13:17
Po prostu przeliczyli się z tym vod takie nowości jak tam są to śmiechu warte goście którzy są odpowiedzialni za ofertę programową,chyba nie wiedzą co to kino:-)Ale najśmieszniejszew tym wszystkim jest(a może nie?)że gdy kupimy sobie HBO-pakiet i po jakimś czasie zechcemy go zamienić na FILMBOX lub na odwrót zapłacimy za karę 20zeta bo to rzekome zmniejszenie abonamentu,tylko skąd oni wiedzą że zmniejszenie jak nie wiedzą ile HBO ma kosztować.I tu wyłania się obraz wizjii N-ki-zarabiać zarabiać zarabiać!!!
I wciskanie kitu troska o klienta hahaha chyba o jego portfel bardziej a raczej jak go skutecznie opróżniać dodatkowymi opłatami opcjami dodatkowymi itd. itp.

kazik601
2007-12-10, 14:12
zen87 a gdzieś to Ty wyczytał tą cenę HBO?

michal
2007-12-10, 15:10
Chyba logiczne, że HBO będzie kosztowało 15zł. Skoro kiedyś pakiety Dzieci i Muzyka kosztowały 10zł, a teraz kosztują 16zł, BO CHCIELI WYRÓWNAĆ CENY PAKIETÓW, tak teraz opcje dodatkowe Cienemax i Filmbox mają kosztować 15zł, to i HBO będzie kosztować 15zł, TAK BY KAŻDA OPCJA DODATKOWA KOSZTOWAŁA TYLE SAMO.

luki1680
2007-12-10, 15:19
15 zł za HBO to by był jakiś cud, będzie coś w okolicach 25 zł.

kazik601
2007-12-10, 15:50
Jeśli myślicie że HBO będzie w cenie Cinemaxów to chyba sie przeliczycie.Stawiam podobnie jak luki ok.25zł.

straken
2007-12-10, 17:23
Przyłączam sie do licytacji:) i jestem pewien ze HBO bedzie kosztowac tak jak na C+ czyli 30zł

Raver
2007-12-10, 17:45
20 zeta jak z bicza czasło :P bo teraz na cyfrze w promocji jest za 21,75 to N zeby zabysnac ze ma taniej o 1,75 zl da 20 złotych zobaczycie. ;)

zen87
2007-12-10, 19:59
zen87 a gdzieś to Ty wyczytał tą cenę HBO?

wystarczy wejść do cennika na stronie n-ki, tam jest obowiązujący od 1 stycznia 2008. Na konferencji było zapowiedziane, że HBO dostępne będzie w opcji dodatkowej Cinemax, a ta opcja od stycznia jest droższa o 5zł niż wcześniej. Więc bardzo mało prawdopodobne, żeby za dwa kanały płacić 15 zł a do tego znów zmieniać cennik i dodawać do już aktualnego cennika nowy pakiet.
Cennik obowiązuje od 1 grudnia 2007 i w związku z nim, zmienia się również nazewnictwo na "pakiety płatne" oraz "opcje dodatkowe".

jurdziol
2007-12-10, 20:11
Tylko od kilku mc wiadomo,ze cinemaxy drozeja (konczy sie promocja) do 15 zł - taka sama cena obowiazuje w cenniku Cyfry i Polsatu.

Co do ceny najbardziej bym sie sklanial ku wersji Ravera.

kamcyk26
2007-12-10, 20:11
Cena 15zl za Cinemaxy obowiazuje w CYFRZE i PC od dawna.

nsebatorun
2007-12-10, 20:22
m\na tyvh cienemaxach nic ciekawego nie ma a co do HBO tez nie ma za ciekawej oferty

kazik601
2007-12-10, 20:27
zen nie osłabiej mnie.A gdzie pisze że HBO będzie razem z Cinemaxami.Jak na razie to podano opcje dodatkowe czyli C-maxy 15 i FilmBox 15 o HBO ani słowa.Gdyby to miało być 15 zł jeszcze z Cinemaxami to by trąbili o tym od konferencji.Cena będzie na poziomie konkurencji być może promocji w konkurencji tj.20-25 zł.

zen87
2007-12-11, 12:08
zen nie osłabiej mnie.A gdzie pisze że HBO będzie razem z Cinemaxami.Jak na razie to podano opcje dodatkowe czyli C-maxy 15 i FilmBox 15 o HBO ani słowa.Gdyby to miało być 15 zł jeszcze z Cinemaxami to by trąbili o tym od konferencji.Cena będzie na poziomie konkurencji być może promocji w konkurencji tj.20-25 zł.

http://www.n.pl/konferencja/gfx/pdf/nowe_kanaly_HBO.pdf str.2
to dziwne, że podali cenę Cinemaxów od stycznia 2008 i od stycznia znów ona ulegnie zmianie, mimo iż cennik został zaktualizowany w grudniu 2007.

kamcyk26
2007-12-11, 12:10
A czemu ma ulec zmianie? Pakiet HBO to jedno a CINEMAXy to drugie. Pewnie bedzie tylko jakas promocja jak sie wezmie to i to.

fascynator
2007-12-11, 14:11
Mnie HBO interesuje tylko w wydaniu HD innej opcji nie biore ! ponoć w marcu ma startować HBO HD , licze też na opcje dodatkową w ,, n ,, Cyfry+ HD film i sport

zyga
2007-12-11, 15:27
To za bardzo nie licz. Wejście C+ jako opcji w N byłoby samobójstwem dla Cyfry.

zyga
2007-12-11, 15:28
A czemu ma ulec zmianie? Pakiet HBO to jedno a CINEMAXy to drugie. Pewnie bedzie tylko jakas promocja jak sie wezmie to i to.

Zapewne, bo same cinemaxy kto weźmie?

chrisso
2007-12-11, 21:12
Nawijałem z fraglesami co stoją i reklamują tvn. Powiedzieli, że pakiet HBO bedzie dostepny razem z Cinemaxem. Powiedzieli też, że cena powinna sie kształtować między 25 a 30zł i dla tych co mają recorder-a w ramach tego pakietu jeszcze coś ma być :)

Neo10
2007-12-12, 00:07
W zasadzie nie rozumiem czemu cyfra nie chce dać pakietu canal+ do innych paltform cyfrowych... szczególnie że wprowadziła opcje brania samego pakietu canal+ bez całej cyfry itp... więc co im by była za róznica czy ja mam n-ke i drugi dekoder od nich z tylko pakietem canal+ czy jak bym pakiet canal+ w pakiecie n-ki.... to dokładnie to samo chyba bo kasa i tak do nich pójdzie...?

taran102
2007-12-12, 08:15
W zasadzie nie rozumiem czemu cyfra nie chce dać pakietu canal+ do innych paltform cyfrowych... szczególnie że wprowadziła opcje brania samego pakietu canal+ bez całej cyfry itp... więc co im by była za róznica czy ja mam n-ke i drugi dekoder od nich z tylko pakietem canal+ czy jak bym pakiet canal+ w pakiecie n-ki.... to dokładnie to samo chyba bo kasa i tak do nich pójdzie...?

A jak sądzisz czy cyfra+ jest zainteresowana rozwojem n-ki i zadowoleniem jej abonentów czy wręcz przeciwnie ?

peterpeter
2007-12-12, 10:07

ITI napewno by nie wzięło pakietu c+ ze względu na dziury w kodowaniu i piractwo :hahaha:

Animal
2007-12-12, 11:29
Double Petre ITI nie ma co brać Pakietu Canal + z tego prostego względu bo go nie dostanie gdyż go sprzedaję indywidualnie i aby go otrzymać abonent z innej platformy kupując ten pakiet staje się równocześnie i abonentem C+i oto chodzi i nie doszukuj się tu drugiego dna. Pozdrowienia

peterpeter
2007-12-12, 11:44
tu nie chodzi o branie c+ przez ITI tylko stworzenie uniwersalnego nboxa czytającego wszystkie karty i abonent bez mnożenia pudełek miałby na co ma ochotę:-) :-)

stuku2006
2007-12-12, 15:01
super ciekawe tylko jaka wlasnie bedzie cena ??:(

t_rex_
2007-12-12, 16:33
Czy ktoś wie w jakiej jakości będą nadawane HBO ? - tu nie ma co liczyć na miesiąc za free a władować się można na jakosć filmboxa

mad85
2007-12-12, 17:06
CO ty myslisz, że problemy z kodowanie nie spotkają N? Jak narazie Conax jest mało popularnym systemem dlatego bezpiecznym. Oglądanie C+ czy CP za free zawsze był efektem ubocznym. W ostatnim czasie nie licząc podbijaczy i sharingowców C+ nie ma z tym problemu od dawna.

marcin7650
2007-12-12, 19:01
Cena 15zl za Cinemaxy obowiazuje w CYFRZE i PC od dawna.

Ja za Cinemax-y płacę w Cyfrze+ 7,50zł miesiącznie.

Mam promocję na 12 m-cy z umową na 13 m-cy:
Podstawowy, C+, HBO, Cimenax, C+HD, NG HD - razem 88,50 zł.

Dobra cena !!!:ok:

W n-ce: 3x16zł + 40zł kolekcje = 88zł
Robi to różnicę prawda ?

Ilości treści premium i ilości kanałów cyferka górą (niestety).

Jarosław K.
2007-12-12, 19:42
A jak sądzisz czy cyfra+ jest zainteresowana rozwojem n-ki i zadowoleniem jej abonentów czy wręcz przeciwnie ?
Tylko że w tym wypadku taki klient byłby klientem zarówno n, jak i Canal+ - a chyba na zadowoleniu abonentów Canal+ im zależy.

t_rex_
2007-12-12, 19:43
dobra cena - ja płacę w N za 4 pakiety (dwa w trakcie rezygnacji) + VOD = 104 PLN + 37 PLN za CP = 141 PLN - a TYSKIE w promocji dziś widziałem po 2,04 co daje mi 69 piw czyli ponad 2 browarki dziennie - i co nie byłbym szczęśliwszy.... :)

ModliX
2007-12-13, 08:30
Nie można połączyć cinemax i hbo za 20 zł??? To by było i dla klienta i dla n kożystne rozwiązanie.

kamcyk26
2007-12-13, 08:39
Korzystne dla N? Od kiedy sprzedawanie ponizej kosztow jest korzystne dla sprzedawcy?

autorus
2007-12-13, 09:27
Korzystne dla N? Od kiedy sprzedawanie ponizej kosztow jest korzystne dla sprzedawcy?

Popieram, nikt poniżej kosztów tego nie sprzeda. Myslę ze realne to 20zł albo ładniej 19,99. :)

Autorus

kazik601
2007-12-13, 10:18
Te nędzne nowe kanały niby filmowe spowodują to że miłośnicy filmów kupią HBO za wyższą cenę!!!Gdyby na pakietowych leciały dobre i nowe to mało kto by kupił premium a że jest marnie to nawet można dać wyższą cenę.Myślę że to będzie minimum 20 zł bo danie w promocji NSK z niesamowitym repertuarem pogłębia jeszcze bardziej frustrację miłośników kina.Przecież gdyby HBO miało kosztować 15 zł już bym to nagłaśniał jako sprzedawca.Zamiast tych staroci mogli dać jakiś nowy popularnonaukowy bo Discovery są na poziomie gimnazjum(kiedyś nie chciałem wierzyć w takie opinie)teraz potwierdzam.Mam szczęście że nie należę do fanatyków kina i nie bardzo mi potrzeba więcej ale tym co liczyli jednak na coś więcej się nie dziwię.Podobno movies24 na zach. ma inną ramówkę bo u nas najnowsza produkcja to 1998 r i to tylko jedna przez tydzień.

shakal
2007-12-14, 23:23
jak będzie działać tak jak kanał sci-fi to ja podziękuje, dziekuje bogu że nie wziąłem nrecordera bo bym teraz mógł nagrywac sobie filmy i seriale nadawane na sci-fi po angielsku... rozumie że to nasz język ojczysty ;] pewnie z hbo na początek będzie tak samo hehe... pewnie nie bo osobno trzeba bulić za hbo a dzięki sci-fi zwiększyła sie tylko wizualnie oferta... brawo dla geniuszy którzy się tym zajmuja. może zróbcie coś żebyśmy mogli oglądać ten kanał z lektorem... było by miło. bo człowieka krew zalewa jak za coś płaci a nie dostaje tego czego oczekuje.

tesborn
2007-12-14, 23:32
ty tez jestes "geniuszem" pisania %$%#@@##$#$%^%

kuba.nowak
2007-12-18, 16:09
Na EPG pojawił się pakiet HBO/CINEMAMAX. W nowym cenniu pisze że CINEMAMAX kosztować będzie 15zł. To może jednak cały pakiet HBO/CINEMAMAX będzie kosztować 15zł. W cenniku poprawią CINEMAMAX na HBO/CINEMAMAX i będzie ok. GENIALNE

CUBE

zqyx
2007-12-18, 16:39
Kupiłem N w promocji - wszystko za darmo. Czy to znaczy,że HBO nie dostanę już za darmo,czy jednak będzie. Niby wychodzi na to,że nie,ale wolę sie upewnić.
Ten podział na pakiety + opcje dodatkowe jest trochę sztuczny,a na pewno sztuczny,jeśli chodzi o Cinemaxy.

zyga
2007-12-18, 16:40
Gratuluję refleksu. A przemyśleń dalszych po dwakroć. :)

Macieks34
2007-12-19, 13:56
Kupiłem N w promocji - wszystko za darmo. Czy to znaczy,że HBO nie dostanę już za darmo,czy jednak będzie. Niby wychodzi na to,że nie,ale wolę sie upewnić.
Ten podział na pakiety + opcje dodatkowe jest trochę sztuczny,a na pewno sztuczny,jeśli chodzi o Cinemaxy.

własnie dzwoniłem tez chciałem zwiekszyc pakiet w promocji wszystkie pakiety w cenie 3 ..ale hbo nie dotyczy ta promocja..poswieciłbym sie i przedłuzył abonament o kolejne 12 miesiecy ale jak nie chca dac hbo to zostane dalej przy dwoch pakietach i spokojnie poczekan do konca umowy..Hbo ..nawet 10 dni przed właczeniem do ofery nie potrafia powiedziec za ile bedzie ..jak beda chcieli wiecej niz 16zł to sobie w..za ten kanał

kazik601
2007-12-20, 16:32
No to znamy już cenę HBO w Polsacie teraz już chyba nie ma na co czekać?Przypuszczam że zostanie ona podana w wesji oryginalnej na Universalu.

arekw
2007-12-20, 16:37
Ile kosztuje w CP?

kazik601
2007-12-20, 16:42
z familijnym 25 z relaxmix 20.Tak podają na forum Polsatu w SatKurierze.

Bartek
2007-12-20, 16:47
Chyba niezupełnie, bo powstaje Pakiet "Superfilm" złożony z 6 pakietów (generalnie Relax Mix Film + HBO) i tam rzeczywiscie HBO kosztuje 20zł. Ciekawe czy tyczy sie to też pakietu Relax Mix i jaka bedzie cena w N

kuba.nowak
2007-12-20, 21:37
HBO w telewizji n za 25zł miesięcznie

Telewizja nowej generacji n zdradziła jakie będą miesięczne opłaty abonamentowe na pakiety filmowe po Nowym Roku, a szczególnie dotyczy to trzech filmowych kanałów HBO, które równolegle pojawiają się oprócz Cyfry+, także w Cyfrowym Polsacie i n. HBO, HBO2, HBO Comedy w n będą za 25zł miesięcznie.
http://www.satkurier.pl/?n_platforma/&kat=236&id=39155

nfan2007
2007-12-20, 21:47
Nooo bravo!
to najwiecej abo HBO to bedzie na VIP-kartach ;-)
z taka ceną , ofertą i jakością ?
no cóż nie na na co czekać do 1-go
Idziemy do 180 zeta / mc jak cyferka

a miało byc tak pieknie a wyszło jak zawsze......

kuba.nowak
2007-12-20, 21:56
Niech może N wreszcie podan na swojej stronie internetowej oficjalnie ile HBO będzie kosztować, czy będą jakies promocje, jeśli tak to jakie? Bo szczeże mówiąc coraz mniej mi się to podoba? Nic o cenach nie wiadomo oficjalnie, ale zamawiać telefonicznie można. Zamów, a dowiesz się ile kosztuje jak rachunek przyjdzie

acz2
2007-12-21, 05:30
Bedzie z Polskim lektorem a moze tak jak Universal???????????????.

saa
2007-12-21, 13:37
HBO będzie za 25zł.
Ale w tym wliczone jest już HBO HD.

straken
2007-12-21, 13:47
HBO HD ma byc chyba wprowadzone w pierwszym kwartale 2008r a troche chyba niepoważne jest brac pieniadze zacos czego niema wiec na razie to niech sobie w du... wsadza hbo skoro jakosc ma byc jak na filboxie

taran102
2007-12-21, 13:51
Zamiast pisać "to niech sobie w du... wsadza hbo skoro jakosc ma byc jak na filboxie" można napisać :
oferta nie jest dla mnie atrakcyjna i nie skorzystam.
Przeciez przymusowe HBO nie jest a oczekiwanie, ze n-ka zmieni jakość nadawaną przez HBO jest oczekiwaniem nieco nadmiernym.

TomaStas
2007-12-21, 18:18
Ale oczekiwanie, że jak ktoś, znaczy poważny dostawca muktimedialny pisze "WSZYSTKO ZA DARMO" to to dotyczy całego pakietu, a nie tylko tego co się aktualnie nadaje chyba nie jest "nadmiernym"? Inne wchodzące kanały są dołączane za darmo no bo niby "wszystko za darmo" ale prócz HBO? Więc można spokojnie czegoś od tego dostawcy się spodziewać takiego co w świecie nazywa się fair play? Osobiście uważam, że robienie w trąbe jest bardzo skuteczną strategią alen niestety krótkotrwałą, szkoda, że n-ka zaprzepaszcza szansę przejęcia wszystkich rozżalonych byłych abonentów cyfry to mogło się udać, ale no cóż jak kto sobie ściele .... Pozdrawiam specjalistów od strategii marketingowych n

lukas
2007-12-21, 21:14
Ale oczekiwanie, że jak ktoś, znaczy poważny dostawca muktimedialny pisze "WSZYSTKO ZA DARMO" to to dotyczy całego pakietu, a nie tylko tego co się aktualnie nadaje chyba nie jest "nadmiernym"? Inne wchodzące kanały są dołączane za darmo no bo niby "wszystko za darmo" ale prócz HBO? Więc można spokojnie czegoś od tego dostawcy się spodziewać takiego co w świecie nazywa się fair play? Osobiście uważam, że robienie w trąbe jest bardzo skuteczną strategią alen niestety krótkotrwałą, szkoda, że n-ka zaprzepaszcza szansę przejęcia wszystkich rozżalonych byłych abonentów cyfry to mogło się udać, ale no cóż jak kto sobie ściele .... Pozdrawiam specjalistów od strategii marketingowych n

Czytaj umowę - tam wszystko jest napisane co jest za darmo

taran102
2007-12-21, 23:17

A jak kupisz redbula to spodziewasz się, że Ci skrzydła urosną ?

TomaStas
2007-12-22, 05:23
Chya nie zostałem zrozumiany, przecież nie mówię , że n-ka łamie prawo. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o "fair play". A red bull nigdzie nie namawia mnie do podpisania umowy na 24 miesiące obiecując, że będę latał tylko mówi "doda ci skrzydeł" co w języku polskim ma wielorakie znaczenie. Proklienckie spojrzenie nie polega na przestrzeganiu prawa i nabieraniu rzeszy klientów na umowę której nie mają szansy negocjować tylko na działaniu, które nie spowoduje zupełnie subiektywnego ze strony kupujących poczucia bycia zrobionym w trąbę. Po redbulu nikt o zdrowych zmyslach nie czuje się zrobiony w konia a po podpisaniu "wszystko za darmo" nie tylko ja czemu dało tu wyraz parę osób mówiąc o wsadzaniu sobie hbo... Chodzi o to, że zamiast pisać, że hbo nie jest przymusowe lepiej możnaby się zastanowić dlaczego ktoś czuje się oszukany i jaki będzie tego koszt rynkowy w porównaniu z zyskiem na abonamencie przez te 3 miesiące w przypadku jeżeli ktoś zdecyduje się mimo wszystko dopłacić. Obawiam się, że n-ka zaczyna się upodabniać w swoich działaniach do cyfry a na tym polu, jako w hamstwie mniej doświadczona na pewno przegra.

Lemmy
2007-12-22, 09:05
Myślę, że warto zapoznać się z ustawą z dnia 23 sierpnia 2007 r.
o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym) (Dz U 2007, nr 171, poz. 1206) która weszła wczoraj w życie. To hasło reklamowe "wszystko za darmo" może okazać się zgubne dla "n".

lukas
2007-12-22, 15:32
Myślę, że warto zapoznać się z ustawą z dnia 23 sierpnia 2007 r.
o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym) (Dz U 2007, nr 171, poz. 1206) która weszła wczoraj w życie. To hasło reklamowe "wszystko za darmo" może okazać się zgubne dla "n".

Nie chce sprawdzać - ale od wczoraj weszła nowa ustawa - więc ofera "Wszystko za darmo" powinna zmienić nazwę - nadal jest ta oferta z taką nazwą?????

Jeżeli tak - to mają kiepskich prawników

peterpeter
2007-12-22, 15:41
nie nazwa jest zakazana
nakazane jest precyzyjne wyszczególnienie
co i w jakim terminie za darmo lub za 0% :):):):):)

Jarosław K.
2007-12-22, 16:39
nie nazwa jest zakazana
Nawet bardzo precyzyjnie jest wyszczególnione, co jest za darmo - wszystko (wyraźnie jest to napisane). Więc sama nazwa oczywiście nie jest niegodna z ustawą - niezgodne z ustawą jest to, że za to "wszystko za darmo" trzeba płacić.

lukas
2007-12-22, 20:44
nie nazwa jest zakazana

Promocja miała nazwę "Wszystko za darmo" - wprowadzała w błąd, bo wszystko nie było/będzie za darmo (via. HBO, filmox) - a jak już darmo (pakiety) to okazuje się, że trzeba płacić ze to darmo :)

TomaStas
2007-12-22, 21:06
Nawet teraz leca te reklamy 0zł i do tego, że w styczniu HBO, przegięcie.

airon
2007-12-22, 22:04
Moim zdaniem n namieszała z tymi pakietami i opcjami dodatkowymi. Podpisałem umowę na warunkach promocyjnych w której zobowiązałem się do korzystania z 3 pakietów. W tej chwili byłbym zainteresowany hbo, ale cena którą sobie założyłem za opłatę za tv jest za wysoka. A zapłaciłbym więcej za 2 pakiety + opcja dodatkowa hbo. Zamiast 48, zapłaciłbym 32+25 czyli 57zł :zly: A tak zostane przy hitach filmowych, które z hitami za dużo wspólnego nie mają :lol2:

a.c.
2007-12-22, 23:54
Moim zdaniem n namieszała z tymi pakietami i opcjami dodatkowymi. Podpisałem umowę na warunkach promocyjnych w której zobowiązałem się do korzystania z 3 pakietów. W tej chwili byłbym zainteresowany hbo, ale cena którą sobie założyłem za opłatę za tv jest za wysoka. A zapłaciłbym więcej za 2 pakiety + opcja dodatkowa hbo. Zamiast 48, zapłaciłbym 32+25 czyli 57zł :zly: A tak zostane przy hitach filmowych, które z hitami za dużo wspólnego nie mają :lol2:

jak to nie są to hity? hitem jest coś co jest nadawane w radiu czy TV bardzo często, a filmy puszczane na mgm czy nsk hd, itp. są nadawane kilka razy dziennie, więc muszą to być HITY, SUPER HITY, a nawet MEGA SUPER HICIORY!!! :usmiech:

Ronaldinho
2007-12-28, 17:01
Czemu to nie kosztuje 15zł tak jak filmbox? Nie kapuje

Songo
2007-12-28, 18:16
A w której platformie HBO kosztuje 15 zł?? :glupek2:

piotr-em
2007-12-28, 18:27
Czemu to nie kosztuje 15zł tak jak filmbox? Nie kapuje
... bo są kanałami z 'lepszym' repertuarem?

nfan2007
2007-12-28, 20:08
... bo są kanałami z 'lepszym' repertuarem?

A widziałeś program telewizyjny Ha-Be-łO?
(celowo tak pisze bo "ejdż-bi-oł" to nie jest)

czy aby napewno tyle razy lepszy (marny) Cinemax ?

mam wrażenie (ale to nie przytyk do n-ki bo ostatnio tu sporo n-obrońców się pojawił) że zarzuca się abo. liczbami ile to filmów na wodzie i to premier na kolejnych kanałach filmowych upychanych na 1MB/s debicie

czekać tylko jak onet wpadnie na odkrywczy pomysł zrobienia swojego youOnettube'a a n-ka dołączy kolejny interaktywny-nowej-generacji-kanał-usługe-która-bedzie-gratis-więc-reklamacje-na-drzewo
i na nowiusieńkich 40-tkach bedziemy oglądać filmiki nagrywane na telefonach
(Jakby co to poprosze tantiemy od pomysłu)

Reausumując (trudne słowo) niespodziewjmy się cudów od HBO to nie jest
cud-channel pooglądajmy w gazecie program TV i oceńmy czy warto ruszyć
D. do wypożyczalni i pożyczyć za 7 zeta hiciora kupić za trzy setki porzo.
dvd z upscalem i oglądać "o niebo lepsze HD"* niż kojejny YouTubeQualityChannel.
*) "o niebo lepsze HD" to taka przenośnia - odróżniam upscal od native
ale w naszych warunkach.......jak się nie ma co się .....

PS. zresztą 25 zeta :-O to ze cztery filmy w wypożyczalni które naprawde chcecie obejżeć (BTW nie mam wypożyczalni)
Tak przy okazji ma ktoś nadzieje na porządną kablówke w Polszcze ?

nadrektor
2007-12-28, 20:17
pakiet HBO kosztuje 25 zl!!!
FilmBox - na ktorym jest jeden kanal przyzwoitej jakosci (HD) a dwa pozostale czasem nie daja sie ogladac, bo na jednym dzwiek jest nie dosc ze kiepski to cichy, a na drugim obraz jak z DIVIX na kiepskiej karcie graficznej kolejne 15 zl
do tego CineMax (cale 2 programy) 15 zl mimo ze w cenniku dalej do dzisiejszego dnia figuruje 10!!!

Informacje na forum, ze HBO + CineMax razem maja kosztowac 25 to brednie wyssane z palca, zamieszczone byc moze w celach marketingowych!

Trzeba poczekac do konca umowy, czyli w moim przypadku jeszcze troche ponad 2 miesiace i rozwiazac umowe :ok:
Ewentualnie dac szanse operatorowi zeby dodal jakas promocje!!!

piotr-em
2007-12-28, 21:10
Cinemax w cenniku, który obowiązuje od 1 stycznia kosztuje 15 zł. Do 31 grudnia owszem, 10 zł.

karolbob'n
2007-12-28, 21:38
pakiet HBO kosztuje 25 zl!!!
FilmBox - na ktorym jest jeden kanal przyzwoitej jakosci (HD) a dwa pozostale czasem nie daja sie ogladac, bo na jednym dzwiek jest nie dosc ze kiepski to cichy, a na drugim obraz jak z DIVIX na kiepskiej karcie graficznej kolejne 15 zl
do tego CineMax (cale 2 programy) 15 zl mimo ze w cenniku dalej do dzisiejszego dnia figuruje 10!!!

Informacje na forum, ze HBO + CineMax razem maja kosztowac 25 to brednie wyssane z palca, zamieszczone byc moze w celach marketingowych!

Trzeba poczekac do konca umowy, czyli w moim przypadku jeszcze troche ponad 2 miesiace i rozwiazac umowe :ok:
Ewentualnie dac szanse operatorowi zeby dodal jakas promocje!!!

Dla mnie odpowiedź jest jedna: Po skończeniu umowy biorę cyfrowy polsat. Też zostało mi ok 2 miesiące i już podjąłem decyzję, z tą polityką cenową posat wygrywa co widać po ilości abonentów. W zasadzia w polsacie mając wszystkie pakiety HBO mamy za 20 zł więc i wtym przypadku polsat prowadzi. Cała oferta kosztuje dużo mniej niż oferta n. W polsacie mamy najlepszą ofertę sportową a co daje n ???. Z takim podejściem do klientów całe to przedsięwzięcie jakim jest Telewizja nowej generacji n upadnie bardzo szybko.

piotr-em
2007-12-28, 21:39
A n daje np. o wiele lepszą ofertę filmową i przyrodniczą.

karolbob'n
2007-12-28, 21:51
A n daje np. o wiele lepszą ofertę filmową i przyrodniczą.

Jaką ofertę filmową !? A jaką Przyrodniczą!??? W polsacie masz taką samą a może i lepszą ofertę. Fox Life, TV1000, Zone Europa wydaje się że mogą to być dobre programy, Discovery jest też w polsacie + travel chanel oraz BBC a discovery HD pozostaje tylko kwestią czasu. Nie nie nie już mnie nic ani nikt nie przekona by zostać z N. A ta ich promocja (sami do mnie dzwonili) .... jeżeli ktoś umie dobrze liczyć to z pewnością się nie nabierze na te śmieszne zabiegi N

piotr-em
2007-12-28, 21:55
Proszę, nie krzycz!
Zone Europa? Fox Life? TV 1000? Mam te kanały i uwierz, nie są ciekawe! W przeciwieństwie do np. mojego ulubionego Universal czy WiP.
Travel Channel- owszem, zgoda, fajny kanał. Ale ja mam teraz Discovery HD, D. historia cze TVN Lingua.
To o wiele lepsza oferta jak dla mnie.

GDA
2007-12-28, 21:57
[SIZE="4"]Fox Life, TV1000, Zone Europa wydaje się że mogą to być dobre programy,
Dobrze ze napisałeś "wydaje się" - bo tak jest niestety, te kanały nie maja żadnej wartości poza tym że są :-D

nadrektor
2007-12-28, 23:04
Mimo wszystko w Polsacie jest kiepska oferta filmowa! Roznica polega na tym ze w Polsacie jest wiecej zroznicowanych kanalow w ogolym pakiecie. Pakiet filmowy w Polsacie nei zawiera zadnego konkretnego kanalu. W N badz co badz jest MGM, SCI-FI, Universal i Movies 24 no i Comedy Central. Na AXNach same seriale laca, wiec mne nie interesuja. A co do Discavery, to nie ma sie co podniecac D. HD (jeszcze nic tam nie odladalem:), patrze glownie na D. Channel i D. Science, wiec N nie ma tutaj wcale lepszej oferty.

Kuman
2007-12-29, 00:58
Skoro niczego na D. HD nie oglądałeś, to znaczy, że nie masz tego kanału a pewnie i n-ki. Na Discovery HD lecą świetne programy, moim ulubionym jest cykl Atlas Świata. Dwugodzinne programy, które zapierają dech w piersi zarówno treścią, jak i jakością obrazu. Nie wspomnę o Ekstremalnej Inżynierii, itd.
Z resztą, najwyraźniej nie masz telewizora nowej gereracji i stąd ten tekst...

Tofik
2007-12-29, 10:27
Mimo wszystko w Polsacie jest kiepska oferta filmowa! Roznica polega na tym ze w Polsacie jest wiecej zroznicowanych kanalow w ogolym pakiecie. Pakiet filmowy w Polsacie nei zawiera zadnego konkretnego kanalu. W N badz co badz jest MGM, SCI-FI, Universal i Movies 24 no i Comedy Central. Na AXNach same seriale laca, wiec mne nie interesuja. A co do Discavery, to nie ma sie co podniecac D. HD (jeszcze nic tam nie odladalem:), patrze glownie na D. Channel i D. Science, wiec N nie ma tutaj wcale lepszej oferty.
Poza tym, żeby oglądać te wszystkie kanały filmowe w polsacie to zwykły pakiet familijny nie wystarczy, bo w nim to w zasadzie jest tylko AXN. Żeby oglądać te wszystkie kanały filmowe to trzeba zapłacić już 57,80zł.
Także "n" za 16 zł z pakietem filmowych jest najlepsza.

ewaldus
2007-12-29, 11:24
To jest wątek o HBO, a nie o ofercie CP. Napiszę tylko tyle, że dopuki Nka nie zrezygnuje z kary za rezygnacje z opcji, to żadnej nie wezmę. Myślę, że mogliby tylko na tym zyskać.

karolpyt
2007-12-29, 11:31
Tez bym tak chcial. Ale wydaje mi się, ze jest tak, ze aktywują pakiet/opcje natychmiast, a wyłączają na początku miesiąca. Więc gdyby nie było kary, można byłoby 1 dnia miesiąca zamówić, drugiego rezygnować i mieć cały miesiąc za darmo.

ewaldus
2007-12-29, 11:38
Wyłączają na koniec miesiąca i nic nie byłoby za darmo. Mogliby dać ograniczenie. Zamawiasz HBO, to musisz mieć aktywny np. 2, 3 miesiące i po tym czasie możesz zrezygnować. To jest kanał na te 2, 3 miesiące i później kilka mies przerwy.

karolpyt
2007-12-29, 11:42
No i tak "prawie" jest ;)

Zamawiasz dzisiaj... chcesz zrezygnować, to rezygnujesz 1 dnia danego miesiaca. Za ten miesiąc już nie płacisz... ale płacisz kare za zmniejszenie abonamentu.

W ten sposób możesz mieć pakiet/opcje na dwa miesiące.

Ile na tym tracisz?

Kara wynosi chyba 20 zł... a np. pakiet HBO 25 zł (ma kosztować podobno). Czyli i tak taniej.

ewaldus
2007-12-29, 11:49
Człowieku zastanów się co piszesz. Zamawiasz dziś tj. 29 grudnia, włączają za 2 godz, płacisz za 3 dni grudnia. Dzwonisz 1 stycznia, że rezygnujesz, wyłączają dopiero 31 stycznia. Płacisz za 34 dni. Poniał?

karolpyt
2007-12-29, 11:50
Po co się denerwujesz? Nie umiesz spokojnie i normalnie rozmawiać?

Jeśli tak jest, to spoko.

ewaldus
2007-12-29, 11:58
Ja się nie denerwuje, tylko spokojnie tłumaczę.

dulon184
2007-12-29, 12:17
Jezeli za odłaczenie danego pakietu trzeba płacic kare 20 zl.,-to za podłączenie kolejnego pakietu ,czy opcji powinna byc <nagroda.!!! Czy ktoś sie TEGO domagał???Moze powinniscie sie domagac!!

jarek_wt
2007-12-29, 20:50
Człowieku zastanów się co piszesz. Zamawiasz dziś tj. 29 grudnia, włączają za 2 godz, płacisz za 3 dni grudnia. Dzwonisz 1 stycznia, że rezygnujesz, wyłączają dopiero 31 stycznia. Płacisz za 34 dni. Poniał?

Zamoawiać można dopiero 1 stycznia, choćby i minutę po północy, ale musi być rok 2008. Aktywacja następuję w ciągu maksymalnie 24 godzin. Pakiet jest od początku płatny dla wszystkich, nie jest objęty żadną promocją.

pozdrawiam

jack
2007-12-29, 22:11
A ja bym chciał już 1 stycznia obejrzeć a nie dopiero po 24 godzinach:

Noworoczna niespodzianka
Happy wkręt
Różowa pantera
Zaginiony skarb Templariuszy
Superman - powróti 2 stycznia:

Firewall
Piraci z karaibów - skrzynia umarlakaCzy nagrywając na PVR zakodowane odtworzy mi po dosłaniu uprawnień?

piotr-em
2007-12-29, 22:23
To są maksymalnie 24 godziny, zwykle nie dłużej niż 15-20 min.

jack
2007-12-29, 22:29
Pod warunkiem że ktoś będzie siedział w Sylwestra w domu i nie będzie miał żadnych problemów z dodzwonieniem się.

piotr-em
2007-12-29, 22:35
Pod warunkiem, że będzie wystarczająca liczba konsultantów. Pewnie będzie normalna obsada nocna- czyli nie będzie się łatwo dodzwonić przy zwiększonym ruchu.

kielbolinio
2007-12-30, 11:00
I to właśnie będzie głównie utrudnienie? Powinni pierwszy dzień puścić za free i wtedy sie dzwoni albo w jedną albo w drugą strone = zamiawiasz lub wyłączają :)