Zobacz pełną wersję : Universal Channel - odbieranie
patrykut
2007-11-30, 17:37
Witam
Na polskiej stronie Universal Channel pisze:
Jak i gdzie?
Widzowie w Polsce mogą obecnie oglądać Universal na kanale 21. Jeżeli nie odbierasz obecnie kanału Universal, kliknij na poniższe łącze, aby uzyskać więcej szczegółów jak można nas oglądać.
Obecnie w Polsce Universal można odbierać tylko w jeden sposób.
Nadajemy na kanale 21 platformy telewizji cyfrowej n. Aby uzyskać więcej informacji o platformie telewizji cyfrowej n oraz jak odbierać nasz kanał, prosimy skontaktować się z operatorem platformy pod numerem 0 801 0 55555 lub odwiedzić oficjalną witrynę internetową: http://n.pl/
Czy trzeba coś zaktualizować aby odbierać kanał?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
cioto, startuję jutro o 21.00, a universal sie pospieszylo
n_kreciol
2007-11-30, 17:43
ale to chyba nie jest powód by nazywac kogos ciotą ?
cioto, startuję jutro o 21.00, a universal sie pospieszylo
Możesz zlikwidować tą sygnaturę reklamującą pisiory, strasznie mnie drażni. Tylko ciota może nazwać kogoś ciotą...
dragontor
2007-12-01, 11:44
Obecnie na testach S1 i S2 (850 i 851 - prawdopodobnie testy Universal i SciFi) widnieje plansza "braku kanału w abonamencie", a poza tym jest na nich EPG, dostępne inne ścieżki dźwiękowe, dostępne napisy i dostępne info.
Możesz zlikwidować tą sygnaturę reklamującą pisiory, strasznie mnie drażni. Tylko ciota może nazwać kogoś ciotą...
Nie nie mogę, szczególnie jak ktoś mnie obraża jak komuś nie pasuję, to niech użyje opcji ingnoruj.
n_kreciol
2007-12-01, 13:59
Równiez jestem za ! Jak ja mialem w avatarze logo PO i Ich hasło wyborcze w sygnaturce to Pani Ania poprosiła mnie bym to usunął , w celu nie wprowadzania polityki na forum .
fascynator
2007-12-01, 14:09
Może ktoś mi wyjasni bo podczas dzisiejszej aktywacji Hity Filmowe Pani mówiła ( albo żle zrozumiałem bądż słyszałem ) że kanały które dzisiaj mają dołożyć bedą płatne dodatkowo ??? czy zmieni sie cena całego pakietu ?
Flimbox, Nonstop kino i nonstop kino hd mają być dodatkowo płatne od stycznia. Cena za pakiet hity filmowe pozostanie bez zmian.
Universal i sci-fi channel oraz movies24 (od 12 grudnia) bez dodatkowej opłaty w pakiecie Hity filmowe
TomaStas
2007-12-02, 08:43
Odbierają wam Universal i inne ? U mnie nie ma kanału 21 (jak leciały testy to był) To chyba głupie pytanie ale co zrobić żeby się nowe kanały dodały?
gdanimedes
2007-12-02, 08:56
Odbierają wam Universal i inne ? U mnie nie ma kanału 21 (jak leciały testy to był) To chyba głupie pytanie ale co zrobić żeby się nowe kanały dodały?
wejdź w menu>ustawienia>antena>ok:-)
TomaStas
2007-12-02, 09:22
Dzięki, pomogło wyjęcie wtyczki na chwilę, znaczy reset
jarojaro77
2007-12-11, 13:22
Dlaczego na tym kanale tak często puszczaja seriale bez lektora.Teraz leci kolejny odcinek "Prawo i porządek" bez lektora.Jeżeli już tak puszczają to niech chociaż dadzą polskie napisy po polsku.
Dlaczego na tym kanale tak często puszczaja seriale bez lektora.Teraz leci kolejny odcinek "Prawo i porządek" bez lektora.Jeżeli już tak puszczają to niech chociaż dadzą polskie napisy po polsku.
To samo dzieje się na Sci Fi. Pewnie będą się tłumaczyć problemami technicznymi.
Ale można dać napisy rumuńskie :)
lucas2go
2007-12-12, 10:07
wczoraj nie było głosu lektora zarówno na uniwersal channel i sci-fi
o co chodzi????
wczoraj nie było głosu lektora zarówno na uniwersal channel i sci-fi
o co chodzi????
W kulki lecą (żeby nie powiedzieć dosadniej). Może czas na jakieś reklamacje bo to się już robi żałosne.
luki1680
2007-12-12, 11:46
Wysłałem do nich maila z pytaniami na temat cenzury i braku lektora zobaczymy czy coś odpiszą...
Najlepiej o swoich problemach piszcie do: mail@uk.scifi.com w temacie trzeba podać universalchannel.pl lub scifichannel.pl.
stuku2006
2007-12-12, 15:02
bez sensu universal i sci-fi ;/ zalezy kto co lubi
Dzisiaj na serialu Columbo też nie ma lektora. Od kilku dni coś jest nie tak.
No ja tez czekam na Columbo i znowu sie rozczarowalem, tylko orginalna wersja jezykowa :(( Jeszcze pare wpadek i oddam to dziadostwo.
Janusz123
2007-12-13, 19:01
No ja tez czekam na Columbo i znowu sie rozczarowalem, tylko orginalna wersja jezykowa :(( Jeszcze pare wpadek i oddam to dziadostwo.
Pewnie nie nadążają z tłumaczeniem :)
Też chciałem obejrzeć Columbo i zawiodłem się, bo to jedyny godny uwafi film na tym kanale.
Jescze tylko kojaka nie macie bo na jedynce w nocy leci:tancze:
Janusz123
2007-12-14, 06:40
Jescze tylko kojaka nie macie bo na jedynce w nocy leci:tancze:
Wszystkie filmy, spoza premium, kiedyś już były emitowane w TVP lub będą w najbliższej przyszłości. :)
Godzina 9:00 start ramowki na dzien dzisiejszy serial Prawo i porzadek lektor znow dał ciala to sie juz staje coraz nudniejsze.
Dajcie w koncu orginalna sciezke wyboru z napisami polskimi i nie robcie jaj, swoja droga to nic nie dziala na tym kanale nawet napisy rumunskie :)
kamcyk26
2007-12-14, 09:39
Mysle, ze trzeba zaczac pisac reklamacje.
Mysle, ze trzeba zaczac pisac reklamacje.
Popieram, bo mejle do Sci Fi i Universal pozostają bez odpowiedzi. Może Nka pomoże im ruszyć dupy jak nagle dostanie reklamacje od swoich abonentów.
jarojaro77
2007-12-17, 21:24
To już jest przegięcie.Oglądam właśnie kolejny odcinek "Rodzina Duque" i nie
ma lektora.Czy Polska to jest kraj gdzie językiem obowiązującym jest język angielski.Wydaje mi się że nie.Cy ktoś z przedstawicieli n-ki może wkońcu powiedzie czy ten program będzie po polsku czy nie i kiedy to poprawicie.Ciekawy jestem czy "Dexter" będzie z lektorem.Jednym słowem można powiedzieć że robią sobie "jaja" z ludzi.
przynajmniej jakaś korzyść z oglądania staroci: bezpłatne lekcje angielskiego!!! :tanczaca:
Jak myślicie, można złożyć reklamacje w związku z brakiem polskiej wersji luktora na kanałach Universalu? Jak to wygląda w świetle regulaminu?
a czy mozna złożyć reklamacje, że na nonstop hd jest tylko lektor?
daniel24a
2007-12-17, 21:59
bU mnie też jest tak że jest raz lektor a raz go niema
najlepiej, żeby lektor wyniósł sie raz na zawsze.
Jak myślicie, można złożyć reklamacje w związku z brakiem polskiej wersji luktora na kanałach Universalu? Jak to wygląda w świetle regulaminu?
Myślę że warto spróbować bo ta sytuacja nie jest już nawet śmieszna tylko żałosna.
Na pewno uznają. Parę zł, może z 4 obniżą ci abonament.
Mail nic nie kosztuje, parę sekund czasu. Warto pisać, chociażby może zwrócą przez to uwagę.
Dla nas mail to minuta, dla nich rozpoznanie i odpowiedź na pewno dłużej, co wreszcie może skusić do wyeliminowania poszczególnych problemów.
Na pewno uznają. Parę zł, może z 4 obniżą ci abonament.
No i o to chodzi. Przynajmniej zauważą że jest coś nie tak z tymi kanałami i spróbują wyjaśnić to z Universalem.
A to Universal Channel nie jest za darmo do końca roku?
peterpeter
2007-12-18, 16:15
Uniwersal jest bez dodatkowych opłat w pakiecie HITY....:):):):)
Od kiedy zaczęły sie problemy?Przyznam,że na tym kanale oglądam tylko Dextera na razie,ale chcę napisać do N w tej sprawie,dlatego potrzebuję jak najwięcej konkretnych danych. Na forum nikt nam raczej nie odpowie...
Od kiedy zaczęły sie problemy?Przyznam,że na tym kanale oglądam tylko Dextera na razie,ale chcę napisać do N w tej sprawie,dlatego potrzebuję jak najwięcej konkretnych danych. Na forum nikt nam raczej nie odpowie...
Podobnie jak na Sci Fi.
Wczoraj 3 odcinek Cane (Rodzina Duque) był bez lektora, dwa wcześniejsze odcinki były OK.
korniewicz
2007-12-18, 20:21
przynajmniej jakaś korzyść z oglądania staroci: bezpłatne lekcje angielskiego!!! :tanczaca:
Nie uprawiaj tutaj demagogii. Chyba nawet nie masz nki i nabijasz się w taki sposób. Rodzina Duque (ang Cane) jest serialem z 2007 r - natomiast Dexter z 2006 jak i Brothershood 2006. Wszystkie z tych seriali to są hity. Dexte to moim zdaniem jeden z lepszych seriali które oglądałem (bije na głowe np. 2i 3 sezon Prison Breaka).
Co do braku wersji pl mi to osobiście nie przeszkadza. Gorzej, że muszę dla rodziny robic za tłumacza :D Pozdrawiam - troche n optymizmu. Nkę mam od listopada 2006 i moim zdaniem idzie im coraz lepiej
oficjalne stanowisko Universala (http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?p=93296#post93296)
arturrro
2007-12-19, 20:00
wreszcie sie chcialo cos odpowiedziec , czy zawarlem umowe z universal czy ITI , bzdurne tlumaczenie......
Właśnie wpadłem na forum:) , pierwszy raz i.....no właśnie czytam wypowiedzi równie jak ja zirytowanych widzów(abonentów) ....
No tak jakiś czas temu miałem nadzieją (skromną przyznaję) iż wolniutko wchodzimy w (Polska i Polacy) PIERWSZY standart jakości, że mogę się poczuć jak biały człowiek w rozwiniętym państwie europejskim i konkurencja wreszcie zacznie realnie działać....eech
Jestem w stanie jeszcze zrozumieć kompanie produkcyjne(20-30% koncentratu w porównaniu z zachodem- porównajcie na etykietach proszku do prania czy coca coli) mogą się tłumaczyć "przyzwyczajaniem" klienta (tzn realnie to się nazywa drenaż rynku 2-3 standartu jakości) ale MEDIA????!
Szanowni decydenci/operatorzy/managerowie i ITI czy n-tv... JA I RESZTA abonentów PODPISYWALIŚMY umowy z N-ką .
Reasumując
- Jeżeli chciałbym oglądać filmy i seriale w wersji oryginalnej to JAKIKOLWIEK BEZPŁATNY dekoder satelitarny by mi wystarczył
- Samobójstwem strategicznym jest oddawanie w ten sposób rynku konkurencji (Polsat. Cyfra) Konkurencja musi pękać ze śmiechu jak widzi rozczarowanych klientów n-tv ......ostatecznie im gorzej dla n-tv tym lepiej dla Konkurencji ...czyż nie?
Swoją wypowiedź mocno ocenzurowałem.....chociaż rozczarowanie tym niewypałem(na Sci-Fi chanell czekałem od jego zaistnienia w USA) jest naprawdę duże
ps....bardzo prosze pracowników n-ki o pisanie na tym forum bo wypowiedzi typu " jakie to ożywcze oglądanie w oryginale" bądź "uczcie się języków" uważam za tragikomiczne w świetle tego że płacę m.in. za ich pracę a nie szukanie jaśniejszych stron totalnie sknoconej sytuacji
Pozdrawiam i gratuluje c+ i polsatowi takiej konkurencji....mogą spać spokojnie i rozwijać się bez przeszkód .....taka konkurencja to wręcz sojusznik:
luki1680
2007-12-19, 22:07
Problemy z tymi kanałami to nie wina N-ki, gdyby były w innych platformach byłoby to samo, więc nie pieprz głupot.
Problemy z tymi kanałami to nie wina N-ki, gdyby były w innych platformach byłoby to samo, więc nie pieprz głupot.
Czy to dowcip ? Czy wypowiedź pracownika??
- nie obchodzi mnie KTO zawinił....umowę podpisałem z n-tv i od tej platformy oczekuję właściwej obsługi - płacę m.in. za SKUTECZNE I SZYBKIE negocjacje z dostawcami treści
- Problem z kanałami polegający na braku komfortu i oglądaniu co 2 lub co 3 odcinka....to problem nieskuteczności menagera odpowiedzialnego za sytuację
- na innych platformach nie spotkałem podobnej - TRWAŁEJ - sytuacji
POWTARZAM- JEżELI CHCIAłBYM OGLąDAć WERSJE ORYGINALNE NIE PLACIłBYM N-TV, TYLKO WSTAWIłBYM NORMALNY DEKODER SATELITARNY
Oficjalne stanowisko Universal Chanel już znamy - dzięki za reakcję.
Teraz czekamy na oficjalne stanowisko telewizji N, z którą przynajmniej niektórzy (jak wynika z wypowiedzi - nie wszyscy) zawarli umowę o świadczenie pewnych usług!
korniewicz
2007-12-19, 23:50
Ja mam takie zdanie - podpisywalem ponad rok temu umowę i w pakiecie filmowym nie było tych kanałów. Zostały one wprowadzane w okresie umowy czyli de facto roszczen finansowych nie można wysuwac ponieważ w umowie o tych kanalach nic nie ma :D
Wiecej optymizmu zycze :D
Ale oczywiscie jak najbardziej trzeba naciskac na nke by wprowadzila kanaly po polsku.
Ja mam takie zdanie - podpisywalem ponad rok temu umowę i w pakiecie filmowym nie było tych kanałów. Zostały one wprowadzane w okresie umowy czyli de facto roszczen finansowych nie można wysuwac ponieważ w umowie o tych kanalach nic nie ma :D
Możemy wysuwać roszczenia, ponieważ nasze roszczenie nie dotyczyć będzie stricto tego kanału tylko jakości świadczenia usług (raczej braku)
luki1680
2007-12-20, 00:08
Czy to dowcip ? Czy wypowiedź pracownika??
- nie obchodzi mnie KTO zawinił....umowę podpisałem z n-tv i od tej platformy oczekuję właściwej obsługi - płacę m.in. za SKUTECZNE I SZYBKIE negocjacje z dostawcami treści
- Problem z kanałami polegający na braku komfortu i oglądaniu co 2 lub co 3 odcinka....to problem nieskuteczności menagera odpowiedzialnego za sytuację
- na innych platformach nie spotkałem podobnej - TRWAŁEJ - sytuacji
POWTARZAM- JEżELI CHCIAłBYM OGLąDAć WERSJE ORYGINALNE NIE PLACIłBYM N-TV, TYLKO WSTAWIłBYM NORMALNY DEKODER SATELITARNY
No to napisz czego jeszcze oczekujesz, mają Ci przesłać kilogram cukierków czy coś innego bo czujesz się obrażony? N dowiedziała się o problemach, zwróciło się do NBC i to wszystko co mogą zrobić, mają jeszcze jechać do nich z siekierkami i im "natrzaskać" bo mają jakieś problemy techniczne lub zacząć samemu tłumaczyć seriale?
Jeśli coś nie działa tak jak trzeba to zwykle piszę się reklamacje, zwrócą Ci 1/30 abonamentu za dany pakiet za każdy dzień usterki.
Na innych platformach też są takie sytuacje np. problemy ze startem nowych kanałów BBC w CP, na których zresztą do dzisiaj nie wszystkie programy są w polskiej wersji.
jarojaro77
2007-12-20, 07:48
Wczoraj dostałem odpowiedz na maila którego wysłałem do enki kilka dni temu:
Witam
Za dostępność polskiej wersji językowej odpowiada nadawca danego kanału. W momencie gdy nadawca przesyła dla danego programu polską wersję językową jest ona dostęna dla Abonentów telewizji nowej generacji n.
Pozdrawiam
Konsultant ds. Korespondencji i Reklamacji
kazik601
2007-12-20, 09:19
Nowe kanały ani mnie ziąbią ani grzeją jeszcze na dodatek jak ja podpisywałem umowę to nie było o nich nawet mowy ale trochę tej prowizorki za dużo.Gdyby nie stanowisko Universalu które już trzeba było podać milczenie naszych moderatorów i przedstawicieli trwało by nadal.Tłumaczenie Ani jast też śmieszne.Jeśli nawali mi np.monitor lcd który posiada matrycę innego producenta niż znaczek na monitorze to gdzie będę reklamował u producenta matryc?
Dla mnie takie stanowisko n jest także nielogiczne. Trzeba zapytać pana Marcina Szczurka - konsultanta, czy w przypadku gdy kupi nieświeże mięso też jedze z reklamacją do rzeźni, a może do konkretnego rolnika?
nzberlina
2007-12-20, 18:17
jak dlugo benda puszczane Filmy bez lektora? Czy eN-ka robi sobie jakies jaja daja nowe kanaly a tu czesto po angielsku daja! Czy ktos z enki moze wyjasni nam to zjawisko??
luki1680
2007-12-21, 00:07
Witam wszystkich narzekających ;)
W dniach 24 grudnia - 6 stycznia 2008 roku zostaną wyemitowane programy, których widzowie nie mogli oglądać z powodu braku lektora, normalna ramówka wróci 7 stycznia 2008 roku.
Czyli jednak nie działa to wszystko tak tragicznie jak tu niektórzy piszą.
W dniach 24 grudnia - 6 stycznia 2008 roku zostaną wyemitowane programy, których widzowie nie mogli oglądać z powodu braku lektora, normalna ramówka wróci 7 stycznia 2008 roku.
A jeśli można spytać to skąd takie info.
kamcyk26
2007-12-21, 09:55
Ze stron www tych kanalow.
Powiedzmy sobie szczerze to był ich obowiązek aby po naprawieniu tych "kłopotów technicznych", wyemitować te wszystkie odcinki seriali i filmy raz jeszcze już z polską wersją językową.
Powiedzmy sobie szczerze to był ich obowiązek aby po naprawieniu tych "kłopotów technicznych", wyemitować te wszystkie odcinki seriali i filmy raz jeszcze już z polską wersją językową.
I całe szczęście że Universal też to rozumie.
korniewicz
2007-12-21, 18:40
Trochę cieprliwości i jednak problem naprawiony. Nice
Trochę cieprliwości i jednak problem naprawiony. Nice
Naprawiony ???
Ciekawe co masz na myśli ?
KUrna to jest żałosne -czekam na serial godzine i dostaje w wersji orginalnej (bez lektora ani napisów PL ) - co jest zatem sie pytam ?>> płace pieniadze za co ???? to jest nie wywiazanie sie z umowy - to dlaczego mam płacic abonament. skoro sytuacja ma byc porawiona od nowego roku to dlaczego sa pobierane pieniadze od klijentow. ta sytuacja nadaje sie do prawnika i skierowanie problemu na inna droge.
wszystkim z TV N dziekuje za brak profesjonalizmu i POZDRAWIAM
reklamacja . jedyne wyjście jakie masz - szkoda czasu .
możesz tez jeszcze gdzies w necie pojechac eNec - byle nie tu, bo skasują .
peterpeter
2007-12-22, 09:59
KUrna to jest żałosne -czekam na serial godzine i dostaje w wersji orginalnej (bez lektora ani napisów PL ) - co jest zatem sie pytam ?>> płace pieniadze za co ???? to jest nie wywiazanie sie z umowy - to dlaczego mam płacic abonament. skoro sytuacja ma byc porawiona od nowego roku to dlaczego sa pobierane pieniadze od klijentow. ta sytuacja nadaje sie do prawnika i skierowanie problemu na inna droge.
wszystkim z TV N dziekuje za brak profesjonalizmu i POZDRAWIAM
to qrna poczytaj forum i będziesz wiedział malkontencie :diabel:
A mnie wczoraj Universal mile zaskoczyło, nie było co oglądać więc nastawiłem sobie na Cane żeby zobaczyć czy będzie lektor i o dziwo był (podczas wcześniejszych emisji tego odcinka nie było pl wersji). Brotherhood jednak leciał już tylko w oryginale.
@Vince trochę nie rozumiem twojej złości. Wyraźnie jest napisane na stronach internetowych tych kanałów że od 24 grudnia powtórzą wszystko co leciało bez pl wersji. No i najważniejsza rzecz. Płacisz za cały pakiet hity filmowe a nie tylko za Sci Fi czy Universal. Gdyby po dodaniu tych kanałów od grudnia podrożał ten pakiet to reklamacja miała by większy sens. Chociaż spróbować zawsze można :D.
korniewicz
2007-12-22, 13:43
Naprawiony ???
Ciekawe co masz na myśli ?
To mam na mysli, ze wszystkie programy od nowego roku będą wyemitowane po polsku.
czyli będą jednak zepsute lektorem... OK . trudno . przyzwyczaiłem się, że "inne opcji" nie ma ...
ważny jest wybór ledwoco piśmiennych kiboli i kur domowych, bo to większość ...
czyli będą jednak zepsute lektorem... OK . trudno . przyzwyczaiłem się, że "inne opcji" nie ma ...
Jak włączysz ścieżkę rumuńską to będziesz miał niezepsute lektorem. Ale jak będziesz chciał sobie do tego włączyć napisy to już tylko rumuńskie :D .
cieszę się, że Rumunia ma większy wybór niż Polska :D
ale o nas """""""""""""dba""""""""""""" ITI .... i jest super ...
Witam tak czytam i powiem ze z wiekszoscią postow sie zgadam.
Od siebie powiem skoro place to dlaczego mam ogladac w wersji oryginalnej albo dajecie z lektorem albo chocby napisy a tu nic denerwuje mnie to coraz bardziej , naibardziej mnie zlosci ze przez dzien po naszemu sa tylko ze tak powiem reklamy i wypowiedzi aktorow o danym filmie guzik mnie obchodzi co oni mowia i nie ogladam tego właczcie sobie kanal po 24.00 wszystko pieknie z lektorem tylko niestety czlowiek idzie spac i nie bedzie ogladal.
zmienici te godziny nadawania i bedzie ok, skoro potraficie w nocy z lektorem nadawac to nie sciemniajcie ze macie problemy
pozdrawiam
korniewicz
2007-12-23, 12:36
cieszę się, że Rumunia ma większy wybór niż Polska :D
ale o nas """""""""""""dba""""""""""""" ITI .... i jest super ...
Rumunia też ma tylko jedną opcję - ma tylko napisy a my mamy tylko lektora. Jak juz wczesniej powiedziałem nie robi kłopotu czy jest film w oryginalnym języku (ang) czy też nie ale jakbym miał wybierac to tylko napisy - dośc już mam tych lektorów.
Rumunia też ma tylko jedną opcję - ma tylko napisy a my mamy tylko lektora. Jak juz wczesniej powiedziałem nie robi kłopotu czy jest film w oryginalnym języku (ang) czy też nie ale jakbym miał wybierac to tylko napisy - dośc już mam tych lektorów.
no tak, ale napisy trzeba umieć szybko przeczytać i zrozumieć, a wiadomo ile w Polsce analfabetów i wtórnych analfabetów. nka dba o swoją widownię ciemnych mas i zapewnia lektora, jednocześnie uniemożliwiając naukę języka oryginalnego - głównie angielskiego. Rumuni widocznie czytają lepiej i chcą się ćwiczyć w językach obcych, a nie tylko oglądać chłam z przed lat z drewnianym lektorem zagłuszającym oryginalny dźwięk. :D
jest juz mi całkowicie obojetne co i kedy bedą nadawać na tym kanale - już go nie oglądam bo nie lubię jak się ze mnie robi idiotę
peterpeter
2007-12-26, 18:33
takie fatalne miałeś święta , że się wyżywasz na Nce i to jak od 3 dni jest normalnie
:tanczaca: :tanczaca: :tanczaca: :tanczaca: :tanczaca: :tanczaca: :tanczaca:
korniewicz
2007-12-26, 20:20
Trochę nie fair postąpili, że puścili ostatnio w czasie prime time powtórki Cane'a i Brotherhood. EPG natomiast milczało jaki odcinek miał byc wyemitowany.
Trochę nie fair postąpili, że puścili ostatnio w czasie prime time powtórki Cane'a i Brotherhood. EPG natomiast milczało jaki odcinek miał byc wyemitowany.
Przecież jest informacja że do 6 stycznia emitują cały czas powtórki, więc nie wiem gdzie tu zagranie nie fair według ciebie.
korniewicz
2007-12-27, 16:55
Nie fair, że mogli by puszczac odcinki z powtórzenia w czasie 10 -20 a nie o 20.00. No i w epg nie było żadnych informacji jaki to odc.
Tak z innej beczki wlasnie lecialo raklemowka rodziny oprano od 11 stycznia od 1 sezony na universal
piotr-em
2007-12-28, 11:57
Tak z innej beczki wlasnie lecialo raklemowka rodziny oprano od 11 stycznia od 1 sezony na universal
Świetnie! Coraz bardziej mi się podoba Universal- Monk, Columbo, Dexter, teraz Rodzina Soprano... :)
garnecik
2007-12-30, 19:20
Ten universal keipski jest
myslalem ze beda tu jakies nowe i ciekawe filmy a leca prawie caly czas jakies seriale:/.A przeciez universal ma tyle ciekawych filmow!
piotr-em
2007-12-30, 19:25
myslalem ze beda tu jakies nowe i ciekawe filmy a leca prawie caly czas jakies seriale:/.A przeciez universal ma tyle ciekawych filmow!
I dlatego masz usługę PictureBox.
korniewicz
2007-12-30, 21:42
Świetnie! Coraz bardziej mi się podoba Universal- Monk, Columbo, Dexter, teraz Rodzina Soprano... :)
Nie zapominaj o Brotherhood i Cane :D
Happy new year!
I dobrze że seriale bo są w bardzo dobre. Zresztą we wszystkich krajach gdzie jest Universal Channel to jest to kanał bardziej serialowy niż filmowy. A filmy z Universala masz w Picture Box.
Michał F
2008-01-02, 19:02
I dobrze że seriale bo są w bardzo dobre. Zresztą we wszystkich krajach gdzie jest Universal Channel to jest to kanał bardziej serialowy niż filmowy. A filmy z Universala masz w Picture Box.
Mylisz się, zerknij na ramówke choćby we włoszech.
Mylisz się, zerknij na ramówke choćby we włoszech.
Bo tam masz kanał Studio Universal, jak mnie pamięć nie myli.
jarojaro77
2008-01-08, 11:59
Dzisiaj serial Colombo znowu bez polskiego lektora.Jak to jeszcze będzie długo trwało?
No to teraz do lutego znowu bedzie leciało bez lektora a przez pierwszy tydzien lutego powtórki z lektorem :D tak jak to mialo miejsce ostatnio w świeta.
Poziom tego kanału jest żenujący!
jozef.gabrys
2008-01-08, 17:58
Witam.
Kiedy będą napisy w języku polskim na Universal Channel. Jak dotychczas napisy są w języku rumuńskim. Kiedy nastąpi poprawa.
Pozdrawiam.
Witam.
Kiedy będą napisy w języku polskim na Universal Channel. Jak dotychczas napisy są w języku rumuńskim. Kiedy nastąpi poprawa.
Pozdrawiam.
nka daje Ci wybór, albo uczysz się angielskiego i napisy nie będą Ci potrzebne, albo uczysz się rumuńskiego! :D
zawsze możesz posłuchać drewnianego lektora :smiech: :smiech:
piotr-em
2008-01-08, 18:26
Witam.
Pozdrawiam.
Popieram- napisy powinny być na jak największej liczbie kanałów. Niesie to za sobą same zalety.
Popieram- napisy powinny być na jak największej liczbie kanałów. Niesie to za sobą same zalety.
ja też popieram, ale jak tą prostą prawdę uzmysłowić nce:pytajnik:
Witam.
Pozdrawiam.
Całkowicie popieram polskie napisy na kanałach filmowych.!
korniewicz
2008-01-12, 17:04
Rodzina Soprano na UC !!
Jest zajebiście - szkoda, że cenzura jak za komuny - gołe babki w klubie Tonego były ocenzurowane. SZOK....
Popieram!
Jakiekolwiek cenzura programów czy filmów po 22 powinna być karana, podobnie jak jest teraz karane pokazywanie scen drastycznych przed 22.
Wprowadzić napisy albo dubbing.
Wywalić w końcu lektora, ten rosyjski zwyczaj powinien zostać zakazany!!!
Dubbing?? To już milion razy wolę lektora niż te nieudolne dubbingi.
peterpeter
2008-01-12, 18:17
aleś się ich naoglądał:tuli:
Tak taki lektor świetnie przekaże nam atmosferę i treść dyskusji, :jezyk:
na przykład trzech osób komentujących oglądany program telewizyjny i jednoczesny komentarz prezentera. :usmiech:
Tak taki lektor świetnie przekaże nam atmosferę i treść dyskusji, :jezyk:
na przykład trzech osób komentujących oglądany program telewizyjny i jednoczesny komentarz prezentera. :usmiech:
A sztuczny dubbing przekaże?? Z reguły na raz 3 osoby nie mówią a prezenter jest w tle. Także nawet gdybyś miał dubbing uzyskałbyś papkę słów :).
Papkę słów ?
Czyli polskie ucho nie usłyszy tego co np. amerykańskie? :usmiech:
Dubbing jest jeszcze gorszy w odbiorze filmu czy serialu niż ta wszechobecna cenzura na Sci Fi i Universal. Najlepsze są napisy. Od biedy może być lektor.
A z tą cenzurą to naprawdę trzeba zrobić akcje jak z brakiem polskiej wersji językowej na tych kanałach w grudniu ;).
A sztuczny dubbing przekaże?? Z reguły na raz 3 osoby nie mówią a prezenter jest w tle. Także nawet gdybyś miał dubbing uzyskałbyś papkę słów :).
:glupek2: :glupek:
Dubbing jest jeszcze gorszy w odbiorze filmu czy serialu niż ta wszechobecna cenzura na Sci Fi i Universal. Najlepsze są napisy. Od biedy może być lektor.
A z tą cenzurą to naprawdę trzeba zrobić akcje jak z brakiem polskiej wersji językowej na tych kanałach w grudniu ;).
stop cenzurze! zastrzelić lektora!
stop cenzurze! zastrzelić lektora!
Niekoniecznie zastrzelić lektora, ale zaprzestać cenzury i wprowadzić polskie napisy!
Obejrzałem powtórkę The Sopranos po północy w nadziei że może tam chociaż nie robili z siebie debili. Ale gdzie tam cenzura na całego. Inaczej się chyba nie da, więc jade czcionką numer 7:
PRECZ Z CENZURĄ NA UNIVERSAL I SCI FI!
Obejrzałem powtórkę The Sopranos po północy w nadziei że może tam chociaż nie robili z siebie debili. Ale gdzie tam cenzura na całego. Inaczej się chyba nie da, więc jade czcionką numer 7:
Święta racja kolega popieram, ale najbardziej rozwalają mnie tymi wstawkami przed serialami pod tytułem:"Dany program za wiera treści o lekkiej przemocy i demonach itp.. itd." to juz jakis za przeproszeniem debil wymyslil takie cos jezeli kogos sie informuje o tym to sie takie sceny puszcza a nie wycina bo jaki sens ma informowanie o czyms czego nie widzi ktos kto to oglada a tu cenzura na calego po poprostu debilizm do "N"-potęgi.
Soprano sa cenzurowani??????? Powaznie???
Szkoda, nie ogladalem wczesniej tego serialu, mialem zamiar to uczynic, ale jesli sa wycinane kawalki to nie tykam sie tego bo to bez sensu.
A czcionka wielka i tak chyba Ci nie pomoze bo nikt z enki tego forum juz pewno nie czyta.
PS. Futurama też będzie cenzutowana?????
Jak dziś napisałem petycję w tej sprawie, to zaraz w koszu wylądowała...
zastrzelić lektora i cenzora!!
peterpeter
2008-01-13, 20:01
ja chcę dubbing - jeżeli tu już grasuje złota rybka :):):):):):)
piotr-em
2008-01-13, 20:04
Dubbing niszczy duszę filmu. Nawet dobry, aktorski nigdy się nie zgadza z oryginalnym przekazem.
Oryginalna wersja językowa + polskie (nie rumuńskie :) ) napisy to najlepsze tozwiązanie.
peterpeter
2008-01-13, 20:08
i tu się nie zgodzę , bo często dopiero wtedy film nabiea "duszy" :):):):):)
piotr-em
2008-01-13, 20:10
i tu się nie zgodzę , bo często dopiero wtedy film nabiea "duszy" :):):):):)
Wiem, że się nie zgodzisz, bo już się parę razy o to sprzeczaliśmy :)
peterpeter
2008-01-13, 20:12
no to rozejm i dobranoc , idę oglądać Nkę na leżąco :):):):);-)
kamcyk26
2008-01-14, 08:36
Soprano sa cenzurowani??????? Powaznie???
Szkoda, nie ogladalem wczesniej tego serialu, mialem zamiar to uczynic, ale jesli sa wycinane kawalki to nie tykam sie tego bo to bez sensu.
A czcionka wielka i tak chyba Ci nie pomoze bo nikt z enki tego forum juz pewno nie czyta.
PS. Futurama też będzie cenzutowana?????
Tak z ciekawosci sprwadzilem 4 odcinek FIREFLY i ... oryginalnie (DVD) sa w nim 2 sceny z bijatykami, w SCI FI ogranioczono je do ... popchniec. Reszte, czyli kopniecia czy tez inne bardziej krwawe ciosy WYCIELI i to w dosc chamski sposob. W koncowej scenie wali nawet nie bardzo wiadomo o co chodzi. Gosc, ktory napadl na Jeya powinien zostac zabity rzuconym nozem, ale w SCIFI tego nie widac! Pozali tylko szamotanine, a pozniej lezacego trupa! Tylko nie widac jak zginal. Dla mnie to SKANDAL!
Tak z ciekawosci sprwadzilem 4 odcinek FIREFLY i ... oryginalnie (DVD) sa w nim 2 sceny z bijatykami, w SCI FI ogranioczono je do ... popchniec. Reszte, czyli kopniecia czy tez inne bardziej krwawe ciosy WYCIELI i to w dosc chamski sposob. W koncowej scenie wali nawet nie bardzo wiadomo o co chodzi. Gosc, ktory napadl na Jeya powinien zostac zabity rzuconym nozem, ale w SCIFI tego nie widac! Pozali tylko szamotanine, a pozniej lezacego trupa! Tylko nie widac jak zginal. Dla mnie to SKANDAL!
I tak samo często dzieje się na serialach Dark Angel, Angel.
A swoją drogą to ostatnio na Czarodziejkach zapomnieli wyciąć zaklęć ;).
A co do Rodziny Soprano to zamazują nagie panienki czy wycinają niektóre sceny ale nie przeszkadza to w tym aby lektor pare razy rzucił słowami na "K" czy "P" ;).
kamcyk26
2008-01-14, 10:46
Dzisiaj sprawdze DEXTERA. Jesli jest ocenzurowany to koniec ogladania tych kanalow.
A co do Rodziny Soprano to zamazują nagie panienki czy wycinają niektóre sceny....
Czy może ojciec ryzyk fizyk dyrektor wykupil udzialy w Universalu i Sci-fi????
Dla mnie zupełnie niepojęte i ta cenzura sparwia ze nawet nie zaczynam oglądać nic na tych dwóch kanałach :( a juz dzis futurama.......
Nie wiem kto tam wykupił udziały ale dołączyłem się do apelu i wysłałem maila z pytaniem czemu ma służyć cenzura filmów oraz seriali.
A jak mnie wkurzą to wymienię ten pakiet na inny i dodatkowo zafunduję sobie dodatkowy pakiet filmowy i zdecydowanie mi się humor polepszy. Wersję cenzorską niech sobie w Bangladeszu sieroty sprzedają a nie na platformie N - czasami zwanej nową generacją :)
@kamcyk26
Nie no dobre.Jeszcze zmieniają sceny.Po co ta cenzura?
kamcyk26
2008-01-15, 08:04
Dexter wygladal raczej na nieocenzurowanego (nawet pojawila sie scena z polnaga kobieta ;-) ) ale sprawdze dzis dokladnie z wersja amerykanska.
No niestety cenzura nie ominęłą Dextera :( Siostra Dextera jest wulgarna a lektor o tym chyba zapomniał? Na szczęście jest dostęp do oryginalnej ścieżki dźwiękowej (niby rumuńska :lol2: ) do szczęścia brakuje tylko polskich napisów :-)
kamcyk26
2008-01-15, 11:34
Bez przesady, to ze lektor nie uzywa wulgaryzmow to raczej norma. Zreszta obecnosc sciezki oryginalnej zalatwia sprawe. Wiekszym problemem jest wycinanie calych scen, ale chyba w DEXTERZE to nie ma miejsca.
Bez przesady, to ze lektor nie uzywa wulgaryzmow to raczej norma. Zreszta obecnosc sciezki oryginalnej zalatwia sprawe. Wiekszym problemem jest wycinanie calych scen, ale chyba w DEXTERZE to nie ma miejsca.
Dokładnie to że lektor nie używa wulgaryzmów to niestety norma w naszej tv. I to nawet na kanałach premium typu HBO czy Canal+. Ehh kto jeszcze pamięta Pulp Fiction na Canal+ kiedy od wulgaryzmów było aż gęsto w polskim tłumaczeniu :spoko: .
Chociaż co ciekawe w Rodzinie Soprano pare wulgaryzmów się znalazło a gołe babki zamazali :lol2: .
piotr-em
2008-01-15, 13:48
No niekoniecznie, ja oglądałem ostatnio jakiś film na TV1000, gdzie wulgaryzmów było mnóstwo, nawet kiedy w oryginale używali znacznie lżejszych słów. I aż się nie chciało oglądać tego filmu.
peterpeter
2008-01-15, 13:50
trzeba było zajrzeć po północy na kinopolska i TVPkultura :):):)
Jak chcecie posłuchać wulgaryzmów i was to cieszy, to idźcie pod blok.
Jak chcecie posłuchać wulgaryzmów i was to cieszy, to idźcie pod blok.
niestety wulgaryzmy są częścią naszego życia i czasem "sztuki". jeżeli podjęto decyzję o puszczeniu danego filmu to musi on być pokazany w całości, oraz z dobrym i prawdziwym tłumaczeniem. jeśli jest to film dla dorosłych to trzeba go nadać po 20-tej, lub 22-giej, i odpowiednio oznaczyć, a nie przyciągać napaloną "młodzież" tytułem, a potem udawać, że to film dla dzieci! zastrzelić cenzora! to nie komuna, ani 4 rzeczpospolita!
Czarny38
2008-01-15, 21:28
niestety wulgaryzmy są częścią naszego życia i czasem "sztuki"...
żałosne......
żałosne......
czyż nie? :glupek2:
Od marca na Universal Channel dwa nowe seriale HBO: Rzym i John z Cincinnati.
Nie wiem czy się cieszyć, bo jak sobie pomyślę co zrobi cenzura na tym kanale z tymi serialami to :zly: .
daniel24a
2008-03-04, 14:40
Te seriale to i tak nie w moim typie
a Cenzura mi nie przeszkadza jak oglądam na Universal serial
Ale cenzura np na MTV przy włątcy móch jest okropna nie da się już oglądać czesia, ale dobrze że leci na comedy serial bez cenzury
piotr-em
2008-03-04, 14:55
Najgorsze jest to, że niedługo zaczyna się na Universalu... I seria Monka! ;/
Mamy już dość powtórek!!!
PS. Na szczęście 3. serię od 10 marca zaczyna emitować TVN Siedem.
Na stronie Uniwersal jest zapowiedź... i pisze cytuje "Ryzm". Wydaje mi się, że to ten serial Rzym, ale kto wie, może już tłumacza po swojemu...???
Na stronie Uniwersal jest zapowiedź... i pisze cytuje "Ryzm". Wydaje mi się, że to ten serial Rzym, ale kto wie, może już tłumacza po swojemu...???
Kilka postów wyżej pisałem że w marcu (a dokładnie 31 marca) startuje na Universal Channel Rzym i John z Cincinnati. Oba seriale wyprodukowane przez HBO, ten drugi to będzie zdaje się że polska premiera (bo Rzym leciał już u nas na HBO).
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.