PDA

Zobacz pełną wersję : zestaw "N"

krezus
2006-12-02, 15:25
może ktoś ma zakupiony zestaw. jak z odbiorem i jakością obrazu i dźwięku. słyszałem że kiepska antena oferowana w zestawie. słąbo zbiera sygnał.
proszę o wypowiedzi na ten temat.
interesują mnie opinie, chcę zakupić taki zestaw, jak niebardzo to może lepiej Polsat.
:lol:

Twinek
2006-12-02, 15:42
Krezus

Musisz znaleźć znajomego z zakupionym zestawem i u niego zobaczyć jak działa usługa N. Najlepiej, żeby pokazał Ci jak działa tuner, jakie odbiera programy i w jakiej jakości. Najlepiej, żeby ten znajomy posiadał również usługę konkurencji, miałbyś porównanie.
Możesz zamówić zestaw poprzez infolinię, wtedy prawnie przysługuje Ci 10 dni do testowania usługi, niezależnie od aktywacji.

Wiesz, to tak jakbyś prosił o opinię nowego systemu operacyjnego. Jedni są bardzo zadowoleni, inni będą krytykować.
Musisz sam spróbować inaczej będziesz zakręcony jak np. GDA (taki użytkownik forum); nie ma usługi, ale wie wszystko na jej temat i w jego mniemaniu Ci co mają, nie znają się.

diana
2006-12-02, 21:53
Jeśli chcesz kupic nboxa to lepiej samemu kupic antenę najlepiej 80 lub 90 i konwerter bo masz gwarancję dobrego odbioru sygnału .Jest już dostępny nrecorder z większą anteną i dobrym konwerterem więc można kupic cały zestaw .Ja osobiście nie nażekam na obraz czy dzwięk ,a nbox zapewnia dalszy rozwój platformy .

Cienio
2006-12-04, 23:34
Krezus
Możesz zamówić zestaw poprzez infolinię, wtedy prawnie przysługuje Ci 10 dni do testowania usługi, niezależnie od aktywacji.

czy tak jest rzeczywiście bo jak w rozmowie z infolinią sugerowałem takie rozwiazanie to odeslali mnie do regulaminu gdzie ten czas jest ograniczony do aktywacji - czy takie ograniczenie w regulaminie ma moc prana wobec ustawowych 10 dni ?

adomas
2006-12-04, 23:48
Polskie prawo na temat sprzedaży wysyłkowej jest jednoznaczne:

jeżeli zamawiasz coś przez telefon lub internet to możesz oddać w ciągu 10 dni bez podania przyczyny.
Nie pamiętam teraz paragrafu ale takie jest prawo.

Regulamin enki jeżeli twierdzi coś innego to to się nie liczy jako niezgodne z prawem. Prawo polskie jest nadrzędne w stosunku do regulaminów.
Wygrałbyś w każdym sądzie gdyby nie zechcieli ci oddać forsy.

Pozdrawiam
(jestem w miarę zadowolony, codziennie sprawdzam czy jest nowy soft :) )

Ania
2006-12-06, 12:12
zgadza prawo tak wyglada ze towar w ciagu 10 dni mozna zwrocic, wiec i nka zapewne nie jest wyjatkiem ;)

jack
2006-12-06, 12:14
Zawsze przy intrepretacji zapisów, najpiwerw jest prawo danego kraju, a potem regulaminy, gwarancje itp. więc jak zapis w prawie jest korzystniejszy to wygrywa, jak w regulaminie czy gwarancji, to tylko się cieszyć.

Ania
2006-12-06, 12:19
ale jesli dobrze pamietam to raczej kazdy regulamin ma zapisane te 10 dni.

Gollum
2006-12-06, 16:41
Można zwrócić nboxa w ciągu 10 dni ale pod warunkiem, że nie dokona się telefonicznej aktywacji.

krezus
2006-12-07, 18:31
więc mówicie że to przyszłość telewizji satelitarnej.
tylko czemu podstawowy zestaw do obiory jest z tak słabą czaszą,
może zaczekać na lepszą czaszę i konwerter.
widziałem na allegro że, już sprzedają liche czasze za parę złoty. :roll:

jarek_wt
2007-09-15, 20:20
może ktoś ma zakupiony zestaw. jak z odbiorem i jakością obrazu i dźwięku. słyszałem że kiepska antena oferowana w zestawie. słąbo zbiera sygnał.
proszę o wypowiedzi na ten temat.
interesują mnie opinie, chcę zakupić taki zestaw, jak niebardzo to może lepiej Polsat.
:lol:

Gość który u mnie montował zestaw ( antena Triax 115 cm + 2 konwertery Twin ) a który jest autoryzowany przez "n", mówił mi że z definicji nie sprzedaje zestów "n" w Warszawie, chyba że na wyraźne życzenie klienta. Bo tak naprawdę to te zestawy dobrze się sprawdzają jedynie w zachodniej Polsce ( mniej więcej do szerokości na której leży Wałbrzych, co najwyżej Wrocław ) a dalej na wschód to już tragedia. Na moim Triax'ei nie mam żadnych problemów siłę/jakość sygnału mam na poziomie 95%-100%, nawet z TVN HD/TVN TEST nie mam żadnych problemów.

pozdrawiam

prestige
2007-09-15, 20:24
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=3939
Problem z antenami też tutaj...