Zobacz pełną wersję : N-sport w okienku
New.Bell.
2006-11-17, 21:07
dlaczego jak jest jakaś retransmisja meczu czegoś kolwieg to leci w fotmacie 4:3 i nie zabardzo to mi pasuje kiedy to poprawicie ??
Już było zadane takie pytanie - jak zawsze nei ma odpowiedzi.
Nie wiem po co w ogóle jest to forum jak nie ma przedstawicieli N
Ja bym jeszcze nie oczekiwal, ze wszedzie na stadionach jest sprzet HD do rejestrowania meczy.
Tylko że mecze na live dają w hd - a przecież niektóre mecz LM mają możliwość HD a dają go w retransmisji w sd
wlasnie N na nic nie odpowiada,no chyba tylko na to na to co ustalilo i pozytywnie moze odpowiedziec,
powinien ktos siedziec i odpowiadac z n,bo np.ja mam wiele pytan
New.Bell.
2006-11-18, 13:32
ale mi nie chodzi o jakość tylko format już na tvp lepiej sie ogląda na 32 cali a nie na n - sport 32 cale a format 4.3 a pasek na 16:9 coś tu nie gra chyba co nie a nie chcą powiedzieć co przeciesz to już bardzo jest wada N sportu
kamcyk26
2006-11-18, 14:14
Ja akurat sobnie radze z tymi paskami (opcja w TV) ale dolaczam sie do pytania: czemu powtorki nie sa nadawane w HD a przynajmniej 16:9?
Prosze osobe znajaca odpowiedz o podzielenie sie nia z innymi. Tzn dlaczego jest jak jest i czy bedzie lepiej?
PixelPLUS
2006-11-21, 14:04
Ten pasek informacyjny powinien byćna samym dole a nie przez obraz to WKURZA!!!!
borys666
2006-11-21, 14:05
niestety wtedy ludzie z kineskopami SD nie widzieliby go wcale (overscan)
ale mi nie chodzi o jakość tylko format już na tvp lepiej sie ogląda na 32 cali a nie na n - sport 32 cale a format 4.3 a pasek na 16:9 coś tu nie gra chyba co nie a nie chcą powiedzieć co przeciesz to już bardzo jest wada N sportu
http://www.nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?p=8515#8515
PixelPLUS
2006-11-24, 09:42
niestety wtedy ludzie z kineskopami SD nie widzieliby go wcale (overscan)
Ja mam kineskop 16:9 i widzę go za wysoko.
New.Bell.
2006-11-24, 15:14
Powinniście rozciągnąc obraz do 16:9
bo tak to nie chece sie ogląddać tego kanału wogóle :(((((((((((((
dokladnie! powinni rozciagnac, a zeby sie nikt nie plul, ze to oszukiwane HD to moga jakis znaczek w ktoryms rogu umiescic 4:3 albo cos co bedzie oznaczalo rozciaganie przez nich do formatu 16:9
New.Bell.
2006-11-24, 21:18
i czy to problem rozciągnąć obraz ??????? chyba nie
PixelPLUS
2006-11-27, 09:54
Ja rozciągam ale i tak pasek jest za wysoko przynajmniej o szerokść powinien być niżej tak jak na EuroSporcie a podpisy typu : Piłka nożna itd można by przenieść wyżej nad pasek.
New.Bell.
2006-11-27, 21:42
Ja mam Toshibe 32 cale i nie moge tego już bardziej rozciągnać powinni zrobić tak ze wzalećności od kanału da sie wybrać czy sie chce w 16:9 czy 4:3 a nie tak mam ustawione N-Box na panoramiczny obraz telewizor też wszystkie kanały lecą pięknie na 16:9 a ten N-sport wiekszości na 4:3 jaja sobie robią czy co i to ma myć ta zaleta ?? HD TV w 4:3
Prosze rozciągnąć obraz czy to takie truden adminie ??
DrunkenBear
2006-11-28, 16:22
hmmmm zauważyłem, że niekiedy na nSport i DiscoveryHD obraz jest jakby rozciągnięty w pionie :/ u kogoś też to występuje??
spaceman
2006-11-30, 08:01
hmmmm zauważyłem, że niekiedy na nSport i DiscoveryHD obraz jest jakby rozciągnięty w pionie :/ u kogoś też to występuje??
Potwierdzam.
SONY BRAVIA 3LCD 50"
New.Bell.
2006-12-03, 23:48
już mam tego dosyć pora chyba wziąść wszystkich co też mają dosyć oglądania w 4:3 zebrać wynając prawnika i ukarać N-ke
HAHHAHA, Staryyyy, ale pojechałeś...
Na jakiej podstawie chcesz ich karać??? Chesz wyrzucać w błoto kasę na prawnika? - proszę bardzo :lol:
http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=979
moze wpierw zapoznaj sie z dzialem n odpowiada ;)
nie wszystko zalezy od n.
HD 4:3 to jest ich nowa generacja :lol:
kamcyk26
2006-12-04, 15:04
Niestety na innych patformach w Europie wcale nie ma wiecej sportu w HD. Zwyczajnie brak zaplecza technicznego zeby mozna bylo robic takie transmisje (zobaczcie PREMIERE czy SKY). Ale za kilka lat pewnie dogonimy USA w tym temacie.
Nikt nie obiecywał że będzie lekko :lol: , w końcu dobrze że to przejście na HD się zaczęło. Ludzie dopiero zaczynają kupować telewizory HD, więc tworzy sie nowy rynek zbytu, a jak wiadomo rynek nakręca popyt. Z drugiej strony czy bez kroku zrobionego przez N coś by się w końcu ruszyło, czy stagnacja trwałaby jeszcze ze dwa lata?
New.Bell.
2006-12-04, 23:04
Mnie nie interesuje ta jakość HD bo ona sie nie liczy jak jest 4:3
ja wiem ze np Premiere nadaje dobrej jakości TV Sport
oczywiście na kanale Premiere Sport i dużą zalete ma bo 16:9 czy tak trudno rozciagnać obraz ANIU ????????????????????????????????
New.Bell.
2006-12-04, 23:09
http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=979
jak można przeczytać pisze pszecież ze nie wyszyscy dostarczają obraz HD anie przeciesz nie chodzi mi o HD tylko kapa jest włączyć NSport jak leci 4:3 i po co nam Sony bravia 42 cale 16:9 ?? zeby sie cofać w rozwoju ??
no i Aniu prosze mi która platforma na świecie zgania na dostawce ze to ich wina że leci 4:3 a nie 16:9 raczej nie ma takiego kanału na świecie
ok zapomniałem jest N Sort (LOLe )
New.Bell.
2006-12-04, 23:16
Rozdzielczości HDTV
720p - 1280x720 pikseli
1080i / 1080p - 1920x1080 pikseli
Tu jest ładnie napisane co to jest HDTV i to powinniście dotrzymać jak mówicie ze jesteście Telewisja nowej generacji n - HDTV
http://pl.wikipedia.org/wiki/HDTV#Rozdzielczo.C5.9Bci_HDTV
Ile jeszcze kolejnych postów wrzucisz w tym temacie?
Znasz funckję "edytuj"?
kamcyk26
2006-12-05, 08:25
Rozdzielczości HDTV
720p - 1280x720 pikseli
1080i / 1080p - 1920x1080 pikseli
Tu jest ładnie napisane co to jest HDTV i to powinniście dotrzymać jak mówicie ze jesteście Telewisja nowej generacji n - HDTV
http://pl.wikipedia.org/wiki/HDTV#Rozdzielczo.C5.9Bci_HDTV
Chcesz HD to zapraszam dzisiaj po 20 (na Nsport).
Witam, na moim Loewe Calida niektóre programy N-sportu (np. mecz e o puchar Davisa) nie był na całym ekranie ale w mniejszym okienku. O co chodzi? Czy tylko jak tak mam?
oczywiście na kanale Premiere Sport i dużą zalete ma bo 16:9 czy tak trudno rozciagnać obraz ANIU ????????????????????????????????
Czytajac ten watek mam wrazenei ze czytam rozkapryszone dzieci.
Nikt ze szreka nie zrobi ksiezniczki - tak samo z obrazem jak cos bylo nagrane w 4:3 to nagle zmieni sie na 16:9
Powinnismy sie cieszyc ze na rynku cos sie ruszylo bo w innym wypadku nadal bylby zastoj przez kolejne pare lat
kamcyk26
2006-12-05, 09:24
Oferta PREMIERE SPORT HD byla tak uboga ze polaczyli ten kanal z PREMIERE film. Platformy nic nie poradza na to ze brak zaplecza technicznego do realizacji transmisji w HD. Dopiero kiedy zapotrzebowanie bedzie naprawde duze (duzo ludzi bedzie za chcialo zaplacic) wszyscy zaczna realizowac sport w HD.
Witam, na moim Loewe Calida niektóre programy N-sportu (np. mecz e o puchar Davisa) nie był na całym ekranie ale w mniejszym okienku. O co chodzi? Czy tylko jak tak mam?
Przeczytaj w dziale pytań i odpowiedzi jest to wyjaśnione. A tak swoją drogą to nie zastanowił cię ten pasek z informacjami na całym ekranie????
Przeczytaj w dziale pytań i odpowiedzi jest to wyjaśnione. A tak swoją drogą to nie zastanowił cię ten pasek z informacjami na całym ekranie????
Tak. Zastanowił mnie i bardzo zdziwił jak ONI to robią :) Juz przeczytałem odpowiedź ale nie odpowiada ona na pytanie dlaczego nie mogę oglądać relacji na całym ekranie tylko w okienku.
"Jeśli chodzi o jego wygląd podczas niektórych transmisji - jeśli dostawca sygnału nadaje w 4:3 nie chcemy rozciągać obrazu do naszego 16:9, ani modyfikować go w inny sposób. Dlatego też pasek pojawia się na całym ekranie telewizora (16:9), a obraz jest widoczny tylko na części (nadawany 4:3)"
Chwileczkę. Mam telewizor 4:3, w dekoderze ustawiłem TV 4:3 wiec dlaczego mam ogladać w oknie!?!?!? Co to znaczy rozciągać? Ja nie chce żeby oni obraz rozciągali bo to nie jest potrzebne tylko nadali go w oryginalnej rozdzielczości! Nadawcy nadają przecież w formacie mojego telewizora!!! To są chyba jakies jaja!?
kamcyk26
2006-12-05, 10:22
Puszczaja obraz 16:9 (tak widzi go odbiornik) ale w srodku widac obraz 4:3 plus czarne pasy po bokach. Jest to powszechna praktyka wsrod kanalow nadajacych 16:9. Zobacz np kanal NRJ12 lub LUXEHD. TZn materialy ktore maja w 4:3 (najczesciej reklamy) sa puszczane w ten sposob.
Puszczaja obraz 16:9 (tak widzi go odbiornik) ale w srodku widac obraz 4:3 plus czarne pasy po bokach. Jest to powszechna praktyka wsrod kanalow nadajacych 16:9. Zobacz np kanal NRJ12 lub LUXEHD. TZn materialy ktore maja w 4:3 (najczesciej reklamy) sa puszczane w ten sposob.
Chodzi o to, że ja mam pasy i po bokach jak i u góry i u dołu :)
kamcyk26
2006-12-05, 10:33
A masz telewizor 16:9?
Jesli tak to ustaw w Nboxie format telewzizora panoramiczny, i obraz rozciagniety i bedzie dobrze.
Nie, mam telewizor 4:3. Jak w nboxie ustawiłem telewizor panoramiczny to bez jego zresetowania nie dało sie ponownie wejśc do setup'u. Ja moge sobie rozciągnąć obraz w telewizorze ale dlaczego mam to robić? Oglądałem juz na nim programy z różnych źródel ale nigdy nie miałem takiego efektu.
Witam,
aby obraz się "powiększył" naciśnij guzik OPT i ustaw sobie wygląd ekranu
na "rozciągnij".
Pozdrawiam,
Seniore
kamcyk26
2006-12-05, 10:53
Nie, mam telewizor 4:3. Jak w nboxie ustawiłem telewizor panoramiczny to bez jego zresetowania nie dało sie ponownie wejśc do setup'u. Ja moge sobie rozciągnąć obraz w telewizorze ale dlaczego mam to robić? Oglądałem juz na nim programy z różnych źródel ale nigdy nie miałem takiego efektu.
Pobaw sie roznymi ustawieniami Nboxa, napewno ktores da prawidlowy obraz (nie powiem jakie bo nie mam 4:3)
1000500100
2006-12-05, 14:50
z tego co napisal orba ja zrozumialem czemu czasem 4:3 a nie 16:9, czemu nie zawsze jest HD itd.
dobrze ktos napisal ze hd to w europie nadal nowosc a nie standart, n puszcza nam to co dostaje od nadawcow, jak nasi zachodni sasiedzi robia transmisje jak patalachy to my dostajemy taka ;/
przeciez n nie rozciagnie 4:3 na 16:9 ani nie przerobi kiepskiego nagrania na hd ;/
miejmy nadzieje ze beda mogli wywrzec jakis wplyw na nadawcow aby cos zaczeli zmieniac.
New.Bell.
2006-12-05, 17:30
Ja tylko chce zeby leciało w 16:9 nie musi być wszystko n HD tv
z tego co napisal orba ja zrozumialem czemu czasem 4:3 a nie 16:9, czemu nie zawsze jest HD itd.
dobrze ktos napisal ze hd to w europie nadal nowosc a nie standart, n puszcza nam to co dostaje od nadawcow, jak nasi zachodni sasiedzi robia transmisje jak patalachy to my dostajemy taka ;/
przeciez n nie rozciagnie 4:3 na 16:9 ani nie przerobi kiepskiego nagrania na hd ;/
o to wlasnie mi chodzilo :)
miejmy nadzieje ze beda mogli wywrzec jakis wplyw na nadawcow aby cos zaczeli zmieniac.
jak bedzie rynek zbytu to i nadawcy beda musieli zaczac myslec w kategoriach przyszlosciowych czyli HD
nawet Sojka cos takiego powiedzial
wiec ja tez mam nadzieje ze to sie zisci
Całkowicie popieram usunięcie pasków i rozszerzenie ekranu. Kto wpadł na taki chory pomysł by programy w SD nadawać w 4:3. Moja plazma ma tego dosyć. Jak bym chciał oglądać programy w 4:3, to bym kupił taki tv (coraz z tym trudniej) i nie kupował nki. Transmisje w nsport, w 4:3 są całkowitym zaprzeczeniem idei telewizji nowej generacji. Wstyd. Dla mnie te paski sa wystarczjącym powodem rezygnacji z nsportu. Zamierzam to zrobić, jeśli w przeciągu miesiąca czasu, ktoś nie pójdzie po rozum do głowy. Jeszcze raz proszę wszystkoch w nce o uwzględnienie oczywistych wymagań użytkowników (dotyczy to wszystkich postów z przyjaznymi sugestiami). I tak się tym skończy, a stracicie tylko użytkowników. Po co kopiecie się z koniem. Czas się zmienić. Założenie, że wszyscy patrzą na cenę i tak łatwo nie zrezygnują z nki jest naprawdę błędne. Część z nas wydała kupę kasy na swoje odbiorniki i ma gdzieś brakujące 14 miesięcy abonamentu. Wkurzę się i jutro będę oglądał Cyfre Sport w HD bez pasków. Mam dosyć stresu w pracy, żeby się jeszce z Wami bujać.
Całkowicie popieram usunięcie pasków i rozszerzenie ekranu. Kto wpadł na taki chory pomysł by programy w SD nadawać w 4:3. Moja plazma ma tego dosyć. Jak bym chciał oglądać programy w 4:3, to bym kupił taki tv (coraz z tym trudniej) i nie kupował nki. Transmisje w nsport, w 4:3 są całkowitym zaprzeczeniem idei telewizji nowej generacji. Wstyd. Dla mnie te paski sa wystarczjącym powodem rezygnacji z nsportu. Zamierzam to zrobić, jeśli w przeciągu miesiąca czasu, ktoś nie pójdzie po rozum do głowy. Jeszcze raz proszę wszystkoch w nce o uwzględnienie oczywistych wymagań użytkowników (dotyczy to wszystkich postów z przyjaznymi sugestiami). I tak się tym skończy, a stracicie tylko użytkowników. Po co kopiecie się z koniem. Czas się zmienić. Założenie, że wszyscy patrzą na cenę i tak łatwo nie zrezygnują z nki jest naprawdę błędne. Część z nas wydała kupę kasy na swoje odbiorniki i ma gdzieś brakujące 14 miesięcy abonamentu. Wkurzę się i jutro będę oglądał Cyfre Sport w HD bez pasków. Mam dosyć stresu w pracy, żeby się jeszce z Wami bujać.
http://www.nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?p=8515#8515
odpowiedz n (juz tu udzielona) odnosnie paska
kamcyk26
2006-12-06, 11:49
Nadaja w 16:9 to co dostaja od nadawacy a nie jest tego duzo. Na C+HD tez zobaczysz w HD gora 2 mecze w tygodniu.
Całkowicie popieram usunięcie pasków i rozszerzenie ekranu. Kto wpadł na taki chory pomysł by programy w SD nadawać w 4:3.
kto? nadawca - czyli ten kto dal material n :twisted:
propnuje czytac to co juz jest na forum chocby nad twoim postem.
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=374
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=379
Brawo, co za błyskotliwa riposta. Proszę wróć do niej kochany adminie, jak dotrą do Ciebie analizy oglądalności. Z analiizy tego co jest na forum wynika, że prosty post nie działa, trzeba powtarzać coś parę razy, żeby dotarło. Więc powtarzam, Wasze wyjaśnienia są zabawne. Odpowiedź, kto - nadawca. Brawo. Więc nadawco, proszę zrób coś z tymi cholernymi paskami. Zdecyduj się, czy nadajesz w 16:9, czy 4:3, bo przez Twoje (nadawco) pomysły, na mojej plaźmie za 30 000 zł, wkrótce będę miał dwa paski. Nic z tego kochany adminie będę przez 15 miesięcy grzecznie was informował i sugerował, żeby po tym czasie móc świadomie zostać z wami, albo rzucić was w cholerę. I będę się powtarzał do skutku. Miłego dnia.
PixelPLUS
2006-12-06, 12:14
Z tym 4:3 można sobie poradzić.
Pilot n-box -> OPT -> Zmiana formatu - POWIĘKSZ i logo n sport ląduje w prawym górnym narożniku ekranu.
Niestety ten paskudny pasek wciąż jest za wysoko naprawdęto niemożliwe obniżyć go o min. 1 jego szerokość?
Przecież przysłania detale na obrazie - od czytania jes tchyba teletext czyż nie?
A aa zapomniałem to też nie działa właściwie.
jak juz to kochana ;)
powiedz czego nie rozumiesz w odpowiedzi n o nadawaniu 4:3
tego ze jak ktos robi material w takim formacie i taki przesyla do n to i ty taki dostajesz?
przeciez to nie n jezdzi na mecze ze swoja kamera.
spojrz chocby na 4 czy 6 post nad twoim.
A pasek? tez jest odpowiedz n i ponowne zadawanie takiego samego pytania raczej nic nie zmieni.
Może się mylę, ale to co nadaje nsport w momencie zapaści, to ramka z paskiem w 16:9 i treść 4:3. To moje przypuszczenie, ale w efekcie końcowym mój sprzęt (Deon AVR-4306), intepretuje to jako 16:9 i nic nie jestem w stanie rozciągnąć. Widzę wasz super pasek w super jakości i treść w ramce 4:3, z czarnymi pasami po bokach. Jak już chcecie się tak bawić, to nadawajcie też pasek w 4:3, wtedy będę miał to automatycznie skalowane.
Co do familarnych zwrotów, to wyjaśniając i mi i wielu innym zależy na rozwoju nki. Jestem wkuty na cyfrę, chce Wam pomóc. Jestem po twojej stronie kochana :) .
nie po mojej tylko po stronie n
odpowiedz n byla taka, ze nsport nadaje w 16:9 (stad pasek w 16:9) ale nie wszyscy nadawcy dostarczaja transmisje w 16:9 tylko w 4:3 dlatego pasek jest w 16:9 a transmisja w 4:3 i ty widzisz taki a nie inny obraz.
po Twojej kochana, po Twojej, co Ty sie na namęczysz rano, czyszcząc te posty... :)
a na poważnie.
Dla mnie kombinacja 16:9 pasek + 4:3 treść jest do bani. Ja z takim czymś nic nie mogę zrobić. Mój sprzęt wymiękka. Jakbyście przyjeli założenie, że materiał w 16:9 jest nadawany z paskiem 16:9 (HD), a materiał 4:3 z paskiem 4:3 (cały w SD), to byłoby absolutnie OK, dla mnie i mojego sprzętu. W takiej sytuacji materiał byłby właściwie rozciągany. Pozdrawiam.
New.Bell.
2006-12-07, 00:23
pytanie do ani jest proste jak n niee jest odpowiedzialen za 4:3 to czemu na innych platformach nie leci 4:3 ?????????????????????????????????????????????????? ??????
Aniu, potwierdż lub nie. W przypadku transmisji materiału SD, transmisja nsportu leci w 16:9 i polega ona na tym, że nka serwuje nam screen zawierający pasek i inne dodatki w 16:9, a treść w 4:3.
U mnie jest to interpretowane jako 16:9, system skaluje to do 1080i (denon) i już proporcji nie zmienię. Opcje dotyczące rozszerzenie ekranu w Opt są u mnie nieaktywne. Dlatego wolałbym pełne SD w takiej sytuacji (jak TVN24, czy inne programy), bo system uzna to za prawdziwe 4:3 i rozciągnie.
Jeżeli moje przypuszczenia są prawdziwe, to czy nsport zastanawia się nad pełną transmisją SD, dla materiałów SD? Pozdrawiam.
kamcyk26
2006-12-07, 09:33
Tak twoje spostrzezenia sa prawdziwe. Nsport zawsze nadaje 16:9 (nawet materialy 4:3) Odbiornik zawsze widzi taki przekaz jako 16:9.
DrunkenBear
2006-12-07, 11:53
tylko dlaczego nie dadzą użytkownikowi możliwości rozciągnięcia obrazu jeśli chce? Przecież oglądanie meczu w 4:3 albo powtórek na tv 16:9 mija się z celem. nie chce cholera paska w 16:9 a obrazu w 4:3. I do tego od jakiegoś czasu mam obraz rozciągnięty w pionie :/
kamcyk26
2006-12-07, 12:11
Chyba na wiekszosci telewizorow, paskow po bokach da sie pozbyc za pomoca opcji ZOOM. U mnie dodatkowo moge tez to rozciagnac na caly ekran (panasonic 37PV60)
Nie znam osoby, której transmisja 16:9 materiału SD pasuje. Mi nie pasuje. Wpisujcie się proszę, może nsport posłucha. Ja chce transmisji SD w 4:3. Ciekawe, czy jest ktoś komu transmisja paska w 16:9 i treści w 4:3 się podoba? Ja chcę 4:3 dla SD 4:3 i 16:9 dla SD w 16:9 i HD. Proszę w 16:9 puszczać tylko materiały w 16:9. Pozdrawiam.
kamcyk26
2006-12-07, 14:35
Dobre pytanie. Jest taki ktos?
Zobaczcie np niemiecki ZDF czy ARD. Oba nadaja sporo 16:9 (filmy, seriale, transmisje sportowe) Jednak materialy 4:3 nadaja w formacie oryginalnym czyli 4:3. Jak maja cos w panoramie to zmieniaja na 16:9.
I tak powinno byc!
New.Bell.
2006-12-07, 19:35
Liczy sie tylko 16:9
po co ci telewizor 16:9 zeby oglądać w 4:3 ??? po.... szkoda gadać po prostu enka nie umie rozciagnąc obrazu i tyle
Zgadzam się całkowicie z kamcyk26. Niech nsport nic nie rozciąga. Niech nadaje zwykłe SD jak SD. Mam gdzieś zwykłe rozciąganie obrazu przez nkę. U mnie robi to profi skaler i nie mam ochoty na zwykłe rozciąganie, które kończy się pixelozą.
DrunkenBear
2006-12-08, 18:31
to niech nadaja w 4:3 tez ten pasek. jak ktoś nie chce rozciągniętego obrazu, to może sobie przełączyć w tv na orginał.... i już.
Rezygnuje z nsportu, bujajcie się ze swoimi paskami. Miesiąc czasu minął, mój okres cierpliwości minął. Powodzenia.
tylko dlaczego jak mecz jest na żywo to jest 16:9 a w powtórkach 4:3 przecież materiał dostali w 16:9
tylko dlaczego jak mecz jest na żywo to jest 16:9 a w powtórkach 4:3 przecież materiał dostali w 16:9
Bo oszczędzają na satelicie...
New.Bell.
2006-12-20, 00:05
w kulki lecą i już
kamcyk26
2006-12-20, 08:37
Jesli maja material 16:9 to puszczaja 16:9. Wyjatkiem sa powtorki LM meczu ktory transmituja w HD i tu chodzi prawdopodobnie o prawa. Tzn nie moga pokazywac LM w HD w powtorkach.
LordKszyh
2007-02-20, 16:45
Skoro mam tv 16:9 i oglądam wszystkie kanały SD na pełnym ekranie, to dlaczego nie mogę oglądać materiału SD z nSport też na pełnym ekranie tylko z tymi powalonymi pasami ?!!! Przestańcie ściemniać że nie wszystko jest w HD na nSport !!!! Wiem o tym !!!! Ale ja chcę stare poczciwe SD oglądać na szerokim ekranie, tak jak na pozostałych kanałach...
PS. Wolę lekko spłaszczony obraz niż nierównomiernie zużyty panel
Pozdro
Witam!
Jestem tu nowy i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Wczoraj uruchamiam Nsport i obraz jest na całym ekranie, jednakże kiedy zaczął się mecz obraz zrobił się wąski tzn. pojawiły się czarne paski po bokach, wchodzę w ustawienia-telewizor i wydaje mi się, że wszystko jest ok. Format tel. -panoramiczny, zmiana formatu-rozciągnięcie, obraz dalej wąski. Zacząłem kombinować pilotem od TV(lcd 40" Samsung) i ciągle nic. Moje pytanie jest następujące: czy wszyscy tak mają czy ja mam coś poprzestawiać.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dawid
esterling
2007-02-22, 18:11
tak, wszyscy tak mają... ale jak klikniesz OPT (chyba) na pilocie to da się rozciągnąć obraz.
to pokombinuj pilotem nki opt :?
No właśnie na innych programach jest taka możliwość ale na Nsport to pole jest nieaktywne, jest napisane "Zmiana formatu-bez zmiany".
esterling
2007-02-22, 18:58
u mnie da się zmienić...
koczo1908
2007-02-22, 19:00
na "Zwykłym nSporcie" da się zmieniać rozdzielczość, a na kanale 68 juz w opcjach grzebać nie można.
Jaki to jest zwykły Nsport??? Ja mam tylko jeden na kanale 60, 68 nie mam wcale??!!
Jaki to jest zwykły Nsport??? Ja mam tylko jeden na kanale 60, 68 nie mam wcale??!!
Na 68 był w środę podczas LM :)
Karol1Sz
2007-02-23, 06:31
Szanowny kolego ustaw w opcji telewizor format normalny a nie panoramiczny oraz wielkość obrazu bez zmian wtedy będzie można z funkcji opt rościągnąć bądż powiększyć obraz i będzie OK.
NO PRAWIE OK
Wielkie dzięki, wszystko teraz gra :D
Pozdrawiam
Dawid
adamoski222
2007-02-24, 10:40
Witam jezeli chcesz miec obraz rozciagniety na kanale 60 musisz w dekoderze nacisnac guzik i usawic mozesz rozdzielczosc
33 wawrzkiewicz
2007-02-25, 02:00
... Ale ja chcę stare poczciwe SD oglądać na szerokim ekranie, tak jak na pozostałych kanałach...
nie wiem jak możecie oglądać SD na 16:9
przecież wszyscy wyglądają jak beczki
co innego anorektyczne modelki
ja mam tv crt"32 a właściwie "30 więc na meczach nhl włączam na tv format 14:9 i jest w miarę dobrze
zanim wydaliście "30 000 zł" trzeba było się zastanowić co będziecie oglądać
w końcu płacicie 16zł za pakiet z hd i 6 innymi kanałami (wiem że na początku było 3 czy 4)
DrunkenBear
2007-02-25, 02:14
Tak się składa, że wybór jest rzeczą ludzką. A nSport nie pozwala dokonać wyboru, bo nie można obrazu rozciągnąć. Jak komuś nie pasuje oglądanie materiału SD w 16:9, to może przełączyć sobie na Orginal i już. Spór jak widać nie toczy się o to, co komu się podoba, tylko o to, że n-ka zabrała możliwość wyboru abonentowi w jakim aspect ratio chce oglądać materiał.
kamcyk26
2007-02-25, 09:27
Oczywiscie ze obraz mozna rozciagnac. Co prawda nie w opcjach Nboxa ale w ustawieniach telewizora. A nawet jesli ktos nie ma opcji rozciagania to pewnie ma opcje ZOOM. Ona tez pozwala pozbyc sie paskow po bokach.
DrunkenBear
2007-02-25, 13:53
Tak się składa, że na moim tv po podłączeniu przez component hdtv nie pozwala na użycie zoom :]. Mam tylko możliwość przełączania między 4:3 a 16:9
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.