Zobacz pełną wersję : montaż w Szczecinie.
larry234
2006-11-08, 00:13
Witam mam takie pytanie nie wiecie gdzie mógłbym w Szczecinie zamówic monterów telewizji satelitarnej. Mam N i nie moge sobie poradzić z monarzem.Proszę o linki do firm lub numer telefonu.Bardzo Prosze o pomoc.
Witam mam takie pytanie nie wiecie gdzie mógłbym w Szczecinie zamówic monterów telewizji satelitarnej. Mam N i nie moge sobie poradzić z monarzem.Proszę o linki do firm lub numer telefonu.Bardzo Prosze o pomoc.
a probowales dzwonic na infolinie N ? Moze tam Ci doradza.
larry234
2006-11-08, 00:31
Dopiero jutro z rana zadzwonie bo miałem problem Tpsa (w końcu ludzka rzecz okradać) i jutro się dowiem tylko pytam się po prostu jak by tam nie wiedzieli. Jutro jak mi powiedzą co kiedy jak i co i za ile to napiszę. Ale proszę dalej o pomoc.
eugeniusz
2006-11-08, 01:07
Gdybyś był z Poznania to bym Tobie pomógł
larry234
2006-11-08, 12:41
Dzwoniłem na Tą jebaną infolinie N nie doscze czeka sie 10 min na konsultanta to jeszcze mi powieział ze mam puść tam gdzie brałem N czyli do media markt ale wątpie czy oni montują ale mam inna firme zajmująca sie montażem http://www.softelectronic.com.pl/pliki/?strona=glowna ;p
larry234
2006-11-08, 15:21
Gdybyś był z Poznania to bym Tobie pomógł
A ile kosztuje u was w Poznaniu montaż??
eugeniusz
2006-11-08, 21:36
Standartowy montaż 99 zł + materiał ( uchwyt, przewód)
larry234
2006-11-08, 21:43
Standartowy montaż 99 zł + materiał ( uchwyt, przewód)
A jest jakiś niestandardowy montaż;pp
larry234
2006-11-08, 21:46
Bo u mnie w Szczecinie pytałem się tylko o same ustawienie Anteny jak jest wszystko podłączone 90zł GRRRRRRRRRRRR
eugeniusz
2006-11-08, 22:15
Cenia się. Racja jest taka że z N-ką na tych małych talerzach jest nieraz większy problem. Zdaża się że np. Cyfra chodzi, a N-ka nie ma sygnału (spotkałem sie pare razy z takim przypadkiem w Poznaniu), ale wszystko idzie zrobić
eugeniusz
2006-11-08, 22:16
U mnie regulacja kosztuje 60-70 zł w zalezności jak daleko klient mieszka
larry234
2006-11-08, 23:08
ja mam jeszcze jeden numer do goscia który montuje anteny i podam wam jutro kokretne ceny i numer montazu u tego goscia. Ozywiscie w Szczecinie;p
Dzwoniłem na Tą ***ą infolinie N nie doscze czeka sie 10 min na konsultanta to jeszcze mi powieział ze mam puść tam gdzie brałem N czyli do media markt ale wątpie czy oni montują ale mam inna firme zajmująca sie montażem http://www.softelectronic.com.pl/pliki/?strona=glowna ;p
larry234,
Obecnie zamówienie instalacji przez Call Center jest niedostępne.
Do czasu, aż uruchomimy taką usługę na terenie całej Polski sugerujemy instalację za pośrednictwem innych firm - cena jest uzależniona od firmy i rodzaju instalacji.
W Szczecinie za montaz n-ki placilem 200zl tzn.nietypowy pałąk dl.80cm/60zl no i podlaczenie reszta,praktycznie podlaczenie n-boxa to prosta sprawa to tylko tak groznie wygladalo.
Przeciętny koszt ustawienia anteny to 60-80 zł w zależności od dostępności anteny i lokalizacji. Standardowy monaż kosztuje przeciętnie 150-160 zł - więcej raczej nie powinien.
W Szczecinie jest kilka firm typowo satelitarnych, ale serdecznie zapraszam do swojej CPU-NET. Nie zajmujemy się jeszcze "N-ką" ale to tylko kwestia czasu.
Pełny kontakt na priv lub wystarczy poszukać w necie.
Ps. Jeśli masz przypadkiem antenę od "N" to czeka cię dodatkowy wydatek na dobrą czaszę - ok 70 zł.
larry234
2006-11-10, 00:04
W Szczecinie za montaz n-ki placilem 200zl tzn.nietypowy pałąk dl.80cm/60zl no i podlaczenie reszta,praktycznie podlaczenie n-boxa to prosta sprawa to tylko tak groznie wygladalo.
To też bede musiał pewnie zoorganizować taki pałąk jak ty;p bo mam cholerną miejscówkę jak kojazysz blok Zawadzkiego 52 to mam widok prosto z okna na samochodówke i to jest wschód i to jest ból;pp
larry234
2006-11-10, 00:08
Aha bo tak na marginesie męcze się juz 3 tydzień z N bo próbowałem sam ustawić ale kalectwo :lol: bo dekoder mam aktywowany bo znajomy ma cyfre i u niego aktywowałem;pp
To też bede musiał pewnie zoorganizować taki pałąk jak ty;p bo mam cholerną miejscówkę jak kojazysz blok Zawadzkiego 52 to mam widok pr
osto z okna na samochodówke i to jest wschód i to jest ból;pp Ja mieszkam przy Ofiar Oswiecimia cale szczescie ze blok jest na gorce co ciekawe okna mieszkania skierowane sa na zachod dlatego przy n-ce zamowilem fachmena zeby sprawdzic czy jaki kolwiek bedzie sygnal.Dzwonilem do wielu instalatorow tv-sat wszyscy twierdzili ze nie ma szans na sygnal itp.natomiast przyjechal mlody chlopak z wigorem i prosze wszystko sie udalo jest sygnal no iten pałąk jest nie typowy bo jest dosc dlugi.Powiem tobie ze przez pare dni satka chodzila potem sygnal oslabl do 20% zalamka wiec kupilem czasze 85 cmm i wszystko jest ok.
Tomek FM
2006-11-10, 09:16
a KRAKÓW?
Uważam, że ITI NEOVISION nie przemyślał trochę sprawy z montażem... Teraz po 17 listopada kupię NBOXa Recordera i będę musiał iść do firmy, która montuje CYFRĘ+ i POLSAT, bo jest najbliżej mojego domu (żeby nie wzięli zbyt dużo za dojazd) i prosić o podłączenie....
bez sensu....
Antene mam po C+, ale trzeba w niej wymienić konwenter i poprowadzić 2 kable - antena jest w miejscu, gdzie mozna spasc z budynku i sie zabić, więc nie będę tego sam robił....
ITI Neovision postępuje tak jakby niewiedzieli co sprzedają.
Umowę na N można podpisac w salonach telefoni komórkowej,
w sklepach komputerowych, w sieciach Agd razem z tosterami
i żelazkami w sklepach fotograficznych, ale nie dostaniesz jej w praktycznie żadnej firmie zajmującej sie telewizją satelitarną. :shock:
Mogli by uniknąć wielu problemów, z którymi się teraz borykają
gdyby wcześniej zapytali, ale widać wiedzą lepiej :roll:
larry234
2006-11-10, 11:19
Ja znalazłem drugie rozwiąznie bo znajomy miesa centralnie na południe i moge podłaczyć talerz i rynienkami od internetu przeciagnac 2 piętra do swojego mieszkania a jakis czas moge tak zrobic a pote bede dalej chyba się zatsanawiał;pp
Drodzy sympatycy "n".Szukam instalatora w Ostrowie Wlkp ma moze ktos namiary.THX
larry234
2006-11-10, 14:11
Drodzy sympatycy "n".Szukam instalatora w Ostrowie Wlkp ma moze ktos namiary.THX
Potem ci dajakiś namiar bo znajomy korzystał z pomocy w Ostrowie przy montarzu Cyfry tylko zadzwonie potem.
larry234
2006-11-10, 14:16
A jeszcze takie małe pytanieczy mógłbym zastosowac około 45 metrów kala pomiedzy antena a nboxe??
Przylanczam sie do pytania ktore zadal larry234 ja tez bede potrzebowal 35 m kabla.
larry234
2006-11-10, 17:32
Przylanczam sie do pytania ktore zadal larry234 ja tez bede potrzebowal 35 m kabla.
ponad 40m działa bo podłaczłem bez ustawiania anteny tylko tak i mam siłe sygnału pona 80% w pokoju więc powinno działac;pp
larry234
2006-11-10, 22:16
Ja jeszcze małe pytanie czy ten konwerter na antenie musze jakos przekrecac czy cuś?;p i co to jest azymut??;p AHa i jak ustawie ak samo jak cyfrowy polsat to bede miał odbiór bo sąsiad znajomego ma;pp i gdzie montuje to chcem koło tego zamontowac;p i jak ustawic kont elewacjjak ktos moze wytłumaczyc;pp bo Szczecin a parametry kąt konwertera 1 kt elewacji 29.0 kąt azymut 1,9 i ktos moze po polsku wytłumczyc jak to ustawic;pp
ponad 40m działa bo podłaczłem bez ustawiania anteny tylko tak i mam siłe sygnału pona 80% w pokoju więc powinno działac;pp
Przy dłuższych odcinkach kabla warto zastosować dobrej jakości przewód z żyłą miedzianą i porządnym ekranowaniem - będzie mniejszy spadek siły sygnału. W ostateczności można użyć wzmacniacza liniowego zasilanego przez tuner. Tylko przypadkiem nie podłączaj go tuż przy tunerze bo nic dzięlki niemu nie zyskasz.
larry234
2006-11-11, 12:42
Dzwoniłem dziś do Montera i powiedział montarz standardoy 150zł plus pałąk od 20 do 40zł numer j ktoś by potrzebował to 601302785.
larry234
2006-11-12, 13:31
I chyba bede musiał zamóić fachowca bo mnie kurwica strzela z ustawianiem tego;p Ale dopiero bede musiał na piatek zamówic brak kasy narazie;p i czy mozecie podać bardzo dobrego fachowca jakiś numer w Szczecinie do 200zł z pałąkiem . Będe bardzo wdzięczny.
Podaje Tobie numer do Przemka on u mnie instalowal i jestem zadowolony tel.501353720 jego strona www.rajsat.pl.Jak sie dogadasz to odpisz.Marceg
Wsumie to odpisz w czym masz problem na Twoja skrzynke wyslalem wiadomosc
larry234
2006-11-13, 17:49
Przedzwonie do tego gościa jutro i mam do dyspozycji max 190zł za montaż z pałąkiem. Mam nadzieje że mi wystarczy tyle.
Wczoraj miales jeszcze 200 zl,to do piatku nie wiele Tobie zostanie.Przeczytales moja wiadomosc?
larry234
2006-11-13, 23:34
Wczoraj miales jeszcze 200 zl,to do piatku nie wiele Tobie zostanie.Przeczytales moja wiadomosc?
Jusz mam spowrotem 200zł jutro przedzwonie i się dowiem dokłądnie co i jak cennikowo wygląda.
larry234
2006-11-23, 14:12
I **** bąbki strzelił był dziś monter i nieda rady u mnie na balkonie zamontować anteny jutro ide walczyć z administracją.
Odświeżę temat - ktoś może mi podać namiary na montera (solidnego oczywiście :D ) we Wrocławiu?
Będę wdzięczny
Pozdrawiam
potargany
2006-12-06, 15:48
jaki problem zainstalowac antene Nki?
mieszkam w poznaniu - jak ktos ma problem z instalacja niech da znac na maila
k-u@o2.pl - temat INSTALKA N ( z cena sie dogadamy ) na bank nie bedzie to 200zl
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.