Zobacz pełną wersję : Tramsformars w HD
Wie ktos kiedy można się spodziewać tego filmu ? bo nie umiem się doczekać :)
Pojawi sie gdy zniknie SPIDERMAN 3 ... czyli 31 marca z tego co wiem ...
Kurde, a już myślałem, że jakoś w najbliższym czasie, no cuż trzeba będzie poczekać :P
Edit: jeszcze jakby ktoś mógł poprawić temat, bo literówka jest/
jeszcze jakby ktoś mógł poprawić temat, bo literówka jest/
Możesz to zrobić sam poprzez edycję Twojego pierwszego posta – kliknij przy nim „Edytuj”, a później „Idź do Zaawansowanych”.
Już jest Transformers na stronie n.pl w premierach VOD, ale nie ma podanej ani ceny ani czy jest w jakości HD, o co chodzi?
Na dysku mojego recordera już jest Transformers w HD i DD ! Takie są oznaczenia, filmu jeszcze nie zamawiałem, więc poproszę o wrażenia jeśli ktoś już obejrzy. Ja sam zamówię pewnie w weekend albo następny, film jest dostępny do czerwca.
kamcyk26
2008-03-12, 11:58
Alleluja! Wreszcie HD+DD5.1+napisy. Transformersow juz widzialem ale jak bedzie cos ciekawgo to zamowie. W Beverly hills film HD kosztuje 13zl wiec te 14zl to uczciwa cena.
No uczciwa :) złotówkę drożej to mniej niż za paliwo do wypożyczalni :)
kamcyk26
2008-03-12, 12:35
Akurat wypozyczalnie mam 300m od domu, ale za to nie mam playera HD.
Akurat jutro aktywuję n, więc trafił mi się filmik godny inauguracji "telewizji nowej generacji", ale mam pytanie praktyczne, ile trwa załadowanie do boxa przeciętnego filmu w HD licząc od złożenia zamówienia w BOK? (nie chodzi mi o czas aktywacji, tylko o czas wgrania tych kilku giga na twardziela)
aktywacja trwa do dwóch godzin, często kilkanascie minut, ale w twoim przypadku cała oferta musi się najpierw załadować na dysk więc kilka dni to może potrwać, dopiero jak przy Trnsformers pojawi się symbol klucza będziesz mógł zamówic.
Normalnie n-ka juz przegina na całego.
Film Transformers HD NIE JEST Z DŹWIĘKIEM 5.1 jest zwykłe stereo.
Arsenal na innym forum kupił ten film u niego nie wykrywa 5.1 tylko zwykłe stereo.
Najlepsze jest to że w menu VOD jest znaczek, że film jest w 5.1.
N-ka to oszust, jak tak można ludzi wprowadzać w błąd. To nie pierwsza wpadka na VOD w n-ce.
A juz mialem zamiar sobie zamowic ten film a tu takie wiesci , moze ktos jeszcze potwierdzic ze film niema dzwieku 5.1
To mnie moja ulubiona platforma rozczarowała .... dali znaczek DD a dźwięku takowego zabrakło...
Transformers jest w Dolby 5.1. Ktoś mi namieszał w ustawieniach w menu i wyłączył Dolby. Dolby jest ale zacina. Sorry za zamieszanie.
Over and out.
Przepraszam bardzo ale to nieprawda. Jest znaczek Dolby Digital a to nie jest równoznaczne z 5.1.
macunaima
2008-03-13, 19:07
Akurat jutro aktywuję n, więc trafił mi się filmik godny inauguracji "telewizji nowej generacji", ale mam pytanie praktyczne, ile trwa załadowanie do boxa przeciętnego filmu w HD licząc od złożenia zamówienia w BOK? (nie chodzi mi o czas aktywacji, tylko o czas wgrania tych kilku giga na twardziela)
mi wgrywało się ponad tydzień (grudzień 2007)
Bóg_Honor_Ojczyzna
2008-03-13, 20:14
Normalnie n-ka juz przegina na całego.
Film Transformers HD NIE JEST Z DŹWIĘKIEM 5.1 jest zwykłe stereo.
Arsenal na innym forum kupił ten film u niego nie wykrywa 5.1 tylko zwykłe stereo.
N-ka to oszust, jak tak można ludzi wprowadzać w błąd. To nie pierwsza wpadka na VOD w n-ce.
że oszust to łatwo powiedzieć, ale jak kolega Arsenal odwołał to i napisał, że jest jednak DD 5.1 to kolega nie potrafi już przeprosić. eh.....
Człowieku ja nie siedze cały czas na forum, żeby odrazu odpisać.
Arsenal już przeprosił za błąd bo to była jego opinia na forum, że film nie jest w 5.1. Ja tylko przywołałem słowa Arsenala.
Sam tego filmu nie zamawiałem.
Jednak również przepraszam za wprowadzenie w błąd. Teraz już oki.
PiotrekWroc
2008-03-13, 21:44
Dziś oglądałem Transformers z Vod i moge powiedzieć tak HD Ok Napisy Ok z dzwiękiem 5.1 coś mi nie grało jak trzeba to znaczy (dzwięk był 5.1 ale jakiś cichy i wogole nie wyraźny gdy oglądalem ten film na dvd dzwięk był nieporównalnie lepszy naprawde wgniatał w fotel :) :/ gdy oglądałem na HBO film Ultraviolet z 5.1 przy ustawieniwacy kina Volume 26 myśłałem ze mi regipsy w pokoju popękają a tu w Transformers Volume 30 i wybuchy i efekty grały jak z telewizora :/ napewno nie jest to prawdziwe 5.1 :/
Transformers jest w Dolby 5.1. Ktoś mi namieszał w ustawieniach w menu i wyłączył Dolby. Dolby jest ale zacina. Sorry za zamieszanie.
Over and out.
Dobrze, że się wyjaśniło, bo jeszcze chwila i by zjedli "n" za to.
tak to jest wystarczy że ktoś głupio coś powtórzy i już zabawa niczym w głupi telefon. Swoją drogą powinna to być nauczka na przyszłość aby w ciemno niczego nie powtarzać! <:/>
No to pytanie do panow (moze i pan) z N i ADB - Dlaczego dzwiek DD5.1 w usludze VoD ciagle zacina? Rok walki ze sprzetem i oprogramowaniem nie daje 100% satysfakcji z uslugi - wiec jakie plany na przyszlosc. Czy tak juz pozostanie do "smierci" sprzetu firmowanego przez N / ADB?
Praktycznie wszystko co jest w DD5.1 na VoD ma defekt dzwieku!
kamcyk26
2008-03-16, 19:16
Zastanawiam sie nad zamowieniem Bourna(jak juz bedzie dostepny i bedzie mial DD5.1) wiec zapytam: jak bardzo ten dzwiek zacina? Raz na minute, na dziesiec minut czy moze 3-4 razy na caly film.
U mnie sie zacinał na samym poczatku i na napisach końcowych. W czasie filmu tak około 4-5 razy, z czego dwa razy musiałem wyłączyć i włączyć film żeby dźwięk powrócił.
Ale ogólnie opłacało się, super efekty w filmie.
Zacinki, ktore pojawiaja sie na moim nBoxe to na ulamki sekundy, ale niestety mialem ich cale multum przy Transformersach na Lostach i 39 i pol to samo!
Dzisiaj zamawialem Zodiak i przy tej okazji zapytalem konsultanta o problem zacinajacego dzwieku - no coz nie liczylem, ze mi pomoga - jedyna porada to reset dekodera. Zrobilem to i oczywiscie niepomoglo.
Ciekawe, czy sa posiadacze recordera, ktorzy nie maja problemow z DD5.1 na VoD?
Moze Tristan i Izolda maja jakis pomysl, co?
http://nhdtv.pl/forum/showpost.php?p=113403&postcount=74
A u mnie cały czas film Transformers w zakładce "Wkrótce w ofercie". Reset boxa nic nie pomógł. Może ktoś ma jakiś pomysł.
Pozdrawiam
kamcyk26
2008-03-17, 15:52
Czy filmy HD takie jak Spiderman i Transformers dostepne sa w aspect ratio 2.35:1 (16:9 z pasami gora/dol) czy moze sa przycinane do 1.85:1 (16:9 na calym ekranie)? Chodzi mi oczywiscie o premiery VOD bo na DVD sa w 2.35:1.
Transformers jest w 1.85:1, też mnie to zdziwiło.
kowalski26
2008-03-24, 11:33
A u mnie cały czas film Transformers w zakładce "Wkrótce w ofercie". Reset boxa nic nie pomógł. Może ktoś ma jakiś pomysł.
Pozdrawiam
Potwierdzam, dzis t.j. 24.03.08 jest u mnie film Transformers nadal tylko w zakladce "wkrotce w ofercie".
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak dlugo musze czekac aby obejrzec ten film?
Pozdro Marcin
Już wkrótce premiera dwójki, a ja mam ogromną ochotę na przypomnienie sobie pierwszej części. Myślę, że nie tylko ja, dlatego Szanownych Ważnych z N uprzejmie i bardzo mocno proszę o ponowne udostępnienie filmu w premierach VOD. Oczywiście high definition ;-) Mam nadzieję, że prośba zostanie spełniona.
Niestety nie bylo chyba takiego precedensu - i dobrze premiery VoD to nie "stare filmy"
Gdyby ten film produkowany byl przez Universal (a jest przez Paramount / DW) to mialbys mozliwosc ciaglego obcowania z tym tytulem w PictureBox :D ale niestety tak nie jest!
Wiec pozostaje czekac na 2 czesc w premierach VoD - ale dla pelnej satysfakcji zakupic plyte BR.
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.