Zobacz pełną wersję : czy antena 70 cm polecana do nboxa rekordera?
prosze o szczerą odpowiedz czyantena do enboxa rekordera polecana przez n 70 cm za 140 zł jest dobra i nie ma problemów ?
prosze o szczerą odpowiedz czyantena do enboxa rekordera polecana przez n 70 cm za 140 zł jest dobra i nie ma problemów ?
Osobiscie polecam wieksza czasze np 90 siatke Masz wtedy pewne ze przy srednich anomaliach pogodowych typu deszcz snieg i duze zachmurzenie bedziesz w stanie ogladac programy Anteny 70 czy 60 cm przy takim poziomie sygnalow jaki ida z satelity ze slabszych transporderow N ki moga zawiesc przy zlych warunkach pogodowych
Adamelab
2006-12-11, 22:50
Osobiście używam anteny Corab 70cm (pełna)+konwertwr Twin +zwykły n-box + 2 tuner cyfrowy (dlatego konwerter Twin) .
W czasie kiedy wszyscy mieli problemy z odbiorem TVp1.TVP2 itp. na tej antenie u mnie sygnał był w granicach :siła~40% , jakość ~30% ale zero problemów z odbiorem (nie przestawiałem anteny ani konwertera gdyż było to zbędne).Obecne parametry na tych kanałach oscylują w ok :siła 75%-80% , jakość ~ 60%. Dotychczas nie pogorszały tego warunki atmosferyczne (nie było silnych burz ani opadów śniegu).Przy odbiorze Cyfry z tej anteny przy tym samym ustawieniu , zdarzało się że niektóre kanały zanikały na parę minut w czasie b.silnych opadów.
Uważam że kupowanie anteny 70cm za 140zł to przesada, gdyż można taką kupić na rynku za ok 60 zł , bez wiązania się umową z ITI.
Co do tego czy będzie to dobry zakup do N-Box recordera to zależy z jaką opcją (czy do kowertera Twin ,czy do zeza czy wreszcie do monobloka -przy monobloku z reguły tej wielkości anteny się nie nadają wcale.Przy zezie mogą być choć polecane są 80 i większe.Przy Twinie jak najbardziej).Polecam zajrzeć na www.hollex.pl -sam tu kupuję i jestem zadowolony.
Jak ktoś kupuje nową antenę nie powinie schodzić poniżej 80cm, będzie miał swięty spokój przy złej pogodzie. Ponadto anteny do 100cm mają jeszcze rozsądne ceny. Anteny N natomiast mają jakieś dziwne ceny przy założeniu że nie są do końca nasze (dziwny regulamin). Tak czy siak lepiej wziąść własną czaszę z przedziału 80-100cm.
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.