Zobacz pełną wersję : aktualizacja oprogramowania
Aktualizacja oprogramowania w grudniu nastąpi dla dwóch nboxów.
Data przeprowadzenia aktualizacji jest już ustalona, ale wolę nie zapeszać, ponieważ testy jeszcze się nie skończyły. Jednak będzie ona szybciej niż Wam się wydaje. Jedną ze zimna będzie to, że po aktualizacji na ekranie otrzymają Państwo komunikat, w którym będzie informacja o tym co zostało zmienione.
nbox HDTV
- ręczne przełączanie między trybem HDMI/DVI za pomocą przycisku RES
- możliwość odbioru sygnału z Astry o ile umożliwia to konfiguracja instalacji antenowej
- menu antenowe umożliwiające konfigurację DiSEqC
- wyciszanie dźwięku (mute) na cyfrowych wyjściach audio (HDMI.S/PDIF)
- w banerze informacyjnym przycisk nawigacyjny pilota pozwala na podgląd informacji o audycjach na innych kanałach
- w pasku informacyjnym, możliwe jest przejście do listy kanałów zdefiniowanych przez użytkownika
- możliwość blokowania wybranych kanałów kodem PIN niezależnie od ustawień kontr0olii rodzicielskiej
nbox HDTV recorder
- w banerze informacyjnym przycisk nawigacyjny pilota pozwala na podgląd informacji o audycjach na innych kanałach
- w pasku informacyjnym, możliwe jest przejście do listy kanałów zdefiniowanych przez użytkownika
Ponadto w aktualizacji będzie wiele poprawek stabilizujących, między innymi związanych z EPG w nbox HDTV czy też problem z z wieszającym się nbox HDTV recorder.
A co z wyjściem HDMI zostało prawidłowo skonfigurowane jak tak to proszę napisać jakich telewizorów dotyczy poprawka tz. Czy z Philipsem będzie można połączyć n-boxa za pomocą kabla HDMI
HDMI - będzie sukcesywnie poprawiane,- maxymalnie to co się da od strony oprogramowania. Dla różnych marek TV problem objawia się inaczej - proszę mi wierzyć - cały czas we współpracy z ADB dążymy do eliminacji tego problemu.
Tyle w kwestii HDMI - będą nowe szczegóły na pewno napiszemy.
videograf
2006-12-13, 17:26
A co z hdmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zrezygnowałem z cyfry dla Nki i zaczynam żałować jeszcze raz pytam czy hdmi zostalo poprwione TV LG
a kiedy zmienicie listę programów odbieranych z Astry? Kiedy kanały z pakietu mediaset i włoski kanał informacyjny skytg24???
Mam nadzieje ze poprawia tez Dolby Digital po optyku gdyz niedziala poprawinie z niektorymi modelami kin!
HDMI - będzie sukcesywnie poprawiane,- maxymalnie to co się da od strony oprogramowania. Dla różnych marek TV problem objawia się inaczej - proszę mi wierzyć - cały czas we współpracy z ADB dążymy do eliminacji tego problemu.
Domyślam się ze problem usuwany jest sukcesywnie ale chciał bym wiedzieć z jakimi telewizorami już sobie poradzono ponieważ dla mnie jest to największy problem
A co z własną listą programów. Zostaje po staremu? Przecież tyle osób o to prosiło.
Kosmetyczne te poprawki. Takie ulepszenia, to średniej klasy programista wprowadziłby w jeden dzień. Żenada, panowie, żenada...
nbox HDTV
Mi to nic nie da, dźwięk przesyłam poprzez SPDIF
- możliwość odbioru sygnału z Astry o ile umożliwia to konfiguracja instalacji antenowej
Od jakiegoś czasu już odbieram, wystarczyło iż dodaliście te kilkaset, kanałów do listy. No tak pomyłka, nie kilkaset ale 15.
Na co mi menu DiSEqC, jak nie mogę odebrać nic z Amosa, czy Thora.
Na tym co teraz jest, udało mi się ustawić Astrę, więc nowe mi nic nowego nie przyniesie.
To jest bardzo pożyteczna i pożądana opcja. Lol. Tylko, że nigdy tego nie będę używać. Wolę przycisk "Power"
No rewelacja, zbliżamy się pwoli do XX wieku. Tylko, że zapomnieliście dodać, iż
Brak EPG = Brak informacji, a opisów w EPG brakuje często i gęsto.
Nie mam żadnych list, bo te listy to śmiech na sali...
- możliwość blokowania wybranych kanałów kodem PIN niezależnie od ustawień kontr0olii rodzicielskiej
Co ja mam blokować? Te sekstelefony??? Żartujecie.
Jak podacie jakiś prawdziwy kanał dla dorosłych, typu Dorcel TV czy Private Spice, to wtedy przyznam, że opcja jest funkcjonalna.
Parodia i jeszcze raz parodia i kpiny.
Zobaczcie panowie jak wygląda oprogramowanie na tunerach typu Ferguson czy Dreambox, albo pisane przez amatorów dla Mediasatów.
To co proponujecie, to pomalowanie "kupy" na zielono. Niektórzy nawet się ucieszą, bo zawsze to jakieś inne mimo, iż dalej nieładnie pachnie.
Panowie z ADB weźcie się za robotę i usuwajcie poważne problemy.
- kompatybilność HDMI
- szybkość przełączania kanałów
- EPG
- samoczynne włączanie się tunera po zaniku prądu
No i powiedzcie, czemu tylko 2 miesiące czekaliśmy na TAAAAAKIE wielkie poprawki?
kamcyk26
2006-12-13, 18:12
Przesadzasz, jest wiekszosc poprawek o ktore ludzie prosili (zobaczymy jak to bedzie dzialac).
bembenek^
2006-12-13, 18:19
cyt: "możliwość odbioru sygnału z Astry o ile umożliwia to konfiguracja instalacji antenowej"
co tak naprawdę kryje się pod tym stwierdzeniem. Czyżby dodali pełną listę kanałów z Astry
robert69
2006-12-13, 18:23
cyt: "możliwość odbioru sygnału z Astry o ile umożliwia to konfiguracja instalacji antenowej"
co tak naprawdę kryje się pod tym stwierdzeniem. Czyżby dodali pełną listę kanałów z Astry
ja to rozumiem; jeśli masz Astrę w zasięgu :wink:
ja to rozumiem; jeśli masz Astrę w zasięgu :wink:
Pisze jak byk-----możliwość odbioru sygnału z Astry=== ale nic nie pisze o programach wiec wszystko chyba jest jasne :D
Przesadzasz, jest wiekszosc poprawek o ktore ludzie prosili (zobaczymy jak to bedzie dzialac).
Po tych poprawkach funkcjonalność N-boxa poprawi się o 2%.
Kamcyk26
Pożyczę Ci Dreamboxa z "Enigmą" na pokładzie na tydzień i wtedy zobaczysz, jak może działać tuner starej generacji.
Nie mówię tu o takich cudach, jak:
- przesył obrazu poprzez złącze Ethernet do komputera lub w drugą stronę,
- pobieranie aktualnej listy kanałów wprost z komputera lub internetu.
- odtwarzanie plików multimedialnych z PenDriva wpiętego w port USB
- zmienne "skórki" dla OSD,
- nagrywanie programów o określonej godzinie
itd. itd.
Po prostu wiem, iż to jest Sc-Fi dla programistów ADB.
Czego ja na początek oczekuję?
Podstawowe funkcje, jak własna lista ulubionych, gdzie układam kanały na własnych numerach.
Ręczne skanowanie transponderów i całej satelity (marzenie ściętej głowy)
Lista ulubionych dostępna pod klawiszem Ok, lub kolorowymi przyciskami od teletekstu.
Szybszego przełączania kanałów i nie pojawiania się bezsensownej planszy brak sygnału czy coś tam.
Oczywiście, to co jest najpilniejsze to kompatybilność HDMI, ale jak już wiemy, to nie wina 'n' ale producentów sprzętu. Co mogli zrobić, już zrobili.
Cóż, czekamy na nowe software i zobaczymy, czy to jest to, o co większość ludzi prosiło.
Twinek zastanawiam się dlaczego brałeś n mając tak dobry sprzęt .Rozumiem że jesteś :wyjadaczem satelitarnym:bo już wiesz że oprogramowanie poprawi działanie tunerka o 2% daj wszystkim przetestowac i ocenic :wink:
Andrzej_D
2006-12-13, 20:39
Data przeprowadzenia aktualizacji jest już ustalona, ale wolę nie zapeszać, ponieważ testy jeszcze się nie skończyły. Jednak będzie ona szybciej niż Wam się wydaje. Jedną ze zimna będzie to, że po aktualizacji na ekranie otrzymają Państwo komunikat, w którym będzie informacja o tym co zostało zmienione.
Nie znacie dnia ani godziny (kiedy ujrzymy ciemność ogromną ;-) ) - proponuję ustalić dyżurnych....
kamcyk26
2006-12-13, 20:40
Po tych poprawkach funkcjonalność N-boxa poprawi się o 2%.
Kamcyk26
Pożyczę Ci Dreamboxa z "Enigmą" na pokładzie na tydzień i wtedy zobaczysz, jak może działać tuner starej generacji.
Tylko powiedz ile Dream kosztuje. Gdyby Nbox mial tak "bajernackie" oprogramowanie to tez by kosztowal wiecej. Cena dekodera u ADB to nie tylko cena za sam sprzet ale tez za software.
Ja wole miec podstawowe funkcje ale za to taniej (mysle ze wiekszosc uzytkownikow tez jest tego zdania)
Twinek zastanawiam się dlaczego brałeś n mając tak dobry sprzęt .Rozumiem że jesteś :wyjadaczem satelitarnym:bo już wiesz że oprogramowanie poprawi działanie tunerka o 2% daj wszystkim przetestowac i ocenic :wink:
A kto z pierwszych abonentow mogl wiedziec co to za pasci beda z tego nboxa??Tak prawde mowiac to np stary analogowy PACE sprzed kilkunastu doslownie lat ma ( bo jeszcze taki lezy u mnie)bardziej rozbudowane menu ,ktore daje mozliwosc uzytkownikowi wyboru wielu potrzebnych do funkcjonowania urzadzenia elementow
To co daje nam obecnie nbox jest dobre dla babci lub dziadka ogladajacych TVN lub z Astry TV TRWAM
Diana
Inni po prostu już nie mają sił i chęci do pisania po raz setny, co im leży na wątrobie.
Prześlą nowy soft, będziemy pisać.
Na razie sobie spekulujemy, jak przed wejściem kanału z "Hitami Filmowymi".
Ja tylko wychodzę z założenia, musimy decydentom z 'n' truć na każdym kroku, czego My Abonenci oczekujemy od Nowej Generacji.
Jakiej telewizji chce prezes Sojka, dowiedzieliśmy się na konferencji - masowej sieczki dla idiotów, co nie umieją zaprogramować video do nagrania. "Ojej ludzie mi mówią, że za dużo guziczków jest na pilocie"
Może jeśli 1508 razy powtórzymy, że chcemy "całej orbity", a nie wydzielonych kanałów, to ktoś się po drapie po głowie i pomyśli "O kurde, chyba faktycznie lepiej im dać tę możliwość skanowania satelity w zaawansowanych opcjach, a jeśli ktoś ma z tym problemy, to będziemy mu aktualizować, naszą listę".
Musimy wiercić dziurę w brzuchu Sojce, bo inaczej nic się na lepsze dla nas, abonentów nie zmieni.
Kamcyk
Za uszkodzenie n-boxa bulisz 1000zł. a recordera 2000zł!!!
Nie płacisz za dekoder ale za aktywację, jest on Ci wypożyczony.
Dream 500 kosztuje około 750zł, ale przykładowo Odbiornik Ferguson AF-7318 Cena: 359 zł.
Co potrafi Ferdek? Długo można by pisać.
http://www.hollex.pl/zdjecia/1830.jpg
Diana, po namyśle zmieniam zdanie.
Funkcjonalność po nowym upgrade poprawi się o3%
Twinek przesadziłeś z tymi 2% ja daję 1%. Czy będzie można skanować transpordery z podanej częstotliwości i czy wynik takiego skanowania zostanie dodany do listy ogólnej. Jeżeli nie to po co w sofcie możliwość używania przełącznika diseq na cztery konwertery. Koniecznie możliwość przemieszczania kanałów nie chcę CNN i TV5 w środku programów polskojęzycznych. Szata graficzna menu i EPG według mnie zbyt prosta i mało czytelna. Czy coś pójdzie w tym kierunku czy nadal wysyłana przez operatora sztywna lista kanałów narzucona i przez niego ułożona?
Jest niepotwierdzona informacja iz na Swieta maja nam dodac do nboxow gre TETRIS Sadze ze napewno zadowoli to wpelni abonentow i przestaniemy juz narzekac :D
Kuzwa bo padne zaraz ze smiechu :P
hahahahahaha :P
Spadłem z kanapy...ciekawe ile poziomów trudności dadzą :)
Jest niepotwierdzona informacja iz na Swieta maja nam dodac do nboxow gre TETRIS Sadze ze napewno zadowoli to wpelni abonentow i przestaniemy juz narzekac :D
Ja tam kocham tetrisa:) Czy aby napewno? Ja juz nie moge sie doczekac! LOL
A tak przy okazji wiekszosc zawansowanych opcji jest niedostepna w nboxach gdyz taki przyslowiowy dziadek z babcia cos by poprzestawial i stracil by obraz i dzwiek a infolinia by nie wyrabiala. To jest sprzet dla mas choc popieram pomysl aby powstalo oprogramowanie w ktorym mozna by bylo odblokowac zawansowane opcje po przez wpisanie jakiegos kodu. Wtedy dziadek z babcia by nie namieszali a bardziej zawansowani posiadacze nboxow byliby usatysfakcjonowani.
Ale aby taka opcja woguule sie pojawila wedlug mnie musi uplynac jeszcze sporo czasu. Bledem jest sparowanie karty z nboxem. Jestesmy skazani na niedopracowany tuner...
Trzy dla wtajemniczonych pod ukrytym przyciskiem czwarty. :D
Dałem za amplituner ponad 5kPLN. Czytał wszystkie możliwe sygnały cyfrowe bez najmniejszego problemu. Zęby połamał na sygnale z n-ki. DD po optyku z części kanałów jest O.K., na innych cisza. Jeśli nowy soft tego nie poprawi to w końcu trzeba będzie przejść na "alternatywny". Prace trwają, więc włączam ciekawość.
volsavone
2006-12-13, 22:12
Jakiegoś znacznego spełnienia oczekiwań n_użytkowników w zakresie poprawy funkcjonalności użytkowej nie należy się raczej spodziewać. Z tego co mi przyniosły moje 'wiewiórki' to raczej w najbliższym update będzie tylko:
- odkryta funkcja diseq (z małymi poprawkami)
- wywołanie listy kanałów z pozycji przycisku na pilocie z pewną korektą wywołania list użytkownika
- pewne poprawki w strukturze softu i eliminacja kilku błędów na pierwszy rzut oka i tak niewidocznych dla użytkownika
Poza tym jak twierdzą moje 'wiewiórki' nic znaczącego nas nie zaskoczy w tej wersji update. Bardziej znaczące zmiany mają być dopiero w kolejnym update i następnych ... Ale kiedy to będzie to moje 'wiewiórki' już tego mi nie chciały powiedzieć ... Heh, jeżeli moje 'wiewiórki' się ni mylą (daj Boże aby się pomyliły !!!) to update nas nie zaskoczy (dziadka i babcię także nie !!!) mnogością nowych i oczekiwanych funkcji ... :)
Dałem za amplituner ponad 5kPLN. Czytał wszystkie możliwe sygnały cyfrowe bez najmniejszego problemu. Zęby połamał na sygnale z n-ki. DD po optyku z części kanałów jest O.K., na innych cisza. Jeśli nowy soft tego nie poprawi to w końcu trzeba będzie przejść na "alternatywny". Prace trwają, więc włączam ciekawość.
Tak, wiem już , że "alternatywa" najpóżniej w styczniu, ciekawe kto będzie szybszy z edycja kanałów??/ Sorry, ale jestem troszke nietrzeżwy.
w recorderze na S/PDIF-ie wycisza już teraz.
Trochę mało tych poprawek dla recordera.
A co z czasem wyłączania dysku?
Ustawcie 15 min. to na pewno nie jest trudne, proszę.
astalavista
2006-12-13, 22:39
Twinek robisz się upierdliwy...zmień może forum albo prace...najważniejsze że coś się dzieje z poprawianiem softu...oby tak dalej.
To jest forum dla błaznów czy abonentów nTV ?
bembenek^
2006-12-13, 22:47
zief :D może juz poczekajmy na ten nowy soft i wtedy sie po nim przejedziemy.
Myślę, że dla wszystkich.
Czy tego kut......piiiii rULEZ moze ktos z administratorow w koncu zablokowac Wszedzie sie wsza przypier.... piiiiiii
Jakiis chory poj......piiiiii pacjent
Bez nerwów prosze, każdemu wolno, nawet jemu.
netsat czemu sie irytujesz, taka reakcja tylko nakrecasz :) nie wiem okgo bardziej
czy błazen nie moze byc abonentym n'ki?
ps.
Słyszeliscie o Stańczyku?? - chciałbym być takim błaznem
Data przeprowadzenia aktualizacji jest już ustalona, ale wolę nie zapeszać, ponieważ testy jeszcze się nie skończyły.
Kiedy konkretnie ja nie jestem przesądny. :D
daty daty daty - podam konkret, opóźni się o jeden dzień z niezależnych przyczyn i znowu ludzie będą się burzyć :-). Generalnie na dniach.
Wiem, że nie w tym temacie.. wiem, że nie w tym miejscu, nawet nie spodziewam się odpowiedzi... Co z antenami 60tkami??? na kóre złożono reklamacje (30 dni macie na odpowiedź to wiem). Antena 60 z konwerterem w sklepie niedaleko mnie kosztuje 53 złote. U was aktywacja tego badziewia 60 złotych, tandety z którą są same problemy. Kupiłem zestw z blachy konserwowej 85cm (53zł) z konweretem za 19zł = 72 złote i działa! dobrze wręcz rewelacyjnie.... kiedy będzie odpowiedź na reklamacje. Kiedy dostanę coś takiego jak rachunek?
Oferta programowa mi odpowiada... ale żebym o rachunek musiał się prosić i na BOK dzownić... to już przesada panowie... Spodziewałem się wszystkiego, że nie będzie działać, że będzie działać źlę ( i tak było antena 60), ale że nie dacie rachunku! toż to skandal! póxniej wyłączycie i wyjąsnienie sprawy zajmie 30 dni... oczywiście przepisowych... w tkórych ja za swoje pieniądze będę ogladał kepran wsytlu zablokowano? jak przestępca który nie płaci....
Wiem, że nie w tym temacie.. wiem, że nie w tym miejscu, nawet nie spodziewam się odpowiedzi... Co z antenami 60tkami??? na kóre złożono reklamacje (30 dni macie na odpowiedź to wiem). Antena 60 z konwerterem w sklepie niedaleko mnie kosztuje 53 złote. U was aktywacja tego badziewia 60 złotych, tandety z którą są same problemy. Kupiłem zestw z blachy konserwowej 85cm (53zł) z konweretem za 19zł = 72 złote i działa! dobrze wręcz rewelacyjnie.... kiedy będzie odpowiedź na reklamacje. Kiedy dostanę coś takiego jak rachunek?
Oferta programowa mi odpowiada... ale żebym o rachunek musiał się prosić i na BOK dzownić... to już przesada panowie... Spodziewałem się wszystkiego, że nie będzie działać, że będzie działać źlę ( i tak było antena 60), ale że nie dacie rachunku! toż to skandal! póxniej wyłączycie i wyjąsnienie sprawy zajmie 30 dni... oczywiście przepisowych... w tkórych ja za swoje pieniądze będę ogladał kepran wsytlu zablokowano? jak przestępca który nie płaci....
Wiem, że rachunki już poszły. Blokada nie następuje tak szybko tak więc spokojnie. Obecnie kwestia anten nie jest ujednolicona. Taki jest stan na dzisiejszy dzień.
Jestem pod wrażeniem, sensowna odpwiedziedź... może coś się ruszy. czekam na odpowiedź... z aneteną będę walczył, może się uda odzyskać 60zł :D a na rachunek, poczekam 2-3 dni i dzownie na bok... bo że na forum pisze to mozę nie być wytłumaczanie....
Dzięki Łukasz, jakbyś mógł się dowiedzieć po ilu dniach blokada? ewnetualnie gdyby można znaleźc gdzieś dane potrzebne do przelewu? jaki numer konta wpisać, sume itd.. bo to w końcu jest 1/2 miesiaca z listopada i cały grudzień (z tego co się zorientowałem, płatność jest z góry)
na infolinii uzyskasz informacje o kwocie faktury i numerze rachunku
Tak...na infolinii...tylko, ze najpierw wydasz 10 zl zeby sie tam dodzwonic... :(
grzegorz 30
2006-12-14, 09:14
Kosmetyczne te poprawki. Takie ulepszenia, to średniej klasy programista wprowadziłby w jeden dzień. Żenada, panowie, żenada...
nbox HDTV
Mi to nic nie da, dźwięk przesyłam poprzez SPDIF
Od jakiegoś czasu już odbieram, wystarczyło iż dodaliście te kilkaset, kanałów do listy. No tak pomyłka, nie kilkaset ale 15.
Na co mi menu DiSEqC, jak nie mogę odebrać nic z Amosa, czy Thora.
Na tym co teraz jest, udało mi się ustawić Astrę, więc nowe mi nic nowego nie przyniesie.
To jest bardzo pożyteczna i pożądana opcja. Lol. Tylko, że nigdy tego nie będę używać. Wolę przycisk "Power"
No rewelacja, zbliżamy się pwoli do XX wieku. Tylko, że zapomnieliście dodać, iż
Brak EPG = Brak informacji, a opisów w EPG brakuje często i gęsto.
Nie mam żadnych list, bo te listy to śmiech na sali...
Co ja mam blokować? Te sekstelefony??? Żartujecie.
Jak podacie jakiś prawdziwy kanał dla dorosłych, typu Dorcel TV czy Private Spice, to wtedy przyznam, że opcja jest funkcjonalna.
Parodia i jeszcze raz parodia i kpiny.
Zobaczcie panowie jak wygląda oprogramowanie na tunerach typu Ferguson czy Dreambox, albo pisane przez amatorów dla Mediasatów.
To co proponujecie, to pomalowanie "kupy" na zielono. Niektórzy nawet się ucieszą, bo zawsze to jakieś inne mimo, iż dalej nieładnie pachnie.
Panowie z ADB weźcie się za robotę i usuwajcie poważne problemy.
- kompatybilność HDMI
- szybkość przełączania kanałów
- EPG
- samoczynne włączanie się tunera po zaniku prądu
No i powiedzcie, czemu tylko 2 miesiące czekaliśmy na TAAAAAKIE wielkie poprawki?
Wydaje mi sie ze za mocno sie unosisz , te poprawki napewno zadowola wielu klientow Nki w tym i mnie . Masz racje np. z Fergusonem mam ten tuner i widze róznice ale my musimy im dac czas na te poprawki (wlacz cierpliwosc)
Witam Wszystkich!!! Czytam sobie od rana różne wypowiedzi krytyczne, pozytywne, nawet zmiana słownictwa z "niebawem, w któtce... na "będzie szybciej niż Wam się wydaje" to coś nowego? Ale tak naprawdę jest to tylko nadzieja, że ....... za jakiś czas!!! I te zapowiadane "nowości"!!!! O ZGROZO!!! POZDRAWIAM CIERPIWYCH. bo ciekawości już nie ma :evil:
HDMI/DVI czyli rozumiem ze jak mam monitor 26" LCD z DVI to w KONCU zadziala?
Czy dalej HA DE CE PE?
PixelPLUS
2006-12-14, 10:28
Twinek - POPIERAM takie zmiany to prawie 0.
Dalej będę nagrywał poszukiwanie nowszej wersji softu w nocy zamiast programu który chcę obejrzeć nadal nijak zprogramować kanały do nagrywania i będę chyba musiał kupić cyfrowy tuner do FTA + pociągniecie dodatkowego kabla bo 12-letni analog z softem o 10 klas lepszym od n-boxa mi na nowym konwerterze już tylko 2 kanały odbiera ana n-kęw tym temacie chyba szkoda liczyć.
Teletext praktycznie nie istnieej nie nawykłem czekać kilka minut na wczytamnie każdej strony a do TV nie dochodzi sygnał txt po Euro.
EPG niech sobie w d.. wsadzą przecież tam często co innego nadają niż EPG wyświetla lepiej by zrobili dając porządną telegazetę chyba.
volsavone
2006-12-14, 10:51
[quote=Twinek]Kosmetyczne te poprawki. Takie ulepszenia, to średniej klasy programista wprowadziłby w jeden dzień. Żenada, panowie, żenada...
(...)
Wydaje mi sie ze za mocno sie unosisz , te poprawki napewno zadowola wielu klientow Nki w tym i mnie . Masz racje np. z Fergusonem mam ten tuner i widze róznice ale my musimy im dac czas na te poprawki (wlacz cierpliwosc)
Pewno, że to jest żenada i nie ma co się obruszać, fakty są faktami. @grzegorz 30 - o jakim daniu czasu na poprawki Ty mówisz ? Rok, dwa, trzy lata ??? Bo ja takie tempo robienia poprawek będzie to chyba 3 lata nie starczy ... Czy jeszcze wtedy będzie n 'telewizja nowej generacji' ??? Trzeba by raczej zapytać jak ktoś, kto wymyślił tą szumną nazwę dla tej platformy dał akceptację na wypuszczenie takiego softu, który skutecznie zdegradował wcale niezły pod względem technologicznym odbiornik i przy okazji ośmieszył skutecznie całą tą nową platformę. I to jest właśnie pytanie ..., czy przyczyną był brak minimum wiedzy o poziomie oprogramowanie współcześnie używanego do odbiorników sat-digital, czy totalne lekceważenie abonentów i liczenie, że reklama wszystko załatwi, czy też może normale i celowe działanie aby to przedsięwziecie na samym starcie skutecznie ośmieszyć i dać czas na kontratak konkurencji ???
Czy mówiąc o EPG piszecie o informacji jaki program jest teraz pokazywany na danym kanale? bo jesli tak to i mnie wszedzie jest brak informacji :cry:
Co do HDMI - to nie wiem czy to tego wina czy może tunera ale czesto po wyłączeniu tunera - jak włączam ponownie - musze wyłączyć na chwilę wtyczkę zasilania bo obrazu nie mam w TV :/
a czasem tylko dźwięku.... (taki restarcik musze sobie pyknąc....) a LCD mam Samsunga...
I właśnie przez te reseciki nei masz EPG :) Najpierw włączaj nboxa, a potem tv. Powinno pomóc.
slawek.u
2006-12-14, 12:09
Witam. Ja mam to samo co Tuptus, tzn. zawsze rano gdy uruchamiam sprzęt, to albo nie ma w ogóle programów, albo gdy już są, to na połowie nie ma głosu.....trzeba wyjąć wtyczkę z kontaktu od nboxa, odczekać kilka sekund,właczyć ponownie i wszystko działa wtedy ok.....czy zawsze tak będzie..???
Ale wracając do aktualizacji - kiedy i czy w ogóle będzie poprawka dotycząca układania własnej listy programów ? Tyle ludzi o nią prosi.....moja żona jak ma coś sobie włączyć, to ją "trafia..."
Dzięki z góry za odpowiedż.
kamcyk26
2006-12-14, 12:16
I właśnie przez te reseciki nei masz EPG :) Najpierw włączaj nboxa, a potem tv. Powinno pomóc.
Chyba odwrotnie: najpierw TV pozniej Nbox.
bembenek^
2006-12-14, 12:30
Mam ten sam problem co większość z HDMI. Włączenie najpierw Nboxa a potem TV rzeczywiście pomaga. Wyłączanie z sieci codziennie rano Nboxa doprowadzało mnie do szału
W/w problem znikł.
Samsung LE32R72B
grzegorz 30
2006-12-14, 14:19
[quote=Twinek]Kosmetyczne te poprawki. Takie ulepszenia, to średniej klasy programista wprowadziłby w jeden dzień. Żenada, panowie, żenada...
(...)
Pewno, że to jest żenada i nie ma co się obruszać, fakty są faktami. @grzegorz 30 - o jakim daniu czasu na poprawki Ty mówisz ? Rok, dwa, trzy lata ??? Bo ja takie tempo robienia poprawek będzie to chyba 3 lata nie starczy ... Czy jeszcze wtedy będzie n 'telewizja nowej generacji' ??? Trzeba by raczej zapytać jak ktoś, kto wymyślił tą szumną nazwę dla tej platformy dał akceptację na wypuszczenie takiego softu, który skutecznie zdegradował wcale niezły pod względem technologicznym odbiornik i przy okazji ośmieszył skutecznie całą tą nową platformę. I to jest właśnie pytanie ..., czy przyczyną był brak minimum wiedzy o poziomie oprogramowanie współcześnie używanego do odbiorników sat-digital, czy totalne lekceważenie abonentów i liczenie, że reklama wszystko załatwi, czy też może normale i celowe działanie aby to przedsięwziecie na samym starcie skutecznie ośmieszyć i dać czas na kontratak konkurencji ???
Ty chyba nic innego nie masz do roboty tylko gapisz sie w tv, wyjdz na spacer rozluznij sie potem wróc i ogladnij sobie jakis film na DVD. Ja ich nie bronie ale denerwuje mnie to ze kazdy ma jakies .....ale i ja tez mam ale jak oni oswiadczaja ze zrobili nowy soft a wy juz zaczynacie swoje ..........a co z tym a co z tam tym a dlaczego nie ma tego i tego a mnie nie dziela to a wczesniej dzialalo..... co sie z wami dzieje , wiesz jak miale kiedys Cyfre i przyslali mi a wlasciwie zmusili mnie do placenia innego pakietu niz wczesniej sobie wybralem to to byl problem i tu byly zale i wscieklosc a nie jakies bzdetne porawki które tak i tak beda poprawione ale nie Wy chcecie juz natychmiast , jeju co za ludzie
Jarosław K.
2006-12-14, 14:26
(...)
Ty chyba nic innego nie masz do roboty tylko gapisz sie w tv, wyjdz na spacer rozluznij sie potem wróc i ogladnij sobie jakis film na DVD. Ja ich nie bronie ale denerwuje mnie to ze kazdy ma jakies .....ale i ja tez mam ale jak oni oswiadczaja ze zrobili nowy soft a wy juz zaczynacie swoje ..........a co z tym a co z tam tym a dlaczego nie ma tego i tego a mnie nie dziela to a wczesniej dzialalo..... co sie z wami dzieje , wiesz jak miale kiedys Cyfre i przyslali mi a wlasciwie zmusili mnie do placenia innego pakietu niz wczesniej sobie wybralem to to byl problem i tu byly zale i wscieklosc a nie jakies bzdetne porawki które tak i tak beda poprawione ale nie Wy chcecie juz natychmiast , jeju co za ludzie
Płacę - wymagam. Proste i oczywiste (choć najwyraźniej nie dla wszystkich). Bo póki co to nie zamierzam płacić za coś takiego, co jest teraz.
kamcyk26
2006-12-14, 14:47
Tylko ile placisz? Placisz grosze a spodziewasz sie cudow. Wiesz ile kosztuje odbiornik HD w sklepie? 1500zl.
Chcesz miec super opcje w tunerze, nie ma sprawy, tylko nie licz na to za 99zl.
Można i tak rozumować nie odbiera AXN włącz TVN. Myślę że użytkownikom bardziej chodzi o to czy ludzie w n-ce odpowiedzialni za oprogramowanie n-boxa potrafią wykorzystać wszystkie możliwości jakie ten sprzęt posiada.
A swoją drogą w liście przesyłanej od operatora istnieją kanały których już nie ma lub nie nadają według starych parametrów. Taka zmiana powinna być realizowana jak nie natychmiast to najpóźniej następnego dnia. Po prostu zwykła aktualizacja. Dlatego większość użytkowników domaga się możliwości samodzielnego przeszukiwania transporderów i satelitów. Niezainteresowani mogliby nadal pobierać nieaktualną listę operatora. Myślę że blokowanie lub niewykorzystanie wszystkich opcji ustawień tunera powoduje złą jego złe funkcjonowanie. I nie dziw się że ludzie narzekają. Wyobraź sobie kupujesz czy też wynajmujesz samochód
i będziesz mógł jechać tylko na pierwszym biegu a nie daj boże wstecznym. :D
Tylko ile placisz? Placisz grosze a spodziewasz sie cudow. Wiesz ile kosztuje odbiornik HD w sklepie? 1500zl.
A ile mógłbyś zapłacić za aktywację bo nie kupno 1000zł-1500zł. :D
rachwalski
2006-12-14, 15:03
Witam serdecznie,
nowy jestem dopiero na forum i pewnie calego ni eprzycztalem ale czy poprawienie z nowym softem problemu z HDMI rozwiaze tez problem dzwieku ktory regularnie raz na 5-10 minut znika na jakas 1s.
Powiedziano mi w BOK-u ze pierwszy raz sie z tym spotkali przy moim typie telewizora czlowiek to jednak ma w zyciu pecha. Czekam na info.
PS. Jak moja dorzucic tetrisa to ja poprosze jeszcze o kulki jakos bardziej lubie.
Pozdrawiam
Przed chwilą sprawdziłem zarejestrowanych użytkowników 2548 razy 99zł. daje nam 252252zł. niezła sumka. A nie wszyscy mają internet pomijam wpływający na bieżąco abonament. Też jestem cierpliwy i daję czas przynajmniej do końca umowy, wiadomo czas robi swoje :D .
Abonenci nie chcą cudu, chcą standardu w TVSAT digital i poprawnego działania sprzętu.
Problem z dzwiekiem ktory regularnie raz na 5-10 minut znika na jakas 1s jest problem występującym od samego poczatku istnienia telewizji n i poruszany od samego poczatku istnienia forum, na infolinie n najlepiej nie dzwonic bo tylko stracisz pieniadze na polaczeniem z konsultantem a i tak nie uzyskasz zadnej normalnej logicznej odpowiedzi. Cale te biuro BOK mogli by zamknac bo to jest jedne wielkie nieporozumienie i niekompetencja!!!
nigdy wszystkim w 100% nie dogodzi. Tyle jest punktów widzenia co głów. Ja po pół roku zrobiłem cesję cyfry+ na znajomego. Miałem zlecenie stałe na płatność za abo. A cyfra i tak sobie jeszcze przez 2 miesiące pobierała z mojego konta płatność za abo. To jest skandal jak dla mnie. I nie pomagały wyjaśnienia i telefony. Do wszystkich się można przywalić.
Przed chwilą sprawdziłem zarejestrowanych użytkowników 2548 razy 99zł. daje nam 252252zł. niezła sumka. A nie wszyscy mają internet pomijam wpływający na bieżąco abonament. Też jestem cierpliwy i daję czas przynajmniej do końca umowy, wiadomo czas robi swoje :D .
Abonenci nie chcą cudu, chcą standardu w TVSAT digital i poprawnego działania sprzętu.
nie wszyscy mają N'ke. Ja np. nie mam (jeszcze)
nie wszyscy mają N'ke. Ja np. nie mam (jeszcze)
Wiesz dobrze że rachunek był przybliżony sam jeszcze promuję n-kę wśród znajomych. Wiadomo w ilości siła. :D
Niektórzy znajomi nie mają netu a kupują n-box rec.
rachwalski
2006-12-14, 16:00
no tak tez niestety sie stalo stracilem tylko czas nerwy i pieniadze
a co mnie zdziwilo Pani z BOK powiedziala ze problem jest nowy juz nim walcza :) Haha jak teraz czytam to forum to sie okazuje ze nawet taki piekny koncern jak ITI niepotrafi sobie poradzic i mimo hucznych zapowiedzi, zonglerow itd wychodzi na poczatku niezla klapa. Oby w pol roku poprawili to co sprzedaja bo za pol roku konczy mi sie darmowy okres n-ki i jesli bede mial placic za telewizje w takiej postaci jaka jest teraz to na pewno rozwiaze umowe.
Pozdrawiam
Jarosław K.
2006-12-14, 18:06
Nie nazwałbym np. programatora super opcją; występuje on w tunerach o wiele tańszych niż 99 zł. Pomijam już to, że ten nbox nie kosztuje 99, tylko 500 lub nawet 1000 zł, który zresztą bez n jest raczej bezużyteczny (chyba, że jako podstawka pod kwiatek). 99 zł kosztuje aktywacja. Nie chcę żadnych super opcji - przeciwnie, podstawy - minimum tego, co mam teraz odbierając telewizję z nadajników naziemnych.
A rzeczy takie, jak brak pamięci nawet dla kilku stron teletekstu przy dysponowaniu dyskiem o pojemności 250 GB są po prostu żałosne. Zanim zaczęli świadczyć usługę, zastanawiało mnie tylko, czy nbox będzie pamiętał teletekst dla wszystkich programów, czy tylko dla aktualnego, a przez myśl by mi nie przeszło, że nie będzie pamiętał w ogóle.
Patrząc na jakość tego, co robi od jakiegoś czasu cała grupa TVN nigdy bym nie pomyślał, że dekodery w nowej platformie będą tak niedopracowane. Mam tylko nadzieję, że ITI szybko wyciągnie wnioski ze swojego błędu i jeszcze szybciej stworzy porządne oprogramowanie dla nboksów. I to nie ma polegać na pojedynczych poprawkach błędów tak, jak teraz, tylko najlepiej na napisaniu wszystkiego od nowa lub gruntownej przebudowie bo to, co jest teraz każdy widzi i wie, że jest kompletnie do niczego i ekstremalnie ogranicza możliwości sprzętu dodając jedynie różne "super opcje" bez zapewnienia standardowych jak na dzisiejsze czasy funkcji, bo to żadna "telewizja nowej generacji", tylko "telewizja sprzed 20 lat + bajery", w której wszystkie osiągnięcia ostatnich 20 lat zostały pominięte.
Nazywanie HDTV i VOD (mocno ograniczonego, bo co to za VOD, w którym jest parę filmów i seriali - powinny być w nim wszystkie programy dotychczas emitowane w "zwykłej" telewizji - to byłaby nowa generacja - aby w ogóle zapomnieć o dotychczasowym sposobie oglądania) "telewizją nowej generacji" jest równie beznadziejne, jak nazywanie przez pewnego operatora zmniejszenia cen połączeń z 1,20 zł na 0,80 zł "przełomową obniżką".
CO ty chrzanisz? Jakbym go kupił za 99zł to może bym siedział cicho. Ale ja zapłaciłem 99zł za to, że to gówno warte pudełko może stać u mnie przez 15msc. I na pewno nie będzie stało ani jeden dzień dłużej.
kamcyk26
2006-12-14, 18:29
Sam chrzanisz. Gdyby nie to "gowno warte pudelko" to bys HD jeszcze nie ogladal.
nie przesadazj z tym hd, jakby mgm nadawalo w 3D to moze nie ogladanie tysieczny raz restauracji alicji ... ostatnio bardziej wole HBO, kiespka jakos ale cos sie dzieje :).
Sam chrzanisz. Gdyby nie to "gowno warte pudelko" to bys HD jeszcze nie ogladal.
I nie iglądam bo nie mam TV HD :lol: . A nawet jakbym miał to by pewnie nie współpracowało poprawnie z moim TV.
wojtek2005
2006-12-14, 18:36
Rozumiem, że w innych platformach cyfrowych dają odbiorniki z takimi opcjami, jakich się domagamy w "n"? Nie tylko u nas, ale i poza Polską? Rozumiem, że mamy za złe "n-ce", że każe podpisywać umowy na ileś tam miesięcy, a inne platformy nie? Rozumiem, że inne platformy już mają zarówno programy HD, jak i dekodery do ich odbioru? Rozumiem, że "n" działa już kilka lat, a nie dopiero zaczyna z zupełnie nowym sprzętem?
To wszystko są wnioski z postów zdenerwowanych użytkowników. A podkładanie jako przykładu jakiegoś Dreamboxa za 1500 zł, to już chyba przesada. Wyluzujcie trochę i dajcie czas. I nie przejmujmy się tak bardzo obietnicami i terminami. Jesteśmy w Polsce.
Rozumiem, że nie płącimy normalnej opłaty i nie mamy prawa wymagać, żeby wszsytko działało?
Jarosław K.
2006-12-14, 18:41
Rozumiem, że w innych platformach cyfrowych dają odbiorniki z takimi opcjami, jakich się domagamy w "n"? Nie tylko u nas, ale i poza Polską? Rozumiem, że mamy za złe "n-ce", że każe podpisywać umowy na ileś tam miesięcy, a inne platformy nie? Rozumiem, że inne platformy już mają zarówno programy HD, jak i dekodery do ich odbioru? Rozumiem, że "n" działa już kilka lat, a nie dopiero zaczyna z zupełnie nowym sprzętem?
To wszystko są wnioski z postów zdenerwowanych użytkowników. A podkładanie jako przykładu jakiegoś Dreamboxa za 1500 zł, to już chyba przesada. Wyluzujcie trochę i dajcie czas. I nie przejmujmy się tak bardzo obietnicami i terminami. Jesteśmy w Polsce.
A to w Cyfrze+ nie ma programatora?!
uwazam ze nie powinnismy przyjmowac argumentu w stylu jestesmy w polsce ... powinnismy dazysz do jak najlepszych standardow a nie tlumaczyc sie i zadowalac czyms gorszym ... Jezeli chodzi o to, iz firma dopiero wchodzi na rynek ... owszem ale mam nadzieje, ze jakies testy wczesniej byly wykonane ... a miesiac to tez nie malo ... owszem trzeba byc wyrozumialym, ale nie zgadzam sie na akceptowanie gorszych standardow i zadowalanie sie polsrodkami ...
Jarosław K.
2006-12-14, 19:36
uwazam ze nie powinnismy przyjmowac argumentu w stylu jestesmy w polsce ... powinnismy dazysz do jak najlepszych standardow a nie tlumaczyc sie i zadowalac czyms gorszym ... Jezeli chodzi o to, iz firma dopiero wchodzi na rynek ... owszem ale mam nadzieje, ze jakies testy wczesniej byly wykonane ... a miesiac to tez nie malo ... owszem trzeba byc wyrozumialym, ale nie zgadzam sie na akceptowanie gorszych standardow i zadowalanie sie polsrodkami ...
Przecież od początku n chwaliła się, że dzięki niej w Polsce będzie jedna z najnowocześniejszych platform na świecie.
ale nie zgadzam sie na akceptowanie gorszych standardow i zadowalanie sie polsrodkami ...
Przecież tak wszędzie jest z produktami - na zachodzie są o wiele lepszej jakości niż u nas mimo tego, że to niby ten sam produkt, np.
-jakiś napój
- proszek
- słodycze
-samochody
Witam. Mam pytanie. Jak nastawię jakiś film do nagrania o jakiejś porze, to czemu nie włączy się nagrywanie w momencie jak się rozpoczyna dany film zaznaczony?
Bo n-box recorder nagrywa parę minut wcześniej i kończy parę minut później ;)
Jest to pewne zabezpieczenie gdyby w razie czego program zaczął się trochę wcześniej lub skończył trochę później niż planowano...
Witam. Mam pytanie. Jak nastawię jakiś film do nagrania o jakiejś porze, to czemu nie włączy się nagrywanie w momencie jak się rozpoczyna dany film zaznaczony?
Jeszcze jedna uwaga. Przy podłączeniu n-ki recorder do TV Samsung LCD kablem Euro, nie ma obrazu w TV. brak sygnału. Czy coś trzeba ustawić w n-ce?
Trzeba przeczytać instrukcję obsługi :roll:
DrunkenBear
2006-12-14, 20:59
Najlepiej jakbyście zrobili roadmapę prac nad softem. W której byście dopisali, co aktualnie poprawiliście w wersji softu nad którą pracujecie. I co będzie kolejne na tapecie. Możliwe, że to trochę by ciekawość ludzi zaspokoiło :]. Ja tam czekam na nową wersję i ją ocenię jak będzie u mnie w tunerku.
Witam!
Wydawać by się mogło ze wejście nowego operatora wniesie coś dobrego, a tu takie żenujące oprogramowanie !!!
Brak sortowania listy, brak usuwania kanałów itp.
Niedopuszczalne jest aby operator wsadził do listy jakieś kanały reklamowe XXX i mnóstwo arabskich i nie można się ich pozbyć !!!
Czy „N” chciała wzbogacić tym swoją ofertę programową ?
Podobne posty czytałem na wielu forach i „N-ka” nic z tym nie robi, żenada.
Prawdopodobnie szybciej doczekamy się alternatywnego softu !!!
Pozdrawiam LuDa
Dobra programisci zablokowali 80% funkcji n'b, ale zrobili to chyba w taki sposob ze teraz przez najblizsze 10 lat beda odblokowywac ... normalnie jakas paradia ...
pseudo Oprogramowania ...
pseudo HD ...
pseudo VOD ...
pseudo PVR ...
pseudo Obsluga klienta ...
tylko rachunki jakos materialne przychodza i do bolu prawdziwe ...
Jeśli naprawdę fachowcom z "N-ki" trudno jest dać oprogramowanie aby usunąć dowolny kanał lub sortować listę to może trzeba popatrzeć u konkurencji a najlepjej od nich zhakerować, przy okazji wiele innych rzeczy można sciągnąć, bo po co się trudzić, i obiecywać w nieskończoność. :lol:
Witam !
Pierwsze pionki z Cyfry+ miały ułomny Soft ale można było sortować wszystkie FTA i to było wiele lat temu !!
:lol:
kamcyk26
2006-12-15, 11:17
Tak, a teraz juz nie mozna :-) Wiec jakies uzasadnienie z punktu widzenia operatora tego jest.
powtarzam pytanie jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!!!!!
CO Z HDMI
Domyślam się ze problem usuwany jest sukcesywnie ale chciał bym wiedzieć z jakimi telewizorami już sobie poradzono ponieważ dla mnie jest to największy problem
n mam juz 3 miesiące niezgodność zgłosiłem na samym początku a do tej pory nikt nic nie wiem ręce opadają na infolinii czuje sie jak bym rozmawiał z idi.... tu to samo ja zadaje pytanie a nikt nie wie co powiedzieć i zaczyna sie gadanie ze „problem jest znany” kurde ludzie napiszcie chociaż ze nie macie pojęcia i ze problem nie będzie rozwiązany a nie ciągłe robienie ludzi w ch…
ps. Ciekawe jak reaguje federacja konsumentów na to ze szanowny prezes nie chce podać listy telewizorów z którymi nie współpracuje n-box
Witam !
Nie wiem jak jest teraz w C+ bo od lat ja i wszyscy znajomi używamy "Generatora" czyli Softu alternatywnego !!!
Dlatego po podłączeniu "N-Box" takie wielkie rozczarowanie, C+ miał monopol i tak robił ale dziwne że „N” robi te same błędy.
Adamelab
2006-12-15, 13:32
ps. Ciekawe jak reaguje federacja konsumentów na to ze szanowny prezes nie chce podać listy telewizorów z którymi nie współpracuje n-box
To nie jest sprawa tylko telewizorów.U mnie po podłączeniu bezpośrednio do TV Sony Bravia jest wszystko O.K (z dźwięku korzystam po opticalu w amlitunerze).Po podłączeniu n-boxa kablem HDMI do amplitunera wyskakuje czerwony trójkącik i "ciemność widzę , widzę ciemność" :lol: .Więc jest to niezgodność z różnymi urządzeniami. :?:
rachwalski
2006-12-15, 13:40
[quote=skresz]
Po podłączeniu n-boxa kablem HDMI do amplitunera wyskakuje czerwony trójkącik i "ciemność widzę , widzę ciemność" :lol: .Więc jest to niezgodność z różnymi urządzeniami. :?:
1. wszystko ok z obrazem rozumiem czy z dzwiekiem tez
2. jesli podlaczasz bravie przez hdmi i nie korzystasz z optyki przez aplituner to masz ok z dzwiekiem ??
3. jesli podlaczasz hdmi do amplitunera to chyba moze byc niezgodnosc bo to przesyl i dzwieku i obrazu jest ??
4. jakiego masz n-boxa ?
5. czy jak podlaczysz bravie tylko na hdmi to ie przerywa CI dzwieku co jakis czas ??
Witam!
Mam zwykłego n`boxa podłączonego do TV LCD Philips 26". Kiedy w setup`ie ustawię DOLBY DIGITAL to np. na TVN nie mam dźwięku. Na niektórych kanałach kiedy wejdę w opcje to mogę przestawić dźwięk i wtedy działa. Czego to może być wina? Czy mój TV nie obsługuje cyfrowego dźwięku?
Pewnie nie masz dzwieku na TVP1, TVP2, TVN bo one nadaja w dolby digital, a TV nie ma dekodera - rozwizanie: ustawiasz w setup na DD = NIE.
daty daty daty - podam konkret, opóźni się o jeden dzień z niezależnych przyczyn i znowu ludzie będą się burzyć :-). Generalnie na dniach.
Szanowny p. lukaszu na dniach czy tygodniach bo według mnie to różnica? :D
Jak sam nie Wie to co mial chlopisko napisac? :D
Ja juz sie nauczylem niewierzyc bandzie oszustow :twisted:
Adamelab
2006-12-15, 21:49
2. jesli podlaczasz bravie przez hdmi i nie korzystasz z optyki przez aplituner to masz ok z dzwiekiem ??
3. jesli podlaczasz hdmi do amplitunera to chyba moze byc niezgodnosc bo to przesyl i dzwieku i obrazu jest ??
4. jakiego masz n-boxa ?
5. czy jak podlaczysz bravie tylko na hdmi to ie przerywa CI dzwieku co jakis czas ??
Mam zwykłego n-boxa.Przez HDMI bezpośrednio z TV mam obraz i dźwięk bez zakłóceń (w n-boxie wyłączony dolby digital,w Sonym włączony stereo z VirtualDolby).Nie wiem co ile czasu przerywa dźwięk u innych,ja go testowałem ok.godziny.Ale tak jak pisałem, na codzień używam tylko dźwięku z amplitunera.Żeby korzystać z n-tv i Denona muszę mieć podłączenie przez component i optical.Po podłączeniu przez HDMI , N-box jest martwy - brak obrazu i dźwięku.
Jak sam nie Wie to co mial chlopisko napisac? :D
Po prostu prawdę a nie bujać poważnych ludzi. :D
I zróbcie coś w końcu z edycją postów na forum. A może czekacie na wpadki w pisowni zdenerwowanych użytkowników żeby zajęli się sobą.
Nadal nie mam odpowiedzi p. lukaszu coś się stało? Zaczynamy się martwić. :(
Wczoraj zdecydowałem się na zakup "n"ki. Cena do oferty wydawała się rozsądna. Z podłączeniem i instalacją zero problemów. Jednak oprogramowanie i obsługa tunera przypomina mi epokę wczesnego "ATARII". Może by programistom pozwolić pobawić się prostymi fergusonami lub innymi tunerami by zobaczyli jak ma wyglądać obsługa tunera, jak się robi listy użytkowników, aktualizuje transpordery czy podłącza drugiego satelitę. Funkcjonalność i obsługa tunera w skali 1-5 wedłu mnie 1.
To może zerwij umowy, skoro tak często sie chwalisz, ze masz podstawę prawna ku temu, nie będziesz miał kontaktu z oszustami jak n opisujesz a i nam będzie lżej jak znikniesz z forum.
To może zerwij umowy, skoro tak często sie chwalisz, ze masz podstawę prawna ku temu, nie będziesz miał kontaktu z oszustami jak n opisujesz a i nam będzie lżej jak znikniesz z forum.
Nam -to znaczy komu?
Tobie i babci?
buhahahaha
Dlaczego rULEziku jestes az tak glupi?
Napisz dlaczego gonia Cie po wszystkich forach jak psa
Jakoś nie robi na mnie wrażenia Twój prostacki język. Wrażenie robi na mnie Twoja fantazja, choć prosta ale zawsze to coś...
a, bym zapomniał, nie cytuj matołku poprzedniej wypowiedzi jak odpowiadasz pod postem.
sopotboy
2006-12-16, 12:48
Jeśli jeszcze w poniedziałek nie będzie nowego softu do nbox to chyba się nabawię jakiejś nerwicy.
Jakoś nie robi na mnie wrażenia Twój prostacki język. Wrażenie robi na mnie Twoja fantazja, choć prosta ale zawsze to coś...
a, bym zapomniał, nie cytuj matołku poprzedniej wypowiedzi jak odpowiadasz pod postem.
Sluchaj pajacu jak bedziesz nadal komentowal moje posty to poprostu bede musial Cie ignorowac
Glupi jestes jak glab i to wszystko a poznali Cie juz nie na jednym forum
rULEz pajacu ile razy ci pisać, że masz się zbierać z tego forum czy twoja głupota jest tak wielka , że nie rozumiesz prostych słów odpuść sobie
Sluchaj pajacu jak bedziesz nadal komentowal moje posty to poprostu bede musial Cie ignorowac
Glupi jestes jak glab i to wszystko a poznali Cie juz nie na jednym forum
Widzę, że w Twoim przypadku program resocjalizacji zawiódł ...
rULEz pajacu ile razy ci pisać, że masz się zbierać z tego forum czy twoja głupota jest tak wielka , że nie rozumiesz prostych słów odpuść sobie
Przepraszam, czy ja z Tobą rozmawiałem ?
Tak, masz racje, nie z Tobą, więc milcz i nie wtrącaj swoich prostackich dywagacji.
A kim Ty jesteś, żeby mówić kto ma się wypowiadać a kto nie na forum. Ja Cię to razi to nie czytaj i już problemu nie ma ;)
Dotyczy to mojej osoby, więc mogę komuś zabronić wypowiadać się tak o mnie, prawda ?
cholera, myslałem, że to było do mnie ...
sorry..
oczywiscie edycja postow tu nie działa ..
Jeszcze 50 postów napisz.
Idźcie do piaskownicy się pobawić bo nie wnosicie nic do tematu a jedynie do zaśmiecacie a ja chciałem się dowiedzieć
Co z tym HDMI w nowym sofcie czy będzie poprawiane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co z tym HDMI w nowym sofcie czy będzie poprawiane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No przecież wiadome, że tu się nic nie dowiesz. Tu panuje polityka kompletnej dezinformacji.
kazik601
2006-12-16, 16:08
Słowo-to u nas piąty żywioł
Mówienie -obrzęd nasz rodzinny.
Aż cudzoziemcy furt się dziwią
Że tak paplamy,tak bzdurzymy...
R.M.Groński
nbox HDTV
nbox HDTV recorder
Ponadto w aktualizacji będzie wiele poprawek stabilizujących, między innymi związanych z EPG w nbox HDTV czy też problem z z wieszającym się nbox HDTV recorder.
Ciekawe co oznaczalo ze aktualizacja bedzie szybciej niz sie spodziewamy, chyba bylo to napisane dla tych ktorzy spodziewali sie jej w styczniu :D
kamcyk26
2006-12-16, 19:37
Dokladnie. Pomijajac fakt ze wszyszcy liczyli na update w listopadzie to po slowach "szybciej niz sie spodziewacie" mozna bylo myslec o kilku dniach (ja liczylem na piatek).
Ale widac ADB znowu sie nie wyrobilo...
Ja raczej stawiam na poniedziałek.
duzo to tego hd nie ma...a nie przepraszam, przeciez jest sport, nsport.... tylko tego sprortu tam za duzo nie ma.... duzo gadaja, czy moze mi sie tylko wydaje?
A moze update bedzie prezentem gwiazdkowym od N ?
duzo to tego hd nie ma...a nie przepraszam, przeciez jest sport, nsport.... tylko tego sprortu tam za duzo nie ma.... duzo gadaja, czy moze mi sie tylko wydaje?
Ależ jesteś zacofany. To nowy sport, do którego prawa transmisji wykupiła tylko Nka, bo była cholernie drogie i żadnej innej platformy nie było stać. Ten nowy sport nazywa się "potyczki słowne".
4. jakiego masz n-boxa ?
Mam zwykłego n-boxa.Przez HDMI bezpośrednio z TV mam obraz i dźwięk bez zakłóceń (w n-boxie wyłączony dolby digital,w Sonym włączony stereo z VirtualDolby).Nie wiem co ile czasu przerywa dźwięk u innych,ja go testowałem ok.godziny.Ale tak jak pisałem, na codzień używam tylko dźwięku z amplitunera.Żeby korzystać z n-tv i Denona muszę mieć podłączenie przez composite i optical.Po podłączeniu przez HDMI , N-box jest martwy - brak obrazu i dźwięku.
Na n-boxie wciśnij kilkakrotnie przycisk "RES"
moę to pomoże
Andrzej_D
2006-12-16, 22:13
Ja raczej stawiam na poniedziałek.
I to jest właśnie ta data - szkoda tylko że nie zrobią tego podczas weekendu bo można by było coś poćwiczyć :(
Adamelab
2006-12-16, 23:22
Na n-boxie wciśnij kilkakrotnie przycisk "RES"
moę to pomoże
To już dawno trenowałem ale oczywiście bez skutku. :?
Dzięki za próbę pomocy.
LordKszyh
2006-12-17, 01:54
jeśli tylko poprawią hdmi i szybkość przełączania kanałów to już będę szczęśliwy i wybuduję im ołtarzyk dziękczynny :lol:
A mnie ciekawi taka sprawa.Nbox podlaczony Scart do Sony21" mono.Obraz super,ale sila glosu na TVP1,2,MGM i kilku innych b.niska w porownaniu np. do vivy.Co zauwazylem na zdaje sie RTL2 z astry w opcjach jak zmienie dzwiek z ,,DDgermany" na ,,germany"(pewnie stereo) to ten ostatni jest duzo glosniejszy i jest ok.Na TVP i MGM nie moge zmienic w OPT na stereo.Bardzo to wkurzajace.Tez tak macie?
Kolejne pytania:
1.Kiedy bedzie mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania paska informacji?
2.Dlaczego Nbox nie zapamietuje ustawien kanalow nie pakietowych?
3.Kiedy programator lub zaznaczanie w EPG(tak jak w Nbox recorderze)?
4.Kiedy i czy wogole beda aktywne jednoczesnie wszystkie wyjscia?
5.Co z podgladem listy kanalow?Zenada ze tego nie ma.
To narazie tyle.Czekam na konkretne odpowiedzi.
Może ja odpowiem zamiast ITI, oni mają tak duzo zajęć...
Kolejne pytania:
1.Kiedy bedzie mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania paska informacji?
Pracujemy nad tym.
2.Dlaczego Nbox nie zapamietuje ustawien kanalow nie pakietowych?
Nie ma takiej potrzeby.
Nie planujemy takiej opcji.
4.Kiedy i czy wogole beda aktywne jednoczesnie wszystkie wyjscia?
Nie przewidujemy takiej możliwości.
5.Co z podgladem listy kanalow?Zenada ze tego nie ma.
Nie będzie osobnej listy.
To narazie tyle.Czekam na konkretne odpowiedzi.
Dawaj następne, chętnie odpowiem.
Nastepne pytanie: Do kiedy utrzyma się n-ka na rynku?
Czasami mi sie wydaje, iz pracownicy nki, zeby dostac sie do pracy musza najpierw otwierac tysiace zamkow, wpisywac dziwne kody, etc ... tak ze wejscie do stanowiska pracy zajmuje im 7h, no a pozniej zeby wrocic to z 1h zejdzie, czyli dniowka wyrobiona ... bo nie wierze, ze grupa ludzie (wiecej niz 2) pracujac 8h na dobe nie zrobila nic ostatnio ...
eson: hehe, dobre :lol:. No nic szkoda, że N ma tyle braków w sofcie. CP, z którego korzystam czyli ta niby "platforma starej generacji" ma więcej możliwiwych modyfikacji przy listach programów, niż TV niu generejszyn... bravo :lol:
Tofik nie od ciebie oczekiwalem odpowiedzi. A Ty Realny wsadz sobie ten CP tam gdzie slonce nie dochodzi czyli prosciej w DUPE.To jest forum o Nce a nie o badziewnym CP.Wlacz sobie w swieta Polsat i poogladaj superhit Kevin sam...To jest dopiero oferta.
Ja wychodzę z założenia, że nbox służy do tego aby podłączyć go do telewizora dzięki czemu mogę oglądać telewizję. Dla nie których z was nbox jest kolejną zabawką w domu i wygląda na to, że nie kupiliście go w celu oglądania telewizji a tylko po to aby siedzieć w jego menu i wyliczać co mu brakuje. Jak dla mnie mogliby dodać tylko podgląd listy kanałów, żeby nie trzeba było cały czas wchodzić do EPG (to jest główe), dodatkowo to ukryte menu gdzie są ustawienia Diseq oraz poprawić HDMI bo jak czytam to na nie których modelach telewizorów to nie działa. I dla mnie to wszystko. Telewizję oglądać mogę i jestem zadowolony. Za niedługo zaczniecie pisać aby nbox serwował wam obiady, odrabiał za was lekcje itd. Wyluzujcie troche.
Ja dałem za kabel hdmi 350zł, niestety dżwięk przerywa, więc co mam zrobić, wywalić nastepne pieniądze na component, bo na tym podobno idzie hd? W instrukcji obsługi nie piszą, że nie działa na wszystkich tv, więc kto kogo robi w balona?
350zl to bym za kabel nie dal i nie kupowal bym innego ale racja jest, klient moze sie czuc oszukany przez ta cala dezinformacje. Kapletny brak profesjonalizmu ze strony N. Zobaczymy jak beda rozpatrywane reklamacje i na tym opieral bym obrane. Reklamowac i jeszcze raz reklamowac bo cala usluga nie jest 100% sprawna i dziala raczej na zasadzie testu!!!
Są już pierwsze odpowiedzi z reklamacji. Odpowiedź z Nki jest taka, że pracują nad tym i żeby spadać na drzewo, a jak się komuś nie podoba, to, że można wytoczyć im proces w sprawie cywilnej. Więc myślę, że tutaj Nka pokazuje jak umie przyznać się do błędu i stanąć na wysokości zadania. BUTA, BUTA i jeszcze raz BURACTWO.
Ostatni post pana LUKASZA z TelewizjiNowejGeneracji byl 14.12.2006r ciekawe co to sa za konkrety !?!?! (opozni sie o jeden dzien) od 14 do dzisiejszego dnia ani slowa ze strony Telewizji "n" co do daty nowego softu a jutro rano okaze sie ze wszyscy maja zaladowane nowe softy i co i znowu beda sie tlumaczyc ze zaspali ?
To trzeba reklamowac reklamacje i tak w kolko ;) Na listach z odpowiedziami wiecej straca i moze zmadrzeja. Klient jest krolem dla N ale niestety to jest ich krolestwo, pozostaje walczyc i sie nie poddawac jesli cos jest nie tak
A mnie się wydaje że tylko P.Ania traktuje nas na forum poważnie. Zmieniam zdanie na temat kobiet +.
Może założyciel tematu uchyli w końcu rąbka tajemnicy, najwyżej się trochę poburzymy bo i tak to robimy.
Telewizja n włącz ciekawość - ciekawe co nas jeszcze czeka?
Twinek,ale czy ja napisalem o jakis niestworzonych mozliwosciach jakie powinien miec dekoder(tunerem tego nazwac nie mozna) Nki.To sa podstawy.Co do kabli to poczytajcie na blogu.Nie sluchajcie sprzedawcow o pozlacanych koncowkach itp.Ten za 35-40zl da taki sam efekt.Nie widac roznicy to po co przeplacac?
Jarosław K.
2006-12-17, 13:27
To recorderze jest w końcu programator? :shock:
Łukasz napisał, że na dniach, chcecie soft natychmiast a tak się nie da. Trzeba sprawdzić co jest nie tak, czy to co piszą użytkownicy jest naprawdę wadliwe, czy nie przypadkiem wynika z niewłaściwego użytkowania (nie krzyczeć, tu akurat chodzi mi o drobne usterki). Do tego dochodzą problemy u większej liczby abonentów. To wszystko trzeba potestować, na pewno nie 1 dzień, bo może się okazać, że wypuści się kolejną wersję softu a problem dalej będzie i znowu krzyk na forum. Cierpliwości, jeśli poczekamy jeszcze parę dni dłużej to może tych poprawek będzie więcej. Nie wiem co dokładnie jest robione w sofcie, ale logicznym kierunkiem jest w pierwszej kolejności poprawienie tego co jest i nie działa stabilnie, a dopiero w drugiej kolejności dopisywanie dodatkowych funkcji. Myślę, że Ci co mieli doczynienia z programowaniem doskonale o tym wiedzą, a zdecydowana większość niestety zbyt dobrze się na tym nie zna i wypisuje głupoty jakby to był list do świętego mikołaja. Oprócz takich wypowiedzi jest sporo takich na które warto zwrócić uwagę i zakładam, że pracownicy N to czytają i wezmą Nasze propozycje pod uwagę. Jestem realistą i wiem, że wszystko musi potrwać tyle ile trzeba, więc cierpliwości.
Działanie prawidłowe epg, hdmi i blokady rodzicielskiej powinno być przetestowane przed uruchomieniem tv nowej generacji, testowanie sprzętu na abonentach niezbyt mi sie podoba.
Działanie prawidłowe epg, hdmi i blokady rodzicielskiej powinno być przetestowane przed uruchomieniem tv nowej generacji, testowanie sprzętu na abonentach niezbyt mi sie podoba.
Dokladnie tak ... a co do programowania to moze programisci przysiedliby pare dni i zrobili hdmi poprawnie i wyslali soft ... pozniej przysiedli by nad blokada i wyslali soft ... itd ... po cholere czekac mi 2 lata na naprawienie wszystkich bledow jedna wielka poprawka ...
Witam.
Czy istnieje lista odbiorników z którymi nbox po HDMI działa i lista z którymi nie działa?
Mam LG ( z HDMI/HDCP) i to złącze z nboxem działa "inaczej". Standartem jest "szum wysokiej rozdzielczosci". Czasem dzieki operacjom na wtyczkach HDMI obraz potrafi zaskoczyć, ale bez dzwieku.
Rzecz jasna po wyłączeniu nbox wszystko wraca do 'normy" (szum w wersji HD).
Przeglądają to forum, odniosłem wrażenie, że n-ka nie działa poprawnie z większością odbiorników HD dostępnych na rynku.
Może by przedstawiciele operatora tej platformy pochwalili się wiedzą w powyższym temacie i zamiast mglistych obietnic o zajmowaniu się sprawa, podali jakieś konkrety.
Tak na marginesie zauważę, że zatając przed najemcą dekodera istotne sprawy dotyczące jego rzeczywistych możliwości (a ściślej tego, co jest w nim niedorobione) wprowadzają najemcę w błąd. :evil:
A to zgodnie z kodeksem cywilnym stwarza możliwość sądowego unieważnienia umowy (to tak na przyszłość, jakby nie usunęli niedoróbek w bliskiej przyszłości :wink: :wink: :wink: )
DrunkenBear
2006-12-17, 16:34
a ja widzę jedno, że brak tu moderatora, bo jakby ktoś nie widział to temat dotyczy nowego softu, a nie kto ile dał za kabel HDMI, jaką odpowiedź z reklamacji dostał czy co będzie na święta na CP. Ludzie dajcie spokój i nie róbcie bajzlu na forum. Bo nagle z info o nowym sofcie zrobiła się księga życzeń i zażaleń na 10 stron. Grrrr
ksiega zazalen jest na wiecej niz na 10 stron... niestetty. i jeszcze do tego nie wydaje sie aby ktokolwiek z szacownej firmy czytal te zazalenia...
Witam.
Czy istnieje lista odbiorników z którymi nbox po HDMI działa i lista z którymi nie działa?
Mam LG ( z HDMI/HDCP) i to złącze z nboxem działa "inaczej". Standartem jest "szum wysokiej rozdzielczosci". Czasem dzieki operacjom na wtyczkach HDMI obraz potrafi zaskoczyć, ale bez dzwieku.
Rzecz jasna po wyłączeniu nbox wszystko wraca do 'normy" (szum w wersji HD).
Przeglądają to forum, odniosłem wrażenie, że n-ka nie działa poprawnie z większością odbiorników HD dostępnych na rynku.
Może by przedstawiciele operatora tej platformy pochwalili się wiedzą w powyższym temacie i zamiast mglistych obietnic o zajmowaniu się sprawa, podali jakieś konkrety.
Tak na marginesie zauważę, że zatając przed najemcą dekodera istotne sprawy dotyczące jego rzeczywistych możliwości (a ściślej tego, co jest w nim niedorobione) wprowadzają najemcę w błąd. :evil:
A to zgodnie z kodeksem cywilnym stwarza możliwość sądowego unieważnienia umowy (to tak na przyszłość, jakby nie usunęli niedoróbek w bliskiej przyszłości :wink: :wink: :wink: )
Szkoda że nie podałes modelu LG.Moja plasma 42 PX 4 działa przez Hdmi
aż miło i nie miałem z tym żadnych problemów(kabelek z mm Hama)
Może to przewód hdmi.
pozdrawiam
baanan
Może to przewód hdmi.
pozdrawiam
32LC2R.
Kabel HDMI/HDMI Vivanco. Może faktycznie sprawdzę jeszcze na kablu innego producenta, chociaż wątpię by przyczyna była w kablu.
Problem bardziej wygląda na niedoróbkę oprogramowani terminala.
Pozdrawiam
moze przestaniecie pisac tu o kablach i telewizorach od tego jest kategoria SPRZET a nie Aktualności !! :twisted:
baanan
Może to przewód hdmi.
pozdrawiam
32LC2R.
Kabel HDMI/HDMI Vivanco. Może faktycznie sprawdzę jeszcze na kablu innego producenta, chociaż wątpię by przyczyna była w kablu.
Problem bardziej wygląda na niedoróbkę oprogramowani terminala.
Pozdrawiam
Informację o kłopotach z tym kabelkiem(tej firmy)znajdziesz we wcześniejszych postach.(listopad)
pzdr
Zwalanie wszystkiego na kabelek to szukanie głupiego na kajak, w końcu złącze i kabel są ZNORMALIZOWANE, nie jest to robota chałupnicza robiona w domu na kolanie po pijaku. Co do samego softu to tak odpornego na użytkownika i głupiego menu w życiu nie widziałem. Nawet padlina o nazwie Philips 3010 śp Wizji TV miała lepsze menu.
CZemu padlina? Ja mam i używam cały czas do syfry! i o dziwo- DZIAŁA!
Padlina = sprzęt odporny na wiedzę ;) - bez obrazy. Aktualnie korzystam z różnych tunerów: od dboxa1 poprzez Nokię Mediamaster 9600S, Scientific Atlanta D9234PowerVu, DM5620S do TripleDragona i Relooka 400S. Żaden z nich nie ma tak obłąkanego menu ani też żaden z nich nie zabrania mi skanowania pojedyńczego transpondera i dodania kanałów do listy.
Tyle tunerow uzywasz? To Ty chyba jakis chory jestes
buhahahahaha To juz przesada
videograf
2006-12-18, 05:55
Mój zestaw to LG37lc2r +N-ka + DVD Lg DnX 190h podłączone jedno i drugie przez hdmi nka kabel Vianco działa różnie kłopoty ze startem ze stanu czuwania częste braki foni ale potrafi się włączyć i działa cały dzień.DVD działa super skalowanie start i wszystkie funkcje są ok kabel z zestawu raczej jakiś marny. Polecam to dvd bardzo dobrze chodzą płyty dvd w 1080i obraz jest super
Ci co liczyli że będzie nowy soft w nocy z niedzieli na poniedziałek znowu się zawiedli. Odpalam aktualizację i QUPA.
Panie Łukaszu to "szybciej niż na się wydaje" oddala się coraz bardziej.
witek666
2006-12-18, 08:45
"Aktualizacja oprogramowania w grudniu nastąpi dla dwóch nboxów.
Data przeprowadzenia aktualizacji jest już ustalona, ale wolę nie zapeszać, ponieważ testy jeszcze się nie skończyły. Jednak będzie ona szybciej niż Wam się wydaje. Jedną ze zimna będzie to, że po aktualizacji na ekranie otrzymają Państwo komunikat, w którym będzie informacja o tym co zostało zmienione. "
Ten pan co to napisał nieżle się zabezpieczył bo dla wiekszosci słowa "szybciej niż Wam się wydaje" oznacza kika dni no maksymalnie tydzien ale np. on moze myslec ze te słowa to np 31 grudnia. wiem ze wypsujemy co do tej aktualzacj ale nie widzicie tego oni maja nas pi...... płacimy abonament a oni tyko kase z tego zbieraja a nic ne dodaja ub polepszają .Mam wieka nadzieje ze N sie zmienni bo jak na razie to mają dużo pracy a co do pracowników przy stronie technicznej tunerka to powinni pracować po 8 godzi w systemie 3 zmiennym żeby się wyrobić do świąt....... Wielkanocy.
Ale cóż zostao nam waczyć cierpliość . Pozdrawiam abonentów i :twisted: pracowników ITI. WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM.
Andrzej_D
2006-12-18, 09:57
Niestety musisz o tym zapomnieć - ta telewizja nigdy nie udostępni wszystkich kanałów FTA z HB i Astry, oni mają zupełnie inny profil i dadzą to co uważają za stosowne - zresztą podobnie zrobła to Cyfra+.
Jedyne wyjście to nabyć drugi tuner na FTA za niewielkie pieniądze, zamontować twina przy antenie i nie czekać na łaskawców.
Bo nawet jeśli udostępnią to za np dodatkowe 10 lub 16 zeta. :(
ZiBi_CooL
2006-12-18, 11:15
Kilka dni temu przychodze do chaty wlaczam nke a tu zonk! obraz nie dziala przez HDMI(brak sygnału) ;/ ...czemu to nie wiem bo przez 3 tygodnie nie bylo zadnych problemow. Przez component dziala ale to nie to samo. moj tv (samsung le 32 R71) Moze ktos to wytlumaczyc?
witek666
2006-12-18, 11:47
ja czoraj ogladam sobie kube wojewodzkiego no i reklamam wiec mowie sobie zobacze co leci na innych kanałach przeskakuje kilka kanałów a tu stop klatka nic nie reaguje na pilot podchodze do tunerka mowie wyłacze go przyciskiem i wacze ae nic szukam kawiszy alt+ctrl+del ale tez nie mam ae mówie poczekam i dopiero wyłacze z zasilania ale po jakis 3 minutach zaczeły dopiero przeskakiwac kanały i wszystko ruszyo normanie zwiecha jak na jakims prze potopowym kompie SZOK.
Kilka dni temu przychodze do chaty wlaczam nke a tu zonk! obraz nie dziala przez HDMI(brak sygnału) ;/ ...czemu to nie wiem bo przez 3 tygodnie nie bylo zadnych problemow. Przez component dziala ale to nie to samo. moj tv (samsung le 32 R71) Moze ktos to wytlumaczyc?
Mi się tak pary razy zdażyło z samsungiem, ale jak się włącza najpierw tv aż się coś zaświeci (jakies kanał lub cokolowiek) i potem dopiero N boxa to zawsze jest ok!! A jak włączyłem najpierw boxa a potem tv to własnie miałem pare takich zdażeń. Wyłącznie nie pomoże, musisz przyciskiem res zmienić roździelczość na jakąś inną i potem wrócić do 1080 i powinno działać.
LordKszyh
2006-12-18, 12:57
U mnie dokładnie taki sam objaw. Zostaje tylko RES... mam nadzieje że któryś apgrejd to porawi :)
sopotboy
2006-12-18, 13:40
daty daty daty - podam konkret, opóźni się o jeden dzień z niezależnych przyczyn i znowu ludzie będą się burzyć :-). Generalnie na dniach. Na dniach już mineło. Lecą już tygodnie.
@netsat, napisałeś co wiedziałeś, typowo polskie podejście: jak czegoś nie pojmuje to najlepiej nazwać wariatem. TV sat to nie tylko transpondery n na HotBirdzie, sa również inne satelity. O C-band też pewnie nie słyszałeś, podobnie jak o MPEG 4:2:2 i kanałach dosyłowych - bo i po co? Wystarcza Ci pewnie Twoja plazma 42cale i nBox który nie ma żadnej wartości uzytkowej a nadawca uważa Cię za średnio rozwiniętą małpę ograniczając do minimum jego rzeczywiste możliwości - gratuluję optymizmu.
Pozdrawiam
erni
daty daty daty - podam konkret, opóźni się o jeden dzień z niezależnych przyczyn i znowu ludzie będą się burzyć :-). Generalnie na dniach. Na dniach już mineło. Lecą już tygodnie.
jak dobrze z podstawowki pamietam to od 13 do 18 to dopiero 5 dni (nawet nie tydzien) wiec jakie tygodnie :?
poza tym jakby pan Lukasz napisal konkretna date to znowu by ktos ze stoperkiem stal i wyliczal ,a tak to bedzie niespodzianka:P
Jarosław K.
2006-12-18, 14:33
Dajcie spokój. I tak dużo, że poinformowali jeszcze przed aktualizacją o zmianach, które będą w niej zawarte. Mogli w ogóle tego nie napisać i mniej krzyku by tylko było...
Tak, mogli też powiedzieć, że nie zaktualizują wogóle a jak się nie podoba to droga sądowa.
Tak, a najlepiej jakby zwinęli interes i nie byłoby na co narzekać :lol:
grzegorz 30
2006-12-18, 14:58
Ja mam takie wrazenie ze tutaj zrobil sie maly czat, czy tu jest jakis moderator?
Jest, ale dzisiaj ma urlop
witek666
2006-12-18, 15:05
właśnie chat lub jakis irc przydał by się
Ja to bym chciał mieć numer do pan sojki żeby ludzie pisali i dzwonli i niech on się tłumaczy ale coż ten telefon to nie realna rzecz ae pomyślcie sojka by musiał numer zmienic a co do aktuaizacj tylko czekać nam abonentom zostało na aktualizacje oni nie reaguja czy ten watek bedzie maiał 200 postów czy 300000000 postów tylko czekać nic więcej .
wiecie jak was slucham to mi sie z.....c chce ciagle narzekanie sam nie wiem o co .Mam N od 27 listopada i wszystko dziala super . Nikt was nie zmusza do kupowania N jesli sie nie podoba to macie Cyfre+ ze swoimi super tunerami badz Polsat ktory od poczatku istnienia ma problemy z jakoscia obrazu z platnosciami , pakietami zamowionymi itp i nikte sie tu na nich nie skarzy a WY ciagle narzekacie dobrze Peja wczoraj u Wojewodzkiego na TVN-ie powiedzial ze Polacy to narod ktory ciagle narzeka - to juz jakas choroba panstwowa widze a od N po 2 miesiacach dzialania oczekujecie idealu i tak uwazam ja pod wzgledem jakosci obrazu i dzwieku za najlepsza platforme . Pozdrawiam
sopotboy
2006-12-18, 15:18
a od N po 2 miesiacach dzialania oczekujecie idealu Ja tylko oczekuje nowego softu który już jest gotowy (niby) od paru dni.
LordKszyh
2006-12-18, 15:39
wiecie jak was slucham to mi sie z.....c chce ciagle narzekanie sam nie wiem o co (...)
Nic dodać - nic ująć.
grzegorz 30
2006-12-18, 16:03
wiecie jak was slucham to mi sie z.....c chce ciagle narzekanie sam nie wiem o co .Mam N od 27 listopada i wszystko dziala super . Nikt was nie zmusza do kupowania N jesli sie nie podoba to macie Cyfre+ ze swoimi super tunerami badz Polsat ktory od poczatku istnienia ma problemy z jakoscia obrazu z platnosciami , pakietami zamowionymi itp i nikte sie tu na nich nie skarzy a WY ciagle narzekacie dobrze Peja wczoraj u Wojewodzkiego na TVN-ie powiedzial ze Polacy to narod ktory ciagle narzeka - to juz jakas choroba panstwowa widze a od N po 2 miesiacach dzialania oczekujecie idealu i tak uwazam ja pod wzgledem jakosci obrazu i dzwieku za najlepsza platforme . Pozdrawiam
O i tutaj bym zakonczyl ten temat najlepij go zamknac az do pojawienia sie jakiegos info od moda bo temat ma 12 stron i nic nie wnosza dalsze posty jak ktos bedzie chcial tu cos sie dowiedziec to go szlak trafi bo kazdy post to narzekanie
a ja nie zamykalbym,
N-kę naprawdę odradzam wszystkim ktorych spotkam. lepiej kupic polsat albo cyfre niz meczyc sie rok z niereformowalna organizacją
Ci co liczyli że będzie nowy soft w nocy z niedzieli na poniedziałek znowu się zawiedli. Odpalam aktualizację i QUPA.
Panie Łukaszu to "szybciej niż na się wydaje" oddala się coraz bardziej.
No właśnie chyba szybciej niż się Łukaszowi wydaje. Bo wszystkim się wydawało, że ten dobry czas na aktualizację już był.
a ja nie zamykalbym,
N-kę naprawdę odradzam wszystkim ktorych spotkam. lepiej kupic polsat albo cyfre niz meczyc sie rok z niereformowalna organizacją
a ja pamiętam jak męczyłem się z wymianą analogowego dekodera Canal+ na Mediasata. To był 1998 rok. Grudzień. Nikt już tego nie pamięta, ale początki Cyfry+ były równie tragiczne...
Na Polsat nie było kolejek ;) Ale za to było narzekanie po jakimś czasie, że miał być "za darmo" a każą sobie płacić.
Ja jakoś nie miałem problemu z kupnem nboxa, z wymianą nboxa na recordera.
Wiem - może miałem szczęście. Niemniej wydaje mi się, że enka jeszcze nieraz nas pozytywnie zaskoczy. Przypominam, że nikt się nie spodziewał kanału NASN...
LordKszyh
2006-12-18, 17:21
a ja nie zamykalbym,
No to odradzaj i krzyżyk na drogę... :evil: Gdyby wszyscy tak podchodzili do tego, to byśmy jeszcze skakali po drzewach i polowali na mamuty.
westin1 jeżeli chcesz robic reklamę c+ czy polsatowi to poszukaj innego miejsca .Temat dotyczy OPROGRAMOWANIA do N-ki.
ps.najwyzszy czas zrobic w tym temacie porządek
a ja nie zamykalbym,
to nie trac czasu na tym forum tylko idz pod rotunde - wieksze prawdopodobienstwo sukcesu:)
pod jaką rotundę??? o co ci chodzi człowieku?
robert69
2006-12-18, 18:49
ach jak przyjemnie :evil: poczytać takie posty o aktualizacji oprogramowania :?
Kto puścił plote, że z niedzieli na poniedziałek?
LordKszyh
2006-12-18, 19:18
pewno nikt nie puścił, tylko tak jakoś podświadomie każdy liczył na początek tygodnia. Ale cieszmy się, jak będzie do Świąt.
Bożonarodzeniowych czy Wielkanocnych? Z całym szacunkiem, ale stwierdzenie "wcześniej niż się wam wydaje" większości z nas mówiło, że będzie to max 4-5 dni, no góra 7. Zobaczymy.
Panowie tu nie chodzi nawet o podstawową sprawę jaką jest oprogramowanie n-boxa. Pomijam kwestię że estetyczne i prawidłowo działające oprogramowanie jest podstawą poprawnego działania sprzętu.
Najgorzej że założyciel tematu nawiasem mówiąc ktoś podający się za przedstawiciela n-ki gościł wczoraj na forum a w temacie który sam założył nie raczył nawet odpowiedzieć i to jest niepokojące. Albo nikt nic nie wie i niech wtedy nie zakłada bzdurnych tematów.
P.lukaszu kto pisze czy raczej z tego co czytałem poprawia istniejący soft producent n-boxa czy operator n-ki? Gdyby natomiast soft pisała wynajęta firma informatyczna to uwagi użytkowników n-boxa są wręcz wskazane dla obu stron. Z tego co poczytałem w internecie wielu naprawdę uwierzyło hasłu
"telewizja nowej generacji" a to zobowiązuje. Czy przewiduje się kiedykolwiek napisanie całkowicie nowego oprogramowania n-boxów?
Czekam na odpowiedź i na dzień dzisiejszy wcale nie czuję się natrętem a normalnie myślącym abonentem.
pewno nikt nie puścił, tylko tak jakoś podświadomie każdy liczył na początek tygodnia. Ale cieszmy się, jak będzie do Świąt.
ludzie co sie z nami dzieje: n wyznacza date czegos - nastawiamy sie ; n nie wyznacza daty- nastawiamy sie ...a jakby nie bylo o wszystko mamy pretensje
P.Łukaszu ja również niestety muszę "dołożyć" swoje!! Przez cały dzisiejszy dzień nie raczył Pan dać znaku zycia czy to już dla Was święta, myslę że za wcześnie na swiętowanie! To kpina. Mógłby Pan przynajmniej przeprosić za danie nam nadzieii a najlepiej odpowiadać szczerze i bysmy wybaczyli że Pan nic nie wie bo to programiści n-ki już swiętują a tak dostaje się "niewinnemu". Szkoda że w regulaminie jest napisane nie uzywać wulgarnych słów, bo się posypałby lawina. Ja muszę codziennie wyciągać kartę jak ide do pracy żeby dzieci nie oglądały XXX, i to ma byc w porządku. Jak teraz będzie działał nowej "generacji nbox". Jak będzie miał Pan dzieci to może zrozumie ten problem. "Miłego swiętowania"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Ja muszę codziennie wyciągać kartę jak ide do pracy żeby dzieci nie oglądały XXX, i to ma byc w porządku.
To w "N" są jakieś kanały XXX ? Ja mam tylko nędzne reklamy telefonów 0-700....
Jeśli nie masz zaufania do dzieci to wyciąganie karty nic tu ie pomoże, nie oglądną w domu pójdą do kolegi.
Co do zmiany softu również czekam z nadzieją uwzględnienia w nowym wielu postulatów.
Pamiętam kiedy ukazał się odtwarzacz Emperor, mający wiele wad, łącznie z pozamienianymi wyjściami w złączu Scart. Postulaty i uwagi użytkowników były bardzo szybko naprawiane w kolejnym sofcie, co spowodowało, że "błędy dzieciństwa" szybko poszły w niepamięć, a sposób reakcji przysporzył nowych zwolenników.
Łudzilem się, że tu będzie podobnie...
Jarosław K.
2006-12-18, 22:17
Jak ci odpowiada to się ciesz i ci gratuluję. Ja generalnie nie narzekam na wszystko, ale tylko na to, na co mam narzekać (a takich rzeczy jest naprawdę niewiele). Piszesz Cyfra+ lub Polsat - problem w tym, że Cyfra+ jest za droga, a w Polsacie nic nie ma. Rezultat jest taki, że do dziś oglądam telewizję z nadajników naziemnych. Miałem nadzieję, że n będzie pierwszą porządną platformą na polskim rynku i prawie tak się stało - po prostu coś mnie trafia jak pomyślę, że mogłaby być idealna platforma gdyby nie takie pierdoły jak brak programatora - niestety, ale jak już wcześniej pisałem, to mam odbierając z nadajników naziemnych i nie wyobrażam sobie, żebym zamienił je na coś, co ma mniejsze możliwości. Za przeproszeniem też "z.....c" mi się chce jak pomyślę, że ktoś mógł zrobić takie niedopatrzenie (obawiam się jednak, że to celowe działanie; skoro i tak na razie klientów im nie brakuje to nie ma co liczyć na zmianę stanu rzeczy).
Mi chce sie rz...c jak czytam posty wiecznie nieszczesliwych i nie potrafiacych docenic progressu jaki nka robi - VH1 tydzien przed terminem, Napisy do Wojna i Pokoj pol roku przed terminem; w tygodniu 4-10.12 -MGM, VOD, update (cos jeszcze?).
A nadal sa tacy co pisza ze N-ka ma nas w d.. - co jak widac nie jest zgodne z prawda.
zbyszek5555
2006-12-18, 22:41
[quote=witek666]
Niestety musisz o tym zapomnieć - ta telewizja nigdy nie udostępni wszystkich kanałów FTA z HB i Astry, oni mają zupełnie inny profil i dadzą to co uważają za stosowne - zresztą podobnie zrobła to Cyfra+.
Jedyne wyjście to nabyć drugi tuner na FTA za niewielkie pieniądze, zamontować twina przy antenie i nie czekać na łaskawców.
Bo nawet jeśli udostępnią to za np dodatkowe 10 lub 16 zeta. :Człowieku bierzesz płatną platforme i szukasz FTA?mAM NA STRYCHU STAREGO ANALOGA MOGE CI DAĆ oglądaj do oporu wesołych świąt.
zbyszek5555
2006-12-18, 22:46
Mi chce sie rz...c jak czytam posty wiecznie nieszczesliwych i nie potrafiacych docenic progressu jaki nka robi - VH1 tydzien przed terminem, Napisy do Wojna i Pokoj pol roku przed terminem; w tygodniu 4-10.12 -MGM, VOD, update (cos jeszcze?).
A nadal sa tacy co pisza ze N-ka ma nas w d.. - co jak widac nie jest zgodne z prawda. :!: I tu cie popieram facio ale polskie prawo to zrzędzenie musisz im wybaczyć n-ka jest super a będzie jeszcze lepsza tak rzekłem.
N-ka aż taka super to nie jest ale nie jest też taka dziadowska jak ją tu niektórzy malują.
Najważniejsze, że się rozwija. Gdyby jeszcze ten multiroom ...!
zbyszek5555
2006-12-18, 22:57
Nie ma tego - nie ma tamtego nie od razu Kraków zbudowano[pozdro dla WISŁY].JEST JAK JEST Zamiast narzekać udzielajmy dobrych rad dla nowicjuszy bo czują się zagubieni jak ja przez ostatnie 4 dni.wgrało mi sie pare programów reszta nie a mam 3 pakiety ale zacząłem studiować forum i mam full ofertę.Podstawowa rzecz TO CZASZA MIN.60 CM I DOBRY KONWERTER.Reszta to cierpliwość przy ustawianiu anteny.I jak znajdziesz za to co płacisz to w najbliższym czasie N- ka też wywiąże sie ze swoich zobowiązań.Więcej optymizmu przyszli abonenci N-KI.Wesołych Świąt.
Wiem, że nie w tym miejscu, ale tylko nie sześdziesiątka. Minimum 80 a najlepiej 90 cm!
o tak 90 do recordera sie nadaje znakomicie, no oczywiscie nie mowimy o siatce, ta lepiej zuzyjcie na sito do piachu, ehh to temat o aktualizacji oprogramowania, moj blad
jak wszyscy nie moge sie jej doczekac, ale wierze ze opoznienia wynikaja z dodawania nowych funkcji i kontroli czy cis nie bedzie bublem, bo chyba nie chodzi wam o to by byla jakas aktualizacja, ale by byla porzadna, osobiscie preferuje rzadzje a wieksze (podobno koszty sa wysokie tego, a lepiej je przeznaczyc na co innego bo i tak my za nie placimy, zakladam ze kazda aktualizacja mniej to ciekawszy program)
P.@lukaszu to może inne bardziej proste pytanie co oznacza że 20% opcji dekodera jest obecnie dostępnych? Czy pozostałe 80% to VOD i PVR? Co mogłoby zawierać właśnie te pozostałe 80%? Skoro i tak nie ma jeszcze aktualizacji softu dla n-boxa to może by przed świętami chociaż pomarzyć na co w przyszłości możemy liczyć biorąc pod uwagę n-box i n-box nagrywarkę?
o tak 90 do recordera sie nadaje znakomicie, no oczywiscie nie mowimy o siatce, ta lepiej zuzyjcie na sito do piachu, ehh to temat o aktualizacji oprogramowania, moj blad
jak wszyscy nie moge sie jej doczekac, ale wierze ze opoznienia wynikaja z dodawania nowych funkcji i kontroli czy cis nie bedzie bublem, bo chyba nie chodzi wam o to by byla jakas aktualizacja, ale by byla porzadna, osobiscie preferuje rzadzje a wieksze (podobno koszty sa wysokie tego, a lepiej je przeznaczyc na co innego bo i tak my za nie placimy, zakladam ze kazda aktualizacja mniej to ciekawszy program)Funkcje to można dodawać rzadziej, ale usuwanie poważnych błędów w oprogramowaniu wymaga szybkiej małej łatki. (Np zawieszanie recordera) Dlatego upgrade musi być w grudniu.
zgadzam sie, ze w grudniu powinna byc, ale grudzien ma jeszcze prawie 2 tygodnie, co do recordera poki gonie przelanczam w standby to sie nie zawiesza
Ja tu widzę zdecydowane działanie 'N' na niekorzyść klienta. Robią to z premedytacją. Poprzez brak aktualizacji n-boxa zwykłego, zmuszają abonentów do zmiany tunera na n-box recorder.
Nie każdy ma ochotę na Vod czy Pvr, ale liczy że nowy box przyniesie rozwiązanie kłopotów z HDMI czy odbiorem Astry. W związku z idącymi świętami, sporo osób zmienia tunery, żeby pokazać w końcu rodzince obraz HD na drogim telewizorze, bo do tej pory obrazu poprzez HDMI nie mogli zaprezentować.
Jest to naciąganie klienta na kolejne 350zł, które przepada w imie "aktywacji". O tym, że użytkownicy zwykłego n-boxa pozbawieni poprawek, są abonentami 2-giej kategorii pisano już wielokrotnie.
Kiedy w końcu sobie przypomnicie o pierwszych abonentach, którzy powierzyli Wam kredyt zaufania?
Twinek - bardzo prawdopodna teoria padła z twojej strony ;)
ja bym zadał pytanie czy wogóle jeszcze zwykły n-box jest produkowany i będzie wciąż dystrybuowany? bo napewno do lipca 2007 będą krążyły jeszcze te z rynku wtórnego - czyli te zwrócone na wymianę trafią do nowych klientów
Andrzej_D
2006-12-19, 13:47
I znowu mija kolejny dzień bez odzewu... - może zaprzestać pisania tutaj na Forum bo i po co??? :cry:
Twinek - bardzo prawdopodna teoria padła z twojej strony ;)
ja bym zadał pytanie czy wogóle jeszcze zwykły n-box jest produkowany i będzie wciąż dystrybuowany? bo napewno do lipca 2007 będą krążyły jeszcze te z rynku wtórnego - czyli te zwrócone na wymianę trafią do nowych klientów
W zasadzie to N popełniła błąd wprowadzając uboższą werję boxa zwaną Nboxem. Gdyby zaoferowali tylko recordera nie byłoby problemów z całą tą wymianą itp. Ci, którzy skusili się na białasa i tak go prędzej czy później wymienią , choćby z ciekawości co do VOD, lub co bardziej prawdopodobne, z powodu niedogodności pozbawienia możliwości nagrywania. Efekt będzie taki że zostanie tych białych boxów cała sterta, a nie będzie z nią co zrobić, więc pewnie bedą lekarzom wciskać pod TVN Med.
Panas ja nie wymienię swojego nboxa na recordera a to z powodu ze oferta vod jest dla mnie strasznie uboga i nie będę płacić 30zł za kryminalnych itp, co do nagrywania mam dvd recorder i każdy może je sobie kupić za 400zł a nie płacić 499zł za dzierżawę dla mnie jest to głupota i ja się nie zdecyduje
PixelPLUS
2006-12-19, 14:49
Kto mi wyjaśni dlaczego aktywacja ma różne ceny w zależności od dzierżawionego sprzętu?
Dlaczego abonent n-boxa płaci 99 a abonent n-boxa + antena 60 cm płaci więcej? a n-box recordera jeszcze więcej?
Przeciez to nielogiczne skoro sprzęt nie jest i nie będzie własnością abonenta.
Mam ryzykować utratę 2 tys. PLN w przypadku awarii recordera np z powodu burzy?
Zresztą co to za recorder na którym można nagrać jedynie coś co jest w EPG i to tylko w całości + reklamy przed i po?
Poza tym nauczony dziadostwem n-boxa nie wierzę ze recorder oprócz brzęczącego dysku twardego oferuje coś więcej dla kogoś komu nie zależy na VOD.
Osobiście wystarczy mi zwykły n-box z poprawionymi knotami softu ale Z PROGRAMATOREM na poziomie 15 letniego PACE'a + własny posiadany sprzet do nagrywania programów których nie mam czasu lub możliwości oglądać w porze ich emisji.
Myślę, że wielu tez by to zadowoliło i skończyłyby się n jak narzekania.
Panas ja nie wymienię swojego nboxa na recordera a to z powodu ze oferta vod jest dla mnie strasznie uboga i nie będę płacić 30zł za kryminalnych itp, co do nagrywania mam dvd recorder i każdy może je sobie kupić za 400zł a nie płacić 499zł za dzierżawę dla mnie jest to głupota i ja się nie zdecyduje
Dokładnie - jestem tego samego zdania.
- Poza tym wchodzi tu w gre kwestia finansowa - nie każdego po prostu stać od razu na recordera.
- ja nie zdecyduję się na recordera do czasu, kiedy VOD będzie jako Push VOD, czyli nie decydujemy samemu co chcemy oglądać, tylko usługodawca (N) dostarcza nam sam na dysk "premiery" co miesiąc... A Push VOD będzie do czasu uruchomienia kanału zwrotnego, czyli przynajmniej do czasu uruchomienia gniazda ethernet i podpięcia nboxa do internetu
- kusi mnie tylko PVR, ale zastanawiam się czy warto wydać 499 zł tylko po to... skoro można mieć za tę cenę dvd recorder NA WŁASNOŚĆ.
zbyszek5555
2006-12-19, 15:45
Dla mnie najważniejszą rzeczą w nowym oprogramowaniu byłaby własna lista bo teraz to jest makabra no i bardziej rozbudowane EPG + INFO.
zbyszek5555
2006-12-19, 15:50
Kto mi wyjaśni dlaczego aktywacja ma różne ceny w zależności od dzierżawionego sprzętu?
Dlaczego abonent n-boxa płaci 99 a abonent n-boxa + antena 60 cm płaci więcej? a n-box recordera jeszcze więcej?
Przeciez to nielogiczne skoro sprzęt nie jest i nie będzie własnością abonenta.
Mam ryzykować utratę 2 tys. PLN w przypadku awarii recordera np z powodu burzy?
Zresztą co to za recorder na którym można nagrać jedynie coś co jest w EPG i to tylko w całości + reklamy przed i po?
Poza tym nauczony dziadostwem n-boxa nie wierzę ze recorder oprócz brzęczącego dysku twardego oferuje coś więcej dla kogoś komu nie zależy na VOD.
Osobiście wystarczy mi zwykły n-box z poprawionymi knotami softu ale Z PROGRAMATOREM na poziomie 15 letniego PACE'a + własny posiadany sprzet do nagrywania programów których nie mam czasu lub możliwości oglądać w porze ich emisji.
Myślę, że wielu tez by to zadowoliło i skończyłyby się n jak narzekania.Dokładnie to ująłeś zgadzam się w 100 %.
Ja bym proponował żeby jednak zanim się coś napiszę poczytać posty. Recorder kosztuje (aktywacja ) 449. Mam go od wczoraj. Na razie działa super. Soft podrasowany, naprawdę duża różnica między zwykłym nbox , łatwe nagrywanie. PRV w tle. Jak chcę coś nagrać co akurat oglądam to wciskam czerwony przycisk i wszystko. Jak chcę zastopować to wciskam stop. Łatwiej nie może chyba być.
EPG też działa spoko. Wchodzę przyciskam i się nagrywa. A dlaczego trochę przed i trochę po?
Trzeba oglądać konferencję. Jest to zrobione specjalnie gdyby jakiś program się opóźnił lub poszedł za wcześnie. Taki wentyl bezpieczeństwa.
Za 499 dvd recorder na własność? Chyba jakiś badziew. Takie lg200h to co najmniej 1,8kzł. Ale nie nagrasz na nie nic w hd.
Autorus
Ogólnie poraża mnie niewiedza niektórych piszących. Przecież to było wiadomo już od dawna. Wystarczyło czytać grupy dyskusyjne
:evil:
Eee tam autorus ,napewno obgryzasz teraz paznokcie ze zlosci ze nabyles nboxa recordera ,tylko nie chcesz sie do tego przyznac nadrabiajac dobra mina:D
a tak nawiasem mowiac to N-ka dlugo jeszcze nie bedzie taka jaka powinna byc ups sorry dobra jest w naliczaniu kasy za miesieczny abonament Troche sie spozniaja z fakturami( 14 dni ida do abonentow) ale za to naliczaja bardzo rzetelnie :lol:
kamcyk26
2006-12-19, 16:32
A updatu jak nie bylo tak nie ma...
Netsat, ale ty nabijasz postów, to już 227 i ciągle niezadowolony.
PVR ma naprawdę ulepszone oprogramowanie, działa bardziej stabilnie.
Te same zmiany + dodatkowe ulepszenia znajdą się też w zwykłym boksie.
N ka dajcie soft albo zabierajcie nboxy :evil:
nic dziwnego ze adminy niechcą odpowiadac jak czytają takie wypowiedzi jedno i to samo uspokujcie sie wreszcie i troche cierpliwosci
TZN ile cierpliwości, ja czekam trzeci miesiąć na blokadę rodzicielską kanałów erotycznych i 35 dni na odpowiedż z reklamacji.Ręce już opadają.
Moim zdaniem i tak reagują błyskawicznie :) W cyfsze nie pamiętam żadnej zmiany softu, a byłem ich abo 4 lata :)
Andrzej_D
2006-12-19, 18:05
Moim zdaniem i tak reagują błyskawicznie :) W cyfsze nie pamiętam żadnej zmiany softu, a byłem ich abo 4 lata :)
Była zmiana w Cyfrze+ - zablokowali możliwość układania samemu prgoramów, jak również ograniczyli FTA - teraz standartowo wczytujesz listę programów i tym koniec (nie piszę tu o tych co już dali radę obecnemu systemowi kodowania).
Kiedyś za pomocą paru sztuczek udawało się wczytywać całą listę FTA, ale nie pozwalał na to Pionek - max 999 kanałów. Była także możliwość usuwania i dodawania kanałów - może nie tak wprost ale systemem ;-).
Zaś co do zmiany softu to dobrze że istnieje taka możliwość bo można eliminować błędy programowe, tyle że okupione dłuuuuuugim czekaniem.
Tak, ale w cyfrze tune działał zgodnie z instrucją, a w n-ce nie, blokada rodzicielska powinna działać przed wdrożeniem do sprzedaży.
Ja bym się posunął krok dalej:
WSZYSTKO powinno działać przed oddaniem do sprzedaży.
Jarosław K.
2006-12-19, 18:41
Ja bym proponował żeby jednak zanim się coś napiszę poczytać posty. Recorder kosztuje (aktywacja ) 449. Mam go od wczoraj. Na razie działa super. Soft podrasowany, naprawdę duża różnica między zwykłym nbox , łatwe nagrywanie. PRV w tle. Jak chcę coś nagrać co akurat oglądam to wciskam czerwony przycisk i wszystko. Jak chcę zastopować to wciskam stop. Łatwiej nie może chyba być.
A co, jak chcę obejrzeć to, co nagrałem na drugim telewizorze w innym pokoju - cały nbox pod pachę i przełączamy? No naprawdę, super wygoda i najnowsza generacja!
A co, jak chcę obejrzeć to, co nagrałem na drugim telewizorze w innym pokoju - cały nbox pod pachę i przełączamy? No naprawdę, super wygoda i najnowsza generacja!
A czym chcialbys niby podlaczyc ten drugi TV w innym pokoju?
Kablem HDMI ktory ma dlugosc 25 metrow?Sam taki kabel poscilby Cie cenowo z torbami Zreszta w nboxie jest tylko jedno wyjscie HDMI
Moze wiec chcialbys go podlaczyc przez SCART a ? do drugiego pokoju?
Cos kolego troszke Ci sie pokrecilo w glowie :lol: :D
Wielu krytykuje, tych co krytykują kolejni krytykują ale czy my żądamy wiele - podstaw które powinny być jak "blokada", czy to wymaga nowej generacji, a poza tym p.lukasz drugi dzień świętuje i nie raczy na zaden post odpowiedzieć, ludzie gdzie my jestesmy, moze byś Pan lukasz przeprosił za te niebawem, w krótce i wreszcie "szybciej niż się Wam wydaje", Pan sobie zarty z nas stroi, jesli Pan nie wiesz to pisz szczerze i byłoby to w porządku a tak jest jedno wielkie G.... :evil:
Hueh...a mi sie wlasnie pojawila informacja (samoistnie): "Czy chce wyszukac nowe oprogramowanie (a w tytule: Znaleziono nowe oprogramowanie). Niestety nic nie pobralo....jakies czary czy cuś....
ciekawe co z moją reklamacją ---miesiąc mija 22 grudnia--ciekawe co dalej :oops:
Odrzucona.
Jak nie pasuje to zgłosić sprawę do sądu.
ciekawe co z moją reklamacją ---miesiąc mija 22 grudnia--ciekawe co dalej :oops:
A może telefon na infolinię coś więcej wyjaśni, bo my mamy tu raczej ograniczone możliwości :D
No faktycznie - to już przegięcie :roll: :D
patryk_waw
2006-12-20, 01:25
35 dni na odpowiedż z reklamacji.Ręce już opadają.
No to już nie masz na co czekac, zgodnie z KC jeśli nie otrzymasz w ciągu 30 dni odpowiedzi na reklamacje, uznaje sie ze zostala ona rozpatrzona na Twoja korzysc.
A może telefon na infolinię coś więcej wyjaśni, bo my mamy tu raczej ograniczone możliwości :D
Na infolinii mają jeszcze bardziej ograniczone możliwości, za każdym razem jak dzwonilem z pytaniem o moja reklamacje, zawsze twierdzili ze nie maja zadnej reklamacji, dopiero jak dodawalem ze mam potwierdzenie otrzymania , to okazywało się że i owszem reklamacja jest, ale niestety złożyłem ją pisemnie i biedny konsultant nic nie moze o niej powiedziec.
Nadal D.U.P.A. nic nie ma :(
marecki43
2006-12-20, 08:15
Witam wszystkich.
Mam ten przeogromny "zaszczyt" być abonentem " Tej naszej N, nowej generacji " ....Nie będę tu narzekał, bo to nie to forum a zresztą sam sobie jestem winien. Ale do czego zmierzam.
Nie będę się powtarzał, bo na temat softu, powiedziano chyba wszystko ( no oprócz "enki" ..kiedy to nowe oprogramowanie będzie, tak tak wiem że niebawem:) ale to normalka słyszałem to już 1,5 miesiąca wstecz )
Mam tylko jedną malutką prośbę, do odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
Zacznijcie traktować abonentów poważnie a nie jak typowych bezmózgowców, którzy będą wam płacić za , no nie można tego inaczej nazwać jak miernotą do potęgi...Mam na myśli tylko oprogramowanie, bo reszta to też kolosalna pomyłka.
Kiedy pierwszy raz włączyłem nboxa, to już widziałem , że znowu JA stary idiota dałem się jak dziecko wpuścić w maliny. Poczułem jak zobaczyłem soft jakbym cofnął się co najmniej 15 lat ( i aby było jasne , miałem już i Cyfrę+ i Wizję,tylko Polsatu jeszcze nie).Tamte platformy rzecz jasna mają wiele różnorakich niedociągnięć ale to nieszczęsne oprogramowanie no cóż ja mam powiedzieć, byłem wręcz zdruzgotany.
Potraktowaliście Nas abonentów jak kretynów ,którzy zatrzymali się gdzie na etapie Rubinów czy Elektronów.I co najgorsze jeszcze jesteście z tego bardzo dumni. Taka trzymać !!!! niech się hołota cieszy tym co ma.
Najgorsze jest to , że ja Wam uwierzyłem. Możecie więc śmiało zwracać się do mnie jak wyżej. I niech obrońcy nie piszą , że to dopiero początek i mamy dać im czas.........mogli nie wchodzić na rynek skoro nie byli przygotowani a jeżeli biorą już za to szmal to łaski żadnej nie robią.
Ach szkoda słów przecież oni tak mają nas w d...........!!!!!!!!!
Na koniec tak dla zainteresowanych. Ktoś już tu wspominał. że miał wiadomość z nboxa , że znalazł nowe oprogramowanie i po aktualizacji nic nowego nie było.Chcę to potwierdzić.Dzisiaj w nocy gdzieś około 4 , włączył się telewizor z komunikatem , że znalazł nowe oprogramowanie i aktualizuje i co myślicie było po aktualizacji..." nowego oprogramowania nie znaleziono "........
to na tyle.......bo już brak słów.
Wesołych i Spokojnych Świąt a my będziemy włączać ciekawość!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.......Kretyn.
Ja liczę na ten weekend albo w najgorszym wypadku poniedziałek. Może te przełączanie się boxa w stan aktualizacji jest jakimś sygnałem... :)
marecki43 - tylko spokój może nas uratować.
stanislaw gawlik
2006-12-20, 09:08
witam,
mnie brakuje prostej funkcji, jaka jest sleep timer !
Funkcja ta dostepna jest w kazdym, nawet prymitywnym telewizorze,
ale nic nie daje jesli n box zasuwa i tak cala noc ! :(
Nic mnie tak nie dobija jak szukanie kanałów porozrzucanych po N box .Nie można do cholery zrobić jak w najprostrzym Tunku ,żebym sam mógł sobie tak jak chcę te kanały ułożyć ,czy to jest coś co do TV nowej generacji nie pasuje?Przecierz ja nie jestem Ansztajnem i nie pamiętam pod jakim numerem sa kanały z dalszych pozycji.nawet wchodzenie do mojej prymitywnej listy jest bardzo czasochłonne.No i w końcu to niebawem to będzie jeszcze przed świętami?Co jest z tym nowym softem?
Nic mnie tak nie dobija jak szukanie kanałów porozrzucanych po N box .Nie można do cholery zrobić jak w najprostrzym Tunku ,żebym sam mógł sobie tak jak chcę te kanały ułożyć ,czy to jest coś co do TV nowej generacji nie pasuje?Przecierz ja nie jestem Ansztajnem i nie pamiętam pod jakim numerem sa kanały z dalszych pozycji.nawet wchodzenie do mojej prymitywnej listy jest bardzo czasochłonne.No i w końcu to niebawem to będzie jeszcze przed świętami?Co jest z tym nowym softem?
Nie rozumiem irytacji kolegi. W cyfsze miałem tak przez 4 lata i nic nie zmienili. Musiałem się nauczyć kanałów na pamięć i tyle. W n'ce narazie jest podobnie tyle, że pilot o niebo leprzy. I przynajmniej mówiąże będzie dopracowywane oprogramowanie, zresztą już były zmiany. W cyfsze mnieli mnie w du... .
Autorus
witam,
mnie brakuje prostej funkcji, jaka jest sleep timer !
Funkcja ta dostepna jest w kazdym, nawet prymitywnym telewizorze,
ale nic nie daje jesli n box zasuwa i tak cala noc ! :(
Jeszcze żeby kawę robił. :wink:
To by były pretensje że bez śmietanki.
Nie przypominam sobie żeby dekoder którejś z platform miał taką funkcję. Poza tym to bez sensu, najpierw ustawić w tv sleep potem w nbox. A nie lepiej z jednego pilota wszystko wyłączyć?
U mnie recordera czasami wogóle nie wyłączę. Ale ja nie mam go w sypialni więc mam spokój. Zresztą moja nagrywarka dvd z dyskiem i tak jest nie do przebicia jeśli chodzi o głośność
:lol:
Autorus
Witam wszystkich.
Mam ten przeogromny "zaszczyt" być abonentem " Tej naszej N, nowej generacji " ....Nie będę tu narzekał, bo to nie to forum a zresztą sam sobie jestem winien. Ale do czego zmierzam.
Nie będę się powtarzał, bo na temat softu, powiedziano chyba wszystko ( no oprócz "enki" ..kiedy to nowe oprogramowanie będzie, tak tak wiem że niebawem:) ale to normalka słyszałem to już 1,5 miesiąca wstecz )
Mam tylko jedną malutką prośbę, do odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
Zacznijcie traktować abonentów poważnie a nie jak typowych bezmózgowców, którzy będą wam płacić za , no nie można tego inaczej nazwać jak miernotą do potęgi...Mam na myśli tylko oprogramowanie, bo reszta to też kolosalna pomyłka.
Kiedy pierwszy raz włączyłem nboxa, to już widziałem , że znowu JA stary idiota dałem się jak dziecko wpuścić w maliny. Poczułem jak zobaczyłem soft jakbym cofnął się co najmniej 15 lat ( i aby było jasne , miałem już i Cyfrę+ i Wizję,tylko Polsatu jeszcze nie).Tamte platformy rzecz jasna mają wiele różnorakich niedociągnięć ale to nieszczęsne oprogramowanie no cóż ja mam powiedzieć, byłem wręcz zdruzgotany.
Potraktowaliście Nas abonentów jak kretynów ,którzy zatrzymali się gdzie na etapie Rubinów czy Elektronów.I co najgorsze jeszcze jesteście z tego bardzo dumni. Taka trzymać !!!! niech się hołota cieszy tym co ma.
Najgorsze jest to , że ja Wam uwierzyłem. Możecie więc śmiało zwracać się do mnie jak wyżej. I niech obrońcy nie piszą , że to dopiero początek i mamy dać im czas.........mogli nie wchodzić na rynek skoro nie byli przygotowani a jeżeli biorą już za to szmal to łaski żadnej nie robią.
Ach szkoda słów przecież oni tak mają nas w d...........!!!!!!!!!
Na koniec tak dla zainteresowanych. Ktoś już tu wspominał. że miał wiadomość z nboxa , że znalazł nowe oprogramowanie i po aktualizacji nic nowego nie było.Chcę to potwierdzić.Dzisiaj w nocy gdzieś około 4 , włączył się telewizor z komunikatem , że znalazł nowe oprogramowanie i aktualizuje i co myślicie było po aktualizacji..." nowego oprogramowania nie znaleziono "........
to na tyle.......bo już brak słów.
Wesołych i Spokojnych Świąt a my będziemy włączać ciekawość!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.......Kretyn.
Wymień na recorder i będzie po sprawie, oprogramowanie tzn wygląd podciągnęli i jest ok. Nie ma niestety ustawiania programów jak się chce .
Poza tym zminili czcionki itp. Miałem zwykłego nbox więc dla mnie był to duży krok do przodu. Czekam na następne kroki ::
Autorus
witekvr4
2006-12-20, 11:58
..Podstawowa rzecz TO CZASZA MIN.60 CM I DOBRY KONWERTER.Reszta to cierpliwość przy ustawianiu anteny...
No wlaśnie jaka dać czaszę i jaki konwerter aby wszystko było lux i aby odbieralo astre. Mam n od dzis i recorder. Instalator radosnie zainstalowal antene i zwiał mówiac przeciez obraz jest, wiec OK . Jakosc obrazu to max 40%.
Proszę o pilną pomoc.
I co z robic z bez uzyteczna w tym momecie anteną N telewizji i ewentualnie konwerterem.
Z gory dzieki
W.
ps.
s woja droga myslalem ,że kanały cale 3 HD beda nadawane w 1080p a nie 1080i..:(
Wymień na recorder i będzie po sprawie, oprogramowanie tzn wygląd podciągnęli i jest ok.
Ale własnie tu jest pies pogrzebany, że N na to własnie liczy! Aby potrzymać w niepewności użytkowników zwykłych nboxów i aby wyłożyli dodatkowe 350zł za friko i wzięli sobie recordera...
Użytkownicy nboxów nie sa użytkownikami niższej kategorii!
Bawią mnie te posty. Kup sobie pionka za 1 zł w cyfsze i będziesz szczęśliwy.
Autorus
Wymień na recorder i będzie po sprawie, oprogramowanie tzn wygląd podciągnęli i jest ok.
Ale własnie tu jest pies pogrzebany, że N na to własnie liczy! Aby potrzymać w niepewności użytkowników zwykłych nboxów i aby wyłożyli dodatkowe 350zł za friko i wzięli sobie recordera...
Użytkownicy nboxów nie sa użytkownikami niższej kategorii!
Pamiętaj że recorder jest dla ludzi bardziej wymagających. Zresztą odkąd mam recorder to już bym zwykłego nbox nie wziął. No ale takich ludzi jest mało. Większości wystarcza całkowicie nbox.
Autorus
Dzisiaj w nocy gdzieś około 4 , włączył się telewizor z komunikatem , że znalazł nowe oprogramowanie i aktualizuje i co myślicie było po aktualizacji..." nowego oprogramowania nie znaleziono "........
[sarkazm on]
Tego to nawet moja super hiper nowoczesna pralka nie potrafi.
Będę musiał wgrać jej jakiś nowszy program w skrócie NG.
Problem był sygnalizowany już jakiś czas temu, ale skoro Sojce to nie przeszkadza, to dlaczego nas miałoby to irytować?
Chyba marecki43, jesteś jakiś nienormalny, że przeszkadza Ci tak ważna funkcja odbiornika Nowej Generacji!!!
[sarkazm off]
Ale koniec żartów.
N-box załączający sam od siebie telewizor, to przecież jest niezgodne z normami bezpieczeństwa takiego sprzętu.
USTAWA
z dnia 12 grudnia 2003 r.
o ogólnym bezpieczeństwie produktów1)
(Dz. U. 2003 Nr 229, poz. 2275)
Rozdział 2
Ogólne wymagania dotyczące bezpieczeństwa produktów
Art. 4. 1. Produktem bezpiecznym jest produkt, który w zwykłych lub w innych, dających się w sposób uzasadniony przewidzieć, warunkach jego używania, z uwzględnieniem czasu korzystania z produktu, a także, w zależności od rodzaju produktu, sposobu uruchomienia oraz wymogów instalacji i konserwacji,nie stwarza żadnego zagrożenia dla konsumentów lub stwarza znikome zagrożenie, dające się pogodzić z jego zwykłym używaniem i uwzględniające wysoki poziom wymagań dotyczących ochrony zdrowia i życia ludzkiego.
2. Przy ocenie bezpieczeństwa produktu uwzględnia się:
1) cechy produktu, w tym jego skład, opakowanie, instrukcję montażu i uruchomienia, a także - biorąc pod uwagę rodzaj produktu - instrukcję instalacji i konserwacji;
2) oddziaływanie na inne produkty, jeżeli można w sposób uzasadniony przewidzieć, że będzie używany łącznie z innymi produktami;
3) wygląd produktu, jego oznakowanie, ostrzeżenia i instrukcje dotyczące jego użytkowania i postępowania z produktem zużytym oraz wszelkie inne udostępniane konsumentowi wskazówki lub informacje dotyczące produktu;
4) kategorie konsumentów narażonych na niebezpieczeństwo w związku z używaniem produktu, w szczególności dzieci i osoby starsze.
Art. 5. 1. Produkt, który nie spełnia wymagań określonych w art. 4, nie jest produktem bezpiecznym.
2. Producent, w zakresie prowadzonej działalności, jest zobowiązany dostarczać konsumentom informacje:
1) umożliwiające im ocenę zagrożeń związanych z produktem w czasie zwykłego lub możliwego do przewidzenia okresu jego używania, jeżeli takie zagrożenia nie są, przy braku odpowiedniego ostrzeżenia, natychmiast zauważalne;
2) dotyczące możliwości przeciwdziałania tym zagrożeniom.
Organem sprawującym nadzór nad ogólnym bezpieczeństwem produktów w zakresie określonym ustawą jest Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
zródło
http://www.ciop.pl/10101.html
Kolego przepisy to trochę w Polsce nie nadążają za techniką, co powiesz o tak powszechnej funkcji jak Wake on LAN w komputerach która umożliwia zdalne włączenie "produktu" przez inny produkt zgodny ze standardem Ethernet? Czy w związku z tym komputery i urządzenia sieciowe są niezgodne z przepisami, a moze to telewizor nie powinien się włączać? Niektóre nie mają sterowania przez Euro i się nie włączają. A w ilu domach pralka, komputer itp jest podpięta do instalacji z przewodem ochronnym? Czy mieszkańcy 90% domów składają reklamacje do zakładu energetycznego? Przecież w instrukcjach do tych urządzeń jest napisane że wymagają instlaacji trzyżyłowej.
Proszę też o wyjaśnienie o jakim zagrożeniu mówimy i interpretacji co rozumiemy przez oddziaływanie na inne produkty, anie jakieś wydumane domysły.
jack
Nie doczytałeś. Po zaniku prądu, np. gdy jesteś w pracy lub na wycieczce u teściowej, n-box restartuje do trybu pracy i jednocześnie załącza podłączony do niego telewizor!!!!
Wracasz do domu z urlopu, a tu telewizor gra!!!
Przykryłeś go kocem, żeby się nie kurzył gdy jesteś na wypoczynku, a tu ciepło które wydzielał w wyniku pracy.... wolę nie fantazjować czym takie samowolne załączanie się TV pod nieobecność użytkowników może się skończyć!!!
Widziałem już telewizory po pożarze i nie koniecznie były to rubiny714p.
Jakie urządzenie domowego użytku oprócz lodówki, po zaniku prądu, załącza się do normalnego trybu pracy?
Może żelazka albo sokowirówki?
No to tak jak już kiedyś pisałem, jak gdzieś się wychodzi do wyłącza się telewizor z czuwania i wtedy sie nie włączy :D.
A wiesz że telewizor na czuwaniu też pracuje? Telewizor zwykle ma przycisk Power Off który go skutecznie wyłącza. Ja wyłączam kable przy wyjeździe na urlop chociaż mam zabezpieczenia antyprzepięciowe na kablach antenowych i instalacji elektrycznej, a maszt anteny jest uziemiony kablem 6Cu. Zakrywanie TV kocem jest niezgodne z instrukcją i zasadami prawidłowej eksploatacji.
Jakie urządzenie domowego użytku oprócz lodówki, po zaniku prądu, załącza się do normalnego trybu pracy?
Może żelazka albo sokowirówki?Moje żelazko i lodówka się włączają, pralka również, czy zatem mam pisać skargę do UOKiK?
Każde urządzeni posiada znak bezpieczeństwa który dopuszcze go do użytku. Znak ten jest wydawany po przebadaniu urządzenia.
jack
Zbaczamy z tematu, czyli aktualizacja oprogramowania.
Na pewno jeśli się poszuka w przepisach CE, znajdziemy tam informację, że urządzenia SAMOISTNIE nie ma prawa się załączyć!!!
Już nie wnikając w kwestię, że w wyniku tej operacji załącza inne urządzenia.
Jeśli już tak się dzieje, to użytkownik jest o tym odpowiednio poinformowany przez dystrybutora, instrukcję obsługi lub odpowiednią informację na urządzeniu.
Niektórzy, nawet mogą dostać zawału serca jak im się w środku nocy tv załączy...
Dla mnie koniec off topicu.
Proszę Adminikę o niezbyt brutalne potraktowanie tych kilku postów....
Nie wiem co znajdziemy bo nie mam akurat czasu szukać, ale ktoś przed wydaniem oznaczenia ma obowiązek to zbadać czy spełnia warunki. Może zbaczamy z tematu, ale to ty zacząłeś na temat przepisów.
Andrzej_D
2006-12-20, 13:21
Ale nic by się nie stało jakby n-ka samoistnie wydaliła z siebie oczekiwany tuż tuż na dniach soft do oprogramowania.
Myślę że już poszła planowana partia n-box recorderów do ludzi....
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.