Zobacz pełną wersję : Niezgodność numeru abonenta z hasłem cyfrowym...
Witam, za każdym razem od momentu aktywacji, mam problem telefonując na BOA: wstukuje numer abonenta, następnie hasło cyfrowe zgodnie z procedurą postępowania, a ciągle mam komunikat o niezgodności i niepoprawnej autoryzacji. Jak połącze się z konsultantem to okazuje się, że wszystko mam w porządku i numery się zgadzają, a automat cały czas swoje i za każdym razem niepoprawna autoryzacja. Macie podobne problemy?
Ja miałem inny problem.
Operator przez 15 minut się nie zgłaszał, tylko słychać melodyjkę.
Był chyba też komunikat, że mam sobie wybrać jakiś numer.
Wszystko fajnie, tylko że ja mam aparat "Tulipan" bez wybierania tonowego i mimo naciskania na żądane numerki, nic się nie działo.
Dopiero telefon z komórki pomógł mi w aktywacji.
Może, też masz stary aparat bez wybierania tonowego? Dlatego żadnego numeru Ci infolinia prawidłowo nie przyjmie.
Ja miałem inny problem.
Wszystko fajnie, tylko że ja mam aparat "Tulipan" bez wybierania tonowego i mimo naciskania na żądane numerki, nic się nie działo.
Może, też masz stary aparat bez wybierania tonowego? Dlatego żadnego numeru Ci infolinia prawidłowo nie przyjmie.
Aparat nowy, więc nie w tym problem, wybieranie tonowe działa bez zarzutu (m.in. obsługa konta bankowego przez telefon), czyli problem jest co innego ale nie wiem co. W każdym bądź razie od samego początku mam ten problem, aktywacja poszła szybko, ale musiałem łączyć się z konsultantem przez 0, bo numer abonenta i hasło nie wskakiwało.
tez to mialem...
sprobuj poczekac najpierw az gosciu skonczy gadke .... i wtedy wpisz nr abonenta.....
z haslem zrob podobnie...
pozdr
bardzo naiwne pytanie ale czy twoj telefon ma (i jest poprawnie wlaczone) wybieranie tonowe?
bardzo naiwne pytanie ale czy twoj telefon ma (i jest poprawnie wlaczone) wybieranie tonowe?
droga administratorko, naiwnie odpowiadam, że owszem posiada, a twierdze tak ponieważ:
jest to nowoczesny aparat telefoniczny,
bez problemu obsługuję konto bankowe ze swojego telefonu, gdzie wymagane jest wybieranie tonowe,
bez problemu łącze się z BOA Cyfry plus, gdzie wymagane jest tonowe podanie numeru abonenta,
niestety próbowałem połączyć się z drugiego aparatu telefonicznego w domu i usłyszałem podobny komunikat (czy w swej naiwności dalej mam przypuszczać, że to wina mojego aparatu telefonicznego?)
acha Droga Aniu, czytaj dokładnie posty i nie zadawaj naiwnych pytań:
Cytuje: "Twinek napisał:
Ja miałem inny problem.
@Jakubek Aparat nowy, więc nie w tym problem, wybieranie tonowe działa bez zarzutu (m.in. obsługa konta bankowego przez telefon), czyli problem jest co innego ale nie wiem co. W każdym bądź razie od samego początku mam ten problem, aktywacja poszła szybko, ale musiałem łączyć się z konsultantem przez 0, bo numer abonenta i hasło nie wskakiwało. Koniec cytatu"
Jakubek po pierwsze to edycja postow,
po drugie spytalam, bo akurat wiem ze jest bardzo czesto jedna z przyczyn, szczegolnie tam gdzie telefon ma opcje z/bez wybierania tonowego.
Jakubek po pierwsze to edycja postow,
po drugie spytalam, bo akurat wiem ze jest bardzo czesto jedna z przyczyn, szczegolnie tam gdzie telefon ma opcje z/bez wybierania tonowego.
Rozumiem, że wiele osób może nie mieć pojęcia o wybieraniu tonowym, ale, jeśli niemiałbym wybierania tonowego, czy udałoby mi się wybrać tonowo "0" żeby porozmawiać z konsultantem? Zadałem to pytanie, po to by uzyskać odpowiedź czy takie sytuacje występują po stronie nki, u mnie jest wszystko ok, bo różne sytuację mogą mieć miejsce, a doskonale rozumiem, że platforma się rozwija, ale z drugiej strony nie chce marnować czasu i pieniędzy na wstukiwanie numeru, który w moim przypadku i tak nie funkcjonuje (mimo zgodności) prawidłowo.
Sprobuj z komorki.Jesli dalej bedzie niepoprawny nr ew haslo to wina napewno jest po stronie Nki.Wiec pisz reklamacje i zadaj zmiany tych numerow.Jesli bedzie ok to moze masz zbyt nowy telefon do telewizji nowej(starej)generacji.
"Chłchłchłyyyyyt matertindodi" - czytaj: zapewne granie na zwłokę, bo na telefonach na partyline N-ka zarabia więcej miesięcznie niż na ściąganym abonamencie. :roll: [żart!]
Swoją drogą to rzeczywiście dziwna "przypadłość" i N-ka powinna szybko sprawę wyjaśnić.
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.