Zobacz pełną wersję : Antyradio & Eska Rock
piotr'ek
2008-12-10, 20:52
Jest coś takiego w nRadiu bo jakoś znaleźć nie mogę, a to już ostatnie ze stacji radiowych (szczególnie Antyradio) w których potrafią zagrać nie z komputera zawierającego 100 utworów wymienianych co pół roku i mają żywych prezenterów, a nie automaty czytające wkółko te same teksty.
już kiedyś prosiłem o dodanie tej stacji i nic.<:/>
Prośba o dodanie została przekazana.
piotr'ek
2008-12-11, 14:16
Dziękuję i polecam się na przyszłość :-)
antyradio jest na shoutcascie z AAC+ więc to ponoc jest problem z dodaniem.obym sie mylił
Nie rozumiem. 60 RMF FMów i nie ma Eski i Eski rock :| dlaczego?
Link do Eski Rock na żywo - pls - http://www.radio.pionier.net.pl/stream.pls?radio=eskarock innego nie umiem znaleźć, ale z tego mi działa normalnie, bardzo proszę o dodanie tej stacji!
Pozdrawiam
I sory że post pod postem..
czarny_23
2009-03-06, 19:58
Prośba o dodanie została przekazana.
A czy mogę prosić o radio wawa?
dlukasik
2009-03-06, 20:20
ja prosze o RADIO ESKA WARSZAWA
wieslawef
2009-03-06, 23:29
No skoro koncert życzeń, to ja proszę o radio Kostmłoty, Pasikurowice i Żnin. Dobrą muzę tam zapuszczają, no i numery totolotka zawsze prawdziwe.:D
Ta, jakieś śmieszne radio DJforDJ dodajecie bez niczego do listy, a normalnej stacji jaką jest Eska Rock już nie umiecie...
Jarosław K.
2009-03-07, 11:07
w których potrafią zagrać nie z komputera zawierającego 100 utworów wymienianych co pół roku
Naprawdę piszesz o Esce Rock? Przecież tam jest gorzej niż w RMF-ie pod tym względem.
A może Tristan lub Izolda się wypowie?
Co innego gdyby dodawanie stacji to był problem jakiś, a z tego co widzę to jest Ok.
Link do Eski Rock na żywo - pls - http://www.radio.pionier.net.pl/stream.pls?radio=eskarock
Te strumienie są w OGG. Niestety "cudowny" NBOX nie trawi ani OGG Vorbis, ani AAC+, a nawet (jak pokazuje specyfikacja techniczna na stronie ADB) formatu WMA Microsoftu. Tylko MP3 :(
Co ciekawe inny tuner firmy ADB - stworzony na potrzeby IPTV ADB-5810TWX - potrafi obsłużyć AAC+ i WMA-9 (i to nawet w wersji Pro). Pytanie brzmi czy jest to kwestia różnic hardware'u czy też można to nadrobić software'em (przy czym pewnie wiązałoby się to z koniecznością dokupienia jakichś dodatkowych licencji na te kodeki... na marginesie OGG Vorbis jest na licencji open source).
piotr'ek
2009-03-07, 22:32
Naprawdę piszesz o Esce Rock? Przecież tam jest gorzej niż w RMF-ie pod tym względem.
eReMeFu słuchałem odkąd istniał i wiem co piszę. Kiedyś RMF to było radio, a teraz to wymiociny automatu jakiegoś są, a nie radio... i automat prezenterów udający i wciąż powtarzający "Wyślij SMS na nr X i wygraj już X tys zł.".
Niestety Eska Rock też się coraz bardziej szmaci w ostatnich miesiącach. Pozostaje Antyradio - zobaczymy jak długo, bo żałosny prezesik-sęp-karierowicz Kozyra łapę już tam swoją trzyma.
Jarosław K.
2009-03-07, 23:43
Niestety Eska Rock też się coraz bardziej szmaci w ostatnich miesiącach.
No ja akurat oceniam to radio wyłącznie po ostatnich miesiącach, bo wcześniej nie nadawało ono w mojej okolicy.
piotr'ek
2009-03-08, 00:09
Kicha się zrobiła przez te 2 czy 3 miesiące. Non stop te same teksty i kawałki nadają. Już nie chcę eski w eNce... no chyba, że za każdą godzinę słuchania mi będą płacić. RMF czy Zet powinni!
dla mnie Antyradio jest najlepszą stacja rockową, póki co mozna sobie posluchac na winampie
piotr'ek
2009-03-08, 12:43
Ja na szczęście Antyradia mogę słuchać na standardowych radyjkach domowych/samochodowych więc nie zależy mi już tak bardzo na jego obecności w eNce.
Ja mieszkam w Ozimku k. Opola, najbliższa Eska Rock jest we Wrocławiu, nawet z Opola ciężko złapać sygnał, więc muszę słuchać na necie, nie potrzebnie podpinałem Nboxa do Internetu, nic tu nie ma :/
Czyli nie ma co liczyc na dodanie RADIA ESKA ROCK ? Czy tez Radia WAWA? Niech sie technicy postaraja.
topikman
2009-04-06, 20:56
Tez jestem ciekaw czy ESKA Rock bedzie dostepna na nRadio ...
piotrgryf
2009-05-17, 11:09
Dodajcie Eske Wrocław
szwajcar
2010-04-05, 23:23
Tez jestem ciekaw czy ESKA Rock bedzie dostepna na nRadio ...
Podbijam.
Z tego co wiem eska rock ma już strumień mp3
Na http://www.fabrykamuzy.pl/ naliczyłem 22 eski i kupę jeszcze stacji regionalnych.
Michal256
2010-06-06, 10:06
Prośba o dodanie stacji tematycznych Antyradia:
Antyradio Ballads:
1. antyballads-01.eurozet.pl:8000
2. antyballads-02.eurozet.pl:8100
Antyradio Greatest:
1. antygreatest-01.eurozet.pl:8000
2. antygreatest-02.eurozet.pl:8100
Antyradio Made in Poland:
1. antypl-01.eurozet.pl:8100
Antyradio Covers:
1. antycovers-01.eurozet.pl:8000
2. antycovers-02.eurozet.pl:8100
Antyradio Classic Rock:
1. antyclassix-01.eurozet.pl:8000
2. antyclassix-02.eurozet.pl:8100
Antyradio Hard:
1. antyhard-01.eurozet.pl:8500
2. antyhard-02.eurozet.pl:8500
A ja czekam na Wawe i Eske Rock. Kanalow publicznych czy stacji brukowych moge posluchac w eterze bo chyba praktycznie sa w kazdym zakatku naszego pieknego kraju. Natomiast wymienionych w temacie, w mojej okolicy nie ma :(
A ja czekam na Wawe i Eske Rock. Kanalow publicznych czy stacji brukowych moge posluchac w eterze bo chyba praktycznie sa w kazdym zakatku naszego pieknego kraju. Natomiast wymienionych w temacie, w mojej okolicy nie ma :(
Eska Rock myślę, że nie dołączą z tego powodu, że pracuje tam dwóch błaznów skandalistów.
@olo - chyba zartujesz? Jeden z nich przeciez zarabia w ITI...
Jarosław K.
2010-06-08, 12:20
@olo - chyba zartujesz? Jeden z nich przeciez zarabia w ITI...
No właśnie, czyli chyba powinni wycofać TVN i TV4 z oferty.
No właśnie, czyli chyba powinni wycofać TVN i TV4 z oferty.
Może jednego "skandalistę" są jeszcze w stanie tolerować, ale dwóch to o jednego za dużo. To co napisałem wcześniej też trzeba traktować z przymrużeniem oka.
antekpolicmajster
2010-06-08, 15:08
Nie jestem znawcą w tym temacie, ale bardzo mnie ciekawi czy nie można by dodać całego pakietu ,,Shoutcast'' ?
http://www.shoutcast.com/
Jarosław K.
2010-06-08, 15:57
Może jednego "skandalistę" są jeszcze w stanie tolerować, ale dwóch to o jednego za dużo. To co napisałem wcześniej też trzeba traktować z przymrużeniem oka.
Ja tam już wolę takich skandalistów niż pewnych prowadzących programy w TVP.
Dołączam się do koncertu i może poprostu stacje które miesiącami są na liście a nie działają usunąć je albo jeszcze lepiej zaktualizowac adresy,
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.